Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
5 minutes ago, stanislavpp said:

Няма да е краят на света , ако попаднеш на задължителна карантина заради позитивен тест, но ще е провалено пътуване с много горчив вкус. По- лесна и сигурна  “застраховка” от самоизолация преди пътуването, едва ли ще намериш...

Това със самоизолацията преди пътуване е добра идея, но по време на пътуване няма как да осъществиш самоизолацията добре. За Гърция четох, че държавата ще наеме във всеки курортен град по един хотел за изолиране на карантинирани. Не ми стана обаче ясно там карантината за сметка на държавата ли ще е или ти трябва да плащаш? Ако има карантина за сметка на държавата, Гърция определено ще е добър избор това лято 🙂 Карантина за собствена сметка обаче в Моноко, Швейцария или Норвегия може да излезе болезнено скъпо...

Публикувано:
преди 4 часа, stanislavpp каза:

Няма да е краят на света , ако попаднеш на задължителна карантина заради позитивен тест, но ще е провалено пътуване с много горчив вкус. По- лесна и сигурна  “застраховка” от самоизолация преди пътуването, едва ли ще намериш...

Ако имаш положителен тест, поне в България домашното лечение е 28 дена. 14 дена е карантината дори само да си имал контакт с болен, така че тая самоизолация няма да те предпази особено

преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Ама не и карантината 😃

Публикувано:
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

Това аз не мога да го разбера. Излиза, че ако се връщам в страната за по 6 дни, колкото да поработя и отново хващам пътя из Европа и освен това ако ще стоя при роднини тук и ще имам взаимоотношения с тях - няма карантина. Ако се връщам за повече от 7 дни в станата - карантина...
Пак има нещо недообмислено и критично тъпо!

• Харесвам 2
Публикувано:

Няма оправия с МЗ. От началото на пандемията им се каза-хора, спрете да пишете заповеди с по 1050 препращания и започнете да ги публикувате на поне няколко от официалните ЕС езици, защото иначе няма оправия. Не! Продължават да пишат енигматични текстове само на български.

Публикувано:
2 hours ago, tch said:

Ама не и карантината 😃

Чужди граждани в съжителство с българин могат да посещават България до 7 дни без карантина, но български граждани посещаващи до 7 дни България трябва да влезат в карантина 🙂 Някой може ли да ми обясни това противоречие? цък

• Смея се 1
Публикувано:

Някои неща са меко казано противоречия... Като например: украински гражданин с трудов договор за временна заетост по Черноморието влиза в БГ без карантина, а български граждани с временно пребиваване в Украйна влизаме в БГ с 14-дневна карантина... Да не говорим, че изобщо не се предвижда възможността за платен тест, на базата на който да отпадне тази карантина, както е в Австрия, например. Като гледам, скоро в БГ няма да успеем да се приберем.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

Някои неща са меко казано противоречия... Като например: украински гражданин с трудов договор за временна заетост по Черноморието влиза в БГ без карантина, а български граждани с временно пребиваване в Украйна влизаме в БГ с 14-дневна карантина... Да не говорим, че изобщо не се предвижда възможността за платен тест, на базата на който да отпадне тази карантина, както е в Австрия, например. Като гледам, скоро в БГ няма да успеем да се приберем.

И ние искахме август да се приберем, но с тази невероятна тъпотия която сътвориха няма как да стане....3 седмици отпуска имаме и 2 да сме в карантина ....абсурд!

• Харесвам 1
Публикувано:

То аз като се замисля, карантината не ми пречи. Тук ще сме затворени поне още няколко месеца, а в България след 14 дена ще се излиза...

• Харесвам 2
Публикувано:

Коментарът на приятелка-юрист е, че лицата, които няма да бъдат поставяни под карантина трябва едновременно да идват за до 7 дни в страната и да са бг граждани или такива, които са роднини на бг граждани.

Вероятно това е нещо временно, което е предшественик на следваща заповед, която ще касае туризма и бг гражданите, които ще се приберат за лятото.

Публикувано:

Според мен с тази заповед въобще пада карантината за българските граждани, идващи от чужбина - чл.5, б”а”. В чл.6 също пише, че РЗИ предоставя информация на МВР за поставените под карантина чужди граждани.

Аз ли не разбирам или наистина е такъв смисълът й🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 55 минути , DaBo каза:

Като гледам, скоро в БГ няма да успеем да се приберем.

преди 47 минути , Blagovesta78 каза:

И ние искахме август да се приберем, но с тази невероятна тъпотия която сътвориха няма как да стане....3 седмици отпуска имаме и 2 да сме в карантина ....абсурд!

Най-късно средата на юни ще отпадне карантината, за да започне летния сезон

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 58 минути , tch каза:

Най-късно средата на юни ще отпадне карантината, за да започне летния сезон

Надявам се🙂

Публикувано:
преди 2 часа, Topfly каза:

Чужди граждани в съжителство с българин могат да посещават България до 7 дни без карантина, но български граждани посещаващи до 7 дни България трябва да влезат в карантина 🙂 Някой може ли да ми обясни това противоречие? цък

Мога да го обясня и то много лесно, но правилата на форума не ми го позволяват.

• Харесвам 4
  • Смея се 5
Публикувано:

Всъщност следващата голяма промяна на мерките трябва да е през следващите 10 дни, след като се отчете резултатът от сегашните 4 почивни дена.

Сезон на 15 юни е късно, а има  и един ресурс, който можем да пооткраднем-блокираните на територията на съседни държави чужденци. Само в Сърбия са 5000.

Публикувано:

Добавям една информация за комбинацията Opodo+Paypal. Очевидно много често създават проблеми от Пейпал, когато искате връщане на пари от Оподо, не знам каква им е връзката и защо така става. Обаче получих джокер за на въпроса за ... в моя случай за 1050 евро, че когато отварям случай, не трябва да го отварям за недоставена стока, а за стока, която не отговаря на описанието. Така и направих и преди 2 дни ми върнаха парите от Пейпал за полет, който беше анулиран, ама от Оподо още го обработват (четвърта седмица вече).

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Добавям една информация за комбинацията Opodo+Paypal. Очевидно много често създават проблеми от Пейпал, когато искате връщане на пари от Оподо, не знам каква им е връзката и защо така става. Обаче получих джокер за на въпроса за ... в моя случай за 1050 евро, че когато отварям случай, не трябва да го отварям за недоставена стока, а за стока, която не отговаря на описанието. Така и направих и преди 2 дни ми върнаха парите от Пейпал за полет, който беше анулиран, ама от Оподо още го обработват (четвърта седмица вече).

Дай идея как да се преборя с Оподо, моля! Отменени полети на 31март -14 април на канадците. Кликнах за ваучер на 9 април, преди това не можеше. Единствена опция. Ни ваучер, ни пари до момента.

Оспорвам през ОББ. Още няма резултат, но в акаунта вместо цена на билета 86 паунда  има записани минус 2 паунда. Странно!

Не са много пари, но въпросът е принципен.

Публикувано:

В темата за Уиз ер обсъждахме възможността да баннат някой пътник, но от съвсем друга посока дойде по реална заплаха за банване на пътници, които се опитват да си взимат парите за неосъществени полети през банките. Интересно ще ми е в тази ситуация @Георги Матеев къде ще сложи Ryanair в листата на гадни авиокомпании? 🙂

Ryanair threatens to blacklist people who claim holiday refunds from their bank

The low-cost carrier has been caught telling customers that chargeback is a 'fraudulent' scheme, after warning them it could take up to a year for holiday refunds to be processed

https://www.mirror.co.uk/money/ryanair-threatens-blacklist-people-who-22063452

Пуснах новината в тази тема, защото темата е по обща от конкретната заплаха на Ryanair.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Проблемът е, че знаят, че потребителите са овце и могат да ги стрижат. След такива новини се надига вой от ден до пладне, докато се появи новата промоция от едно евро и пак ги обичат. Ако наистина голям брой хора застанат зад думите си, че не биха летели с тях като постъпват нелоялно, друга песен ще запеят, ама надали...  

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 18 минути , Topfly каза:

В темата за Уиз ер обсъждахме възможността да баннат някой пътник, но от съвсем друга посока дойде по реална заплаха за банване на пътници, които се опитват да си взимат парите за неосъществени полети през банките. Интересно ще ми е в тази ситуация @Георги Матеев къде ще сложи Ryanair в листата на гадни авиокомпании? 🙂

Ryanair threatens to blacklist people who claim holiday refunds from their bank

The low-cost carrier has been caught telling customers that chargeback is a 'fraudulent' scheme, after warning them it could take up to a year for holiday refunds to be processed

https://www.mirror.co.uk/money/ryanair-threatens-blacklist-people-who-22063452

Пуснах новината в тази тема, защото темата е по обща от конкретната заплаха на Ryanair.

Mirror, ама ти сериозно ли? 🙂 Това ни най-малко не изглежда като официална политика, нито като масова практика. Освен това мога да се обзаложа, че няма да има абсолютно нито един баннат пътник само защото си е поискал парите чрез банката, а жълтите медии в Кралството обожават да правят от мухата слон.

И понеже умишлено предизвикваш сравнение ще се наложи да припомня - в настоящата криза Ryan е тооооолкова напред като генерално ниво и отношение, че буквално трябва да спре, да се обърне назад, да почне да тича наобратно и може би евентуално чак тогава ще се срещнат с Wizz някъде по трасето 🙂

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 часа, Дани Магелани каза:

Дай идея как да се преборя с Оподо, моля! Отменени полети на 31март -14 април на канадците. Кликнах за ваучер на 9 април, преди това не можеше. Единствена опция. Ни ваучер, ни пари до момента.

Оспорвам през ОББ. Още няма резултат, но в акаунта вместо цена на билета 86 паунда  има записани минус 2 паунда. Странно!

Не са много пари, но въпросът е принципен.

Те в последствие си промениха малко сайта от Оподо и можеш и парите да си искаш. А иначе аз знам само за варианта с Paypal и то май ще се окаже късмет, че при мен проработи.

Публикувано:
19 minutes ago, Георги Матеев said:

Mirror, ама ти сериозно ли? 🙂 Това ни най-малко не изглежда като официална политика, нито като масова практика. Освен това мога да се обзаложа, че няма да има абсолютно нито един баннат пътник само защото си е поискал парите чрез банката, а жълтите медии в Кралството обожават да правят от мухата слон.

МОЛ редовно комуникира през жълтата преса, защото знае, че така посланията му ще получат най-голяма публичност. Напълно наясно съм, че това е блъф, но е гаден блъф и е вероятно доста хора да се хванат на въдицата...Отношението компания клиент обаче е обидно да слиза на такова ниво...

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.