Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

В случай, че има желаещи да идват в Бразилия (@Plamsi май беше) и не са се отказали, да си проверят билетите. Все повече авиокомпании и държави спират директните полети от Бразилия, последно Емирейтс, Португалия, Перу, Колумбия, на ред с Великобритания, Алиталия от по-преди. KLM засега возят пътници само към Бразилия, но не и обратно, за Търкиш също се чу нещо, но май не са ги отказали засега.

Мисля да си сменя ника на Робинзон Крузо 🤣

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 16 минути , neuromancer каза:

В случай, че има желаещи да идват в Бразилия (@Plamsi май беше) и не са се отказали, да си проверят билетите. Все повече авиокомпании и държави спират директните полети от Бразилия, последно Емирейтс, Португалия, Перу, Колумбия, на ред с Великобритания, Алиталия от по-преди. KLM засега возят пътници само към Бразилия, но не и обратно, за Търкиш също се чу нещо, но май не са ги отказали засега.

Не съм се отказала. С Търкиш съм, но нямам мейл или нещо подобно от тях за канселирани полети.

Публикувано:

Супер, много благодаря за информацията, почнах да се готвя за най-лошия вариант че като гледам дори и в Занзибар може скоро да има проблем да се пътува 😕

• Замислям се 2
Публикувано:

Живеещи в Италия българи внасят протестно писмо до здравния министър Костадин Ангелов във връзка със заповедта му от днес всички влизащи в България да са с отрицателен PCR тест. "При нас това въвеждане за отрицателен PCR - тест при влизане в България се оказва голям проблем, защото тук, за да си направиш изследването, трябва 7 дни по-рано да си запишеш час, отделно резултатът от повечето лаборатории излиза чак след 4- 5 дни, малко са лабораториите в Милано, които ти го изкарват за 48 часа", каза пред БНР Дарияна Куманова, която е музикант. "Италия приема и с антигенни тестове и нашето запитване е не може ли това да важи и за влизане в България – тези тестове са много по-евтини - тук са между 30 и 50 евро, което е много по-достъпно и стават за три часа. С което съвсем спокойно влизаш в рамките на тези 72 часа", добави тя.

Както и предполагах май скоро ще започнат корекции по въпросната заповед....

• Харесвам 10
Публикувано:

Днес се прибрахме от Малдивите през Дубай. При пристигане в София имаше 2 лелки, които проверяваха PCR тестове. На тези , които нямаха налагаха 10 дневна карантина. Казаха, че не може да се свали карантина ако се направи тест при пристигане. Ние бяхме с 2 теста, мадивски и дубайски🤣

• Харесвам 7
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , Marisha каза:

Днес се прибрахме от Малдивите през Дубай. При пристигане в София имаше 2 лелки, които проверяваха PCR тестове. На тези , които нямаха налагаха 10 дневна карантина. Казаха, че не може да се свали карантина ако се направи тест при пристигане. Ние бяхме с 2 теста, мадивски и дубайски🤣

Както се и очакваше - министъра едно разправя, на границата друго се получава. И на Кулата е същото, само карантина. Като се пускат необмислени заповеди, така става. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

От една седмица си припявам Макарена и тази сутрин разбирам, че не съм само аз 😂

Това е от полицеското управление на малко градче до Париж, гледайте само какво правят полицаите и полицайките 

Franse agenten negeren avondklok en dansen de Macarena op het commissariaat | Buitenland | hln.be

а какво става в жандармерията и полицейското в Сент Тропе, направо не ми се мисли.

• Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, Plamsi каза:

Не съм се отказала. С Търкиш съм, но нямам мейл или нещо подобно от тях за канселирани полети.

Това ми отговориха от Търкиш като ги запитах.

Доколкото разбирам засега полетът не е отменен.

Hello, arrivals to Turkey from Brazil, United Kingdom, Denmark and South Africa are suspended. Flights departing from these countries and arriving to others with a transit over Turkey and flights departing from Turkey and arriving to these countries will continue as planned. For detailed information http://bit.ly/TK-Transit-en

• Харесвам 1
Публикувано:

Не е нещо конкретно, просто съм се филмирал заради затягането на мерките в Европа и новия южноафрикански вариант, да не би катарците да започнат да отменят полети 😄 

ПП. Не е по темата, но някой скоро минавал транзит през летището в Доха, може ли да каже дали лауджовете работят и дали се предлага храна?

Публикувано:
преди 4 минути , Plamsi каза:

Това ми отговориха от Търкиш като ги запитах.

Доколкото разбирам засега полетът не е отменен.

Hello, arrivals to Turkey from Brazil, United Kingdom, Denmark and South Africa are suspended. Flights departing from these countries and arriving to others with a transit over Turkey and flights departing from Turkey and arriving to these countries will continue as planned. For detailed information http://bit.ly/TK-Transit-en

Да, Търкиш явно летят. Имаше някакво изявление на здравния им министър да се спрат полетите от Бразилия, но явно са се ограничили само за arrivals. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Комисарят Дидие Рейндърс е белгиец. 

LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft groen licht voor AstraZeneca-vaccin | Instagram VTM NIEUWS | hln.be

16:58 Дидие Рейндърс: Белгийската забрана за пътуване за удоволствие "не е в съответствие с европейските препоръки"

Временната забрана за несъществени пътувания зад граница, въведена от Белгия, не отговаря напълно на европейските препоръки, но в същото време не противоречи на европейското законодателство. Това каза европейският комисар Дидие Рейндърс по радиото RTBF днес. Тъй като Белгия отива по-далеч от договореното на европейско ниво, Рейндърс очаква „ясно обяснение на пропорционалния, необходимия и недискриминационен характер“ на мярката.

По-късно премиерът Александър Де Кроо квалифицира това в парламентарната комисия по вътрешните работи. След контакт с Рейндърс Европейската комисия "няма да иска допълнителни елементи", беше разбрал премиерът. „Това, което ни успокои, е, че (забраната за пътуване, бел. Ред.) е ограничена във времето и че има много изключения, така че да се насочва само към туризма“, каза Рейндърс по радио RTBF днес. Но тъй като става въпрос за обща забрана, която не отчита цветовите кодове, изготвени от Европейския център за превенция ECDC, белгийската мярка все пак стига далеч, казва Рейндърс. "Това не е в съответствие с препоръките, приети от държавите-членки", каза той.

• Харесвам 1
Публикувано:

Моят полет до Занзибар е след 2 седмици и много се надявам всичко да е наред. Същевременно гледам да не се пренавивам, за да не остана разочарована, та някъде по средата се нося духом 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Marisha каза:

Искаха ли ви тест на летището в Мале на път да България?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, wiliko каза:

от цитирания линк не виждам такова изискване...за тест, не всявайте паника, то не че съм тръгнала на ски де... и България не е в черния списък за карантина и ограничиния за влизане... само където сега на влизане в България на връщане, ще ни искат тест - съгласно последната глупост на власт имащите

Coronavirus: travel

Изискването за PCR тест при влизане в Швейцария ще е от 8-ми февруари. 

• Харесвам 6
Публикувано:

За Египет има ли някаква информация как се влиза и дали изобщо се влиза? Ако да, какви са изискванията? Визата on arrival още ли е валидна?

Публикувано:
преди 3 часа, feel_the_rush каза:

Искаха ли ви тест на летището в Мале на път да България?

Не са ни искали, попълваш само тяхната декларация https://imuga.immigration.gov.mv/

и получаваш QR код. Без този код няма да те допуснат да се качиш. Там има въпроси за теста и къде си отсядал. Не знам как става, когато си тръгваш от ризорт. Ние бяхме на няколко локални острова и трябваше да направим тест за излизане. Поне организацията там е на ниво. Дойдоха в хотела в 9 часа, направиха ни тестове, до края на деня имахме резултата. Предварително ни казаха цена 100 долара, но в крайна сметка платихме по 65 на хотела. Така че сме доволни.

• Харесвам 3
Публикувано:

Чехия затваря границите си за чужденци, считано от утре, 30 януари, с цел да бъде ограничена пандемията от коронавируса.

Чуждестранните граждани няма да бъдат допускани на територията на страната, освен ако не докажат, че работят,  учат,  посещават роднини или ще участват в разрешено от правителството събитие в Чешката република.

По информация на посолството ни в Прага сред новите мерки, обявени днес, влиза в сила и препоръка за ограничаване на контактите до членовете от едно семейство. Контактите с други граждани следва да бъдат ограничени до минимум и се препоръчва при тях да се ползват предпазни маски клас FFP2 или KN95. Препоръчва се по възможност пътуванията в страната да бъдат ограничени.

• Харесвам 1
Публикувано:

Правителството на Федерална република Германия реши да въведе забрана за пътнически превози от страни, силно засегнати от новооткрити щамове на COVID-19.

Забраната влиза в сила от утре, 30 януари 2021 г., и ще продължи поне до 17 февруари 2021 г.

https://dariknews.bg/novini/sviat/germaniia-spira-pytnicheskite-prevozi-ot-strani-s-novootkriti-shtamove-na-covid-19-2258292?fbclid=IwAR0ec7ANBCrEBbh2pd9cgKl856dJvoN6g-86ubYu1KDa-rCwhg4fjTga1es

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Eva eva каза:

Интересно ми е - самолетът каца в 20:25 ч., дали ще има служители да карантинират

Снощи кацнахме по това време в София, определено няма да ви пропуснат, голямо писане пада, не знам на кой терминал кацаш, но старият е под всякаква критика, надявах се, че все някой нещо ще е научил за цяла година пандемични плямпания, но не, отново ни изненадаха с малоумие... Толкова съм изнервена и бясна, че нямам сили още от ден 1 в България... Това сега не означава, че сравнявам чуждото с нашето, и в Англия далеч не са по-напред с мисленето... 

• Харесвам 3
Публикувано:

А не, формалностите са последното нещо, което ще ме ядоса, а и ние бяхме с тестове (обаче някой нещо да укаже къде да се врем с тях, няма, що да има, и една лелка с мижава някогабяла мантия ги гледа под лупа, след като се усетихме), обаче това да те държат в самолета повече от половин час, на затворени врати, и още половин на отворени, за да не се "омесваме" с предишния полет от Меминген (сигурно няма нужда да уточнявам, че е без вентилация и прословути НЕРА филтри), и да чакаме 1 (един) брой автобуси на не знам колко кроса (и за другия полет), при условие, че входа на терминала е на 100 метра, е просто идиотщина откъдето и да погледна. Омесихме си се ние хубавичко, без грам въздух, деца и жени изпадаха в истерии (стюардесата полиция щеше да вика), изобщо, не е като да не съм им насъбрала. Просто единствената ми надежда е мнозинството от малцинството да са го минали вече вируса, щото чисто статистически, имайки предвид откъде идем, ми е в кърпа вързано 😖

• Харесвам 5
  • Шок 4
Публикувано:
преди 47 минути , searus каза:

А не, формалностите са последното нещо, което ще ме ядоса, а и ние бяхме с тестове (обаче някой нещо да укаже къде да се врем с тях, няма, що да има, и една лелка с мижава някогабяла мантия ги гледа под лупа, след като се усетихме), обаче това да те държат в самолета повече от половин час, на затворени врати, и още половин на отворени, за да не се "омесваме" с предишния полет от Меминген (сигурно няма нужда да уточнявам, че е без вентилация и прословути НЕРА филтри), и да чакаме 1 (един) брой автобуси на не знам колко кроса (и за другия полет), при условие, че входа на терминала е на 100 метра, е просто идиотщина откъдето и да погледна. Омесихме си се ние хубавичко, без грам въздух, деца и жени изпадаха в истерии (стюардесата полиция щеше да вика), изобщо, не е като да не съм им насъбрала. Просто единствената ми надежда е мнозинството от малцинството да са го минали вече вируса, щото чисто статистически, имайки предвид откъде идем, ми е в кърпа вързано 😖

Защо ли не се учудвам? Винаги е страшна мизерия с тези бусчета, които стоят запалени на дизел, мръсни, без места за сядане за всички. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.