Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , searus каза:

Не разбирам на какво специално място? Просто на посочен от Вас адрес. И до магазин е разрешено да се ходи...

реално някой бил ли е проверен не само по телефона😃

Публикувано:
преди 1 минута , MatriXa каза:

реално някой бил ли е проверен не само по телефона😃

Не мисля, то и по медиите вървеше новината, че официално има около 10 глобени за страната... Няма кой да те търси.

Публикувано:
На 11.08.2020 г. в 11:30, Ivko каза:

От днес, 11 август, лицата, пристигащи от Обединените арабски емирства, могат да влизат в България, без да представят документ, показващ отрицателен резултат от PCR тест.

PCR тест не се изисква и за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Украйна. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.  

Това означава ли, че пристигащите от Македония и Сърбия трябва да представят тест? Информацията е толкова объркана и от 100 източника, омотах се напълно.

Щеше да е хубаво България да си има сайт, където да е събрана цялата информация около вируса и последствията, не информацията да е разхвърляна, забутана по разни пдф-и и колонки...Украинците могат, ние не...

https://covid19.gov.ua/en

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.08.2020 г. в 21:30, Edem каза:

Това означава ли, че пристигащите от Македония и Сърбия трябва да представят тест? Информацията е толкова объркана и от 100 източника, омотах се напълно.

Ако пристигаш от Сърбия, Македония или Албания като нас, пред теб има 3 възможности:

1. Предоставяш негативен PCR тест при влизане в страната, направен не повече от 72 часа преди влизането и нямаш карантина

2. 14-дневна карантина на посочен от теб адрес

3. В рамките на 24 часа от влизането в България да си направиш PCR тест, да го изпратиш по имейл на РЗИ и те да ти свалят карантината. Това ми се струва наистина тъпо, тъй като, за да си направиш такъв тест, трябва да напуснеш адреса, на който трябва да караш карантината. Дефакто хем трябва да не го напускаш, хем ти дават възможност да си направиш тест, чрез който да ти отпадне карантината... Пак е мислено "на парче", ама.... 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Edem каза:

Щеше да е хубаво България да си има сайт, където да е събрана цялата информация около вируса и последствията, не информацията да е разхвърляна, забутана по разни пдф-и и колонки...Украинците могат, ние не...

https://covid19.gov.ua/en

По-принцип си имаме https://coronavirus.bg аз даже съм се абонирал във Вайбър и всеки ден ми пращат всичко от брой заразени през забрани, заповеди и карантини.

• Харесвам 5
Публикувано:

Благодаря ви за информацията, това ми трябваше. А този сайт за първи път го виждам, хем съм търсил какво ли не по темата в Гугъл и веднъж не ми се показа като резултат...

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.08.2020 г. в 22:02, chandni каза:

Ако пристигаш от Сърбия, Македония или Албания като нас, пред теб има 3 възможности:

1. Предоставяш негативен PCR тест при влизане в страната, направен не повече от 72 часа преди влизането и нямаш карантина

2. 14-дневна карантина на посочен от теб адрес

3. В рамките на 24 часа от влизането в България да си направиш PCR тест, да го изпратиш по имейл на РЗИ и те да ти свалят карантината. Това ми се струва наистина тъпо, тъй като, за да си направиш такъв тест, трябва да напуснеш адреса, на който трябва да караш карантината. Дефакто хем трябва да не го напускаш, хем ти дават възможност да си направиш тест, чрез който да ти отпадне карантината... Пак е мислено "на парче", ама.... 

А за влизане в Македония от България, имаш ли представа какви са ограниченията?

Публикувано:
преди 6 минути , boogy83 каза:

А за влизане в Македония от България, имаш ли представа какви са ограниченията?

Никакви. 🙂 Просто трябва да влезеш в насрещното на изхода от Македония, за да заобиколиш камионите, тъй като няма как по друг начин да ги заобиколиш 🙂 Когато влизахме в Македония (на 1-ви август), бяхме единствената кола.

@boogy83, за повече подробности можеш да прегледаш темата ми за пътуването. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Мари Николова каза:

Хора, паднахме под 40 заразени на 100 000 - 39.1.Стискайте палци да задържим тенденцията...

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

А знаем ли официлано дали и кои държави ползват този критерии - под 40 заразени на 100 000 за последните 14 дена?

До момента ми е попадало само за Германия под 50 заразени на 100 000 хиляди за последните 7 дена......

• Харесвам 1
Публикувано:

Последните месеци за ЕС се коментираше бройката под/над 40 на 100 000. Германия е изключение. В момента в който минахме 40 получихме бан  от доста ЕС страни. Както и линка показва, това е офиц.статистика на ЕС.

• Харесвам 6
Публикувано:

Тези дни май Гърция трябва да вземат решение за PCR-a при пътувания със самолет, нали още е до 15.08 или го удължиха заедно с това за сухопътната граница?

Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Индонезия остава затворена поне до края на годината. 

https://news.bg/world/indoneziya-ostava-nedostapna-za-turisti-pone-do-kraya-na-godinata.html

А за Малайзия и Сингапур, знае ли се ?

Публикувано:

Пристигнахме в Барселона. На летището в София буквахме хотела, че нали правим last minute trip, и попълнихме името му в сайта за влизане в Испания https://www.spth.gob.es/

Салон Преслав си работи, има повече персонал от пътници. Почти нямаше свободни места в самолета. 

В самата Барселона маски се носят навсякъде и се спазва почти от всички. В жегата трудно се издържа с маска, но пък сме на пътешествие и това не може да ни развали удоволствието 🙂

Стаята в хотела ни дори беше запечатана преди да се настаним.

20200813_235108.jpg.168add79ad15603efa6a36e2c828e493.jpg

Закуската утре щели да ни я оставят в торба пред стаята.

С две думи тук много се внимава с коронката.

Благодарности на @Ivko, че ни даде предварително инфо за ситуацията.

• Харесвам 16
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 13 часа, Мари Николова каза:

Израел отменя карантината за българи.

https://novini.bg/sviat/blizyk-iztok/613676

Ооооо, най-после. Сега остава в Египет да се влиза от Израел и да задържи така до Нова Година, за да изкараме празниците в Таба. Молебен към всички божества, извънземни, мантри, тантри и каквото там има още 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Не намирам достоверна информация за Мароко, някой има ли идея как стоят нещата с влизането там? От един измислен сайт само видях, че била изолирана напълно страната и всички полети били забранени. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.