Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 38 минути , Eva eva каза:

„100 000 души са се включили, като нямаме търпение да започнем тази следваща фаза с всички вас," Отиваме, отивамеееее 😜

https://trip.dir.bg/news.php?id=27630872 

Интересно, а прочете ли внимателно заглавието на новината? Аз като ви казвам, че ще трябва 1 етаж специално за нас...

2020-11-20 (3).png

• Харесвам 2
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

Интересно, а прочете ли внимателно заглавието на новината? Аз като ви казвам, че ще трябва 1 етаж специално за нас...

2020-11-20 (3).png

От заглавието излиза, че магеланците не са хора 😛 

• Смея се 7
Публикувано:

LIVE. De Croo raadt iedereen af op skivakantie te vertrekken - Epidemie was Maggie De Block "haar ding niet", zegt Emmanuel André | Instagram VTM NIEUWS | hln.be

17:19
Brussels Airlines извършва първи тестов полет с бързи тестове

Авиокомпанията Brussels Airlines днес изпълни първия си полет, изисквайки пътниците да преминат предварително бърз тест Covid-19.

От известно време се знаеше, че ще има пилотен проект с бързи тестове. Днес пътниците до италианския град Милано бяха помолени за първи път да преминат предварително бърз тест. Само тези, които имат отрицателен тест, могат да летят. Пътниците не трябва да плащат за теста.

Бързите тестове се провеждат в сътрудничество с летището в Брюксел. Пътниците могат да вземат теста в тестовия център на летището. След максимум час те знаят резултата. Те трябва да покажат това на портата, преди да се качат. Пътниците, които представят отрицателен PCR тест на възраст не повече от 48 часа, могат да пропуснат бързия тест.

Международната организация на авиокомпаниите (IATA) отдавна се застъпва за бързи тестове за корона на летищата преди заминаването. Това би направило карантинните мерки в дестинацията ненужни. Пътуващите биха имали повече увереност да пътуват и правителствата биха се осмелили да отварят границите по-често, е мотивите.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 54 минути , zon каза:

Brussels Airlines извършва първи тестов полет с бързи тестове

А ще има ли и бързи ТОСТОВЕ по този повод?

• Смея се 4
Публикувано:

Аржентинското правителство смята да не изисква PCR тест за туризъм в страната от 1 януари за най-туристическите провинции (Buenos Aires, Córdoba, Río Negro, Mendoza, Salta, Jujuy, Neuquén, Entre Ríos и Tierra del Fuego). До тогава тест се изисква.

La Nación

• Харесвам 13
Публикувано:

Някой дали знае какви изискваният в ОАЕ за влизане и престои ,че като гледам какви са цените на ВИЗ до 

АбуДаби рацете ме сърбят.

Публикувано:
преди 11 минути , Божидар каза:

Някой дали знае какви изискваният в ОАЕ за влизане и престои ,че като гледам какви са цените на ВИЗ до 

АбуДаби рацете ме сърбят.

За Абу Даби изискванията са доста рестриктивни.

https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/quarantine-guidelines-for-travellers-to-the-uae

За Дубай - negative PCR test.

Публикувано:

Б 

преди 22 минути , Rainy каза:

За Абу Даби изискванията са доста рестриктивни.

https://u.ae/en/information-and-services/justice-safety-and-the-law/handling-the-covid-19-outbreak/travelling-amid-covid-19/quarantine-guidelines-for-travellers-to-the-uae

За Дубай - negative PCR test.

Благодаря за бързият отговор ,за сега маи ще се въздържа от посещение на ОАЕ

Публикувано:

Айдеее затварят ни пак вероятно....https://news.bg/politics/predlagat-zatvaryane-na-darzhavata-do-mart-2021-g.html

Ще ми отиде морето другия месец. Дано да важи само за организирани екскурзии и да не се спрат полетите пак...

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Here we go :

Qantas will require vaccine for international travel

In an interview with Australian TV show “A Current Affair,” Qantas CEO Alan Joyce made some interesting comments. Specifically, Joyce said that Qantas will require that passengers show proof of having received a coronavirus vaccine to travel internationally with the airline.

Here’s what he said:

“We are looking at changing our terms & conditions to say for international travelers that we will ask people to have a vaccination before they can get on the aircraft. Whether you need that domestically, we’ll have to see what happens with COVID-19 and the market, but certainly for international visitors coming out and people leaving the country, we think that’s a necessity.”

#BREAKING: QANTAS CEO confirms that proof that you've been vaccinated for COVID-19 will be compulsory for international air travel onboard his aircraft. #9ACA

Enfo19cW8AERUKW.jpg

Спекулации вече циркулират в нета, че антиваксъри със сълзи на очи са започнали ритуални погребения на паспортите си...

• Харесвам 2
Публикувано:

Да потвърди някой. Имам билет за Меминген за декември.  Според https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/germany

мога 72 часа без ограничение да се мотам в Бавария. В изключенията пише - ...." - транзитиращи пътници с времеви период на престой в Германия до 72 часа".

Значи в неделя 06.12 ако замина и във вторник 08.12 се прибера не ми трябват тестове, кодове, карантини - нищо. Правилно ли се ориентирам?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , kakadu каза:

Да потвърди някой. Имам билет за Меминген за декември.  Според https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/germany

мога 72 часа без ограничение да се мотам в Бавария. В изключенията пише - ...." - транзитиращи пътници с времеви период на престой в Германия до 72 часа".

Значи в неделя 06.12 ако замина и във вторник 08.12 се прибера не ми трябват тестове, кодове, карантини - нищо. Правилно ли се ориентирам?

Говори се само и единствено за "Изключения от влизането в задължителна карантина".

Тоест позволяват да транзитираш 72 часа в Германия без карантина, но никъде не се казва, че можеш да пътуваш без тест и код. А авиокомпанията ще поиска да покажеш тест и код още при излитане от България и без тях 99% няма да те пуснат въобще на борда.

Публикувано:
преди 17 минути , Георги Матеев каза:

Говори се само и единствено за "Изключения от влизането в задължителна карантина".

Тоест позволяват да транзитираш 72 часа в Германия без карантина, но никъде не се казва, че можеш да пътуваш без тест и код. А авиокомпанията ще поиска да покажеш тест и код още при излитане от България и без тях 99% няма да те пуснат въобще на борда.

Освен регистрация на https://www.einreiseanmeldung.de/    не виждам други задължителни изисквания. Поне така е написано или на мен ми се иска да е така.

Публикувано:
преди 10 минути , kakadu каза:

Освен регистрация на https://www.einreiseanmeldung.de/    не виждам други задължителни изисквания. Поне така е написано или на мен ми се иска да е така.

В зависимост от местните разпоредби, в рамките на 10-те дни на карантината, местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят отрицателен резултат от тест за корона-вирус. Ако не разполагат с такъв, може да им бъде поискано да си направят тест.

На теория трябва да си в карантина от секундата, в която кацнеш в Германия, та този текст е малко двусмислен и донякъде може да се тълкува, че трябва да покажеш отрицателен pcr тест при пристигане - особено ако конкретно Бавария има такова изискване (трябва да провериш изрично).

Но дори и да не е така - от лош опит ще споделя, че е достатъчно някой по-усърден бординг агент да е прочел прекалено буквално правилата и ще си останеш на летището... Аз лично към Германия в момента не бих тръгнал без направен тест.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

В зависимост от местните разпоредби, в рамките на 10-те дни на карантината, местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят отрицателен резултат от тест за корона-вирус. Ако не разполагат с такъв, може да им бъде поискано да си направят тест.

На теория трябва да си в карантина от секундата, в която кацнеш в Германия, та този текст е малко двусмислен и донякъде може да се тълкува, че трябва да покажеш отрицателен pcr тест при пристигане - особено ако конкретно Бавария има такова изискване (трябва да провериш изрично).

Но дори и да не е така - от лош опит ще споделя, че е достатъчно някой по-усърден бординг агент да е прочел прекалено буквално правилата и ще си останеш на летището... Аз лично към Германия в момента не бих тръгнал без направен тест.

Демек, тоя билет да го прежаля и да глътна една вода за 14.90Е... Даже мислех сутринта да отида и следобед обратно с Райън, ама май и това не става.

Публикувано:
преди 5 минути , kakadu каза:

Демек, тоя билет да го прежаля и да глътна една вода за 14.90Е... Даже мислех сутринта да отида и следобед обратно с Райън, ама май и това не става.

Трябва да имаш друга страна като крайна точка, за да ти позволят да се качиш без тест на самолета. Като летяхме за Мексико, изрично ни попитаха дали само прекачваме през Германия. Отделно, на самолета те питат дали оставаш в Германия или продължаваш. Ако оставаш, ти връчват едни формуляри за карантина за попълване. И не мисля, че без тях можеш да излезеш от летището изобщо.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, kakadu каза:

Ти не си транзитиращ. Освен това поне по буквата на закона хотелите не са отворени за туризъм. Безплатните тестове на летищата ги махната и може най-рано на петия ден да се тестваш безплатно и чак като излезе резултата излизаш от карантината.

Тук в точка 2 са дадени всички изключение за Бавария.

https://www.gesetze-bayern.de/Content/Document/BayEQV/true?AspxAutoDetectCookieSupport=1

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , kakadu каза:

Поне загубата ти не е особено голяма.

То и аз мислех нещо подобно - от серията "странни" трипчета. Много искам да видя новото летище в Берлин и гледах вариант отиване с Bulgaria Air (каца се на новия терминал, което е целта на упражнението) и след това връщане с Ryanair 3 часа по-късно от стария терминал.

Чудех се дали е възможно, ама май по-скоро не. Основният проблем е, че за да сменя терминалите трябва официално да влезна в Германия. А пък на излитане от София ще е леко извратено да кажа, че крайната точка на пътуването ми е... София и ще съм само транзит в Берлин :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 45 минути , Георги Матеев каза:

То и аз мислех нещо подобно - от серията "странни" трипчета. Много искам да видя новото летище в Берлин и гледах вариант отиване с Bulgaria Air (каца се на новия терминал, което е целта на упражнението) и след това връщане с Ryanair 3 часа по-късно от стария терминал.

Чудех се дали е възможно, ама май по-скоро не. Основният проблем е, че за да сменя терминалите трябва официално да влезна в Германия. А пък на излитане от София ще е леко извратено да кажа, ч

Ако имаш предвид летище Berlin Brandenburg - не съм гледала датите на Bulgaria Air, но ако съвпадат и се напасват часовете, евентуално София-Берлин-Варна. Гледам, че Wizz за момента летят Варна-Берлин.

Публикувано:

Днес е пълно с интересни статии. Една доста интересна прогноза кога и как ще могат да се доставят всички ваксини, бъдещето на пътуванията и изобщо светът след ковид 19. Аз чак сега разбирам, че от тези васдини ще са нужни 2 дози.

https://www.cntraveler.com/story/5-early-indicators-of-the-covid-19-vaccines-impact-on-air-travel

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.