Прескочи до съдържание

Прекачване към вътрешен полет - САЩ

neuromancer

Препоръчани мнения

Публикувано:

Малко тъп въпрос, но нещо съм нервен...

Имам прекачване от международен към вътрешен полет в Орландо, и време 1:30 ч. От моя скромен опит това е на ръба, по-скоро към невъзможното. След като съм на един билет нали ще ме сложат на следващия полет ако не успеем? Евентуално мога ли да помоля да минем по-бързо паспортната проверка? С деца сме, ама то в Орландо всички са с деца

Дали има гише за чекиране веднага след като си вземем багажа или трябва да го влача до нормалните гишета (с Юнайтед е полета)

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, neuromancer каза:

Имам прекачване от международен към вътрешен полет в Орландо, и време 1:30 ч. От моя скромен опит това е на ръба, по-скоро към невъзможното. След като съм на един билет нали ще ме сложат на следващия полет ако не успеем? Евентуално мога ли да помоля да минем по-бързо паспортната проверка? С деца сме, ама то в Орландо всички са с деца

Дали има гише за чекиране веднага след като си вземем багажа или трябва да го влача до нормалните гишета (с Юнайтед е полета)

Относно следващия полет - да , със сигурност ще ви качат. В случай че го изпуснете, намирате гишето на компанията и те презаверяват билета... за първия полет за който има свободни места. Може да помолите да минете по-бързо секюрити, но е малко вероятно да успеете.

За багажа не си спомням.

• Харесвам 1
Публикувано:

Секюрити нямат никакво отношение , те не могат да ви помогнат да се прередите. Единствено по ваше желание може да прередите опашката или някой от а/к да ви чака и да минете по бърз коридор.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

За бързо минаване на паспортна проверка - качи си на телефона тоя ап:

Mobile Passport

Можеш да си попълниш всички данни предварително (във времето от кацане на самолета до паспортната проверка), да ги събмитнеш и да получиш код за потвърждение, с който минаваш - на големите летища има отделна опашка за Mobile Passport и се минава много бързо.  Сега проверих - трябва да има и в Орландо.

Ако все пак изпуснете вътрешния полет - да, ще ви качат на следващия.

За багажа - май няма нужда да го вземате и прекачвате - може да го чекирате до крайна дестинация.  По-рано имаше една врътка - при първо кацане в US да си вземеш багажа, да минеш митническото гише и после пак да го качиш на лентата (той си е чекиран до крайна дестинация), ама май го премахнаха това и багажът директно пътува за крайната дестинация, а вие не излизате от транзитна зона.  Най-добре разпитайте, още като се качвате на самолета - дали трябва да го вземате в Орландо - те трябва да знаят.  Струва ми се, че не е задължително, но не съм сигурна.

• Благодаря 1
Публикувано:

Мерси много, ще го погледна този Mobile passport. Не ми е за секюритито, паспортната проверка е много, сигурно час

А за багажа, ще ги питам, ама ми е странно, все си мисля, че трябва да го прекарам през митницата, защото после ще изляза от вътрешен полет. Освен ако въобще няма митница...

ПП само че сега погледнах, пише US citizens and canadian visitors, пък аз не съм такъв

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , neuromancer каза:

Мерси много, ще го погледна този Mobile passport. Не ми е за секюритито, паспортната проверка е много, сигурно час

А за багажа, ще ги питам, ама ми е странно, все си мисля, че трябва да го прекарам през митницата, защото после ще изляза от вътрешен полет. Освен ако въобще няма митница...

ПП само че сега погледнах, пише US citizens and canadian visitors, пък аз не съм такъв

А, съжалявам, не съм обърнала внимание, че е само за US citizens and canadian visitors!

А за багажа - дори и да трябва да го прекараш през митница, след това го качваш обратно на лентата - до крайната дестинация.  Няма нужда да го влачиш с теб.  Но мисля, че и това отпадна и няма митница.

Публикувано:

Има риск да изпуснеш полета , освен това съвсем не е сигурно, че може да те качат на следващ полет . Имал си 90мин , твоя е отговорността , сега ако има закъснение е друго нещо. Аз бих купил предно място в самолета , ако си на последните редове - нямаш голям шанс , ако няма закъснение на следващият полет .

Публикувано:

Е то аз няма да се мотая, ама паспортната проверка е поне час на влизане в щатите

Публикувано:

Минавал съм и за 15 мин на JFK , няма такова нещо като поне час - зависи колко хора има пред теб на автоматичните машини. 

Публикувано:

Защо , не си с туристическа виза ли? 

През APC , освен с американски и канадски паспорти ,зелени карти, минават и всички с B1/B2 и D визи, както и с ESTA.

Публикувано:

90 минути ми се струват недостатъчни за Орландо, особено ако пътувате с чекиран багаж, който задължително трябва да вземете лично и пуснете отново на съседната лента при първо кацане в САЩ.

Опашките за неамерикански граждани в този район на Флорида са сериозни, но все пак зависи по кое време каца полетът ви. Гранична полиция не позволява fast track, дори и да закъснявате за свързващия полет, може да помолите чакащите да ви позволят да ги прередите......

Ако закъснеете за бординга, авиокомпанията ще ви пречекира за следващия полет, но сте със статут stand by.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, stanislavpp каза:

Има риск да изпуснеш полета , освен това съвсем не е сигурно, че може да те качат на следващ полет . Имал си 90мин , твоя е отговорността , сега ако има закъснение е друго нещо.

Съвсем не е така. Купил си двата полета на един билет, те самите са преценили че времето е достатъчна за да хванеш следващия полет .

Ще ти го презаверят в случай на дълга паспортна проверка.

Аз лично имам 4 ( по спомен) изпуснати полета заради емигрейшъна и презаверки съответно на билети.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, stanislavpp каза:

Защо , не си с туристическа виза ли? 

През APC , освен с американски и канадски паспорти ,зелени карти, минават и всички с B1/B2 и D визи, както и с ESTA.

Сега не си спомням точно какво пишеше, но предния път като четох не можеше с туристическа виза. Тя тая опашка там от стотици хора да не са всички емигранти...

Публикувано:
преди 9 часа, neuromancer каза:

Ми към 2-3 самолета хора обикновено

Не мога да минавам на автоматичните машини

Октомври минахме на LAX през автоматичните машини, след това през имиграционните. Всичко стана много бързо, имиграционните не ни зададоха нито един въпрос. Взеха ни листа от АPC,  на мен ми сложиха печат в паспорта но без дати, на мъжът ми не му сложиха и печат в паспорта. 
Ето тук е описано точно как минава всичко. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Knowall каза:

ако пътувате с чекиран багаж, който задължително трябва да вземете лично и пуснете отново на съседната лента при първо кацане в САЩ.

Това с вземането на багажа и пускане на съседната лента май вече го отмениха (поне на някои летища), ама не съм съвсем сигурна как точно стоят нещата.  Сигурна съм обаче, че при последното си пътуване не съм го изпълнявала това упражнение.

Публикувано:

Единствения случай, при който не се налага да се минава с багажа през митницата при първо влизане в САЩ е когато сте се качили от preclearance airport извън САЩ, където са направени проверките. Такива летища са повечето големи летища в Канада, някои от Карибския регион, Шанън и Дъблин в Ирландия и Абу Даби. 

Освен това летището в Орландо вече няма APC, a биометрия, ако тази информация ти помага някак и за повече дообъркване, ето ти още малко за четене: 

Biometric Scereening Technolgy is used to expedite clearence through custom and immigration

Orlando International has the longest U.S. customs wait time of any airport in the U.S.

Иначе не знам какво очакваш да чуеш, това е от тези въпроси, по които ти обичаш да разсъждаваш, само мога да кажа, че съм минавал много бързо на доста летища в САЩ от типа на LAX, JFК, IAH... (със или без APC) и то след слизане от A380, но за това в Орландо точно, ако кацнат няколко полета, както обикновено става, бих казал, че 2 часа са на ръба, за под 2 часа не знам, какво да кажа освен, че евентуално има stand by опашка за следващи полети, които можеш да си провериш кога са.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, neuromancer каза:

Нещо си недоразбрал , от личен опит - майка ми на два пъти , тъщата веднъж - през APC , и двете с туристически визи. Изискванията са описани , кой точно може да мине през APC и аз съм ги споменал в предният си пост.

• Харесвам 1
Публикувано:

ами какво очаквам да чуя, личен опит с ребукване на по-късен полет ми е ок (следващия ден ми е свободен, така че когато стигна тогава)

тия неща за биометрията също, ще видя дали ще мога да се възползвам и така

иначе тоя билет беше с $1000 по-евтин от другите (обща цена), така че нямаше как да взема друг, сега трябва да планирам как да мина най-лесно

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , neuromancer каза:

ами какво очаквам да чуя, личен опит с ребукване на по-късен полет ми е ок (следващия ден ми е свободен, така че когато стигна тогава)

иначе тоя билет беше с $1000 по-евтин от другите (обща цена), така че нямаше как да взема друг, сега трябва да планирам как да мина най-лесно

Сега това е както винаги в сивата зона, защото както знаеш формалните правила са едно, а добрата воля друго и съвсем категорични твърдения е несериозно да се правят, но много е вероятно (и от моя опит в САЩ и от четене на форумни истории, когато също ми се е налагало) да те ребукнат без проблем на следващия полет, за който имат места, ако е на другия ден евентуално и мизерен ваучер за храна и мотел можеш да получиш при повече настоятелност. 

Да, напълно наясно съм защо се купуват такива билети, не пречи да успееш, просто не е точното летище, карай си по плана и каквото стане, може пък сега наистина да работят по-добре. Не знам до къде са стигнали и дали долният цитат помага, но можеш да опиташ да се свържеш с тях по този повод. 

Earlier this year,  the airport revealed it was in talks with U.S. Customs & Border Protection to incorporate a new facial recognition system for international arrivals that could process entire families together at the same time and speed up what can be a lengthy — and annoying — moment for visitors. And now that tech is going to be used starting in early December.

• Харесвам 2
Публикувано:

Личен опит от последните наколко месеца (не е от Орландо, но от подобни ретища):

- Miami, преди 3 дни, 1 ч и 45 мин НЕ бяха достатъчни да хванем връзката. Имахме един чекиран куфар, който допълнително ни забави. Никакъв проблем да ни рибукнат за следващия полет (Америкън), добре че беше след 1 ч и 15 мин и беше полупразен. За статистиката имаше поне още десетина като нас само от този полет.

- Newark, преди 10 дни. Повече от 2 ч минаване през border control. Чекиран багаж. Добре, че престоят беше 4 часа, което се оказа оптимално.

- LAX, през септември, повече от 2 часа border control (тук е винаги така). Чекиран багаж. Планът да останем няколко дни в Los Angeles сработи добре.

Много зависи от летището и още повече - от трафика. Ние или избираме по-дълго прекачване, или оставаме допълнителна нощувка. Най-вече опитваме да пътуваме само с ръчен багаж (22 инча куфар). 

И, куфарите СЕ преместват при кацане на първото летище, ще ви го напомнят и в самолета ппеди слизане.

• Харесвам 3
Публикувано:

Забравих да каза, че в САЩ в някои отношения са по-щедри с неписаните правили (добрата воля) и си имат и flat-tire policy, която дори не е за свързани полети, където обикновено е още по-безпроблемно по принцип, и понеже са неписани по обясними причини, често са и доста гъвкави.

Неписаното правило на United:

CUSTOMERS CONTACTING UNITED WITHIN 30 MINUTES PRIOR TO DEPARTURE OR 2 HOURS AFTER DEPARTURE MAY BE REBOOKED AT NO CHARGE ON UA/UAX FLIGHTS.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, neuromancer каза:

Да ти кажа, обикновено, в такива случаи, спирам да го мисля, каквото - такова. И нещата си се подреждат сами.

1000 долара са сериозна сума, според мен, правилно си избрал този вариант. А щом допускат , всичко да е на един билет, може и да може:))))

• Харесвам 1
Публикувано:

И на мен ми се струва недостатъчно времето за прекачване - освен ако не слезете първи от самолета. Месец май 2019 г. чаках около 50 минути на Маями на опашката за машините, въпреки че от моя самолет имаше само 60тина души. Просто като има едно А380 на Луфтханза и няколко 767 от Латинска Америка по едно и също време и всичко се затлачва.

Иначе багажът винаги се сваля, за да мине през митническа проверка. Единственото изключение е ако се лети през Канада, където минава директно.

Публикувано:
На 18.01.2020 г. в 21:21, neuromancer каза:

След като съм на един билет

На 18.01.2020 г. в 21:21, neuromancer каза:

веднага след като си вземем багажа

Има някакво противоречие в двете изречения.  Ако си на един билет, какъв багаж ще вземаш? Откъде?

преди 15 минути , pr284 каза:

Иначе багажът винаги се сваля, за да мине през митническа проверка.

Сега разбрах и  за багажа.  Много полезна информация. Логично е да бъде така.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.