Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 29 минути , kakadu каза:

И въобще да питам, ажеба, в момента къде мога да литна  за ден или два без да ми искат нищо свързано с короната? И има ли въобще такава държава. Лети ми се, ако ще и за ден да е, не ме свърта вече.

БГ ер летят София - Варна.Май, май към момента (засега) този маршрут отговаря на поставените условия и няма да имаш изненади на пристигане. Тъжно, но истината.

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 12 минути , ivailo_radev каза:

Защо преди 14-ти ноември (че аз смятам да се прибирам на 15-ти :D) ?

Това, което постнах вчера аз така го разбирам, че ако си там на 14ти трябва да имаш резултат от тест, освен ако не си пристигнал 15 дни по -рано.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , kakadu каза:

Доколкото разбирам, мога да си фръкна до Германия и Холандия за едно питие и никой няма да ме спре?! Не искат кодове, тестове, кръщелни, нотариални, карта за отстъпка от Била-та, електронна винетка, Гражданска отговорност на колата. Не знам къде и какво да гледам вече, откачих, баси.

И въобще да питам, ажеба, в момента къде мога да литна  за ден или два без да ми искат нищо свързано с короната? И има ли въобще такава държава. Лети ми се, ако ще и за ден да е, не ме свърта вече.

Искат отрицателен ПСР тест,но дори и без него да отидеш,на летищата правят напълно безплатни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, kakadu каза:

Доколкото разбирам, мога да си фръкна до Германия и Холандия за едно питие и никой няма да ме спре?! Не искат кодове, тестове, кръщелни, нотариални, карта за отстъпка от Била-та, електронна винетка, Гражданска отговорност на колата. Не знам къде и какво да гледам вече, откачих, баси.

За Германия не изпълнява поставените условия 

Публикувано:
преди 2 часа, bad kid каза:

Това, което постнах вчера аз така го разбирам, че ако си там на 14ти трябва да имаш резултат от тест, освен ако не си пристигнал 15 дни по -рано.

Понеже не бях сигурен, погледнах и официалната им фейсбук страница. Там пишат, че важи за хора, които кацат на 14-ти или по-късно. И така леко си противоречат със сайта си, ама ще видим 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, kakadu каза:

В Танзания абсолютно нищо не искат. Там от май месец насам, никой не е чувал и не се говори нищо за Ковид-19. Миналата седмица преизбраха същия президент, който публично разгласи за положителните PCR тест резултати на проби от коза и от папая и постави край на пандемията в страната. Аз смятам да се засиля за Нова година, ако не излезе нещо непредвидено.

• Харесвам 18
  • Браво 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 18 часа, kakadu каза:

Нидерландия, нищо не искат. Вчера се върнах.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, FlyTraveler каза:

В Танзания абсолютно нищо не искат. Там от май месец насам, никой не е чувал и не се говори нищо за Ковид-19. Миналата седмица преизбраха същия президент, който публично разгласи за положителните PCR тест резултати на проби от коза и от папая и постави край на пандемията в страната. Аз смятам да се засиля за Нова година, ако не излезе нещо непредвидено.

Кои авиокомпании предлагат най-добри цени до Занзибар от София в момента? Дали имаш идея?

KLM имат за под 550 евро ритърн, докато катарците продават за поне 100 евро отгоре, поне според моите наблюдения. 

Публикувано:
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Някой да е чувал, как седят нещата за Бали?

Една почивчица януари, дали , би била възможна?

Бали още са затворени. Възможно е влизане само с бизнес виза.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Ametist каза:

А до кога, знаеш ли?

Благодаря ти!

Публикувано:
преди 22 минути , AlexandraKo каза:

А до кога, знаеш ли?

Благодаря ти!

Имах резервация за Нова Година и преди около месец Мелия ми пратиха мейл че се налага да я канселирам или преместя защото по настоящем Бали е затворен за чужденци до 01.01.2021г.

Не е ясно до колко това няма да се промени

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , funny каза:

Имах резервация за Нова Година и преди около месец Мелия ми пратиха мейл че се налага да я канселирам или преместя защото по настоящем Бали е затворен за чужденци до 01.01.2021г.

Не е ясно до колко това няма да се промени

Тъэкмо за Мелия  ми е мислАта, ама ти знаеш:))))))

Много ти благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:

Информация от последните минути: области СОЛУН и СЕРЕС минават в тотален локдаун за 14 дни (засега), считано от 6:00 утре сутрин. Това означава по-конкретно следното:

ще се излиза само с SMS и то по определени причини (тази мярка се връща)

движението навън е напълно забранено между 21:00 и 05:00 

не може да се излиза от тези области и да се влиза в тях

международни и вътрешни полети ще се осъществяват само за неотложни пътувания

всички магазини, освен хранителни и аптеки, няма да работят

училищата остават отворени засега

Все още изчакваме поясненията относно граничен контрол, транзитни пътувания и прочие. Ако имате планирани пътувания, по-добре да ги отложите или да проверите предварително дали ще могат да се осъществят

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 47 минути , Alexander каза:

За Италия и по-точно Бергамо как се осъществява кацане и влизане в момента от София?

Преди няколко дни се върнахме от Бергамо и всичко беше спокойно. Италия сега са с  нови ограничения за 2 седмици - след 18 часа затварят барове и заведения, но супермаркетите работеха + пекарните.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 часа, Ametist каза:

Това достоверна информация ли е? Странно, защото преди седмица мои познати отидоха там с негативен тест преди полета.

Публикувано:
преди 50 минути , Rositsa88 каза:

Преди няколко дни се върнахме от Бергамо и всичко беше спокойно. Италия сега са с  нови ограничения за 2 седмици - след 18 часа затварят барове и заведения, но супермаркетите работеха + пекарните.

А искат ли на нашето или тяхното летище /Бергамо/ някакъв код или декларация? Когато отивах към Мадрид, ни изненадаха с някакъв QR- код, който не всички имаха. Отделиха ни настрана, трябваше да го изтеглим на телефоните си- малко дълъг въпросник беше. Тези, които сме горе- долу на ТИ с "новите технологии", го направихме бързо. но имаше пътници на по 50- 60 години, които и понятие си нямаха какво да направят и къде да чукнат пръстче, и им раздадоха някакви декларации да попълнят. На летището в Мадрид видях, че ги искаха!

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 51 минути , muchachote каза:

А искат ли на нашето или тяхното летище /Бергамо/ някакъв код или декларация? Когато отивах към Мадрид, ни изненадаха с някакъв QR- код, който не всички имаха. Отделиха ни настрана, трябваше да го изтеглим на телефоните си- малко дълъг въпросник беше. Тези, които сме горе- долу на ТИ с "новите технологии", го направихме бързо. но имаше пътници на по 50- 60 години, които и понятие си нямаха какво да направят и къде да чукнат пръстче, и им раздадоха някакви декларации да попълнят. На летището в Мадрид видях, че ги искаха!

Предполагам, говориш за испанския QR код, който го искат при влизане в Испания?

Защото за Италия няма такива кодове.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Guinness каза:

Това достоверна информация ли е? Странно, защото преди седмица мои познати отидоха там с негативен тест преди полета.

Информацията е от човек, който живее на острова. 

Публикувано:

България, Италия, Австрия и Унгария са четирите държави, които Румъния включва в своя списък с високорискови епидемични зони

https://bgtourism.bg/02112020-romania-nalaga-karantina-zabulgarite/?fbclid=IwAR12ZrMil0_-FurOlONdSOv1IiySvprBaWC0FL1syHDXKPKdjn_c-9jghew

ето и списъка https://stirioficiale.ro/storage/Lista State cu risc epidemiologic ridicat_02.11.2020 - anexă.pdf

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, muchachote каза:

За Испания да (бяхме в барселона юли) и имаше QR код - но всичко го има в reopeneu + ние от уиз сумати емайли получихме. Но за Испания имахме на 3 емайла от уиз които казваха да изтеглим аппа щот е задължително и пак 80% от самолета не бяха го направили. За Италия бяхме попълнили 3 декларации (пратени от уиз) - като стигнахме в бергамо нищо не ни искаха, като се връщахме в Бергамо летището ни поискаха едната. Аз бих си попълнила всичко което авиокомпанията праща + каквото искат в reopeneu . Зажалост всеки ден се сменя ситуацията и може коренно да се промени.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.