Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, Vency каза:

Инфо от днес - София - Шарлероа(Белгия) с Уйзеър:

София - Т1, всички се редят на check-in гишетата, независимо дали си само с ръчен.  Бяхме 2 полета (Лутън е 10 мин  по-късно).

Искат да видят PLF или попълваш на място. Ако си постоянно пребиваващ в Белгия не се изисква ПСР, ако не - задължително за да се качиш на борда.

Ако си постоянно пребиваващ в Белгия ПСР се прави на летището. 

Шарлероа огромни опашки на паспортния контрол. 3 полета на едно..  чакаше се над час.

Ако си постоянно пребиваващ - Изпращат смс код на телефона който сте дали в PLF-а.

Има изградена мобилна лаборатория и там взимат проба и следва карантина 10 дни или докато излезе отрицателен теста.

На Шарлероа ли има лаборатория за ПСР тест или се ползва тази, на Завентем?Че през ноември нямаше на летище Шарлероа.

Публикувано:

По официална статистика на ЕС, публикувана днес, сме отличници с много малко заразени на 100 000 души (за съжаление, смъртността остава висока). Не знам доколко са верни данните, но много е възможно някои държавите да ни извадят от рисковите списъци, ако задържим тенденцията.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 35 минути , moli84 каза:

Къде мога да проверя от кои държави при влизане в България се изисква пср тест или карантина?

На сайта на МЗ - заповед RD-01-725

Публикувано:

Като цяло,от където и да се връщаш подлежиш на 10 дневна карантина ,освен ако не предоставиш отрицателен пср или можеш да го направиш веднага като се върнеш и да го пуснеш по емейл на рзи,нали така?

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

На Шарлероа ли има лаборатория за ПСР тест или се ползва тази, на Завентем?Че през ноември нямаше на летище Шарлероа.

На Шарлероа. Работи от тази Неделя. И вече са доста бързи.

Следобед ми излезе резултата - негативен. Изпратиха ми смс.

До колкото разбрах, карантината си ми важи, а след 7 дни ще ме пратят на 2ри тест.. ако и той е отрицателен, след още 7 дни ще съм свободен.

Ако обаче е положителен.. така и не разбрах какво трябва да правя.

Добре, че така и така си живея откъснато от лудницата.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Vency каза:

На Шарлероа. Работи от тази Неделя. И вече са доста бързи.

Следобед ми излезе резултата - негативен. Изпратиха ми смс.

До колкото разбрах, карантината си ми важи, а след 7 дни ще ме пратят на 2ри тест.. ако и той е отрицателен, след още 7 дни ще съм свободен.

Ако обаче е положителен.. така и не разбрах какво трябва да правя.

Добре, че така и така си живея откъснато от лудницата.

10 дни карантина със сигурност, но там където живееш не знам дали и как ще те проверяват. Можеш да се заредиш с храна и вода за всеки случай, има и онлан продажби, или в общината ти има доброволци, които ти пазаруват. Едва ли ще ти се наложи, след отрицателен първи тест. 

• Харесвам 1
Публикувано:

При връщане от трети страни и пращане на PCR теста на РЗИ е възможно още уикенда да отговорят РЗИ и да махнат карантината. Проверено.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, Яничка каза:

При връщане от трети страни и пращане на PCR теста на РЗИ е възможно още уикенда да отговорят РЗИ и да махнат карантината. Проверено.

Чак не ми се вярва, че РЗИ са се разработили и в неделя:((((

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Може ли да препоръчате застраховка, която обхваща ковид, при пътуване в чужбина. Мислех, че в Армеец имат такава, но са казали , че е решение на другата страна дали ще я приеме. Звучи ми като да е нищо:-) За нас не е проблем- ние си го изкарахме ковида- но много близък човек ще пътува по Еразъм до Реюнион, има вече билети и хотел, но настояват за такава застраховка. Пробвано е при Армеец и Булстрад с нулев резултат. Моля Help 🙂 Детето си чака пътуването много... 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Роми каза:

Може ли да препоръчате застраховка, която обхваща ковид,

Eвроинс. Лятото като пътувахме из Балканите правихме и си го пишеше изрично.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 часа, AlexandraKo каза:

Чак не ми се вярва, че РЗИ са се разработили и в неделя:((((

Събота беше. ИзненадАха ни, хванаха ни неподготвени 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 часа, Роми каза:

Може ли да препоръчате застраховка, която обхваща ковид, при пътуване в чужбина. Мислех, че в Армеец имат такава, но са казали , че е решение на другата страна дали ще я приеме. Звучи ми като да е нищо:-) За нас не е проблем- ние си го изкарахме ковида- но много близък човек ще пътува по Еразъм до Реюнион, има вече билети и хотел, но настояват за такава застраховка. Пробвано е при Армеец и Булстрад с нулев резултат. Моля Help 🙂 Детето си чака пътуването много... 

Аз миналата година, четири пъти правих в Алианц. 

Някак си, им имам доверие. Слава Богу, до сега не ни се е налагало в чужбина, да я ползваме тази застраховка. Последните два пъти, ми обясниха, че са си сменили асистиращата компания, тази била по-добра, асистансът е на български.

А им имам , малко  доверие, от онази тодина, когато фалира Алфа тур. Те им бяха застрахователи , а ние бяхме платили, едни скъпи почивки с Алфа тур. Върнаха ми парите, много бързо - днес подавам документите, за няма и седмица, парите ми бяха в сметката. Направо зяпнах тогава, щото мнението ми за застрахователите, от всякакъв вид, е на 200% лошо:(((

• Харесвам 6
Публикувано:
На 7.01.2021 г. в 18:48, stanimir каза:

От 01 март,  Кипър възнамерява да премахне всички ограничения за хората ваксинирани срещу коронавирус :

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/free-entrance-days-in-usas-national-parks-in-2021-2/

И аз си мисля, че ще имаме по-голяма възможност за туризъм извън България от март. Дано бъдем зелена зона за повече страни. 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, nino каза:

@Роми би ли споделила, от кой университет пращат на еразъм на такъв екзотичен остров ?

Докато @Роми ти отговори, да кажа, че даже ученици ходят там , по програма Еразъм:

3AADC0CD-30B0-4E79-BBC8-B3D664A78613.png.b8a2e1389bb65e77d8685a7a2189bae0.png

A8F06B9C-BD54-41E3-8841-57B2E2781D27.png.f9d17f2acaf60b5325bcd2e682644d24.png

https://119su.bg/bg/proekti/erasmus%2B

• Харесвам 2
Публикувано:

Привет! Доколкото видях от последната заповед на здравния министър, връщащите се от Македония подлежат на карантина, а тези от Сърбия не. Означава ли това, че ако отида в Македония, а на връщане мина транзит през Сърбия и вляза в България от там, няма да има нужда да си правя тестове и да седя под карантина? 😀

Публикувано:
преди 2 часа, nino каза:

@Роми би ли споделила, от кой университет пращат на еразъм на такъв екзотичен остров ?

Не е университет. За мен на 25 години си е дете :-) Обмяна на добри практики по К2. А Реюнион е Франция- водещия партньор е именно от Реюнион и естествено първите събития (не е само партньорска среща, иначе щеше да е онлайн) са там. 

• Харесвам 2
Публикувано:

По повод Португалия. След дискусия в друга тема за липсата на сериозни ограничения, започнах да ровя сериозно и попаднах на следното изречение, показващо изискване за негативен ПСР тест при полет. 

Flights between Portugal and other destinations will only be permitted for essential travel. In this case, passengers must present a negative test to COVID-19 (RT-PCR), carried out within 72 hours before departure time. 

https://www.visitportugal.com/en/content/covid-19-measures-implemented-portugal#:~:text=Flights between Portugal and other,72 hours before departure time.

Публикувано:
преди 5 часа, TinkerBell каза:

И аз си мисля, че ще имаме по-голяма възможност за туризъм извън България от март. Дано бъдем зелена зона за повече страни. 😉

Да при условие,че имаш поставена ваксина, а това не е оферта много

Публикувано:

Колеги, в дилема съм. Някой от вас купил ли е вече билети за тази година? Предвид настоящата ситуация дали сега е моментът да планираме нещо? Гледам, че от Милано- Малпенса за Александрия има доста евтини билети за март, но не съм сигурен дали ще има изобщо полети тогава. Просто не смея да купувам.

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Да при условие,че имаш поставена ваксина, а това не е оферта много

Затова за тези, които не са ваксинирани ще има значение в кой списък е страната, от която пътуват в зависимост от епидемиологичната обстановка в нея: А. Без рестрикции. Б. Представяне на негативен тест. В. Негативен тест + тест на летището. 

😊 Ще има начини да се пътува, здраве да е! 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.