Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 46 минути , Василена каза:

Зле са защото дискотеките бяха отворени и тинейджърите си правеха купони по улиците . За това сега са затворени всички дискотеки , баровете затварят в 1 ч , по къщите могат да се събират от 5 до 10 човека, за купони по улиците яки и солени глоби . На тераса пред заведение, ако не консумираш слагаш маската.Като не може с добро с лошо.

И все пак за мен е няобяснимо. Тук има една единствена мярка, с маски в магазини, болници, аптеки и дори и тя не се спазва. Тук там има дезифектант на входа, а дори и да има не съм видяла някой да си дезифицира ръцете, дистанция никой не спазва, маските и те, кой с маска, кой без маска, повечето са под брадата. Заведенията работят, хората се събират и аз болни не познавам. Знам за двама, трима, уж болни, но на практика им няма нищо. Каква е разликата между нас и испанците?

• Харесвам 7
Публикувано:

Очаквах след като обявиха задължителни маски в Парос и Антипарос да се затегни дисциплината, но засега -нищо. Е  вижда се някой с маска та улицата и в магазина, но и там обикновено е отбиване на номера, да не говорим за плажове, заведения, спортове на открито. Явно гърците са си близо до нас дори да  го отричат. Но и те като нас нямат жертви почти и това също е причината.

• Харесвам 5
Публикувано:

Не знам какви нови правила има в Канарите за плажовете, но ето снимки от днес от Лас Тереситас-Тенерифе, маски няма.

0C624BFA-D683-483C-8C43-6720FB6BC155.jpeg

B2D72058-6C7D-4528-A45D-990C1BC31412.jpeg

• Харесвам 7
Публикувано:

Ами не говорех да се печеш с маски, но от разказа на @AlexandraKo останах с впечатлението, че в бийч баровете, бистрата, таверни хората са с маски, освен при консумация разбира се. А само директно на плажа и във водата си без. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 56 минути , slujitel каза:

И все пак за мен е няобяснимо. Тук има една единствена мярка, с маски в магазини, болници, аптеки и дори и тя не се спазва. Тук там има дезифектант на входа, а дори и да има не съм видяла някой да си дезифицира ръцете, дистанция никой не спазва, маските и те, кой с маска, кой без маска, повечето са под брадата. Заведенията работят, хората се събират и аз болни не познавам. Знам за двама, трима, уж болни, но на практика им няма нищо. Каква е разликата между нас и испанците?

Че са 46 милиона население и със съвсем друг манталитет от българския , мисля .

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 53 минути , slujitel каза:

Огромна е разликата - ние всички сме ваксинирани срещу туберкулоза, а там не е така; там възрастното население над 65-70 год. има богат социален живот - пътуват, танцуват, събират се по поводи и т.н. тук най-много толкова възрастни да идат до магазина, и последно там се правят страшно много тестове, като се търсят заразени, а тук явно системата изчерпа силите си и има много тестове, но те са на здрави хора, които ще пътуват извън страната. Просто там статистиката е по-близо до истинското състояние, а тук не е.

• Харесвам 11
Публикувано:

Понеже от вчера сме по плажовете извън Барселона - тук маски носят, като тръгнат към beach bar-a. По улиците почти всички носят, и то по правилния начин. На 2 от 3те плажа, на които бяхме, има човек, който следи колко хора да допусне на плажа, за да има дистанция. Но до голяма степен това е проформа - никой не връщат.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Роми каза:

Ами не говорех да се печеш с маски, но от разказа на @AlexandraKo останах с впечатлението, че в бийч баровете, бистрата, таверни хората са с маски, освен при консумация разбира се. А само директно на плажа и във водата си без. 

Абсолютно! Само печенето е без маски.

Даже, като се разхождаме по плажа, 30% са с маски. И има големи картинки - разни каки топлес и с маски:)))))

Като лежим на плажа сме без, ако река да ида до тоалетната - слагам, че ми правят забележка.

Днес ходихме в Мелонерас - същото е и там. Влизаш в магазина - дебнат те, да ползваш дезинфектант. Без маска не те пускат.

Ние нямаме против - то си е и за нас. Въпреки, че през цялото време тук, не сме общували с никого отблизо.

Стандартните поздрави и помахване отдалеч:))))

Но правилата са си правила, щом така трябва - правим го.

• Харесвам 13
  • Смея се 2
Публикувано:

В Мадрид ако пушиш може да си без намордник, но вече ограничиха пушенето и може да се пуши на обществени места, в които можеш да пазиш дистанция от 2 метра. Аз постоянно ходя без маска на улицата, като симулирам пушене. Но, наистина много малко други подобни тиквеници като мен виждам в Мадрид. В ресторанти и барове съм без намордник през цялото време. В магазини, метро, летище и други подобни закрити места нося маска, защото иначе няма да ме пуснат вътре. Само един път досега една баба ми направи забележка, че съм без намордник на улицата и аз я попитах дали е полицайка. След отговор не, й казах да ме остави на мира и това беше. Колкото до многото случаи в Испания, ами те са много, първо защото се правят много тестове и второ защото тези намордници не помагат. Нали не си мислите, че китайска евтина маска може да ви спаси от вирус, който се вижда само под микроскоп?! Това е все едно да се пазите от комари с рибарска мрежа.

• Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

разни каки топлес и с маски

Така де, сега всяка как може да се съблече, без да се знае, че е тя. Малко медийна дистанция не е зле. Не всички искат да са като Николета Лозанова.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Роми каза:

Няколко папашки снимки през оградата на терасата, на която се печем:

3A3A4EA4-C66D-46DA-8894-9AB20F3532D2.jpeg.50be5a797c20eea2cee8239ea3995bcb.jpeg

450F5241-E769-42A6-88B3-51383D054E43.jpeg.e0cb8fac5f6b6b943f88950cb65e3a79.jpeg

37A2AA60-D3DF-4A1F-86C3-B27C368164A7.jpeg.7d4a113601973ac568c99d0b1bc87685.jpeg

• Харесвам 1
  • Шок 8
Публикувано:

В допълнение на казаното от @Alexander, @Ivko и @AlexandraKo - през последната седмица видях същите строги мерки в Билбао, Сан Себастиан и Валенсия.

Всички носят маски навсякъде и кажи-речи постоянно. Хората без маска са единици и всеки ги гледа доста накриво. Дезинфектантите са буквално на всяка крачка и дисциплината наистина е на много високо ниво без опити за кръшкане. Манталитетът на испанците очевидно е тотално различен от балканския.

Големият брой заразени, въпреки тези сериозни мерки, (за мое огромно съжаление) в голяма степен се дължи на нощния живот и по-младите хора. Точно заради това въведоха допълнителни забрани в тази посока.

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Забравяте, че испанците  са от край време  в топ 3 в света като продължителност на живот. Като между първите 3-4 разликите са месеци.

Май грубо с над 10 години повече от българите, а това е огромна разлика.

На 65-70 годишен казват млад, има милиони 75-85 годишни.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 9 часа, mary_shery каза:

Вие наехте кола ли от Германия към Австрия? При наемането казахте ли, че ще излизате от страната? 

Да, +60 евро.

• Харесвам 4
Публикувано:

Не мога да открия информация за следния казус :

Ако летя транзитно през Италия ще ми искат ли PCR тест (полет от Гърция до България) 

За пристигащите от Италия в България има ли карантина 

Публикувано:
преди 3 минути , wiliko каза:

Ако летя транзитно през Италия ще ми искат ли PCR тест (полет от Гърция до България) 

Няма карантина. Би следвало да имаш позволени 36 часа за транзит през Италия, ако се прибираш към България. За тест трябва да проверя, понеже тия дни Италия обяви, че иска задължително тестове за хора, които летят за Хърватия, Малта, и няколко други средиземноморски дестинации за почивка... Имаше в сайта на летището, но не запомних подробности дали Гърция се включва и в коя посока...Но съм почти сигурен, че не, защото гърците държат положението под контрол.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако някой се интересува да ходи в Италия (по суша)на границата с Словения (Gorizia)няма никакъв контрол, влизаш и излизаш както преди ,няма полиция, няма нищо!Странно ми е как въвеждат разни карантини, а дефакто няма кой да те контролира!Единствено в района на Милано даже като сядахме на ресторант докато не ти измерят температурата не ти позволяват да седнеш, седиш и чакаш на вратата естествено с маска 😁

• Харесвам 5
Публикувано:

@Blagovesta78 Български граждани подлежат на 14 дневна карантина като влезнат в Словения ние сме в червеният им списък...така, че какво да контролират италианците...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , giafil каза:

@Blagovesta78 Български граждани подлежат на 14 дневна карантина като влезнат в Словения ние сме в червеният им списък...така, че какво да контролират италианците...

И за транзит ли подлежим 14 дни?Бях и в Словения на разходка,посетихме някой техни забележителности и отново на границата никой не ни попита нищо....

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, wiliko каза:

Имах същия казус по-рано днес. По-другата седмица на прибиране от Родос бяхме планирали да летим през Сицилия, където щяхме да имаме 28 часа престой и се класирахме за транзитно преминаване без карантина.

След като обаче прочетох, че италианците вече искат задължителен PCR тест на всички пътници, пристигащи от Гърция, се отказахме от този транзит. Без тест още на летището в Родос въобще няма да позволят да се борднем на полета за Сицилия.

За щастие намерих добри алтернативни полети през Дортмунд и ще летим през Германия.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 8 часа, Георги Матеев каза:

Имах същия казус по-рано днес. По-другата седмица на прибиране от Родос бяхме планирали да летим през Сицилия, където щяхме да имаме 28 часа престой и се класирахме за транзитно преминаване без карантина.

След като обаче прочетох, че италианците вече искат задължителен PCR тест на всички пътници, пристигащи от Гърция, се отказахме от този транзит. Без тест още на летището в Родос въобще няма да позволят да се борднем на полета за Сицилия.

За щастие намерих добри алтернативни полети през Дортмунд и ще летим през Германия.

И аз точно от това условие за тест още на летището на излитане ще ме откаже от варианта... 

Публикувано:
преди 2 часа, wiliko каза:

И аз точно от това условие за тест още на летището на излитане ще ме откаже от варианта... 

Писах на италианско консулство, звънях и на WIZZ, всички ми отговарят, че за транзитно преминаване за България не могат да ми изискват PCR тест.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.