ДиянаВ Публикувано: 29 декември, 2019 Публикувано: 29 декември, 2019 Ето част от опашката в 11.00 часа. После завива под формата на буква Г. Хората, които нямат онлайн закупени билети предварително се разделят на две - един чака на касата, а друг на входа.
Галин Маргаритов Публикувано: 29 декември, 2019 Автор Публикувано: 29 декември, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Ето част от опашката в 11.00 часа. После завива под формата на буква Г. Хората, които нямат онлайн закупени билети предварително се разделят на две - един чака на касата, а друг на входа. Благодаря,ние със сигурност ще имаме билети закупени онлайн ,значи се нареждаме направо на вход А . Вече започвам да се замислям дали да не отидем към обед ,но дали пък ще ни стигне времето да видим всичко .
Галин Маргаритов Публикувано: 29 декември, 2019 Автор Публикувано: 29 декември, 2019 преди 3 часа, ДиянаВ каза: Актуално към май 2019 - аз взех карта/паспорт дворец+градини със запазен час на влизане. Писала съм в темата Париж за начинаещи - стр. 6. Часът ни беше 11.00 и за 10-15 мин влязохме през вход А. С Париж мюзиъм пас избягваш опашката за билети, но не и тази за входа. Т.е. има три опашки - две големи - за касата и за вход В и една малка за вход А. И с голяма опашка за час-час и половина се влиза в двореца. Мисля си, че сутринта са най-големи опашките, защото се изсипват и автобуси с групи туристи. Към 13-14 часа ще са по-малки. Лятото поне денят е дълъг. Ох ,аз взех билет за градините за 9 : 00 часа ,от същия вход ли се влиза както за двореца ,ако закъснея малко ще има ли проблем ,може ли първо да се видят градините и после двореца ?Май избързах 🤔
ДиянаВ Публикувано: 29 декември, 2019 Публикувано: 29 декември, 2019 Я по-добре напиши какво си взел, както пише на билета. Аз гледах пощата си, гледах и сайта на Версай. Естествено има промени. Мъчат се да намалят опашките. На моя билет пише /на френски/ - Billet Passeport avec reservation horaire. Тогава струваше 27 евро. Сега гледам други наименования и по-височки цени🙂. Може би трябва да гледаш skip the line, a в описанието на билета priority entry. Иначе на всички дават аудиогайд, това не е бонус🙂
ДиянаВ Публикувано: 29 декември, 2019 Публикувано: 29 декември, 2019 Градините са лесни за влизане и не са ти били належащи, още повече от сега за юли. Но като вече си ги взел да видим какво може да се направи. Според мен работното време почва в 9.00 часа на двореца и 8.00 часа на градините. При нас първо беше обиколката на двореца, а след като излезеш не може да се върнеш назад. Дори ако в началото си оставил багаж на гардероба, те служебно ти го придвижват към изхода и го вземаш от там. Но предполагам ти би могъл да влезеш в градините от няколко входа. След това да излезеш и после да влезеш в двореца през входа му. Дори мисля, че можеш пак да влезеш в градините със същия билет, но не съм сигурна. Поне в Дисни с билета за деня можеше да се излиза и влиза в парка неограничено. За двореца повече от 2.30-3.00 часа не можеш да издържиш. Писва ти да гледаш, снимаш, то в един момент всичко ти става еднакво и искаш само да поседнеш🙂. Освен това тълпата те носи към изхода. Ние стояхме окоро два часа в двореца, после два часа градини, после един час френска лучена супа и бяло вино за отмора в едно бистро до гарата и с влака към Париж🙂 1
ДиянаВ Публикувано: 29 декември, 2019 Публикувано: 29 декември, 2019 Още нещо се сетих. Градините и двореца имат отделни приложения. Аз ги бях изтеглила, но после ги изтрих. Имаше карти на цялото шато. Огледай ги къде са входовете за градините. Почти съм сигурна, че градините имат няколко входа/изхода, докато влизането и излизането при двореца е едно. Градините в есенно-зимните месеци дори са безплатни, без вход. Така, че би трябвало да има опция първо да се разходиш из тях, а после да обиколиш двореца.
Галин Маргаритов Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Публикувано: 30 декември, 2019 (редактирано) преди 15 часа, ДиянаВ каза: Я по-добре напиши какво си взел, както пише на билета. Аз гледах пощата си, гледах и сайта на Версай. Естествено има промени. Мъчат се да намалят опашките. На моя билет пише /на френски/ - Billet Passeport avec reservation horaire. Тогава струваше 27 евро. Сега гледам други наименования и по-височки цени🙂. Може би трябва да гледаш skip the line, a в описанието на билета priority entry. Иначе на всички дават аудиогайд, това не е бонус🙂 В момента, Galii каза: Това е билета ,сега им писах и на сайта .Просто защото смятам да си купя Paris museum pass,там входа за двореца Версай е безплатен и ми е нужен само билет за градините .Интересно е ,че може да се сменя датата ,но часа не,има опция само за 9 .00.В сайта пише ,че билета важи от 9.00 до затваряне на градините .Според мен това означава ,че мога да вляза по всяко време ,не задължително в 9.00. Редактирано 30 декември, 2019 от Galii
ДиянаВ Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 1 hour ago, Galii said: Това е билета ,сега им писах и на сайта .Просто защото смятам да си купя Paris museum pass,там входа за двореца Версай е безплатен и ми е нужен само билет за градините .Интересно е ,че може да се сменя датата ,но часа не,има опция само за 9 .00.В сайта пише ,че билета важи от 9.00 до затваряне на градините .Според мен това означава ,че мога да вляза по всяко време ,не задължително в 9.00. И според мен билета ти за градините важи за целия ден 12.07.2020 г. от 09:00 до 19:00 часа. Не се тревожи толкова много. Виж, че всяка година правят промени с цел намаляне на опашките по популярните места. Може да се окаже, че до юли 2020 по-бързо ще се влиза в двореца без да имаш приоритет, отколкото е било през юли 2019, 2018 ...🙂 1
ДиянаВ Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 От участниците в тази тема, мисля, че най-скорошни впечатления за Версай има авторът й /може и друг, който не е споменал, че ще ходи/. Госпожа @Fileva, добре е да се придържаме към целта на форума - да споделяме и когато сме започнали тема с въпроси, да даваме поне малко обратна информация, полезни и актуални впечатления🙂
seaell Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 След като вече съм била там, за мен най-разумно е първо да се посетят градините, защото лятото по обед и следобед е адска жега на открито, а и повечето хора първо посещават музея и вътре е лудница. Ние ходихме и до малкия и големия Тринон в края на деня и не успяхме до край да се насладим на тази част от комплекса. Загубихме страшно много време да висим на опашката за влизане в двореца, а и още от 9.30 слънцето стабилно си напичаше 😀 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега