Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Otnesen каза:

Най-големите злодеи са англичаните.

Между другото, преди няколко дни о. Ман беше вдигнал всякакви рестрикции, маски, дистанции, и всичко останало. Не съм гледал дали все още са вдигнати.

Гледах някакви клипчета- хората просто изглеждат по друг начин, въобще съвсем различно от атмосферата, която върлува в последната една година.

🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , Радо каза:

Най-големите злодеи са англичаните.

Между другото, преди няколко дни о. Ман беше вдигнал всякакви рестрикции, маски, дистанции, и всичко останало. Не съм гледал дали все още са вдигнати.

Гледах някакви клипчета- хората просто изглеждат по друг начин, въобще съвсем различно от атмосферата, която върлува в последната една година.

🙂

оффтопик:

О, така ли го наричаме този остров на български? Жижо по цял ден говори в "коловете" си за "айловмен" и аз много се кисках в началото, а той не разбираше защо 

• Смея се 4
Публикувано:

Може ли да разнищим това изречение от журналистическата публикацията, във връзка със затягане на мерките във Великобритания: "Предвижда се и глоба от 1000 паунда за всеки новопристигнал, който не е направил задължителния тест, 2000 паунда за всеки, който не се яви на втория задължителен тест, както и"автоматично" удължаване на карантинния период до 14 дни." 

Ясно е за не направени първи и втори тест. Края на изречението, какво означава - означава ли, че все пак има и трета възможност, автоматична карантина до 14 дни, без да се правят тестове? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Доколкото разбирам, ако не се явиш на втория тест имаш още по- висока глоба и от там автоматично карантината ти се вдига от 10 на 14 дни. Така да се каже има надграждане...

• Харесвам 2
Публикувано:

здравейте един познат ме попита,мое ли в франкфурт да си направи бърз PCR  на летището и да го използва за излизане от страната с кола или правят само на заминаващи?

Публикувано:
преди 22 минути , funny каза:

Не зная дали е ставало на въпрос в темата , но за Швейцария вече се попълва electronic entry form.

Ето и линк към нея : https://swissplf.admin.ch/formular

интересувам Се за франция Само PCR ли  трябва или и нещо подобно?

Публикувано:
преди 9 часа, ivelina666 каза:

За Дортмунд може ли с антигенен тест да се влезе /направен в Бг лаборатория и преведен на английски/?

Не, само ПСР.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пак въпрос от Франкфурт за София  става ли да се да се лети без PCR ?да ме тестват на летището в София или в краен случай Франкфурт но Бърз ли е теста?

Публикувано:

Привет🙂
Надявам се че на правилното място задавам въпроса си. Става въпрос за пътуване до САЩ и по-конкретно Маями Флорида в следващия месец. Накратко Февруари 2020 взех B1/B2 виза и бях планирал пътуване до Ню Йорк, но покрай Covid всичко пропадна. Сега една година по-късно съм решен да направя едно пътуване до щатите, като този път съм се насочил към Флорида, защото като проверявам в момента там няма изискване за карантина и повечето бизнеси работят. Видях, че мога да пътувам през Истанбул за да не минавам през страна от Шенген. Въпроса ми е дали има забрана за пътувания с цел туризъм в САЩ, защото гледам сайта на CDC и те само използва "
strongly recommended"  и "avoid" ,  но никъде няма нещо конкретно като забрана? Ще се радвам ако някой има полезно info, за пътуване до щатите, което може да сподели 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, MatriXa каза:

Пак въпрос от Франкфурт за София  става ли да се да се лети без PCR ?да ме тестват на летището в София или в краен случай Франкфурт но Бърз ли е теста?

Може да се лети без PCR, като в този случай при пристигането в България те поставят под 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 24 часа от пристигането в България. Не се признават бързи (антигенни) тестове за освобождаване от карантина. На летището в София не тестват с PCR тест.

Публикувано:

И аз с въпрос, дано да съм уцелила темата.

При кацане в София и ако сме правили ПСР в чужбина, трябва ли да е на хартиен носител задължително?

Публикувано:
преди 34 минути , noshtna_ptica каза:

И аз с въпрос, дано да съм уцелила темата.

При кацане в София и ако сме правили ПСР в чужбина, трябва ли да е на хартиен носител задължително?

Не е задължително.

Който има разпечатка му я взимат, но имаше и хора, които показват на телефон.

Това преди седмица, че може да се променят нещата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Вчера Белгия удължи забраната за несъществените (туристически) пътувания до 1 април (беше до 1 март). Явно с цел и след февруарската ваканция да не може да се ходи на ски. 

Шампанското няма да помогне, извадих коняка 🙃

Не знам какво ще спретнат за Великденската ваканция. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 31 минути , MatriXa каза:

така наречената карантина trqbva ли да е по лична карта илимога да посоча друг адрес на който ще бъда

Може да е на различен адрес.

Публикувано:
преди 9 часа, zon каза:

Вчера Белгия удължи забраната за несъществените (туристически) пътувания до 1 април (беше до 1 март). 

Ей така въвеждат мерки за 3-4 седмици и после пак ги удължават, за да не стане това, което стана в Холандия. Сега ако кажат затваряме до 1 юни, и хората няма да издържат.

У нас, според мен, ресторантите няма да отворят на 1-ви март. Само ги баламосват. 

А Великденската ваканция ще е като миналогодишната.

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:
преди 5 минути , но нейм каза:

Ей така въвеждат мерки за 3-4 седмици и после пак ги удължават, за да не стане това, което стана в Холандия. Сега ако кажат затваряме до 1 юни, и хората няма да издържат.

У нас, според мен, ресторантите няма да отворят на 1-ви март. Само ги баламосват. 

А Великденската ваканция ще е като миналогодишната.

Нашият Великден поне е доста след католическия. Може да ни огрее някое пътуване по европейски земи. Ако не, отивам на екскурзия в Пловдив😄

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 18 часа, Hristo Rusev каза:

Привет🙂
Надявам се че на правилното място задавам въпроса си. Става въпрос за пътуване до САЩ и по-конкретно Маями Флорида в следващия месец. Накратко Февруари 2020 взех B1/B2 виза и бях планирал пътуване до Ню Йорк, но покрай Covid всичко пропадна. Сега една година по-късно съм решен да направя едно пътуване до щатите, като този път съм се насочил към Флорида, защото като проверявам в момента там няма изискване за карантина и повечето бизнеси работят. Видях, че мога да пътувам през Истанбул за да не минавам през страна от Шенген. Въпроса ми е дали има забрана за пътувания с цел туризъм в САЩ, защото гледам сайта на CDC и те само използва "
strongly recommended"  и "avoid" ,  но никъде няма нещо конкретно като забрана? Ще се радвам ако някой има полезно info, за пътуване до щатите, което може да сподели 🙂

Май няма друго, освен преминаването през Шенгенското пространство.

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/01/25/proclamation-on-the-suspension-of-entry-as-immigrants-and-non-immigrants-of-certain-additional-persons-who-pose-a-risk-of-transmitting-coronavirus-disease/

Също може би не е лошо да се обадиш в посолството да попиташ - поне ще знаеш от първоизточника.

Публикувано:

Белгийското настоящо законодателство не позволява да се предоставят лични данни на завърналите от червени зони в Белгия и на местните власти, кметовете на общините или на полицията за да следва проследяване за карантина. Също законодателствот за отказ за направа на тест,ове след завръщане и съответни глоби или глоби за нарушаване на карантина няма. 

И понеже държавната структура в Белгия е сложна и има един куп правителства им трябва време за да адаптират законодателството. Едва ли и на 1април ще са готови.

Ще видим какви "проверки" ще ни спретнат след 27 март/ 1 април. 

Europese Commissie niet opgezet met verlengd Belgisch verbod op niet-essentiële reizen | Binnenland | hln.be

Европейската комисия не е информирана за удължената белгийска забрана за несъществени пътувания

Консултативният комитет реши миналия петък, 5 февруари, да удължи корона мерките до 1 април, но Европейската комисия беше официално информирана едва вчера, че забраната за несъществени пътувания също е удължена с един месец. Това причинява на Комисията "известна загриженост", каза говорителят.

TT 12-02-21, 16:09 Последна актуализация: 17:45 Източник: Белга

Белгийската забрана за пътуване влезе в сила на 27 януари. Въпреки че останалите лидери не възразиха, когато премиерът Александър Де Кроо (Open Vld) тества мярката на европейска среща на върха, забраната отива по-далеч от препоръките, които европейските държави са изготвили за себе си. В него се споменава само „обезсърчаване“ на всички несъществени пътувания до червени и тъмночервени области на картата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC). Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндърс (MR) веднага посочи, че белгийската мярка е относително широкообхватна, но не и незаконна. Защото тя остана „пропорционална и недискриминационна“.

Отначало беше ясно, че забраната за пътуване ще се прилага до 1 март, но заедно с другите мерки за корона вилуса, съдържащи се в министерската заповед от 28 октомври 2020 г., забраната за пътуване беше удължена до 1 април по време на Консултативния комитет от миналия петък.

Комисията не беше официално информирана за това до вчера вечерта. Сега удължаването изисква от Reynders да поиска от нашата страна „допълнителни разяснения относно обхвата и ограниченията“ на мярката.

Граничен контрол само до 27 март

За забраната за пътуване Белгия разчита на Кодекса на шенгенските граници, който регулира свободното движение в Европейския съюз. Само когато има „сериозна заплаха за обществения ред или вътрешната сигурност“, европейска държава-членка може да въведе граничен контрол. Разбира се, тази мярка не може да продължи повече от два месеца. Или в случая с Белгия: до 27 март.

Ако страната ни иска да продължи да прилага забраната за пътуване до 1 април (или по-дълго), ще трябва да избере алтернативен подход. В този случай проверките могат да продължат шест месеца. Поради това Reynders иска да получи повече информация за всичко това. Други държави от ЕС, които ограничават свободното движение, също се искат от Комисията обяснения. Днес тя отново призова да се избягва обща забрана за пътуване и да не се затварят просто вътрешните граници на Европа. Въпросът ще бъде обсъден отново във вторник, 23 февруари, по време на срещата на министрите по европейските въпроси. За нашата страна в срещата ще участва вицепремиерът и министър на външните работи Софи Уилм (MR).

Кабинетът на Де Кроо обяви, че мерките за корона вируса ще бъдат преоценени на следващия консултативен комитет на 26 февруари. „Тогава ще се реши дали ще бъдат спрени или не“, се казва в него. Миналата седмица вече беше обявено, че удължаването на мерките до 1 април трябва преди всичко да осигури правна сигурност за периода след 1 март. Решението по никакъв начин не предполага, че не са възможни временни решения или ревизии.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 13.02.2021 г. в 6:43, Mary каза:

Може да е на различен адрес.

като се дава адреса попълваш ли колко хора са там, имената им или нещо такова ?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.