Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой има ли актуална информация за Хърватска? Допускат ли българи и може ли да се мине транзит през Сърбия, т.е. пускат ли без тестове и карантина последните?

Публикувано:

Информация за Бергамо от вчера, отидох и се върнах същия ден.

На влизане искат декларации на всички, попълват се на място и след това се предават на паспортния контрол. Аз писах, че съм трансфер от изброените точки, така или иначе нямах нощувка там. По принцип не видях да питат някой нещо, иначе гледат какво е написано.

На връщане пак има друга декларация, там гледат по-подробно, аз писах, че се прибирам към място на постоянна местожителство, тръгнал съм от София-България и отивам към София-България.

Нямах проблем или допълнителни въпроси.

В мола срещу летището всичко е затворено с изключение на аптеката и хранителният магазин Iper, в който имаше не повече от 30 души, а е с размерите на Метро примерно.

На летището също всичко е затворено, с изключение на 1-2 места за ядене. Лаунджа работи, но затваря в 20:00 часа.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 22 минути , Alexander каза:

Информация за Бергамо от вчера, отидох и се върнах същия ден.

На влизане искат декларации на всички, попълват се на място и след това се предават на паспортния контрол. Аз писах, че съм трансфер от изброените точки, така или иначе нямах нощувка там. По принцип не видях да питат някой нещо, иначе гледат какво е написано.

На връщане пак има друга декларация, там гледат по-подробно, аз писах, че се прибирам към място на постоянна местожителство, тръгнал съм от София-България и отивам към София-България.

Нямах проблем или допълнителни въпроси.

В мола срещу летището всичко е затворено с изключение на аптеката и хранителният магазин Iper, в който имаше не повече от 30 души, а е с размерите на Метро примерно.

На летището също всичко е затворено, с изключение на 1-2 места за ядене. Лаунджа работи, но затваря в 20:00 часа.

"На място" ще рече на паспортен контрол на летището? А при полет Бергамо- Каляри дали ще има проблем?

Публикувано:

Да преди това се попълва, аз я имах свалена и принтирана, но не я бях попълнил.

Няма как да знам за други полети какви изисквания имат.

Пред летището на паркинга има голяма палатка, където имаше опашка от 20-на души за проби за ковид, не знам защо си ги правеха.

Според мен винаги може да има проблем, но вече дали ще питат и ще се занимават е друг въпрос. Особено, ако няма каква причина да дадеш, че отиваш в Каляри.

Вчера полета с Раян София-Бергамо си беше над 50%, но обратния с Уиз беше макс 30% пълен, чак се учудих, че летим.

Въпреки, че изрично обясниха, че слизането ще става по редове и да не става никой, вчера в  Бергамо стюардът едвам укроти бързащите-поне 5 пъти се наложи да ги усмирява и да ги кара да сядат.

• Харесвам 3
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 12 минути , Alexander каза:

Пред летището на паркинга има голяма палатка, където имаше опашка от 20-на души за проби за ковид, не знам защо си ги правеха.

Това е за пристигащите от Англия, Испания, Чехия и т.н.

Трябва да представят отрицателен тест при влизане или да си направят 48 часа след влизане в страната.

• Харесвам 1
Публикувано:

Можем да летим и да ходим в Рим , нали? Защо някои се притесняват за Бергамо? Пак ли са върнали карантината?Ние сега в кой списък сме на Италия? Беше до 08.11. предния,  или аз не виждам промени.

Публикувано:

Хм, значи добре направих, че отидох преди 20-тина дена в Бергамо. Всичко навсякъде работеше. Полетите и двете посоки бяха пълни, по 5-6 празни седалки имаше общо.

• Харесвам 1
Публикувано:

От утре се очакват нови мерки в Италия, които в общи линии се изразяват в допълнение на цвета на регионите - оранжеви ще станат Тоскана, Пулия, Базиликата , Умбрия и тн.

В най-общи линии това означава, че примерно кацате  в Бари (Пулия) - не може да отидете в Алберобело (също в Пулия), или до Матера (Базиликата).

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз летя на 13.11 за Бергамо, от там за Каляри, пък каквото става да става. Извадих си autodichiarazione и  QR- код. А и чета в сайта на италианското Министерство на Здравето, че България  и няколко други страни са в група B )Б(, което прави възможно дори пребиваването с цел туризъм в Италия.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , muchachote каза:

Аз летя на 13.11 за Бергамо, от там за Каляри, пък каквото става да става. Извадих си autodichiarazione и  QR- код. А и чета в сайта на италианското Министерство на Здравето, че България  и няколко други страни са в група B )Б(, което прави възможно дори пребиваването с цел туризъм в Италия.

За съжаление не успявам да обуздая любопитството си 🙂 Какво точно искате да правите на остров, в средата на ноември, ако там няма свободно движение за местните, отворени заведения, вероятно и никакви работещи атракции и способи за особено забавление?  

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 25 минути , Lindt каза:

За съжаление не успявам да обуздая любопитството си 🙂 Какво точно искате да правите на остров, в средата на ноември, ако там няма свободно движение за местните, отворени заведения, вероятно и никакви работещи атракции и способи за особено забавление?  

Всички музеи в Каляри са отворени, поне до момента. Ресторанти и големи заведения не ме интересуват, аз не пътувам в чужбина за да се тъпча и напивам в ресторантите им, а магазини за хранителни стоки има отворени, от глад няма да припадна. А температурата в средата на ноември в Сардиния е 20- 22 градуса.

• Харесвам 12
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 минути , muchachote каза:

Всички музеи в Каляри са отворени, поне до момента. Ресторанти и големи заведения не ме интересуват, аз не пътувам в чужбина за да се тъпча и напивам в ресторантите им, а магазини за хранителни стоки има отворени, от глад няма да припадна. А температурата в средата на ноември в Сардиния е 20- 22 градуса.

...и си е супер време, за обикаляне на острова, без тълпи и туристи.

Ще си изкараш супер! Можеш да прескочиш и до Корсика, ама трябва да си с кола.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 53 минути , muchachote каза:

Ами дано не се изненадаш 🤔. Провери си предварително работните дни на нещата, които те интересуват. Защото в Елзас бяха орязани всички основни атракции да работят по няколко часа за 1 ден през седмицата и през уикенда още преди месец. 

В Тенерифе пък изобщо не работят.

На теория катедралите бяха отворени за посещения, на практика ако пускат през определени времеви интервали точен брой хора, все не си там в удачен момент. 

А за тъпченето и напиването 🙂Стъмва се към 5 и ако няма никой по улиците, нищо не работи и не свети, разходката бързо омръзва. В общи линии заведенията се оказват мястото да се приютиш и да си удължиш приятното прекарване на деня. Та ако и там не може, накрая се оказва, че си седи човек в стаята по 12 часа. 

Е, поне на мен разни градчета ми изглеждат еднакви едни с други, ако нищо не работи и никой не се мярка на улицата.  Градовете са такива и заради хората в тях.  Усещането за призрачност е подтискащо. Ако обаче сте се насочили към разходки сред природата и времето е хубаво, може да се получи хубаво пътуване. 

Вероятно обаче форумът по-скоро се нуждае от окуражаване, а не от обратното. Та приятно пътуване 🙂

• Харесвам 9
  • Замислям се 1
Публикувано:

Сарденя е жълта зона, не би трябвало да работят музеите, има и вечерен час. Ресторантите ще работят до 18 часа. Но при хубаво време си струва да се разходи човек.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 46 минути , bad kid каза:

Сарденя е жълта зона, не би трябвало да работят музеите, има и вечерен час. Ресторантите ще работят до 18 часа. Но при хубаво време си струва да се разходи човек.

Знам, в Италия зелени зони няма, а мисля, че и в Европа като цяло такива вече не се намират.

• Харесвам 1
Публикувано:

Може ли някой от живущите в Германия, @ivailo_radev например, да каже какви са правилата за немски граждани при връщане в Германия от трета страна като Кения - задължителна карантина или може да се избегне с PCR?

Публикувано:
Преди 1 час, Яничка каза:

Може ли някой от живущите в Германия, @ivailo_radev например, да каже какви са правилата за немски граждани при връщане в Германия от трета страна като Кения - задължителна карантина или може да се избегне с PCR?

От 08.11 има ново нареждане, всички който се завръщат от рисков район, държава трябва да са под карантина 10 дни като най рано на 5 ден може да се направи тест и ако е отрицателен да се скъси карантината!

• Благодаря 1
Публикувано:

Къде може ( към момента) да се пътува без никакви изисквания( карантини , PCR)? Имам предвид някъде където ще става за море ( по възможност с директен полет) Египет , Абу Даби , Оман( от Истанбул) .

Публикувано:
6 hours ago, Яничка said:

Няма разлика в правилата за немски граждани, всички се третират по един и същи начин. Идваш ли от рисков район, се длъжен да останеш 10 дни в карантина, възможно е намаляването на дните като на петия направиш PCR  тест, но в момента лабораториите са толкова натоварени, че докато получиш резултат може да минат десетте дни задължителна карантина. 

• Шок 1
Публикувано:

Имам питане за Германия.

Нали според мерките, влиза се с тест, трябва да се седи 5 дни там карантина и след това може да се направи нов тест за да се премахне карантината, но възможно ли е да отнеме повече от 1-2 дни докато излезе резултатът или това е само теория?

Публикувано:
преди 4 минути , Alexander каза:

Имам питане за Германия.

Нали според мерките, влиза се с тест, трябва да се седи 5 дни там карантина и след това може да се направи нов тест за да се премахне карантината, но възможно ли е да отнеме повече от 1-2 дни докато излезе резултатът или това е само теория?

Виж мнението преди твоето

Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Виж мнението преди твоето

Видях, затова питах дали това е някаква  теория или масова практика и дали е навсякъде или зависи от зоната.

Не виждам да имат много заразени в Германия на фона на другите страни и някак си не ми се вярва, че навсякъде ще се бавят по 2-3 и повече дни за резултат.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.