Прескочи до съдържание

Хипотетични ситуации при канселирани полети и възможни опции

Препоръчани мнения

Здравейте.

Имам едни предстоящи трансфери, за които искам да си изясня възможните опции. Зима е и са възможни непредвидености. Ще се чувствам по-добре, ако знам с какви опции разполагам при проблеми.

Летя Лондон - Мадрид (British Аirways) и после Мадрид Лондон - със същата машина. Не питайте защо 🙂 Следва полет Лондон - Буенос Айрес, като Мадрид - Лондон - Буенос Айрес са на един билет, само първият полет (Лондон - Мадрид) е на отделен билет.

Ако машината за полет Лондон - Мадрид не може да излети по някаква причина, какво се случва с втория полет Мадрид - Лондон? Предполагам полетът се канселира и пътниците се прехвърлят на други полети или? 

Ако нещо такова се случи в Лондон, това означава, че няма да мога да се занеса до Мадрид, откъдето започва Големия ми билет (и съм защитена финансово). Има ли опция да се тупна в офиса на British Airways и да помоля да се кача директно на полет Лондон - Буенос Айрес, като прескоча първата отсечка, защото - за мен - очевидно имам уважителна причина, а и летя само с техни полети, или звучи смешно? 

Честно казано, спокойна съм и не предвиждам драми, но при едно от последните ми пътувания за малко да се озова в небрано лозе, без никаква предвидена алтернатива и не ми хареса как се чувствах.  

Благодаря!

Връзка към коментар

Не звучи смешно , но не виждам как може да стане - и да попаднеш на любезен служител , той трябва да извърши нарушение за да ти угоди , и пак ми се вижда невероятно , защото може и софтуер да трябва да се излъже ...Все пак пробвай де , звънни на кол център /иди на място , питай ги по-скоро дали може да си промениш билета с минимална такса/доплащане, реално май това ти е единственият вариант.

Освен това , не е съвсем сигурно, че ако твоят полет от Лондон се анулира ,  ще се анулира и Мадрид - Лондон , има вероятност да се намери заместващ самолет/екипаж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Само в случай, че наистина анулират първата отсечка (Мадрид-Лондон) от свързаните ти полети, си в позиция за преговори и имаш възможност да си осигуриш по-удобна алтернатива, която може да включва смяна на летища, както и смяна на останалите неотменени полети от същата резервация.

https://www.britishairways.com/en-gb/information/delayed-or-cancelled-flights

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stanislavpp каза:

Все пак пробвай де , звънни на кол център /иди на място , питай ги по-скоро дали може да си промениш билета с минимална такса/доплащане, реално май това ти е единственият вариант.

Само на място, и да - ако се наложи, явно ще се стремя към този вариант - смяна на целия билет. Надявам се да не се налага. Благодаря ти! 

преди 1 час, Adventurer каза:

Само в случай, че наистина анулират първата отсечка (Мадрид-Лондон) от свързаните ти полети, си в позиция за преговори и имаш възможност да си осигуриш по-удобна алтернатива, която може да включва смяна на летища, както и смяна на останалите неотменени полети от същата резервация.

https://www.britishairways.com/en-gb/information/delayed-or-cancelled-flights

Само за този случай говоря, да. Вярвам няма да се наложи, просто искам да имам разработен risk register 🙂 

Благодаря ти!

Връзка към коментар
преди 9 часа, Rainy каза:

Летя Лондон - Мадрид (British Аirways) и после Мадрид Лондон - със същата машина. Не питайте защо

Няма да питам защо (досещам се) , но ми е интересно как разбра че полетът Мадрид - Лондон ще се изпълнява със същата машина? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Времето за 'перкачване' в Мадрид също може да се окаже проблем - излизане, влизане, да не са затворили вече гейта докато обиколиш...защото не вярвам да е възможно да те оставят в самолета, дори да е същият.

Връзка към коментар
преди 32 минути , Фичо каза:

Няма да питам защо (досещам се) , но ми е интересно как разбра че полетът Мадрид - Лондон ще се изпълнява със същата машина? 

Aircraft 🙂 

image.png.4c62520a02bf4fcd27733233b257b759.png

преди 15 минути , Oshko каза:

Времето за 'перкачване' в Мадрид също може да се окаже проблем - излизане, влизане, да не са затворили вече гейта докато обиколиш...защото не вярвам да е възможно да те оставят в самолета, дори да е същият.

BA0460
British Airways | Euro Traveller | Confirmed

24 Jan 2020

12:55

Heathrow (London)
Terminal 5
24 Jan 2020

16:15

Madrid

Terminal 4S

BA0461
BRITISH AIRWAYS | EURO TRAVELLER | Confirmed
24 Jan 2020
17:50

MADRID
Terminal 4
24 Jan 2020
19:10

HEATHROW
Terminal 5

Час и половина все си мислех, че е достатъчно...  

Връзка към коментар

Оня момент, в който искам разрешение от прекия ми шеф (по мейл) да си тръгна по-рано в петък и той ме набира по телефона. Аз стресирано очаквам мрънкане - много би било необичайно, ама хората са непредсказуеми, а той: 

"Да бе, няма проблем, тръгвай когато искаш, ама умирам от любопитство къде отиваш този път, щото твоите дестинации са все изчанчени  😄 "

Колкото бях уморена и с овесен нос, прихнах на глас 😄 То пък се оказа, че имало огромна диаспора на уелсци - чилякът кореняк от Уелс и направо заподскача от ентусиазъм... 

Връзка към коментар
преди 7 минути , Rainy каза:

"Да бе, няма проблем, тръгвай когато искаш, ама умирам от любопитство къде отиваш този път, щото твоите дестинации са все изчанчени  😄 "

И ти какво -   "а, отивам до Мадрид, час и половина  да разгледам летището и се връщам в Лондон." :grin:

• Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.