Прескочи до съдържание

Въпрос за долината Ихлара


Светославов

Препоръчани мнения

Здравейте,

Ще сме настанени в Гьореме и с общ. транспорт, нелош, доколкото посъбрах инфо; и на собствен ход ще пообиколим в радиус 10-20км. До тази долина ще е времеемко, защото е доста встрани и няма удобни връзки. Та доколко, ако някой е посетил нея и Русенското поломие си струва в смисъл, че е мнооого по-различно? Та евентуално да се прежаля и вземем рентакар за 1 ден...

Връзка към коментар

Ходихме в долината със зеления тур. Лично аз мисля, че да вземете кола само за  Илхара,не си струва.Преходът който ние направихме,като част от тура,беше 4 километра,съвсем лека разходка,в близост до река,има няколко скални църкви,лесно достъпна една. По средата на маршрута има много приятно място да поседнеш,да пиеш чай,кафе. Не съм наясно дали има нещо извън този маршрут,но като цяло не е нищо повече от приятна разходка. Повечето туристи слизат в долината по едни стълби и пътеката води до паркинга след около час приятна разходка.

От друга страна обаче,останахме много доволни от зеления тур,а не сме любители на организирания туризъм. Не помня фирмата,с която бяхме,но резервацията беше през Expedia.com с код за отстъпка. И в момента има  действащ такъв😉.

IMG_20190601_151215.jpg

IMG_20190601_154156.jpg

IMG_20190601_151218.jpg

IMG_20190601_153748.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за включването и снимките! Като ги гледам, май не случайно споменах Русенското поломие. Та засега долината се измества назад в листата. И от хотела ни омайват с оферти за туровете, но груповият туризъм нещо не ни блазни.

Връзка към коментар

Долината е няколко километра дълга, като в скалите има вкопани параклиси и отшелнически стаи. Разходката е приятна, 15лири мисля беше входа. Ако остане време не е лошо да се поразходите. Писала съм в другата тема, погледни.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.