Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 минути , Topfly каза:

МОЛ редовно комуникира през жълтата преса, защото знае, че така посланията му ще получат най-голяма публичност. Напълно наясно съм, че това е блъф, но е гаден блъф и е вероятно доста хора да се хванат на въдицата...Отношението компания клиент обаче е обидно да слиза на такова ниво...

Напълно нормално, бизнесът често се задвижва от слухове - точно на теб ли да го обяснявам? Ако управлявах авиокомпания с такъв размер и се борех за оцеляване - и то без държавна помощ наготово - най-вероятно щях да постъпвам по подобен или дори същия начин. Конкретно точно в това действие не виждам нещо потресаващо лошо. По мое мнение съвсем други са нещата, които снижават отношенията компания-клиент на обидно ниско ниво.

• Харесвам 1
Публикувано:

Hertz в несъстоятелност:

The more than a century old car rental firm Hertz Global Holdings Inc filed for bankruptcy protection on Friday after its business all but vanished during the coronavirus pandemic and talks with creditors failed to result in needed relief.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 минути , patilana каза:

От 8.06. се въвежда 14 -дневна карантина за влизащите във Великобритания https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/05/22/4070443_velikobritaniia_shte_vuvede_14-dnevna_karantina_za/

20200523_102453.jpg

• Харесвам 3
  • Смея се 14
Публикувано:
24 minutes ago, Георги Матеев said:

Напълно нормално, бизнесът често се задвижва от слухове - точно на теб ли да го обяснявам? Ако управлявах авиокомпания с такъв размер и се борех за оцеляване - и то без държавна помощ наготово - най-вероятно щях да постъпвам по подобен или дори същия начин. Конкретно точно в това действие не виждам нещо потресаващо лошо. По мое мнение съвсем други са нещата, които снижават отношенията компания-клиент на обидно ниско ниво.

Изнудване и заплашване на клиенти за мен лично е малко извън нормалните правила.. Що се отнася до “слуховете“ не е изобщо слух, а официална комуникация на авиокомпанията. Ето оригиналната статия на която се позовават цък В тази статия има и чат с клиент в която директно го заплашват, че извършва нещо нередно ако се обърне към банката си

Ryanair%20chargeback1.png.rendition.320.320.png

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 минути , Topfly каза:

Изнудване и заплашване на клиенти за мен лично е малко извън нормалните правила.. Що се отнася до “слуховете“ не е изобщо слух, а официална комуникация на авиокомпанията. Ето оригиналната статия на която се позовават цък В тази статия има и чат с клиент в която директно го заплашват, че извършва нещо нередно ако се обърне към банката си

Ryanair%20chargeback1.png.rendition.320.320.png

А официалната позиция всъщност е:

After presenting Ryanair with this evidence, it told us its staff were mistaken, adding: "These claims are untrue. Chargebacks are not considered a fraudulent activity and Ryanair only 'blacklists' customers in confirmed fraud cases."

И на теб ли ти е скучно тази сутрин?

• Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
27 minutes ago, Георги Матеев said:

А официалната позиция всъщност е:

After presenting Ryanair with this evidence, it told us its staff were mistaken, adding: "These claims are untrue. Chargebacks are not considered a fraudulent activity and Ryanair only 'blacklists' customers in confirmed fraud cases."

И на теб ли ти е скучно тази сутрин?

Въпросът е вяршаш или не вярваш на подобни изказвания, че всичко това е случайно, а не е част от фирмената политика за внимателно сплашване на клиентите 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Кипър отваря плажовете от 1-ви юни, а полетите от 9-ти вкл. и за България, като в интервала 9-19 юни ако искаш да посетиш страната ще трябва минимум 72 часа преди полет да се тестваш. След 19-ти това изискване отпада.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , bad kid каза:

'Spain will reopen to international tourism from July, Prime Minister Pedro Sanchez said on Saturday'. Ройтерс

сезон в Испания от юли...

А полети в Испания от.....?

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , muchachote каза:

А полети в Испания от.....?

И Раян и Уиз имат полети още през юни -  и международни и вътрешни.Това е много хубава новина, дано решението не е прибързано.

• Харесвам 1
Публикувано:

Човекът (Педро Санчес) до колкото разбрах каза, че вече спокойно можем да планираме пътуване в Испания от края на Юни нататък. Също така обаче спомена, че сигурността в страната на заминаване също е важна, тъй като искат да гарантират, че туриста няма да бъде изложен на риск в Испания, но не трябва и той да носи рискове за Испания.

Това всъщност означава, че нищо не е ясно. Не разбирам дали ще могат всякакви чужденци да ходят там, дали ще има някакви изисквания за гаранции, че не си болен и другите такива глупости, от които смисъл според мен няма, но сигурно целия свят ще го лепне като една тежка бюрокрация по летища и граници.

Чакаме да видим...

• Харесвам 1
Публикувано:

Първо, днес е 24-и май, така че честит празник! И да, потвърждавам, нещата в Испания най-после започват да се нормализират. От юли, заповядайте в Испания! От 27 юни се очаква да ни пуснат да се мотаем из цяла Испания, а от юли и на испанците ще разрешат да летят в чужбина като туристи. ЯХУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! Тъкмо вече започнах да кроя планове за евакуация и ето че нещата се оправят! Не са обявили ясно, дали юли месец значи от 1 юли, но се надявам скоро да имаме яснота по въпроса.

• Харесвам 20
Публикувано:
Ограничения за български граждани при влизане на територията на Португалия с директни полети от България или друга държава, която не е част от Шенгенското пространство
От:<travel@mfa.bg>
До:

Информираме ви, че португалската страна потвърждава въвеждането на ограничителни мерки за български граждани, пристигащи с полети директно от България или друга държава извън Шенгенското пространство. В този случай, тези граждани няма да бъдат допускани на португалска територия, освен „единствено по професионални причини, които са надлежно доказани, по семейни или форсмажорни причини“.
В случай че български граждани пристигат на португалски летища с „вътрешен полет от пространството „Шенген“, те ще бъдат допускани на португалска територия без горните ограничения.
При нужда от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството - Embassy.Lisbon@mfa.bg

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Виж още:

Португалия

Получавате това съобщение, защото вашият email адрес е включен в абонамент на услугата „Пътувам за...“ на сайта www.mfa.bg.

• Харесвам 1
  • Шок 5
  • Замислям се 2
Публикувано:
20 minutes ago, Goal & Boss said:
Информираме ви, че португалската страна потвърждава въвеждането на ограничителни мерки за български граждани, пристигащи с полети директно от България или друга държава извън Шенгенското пространство. В този случай, тези граждани няма да бъдат допускани на португалска територия, освен „единствено по професионални причини, които са надлежно доказани, по семейни или форсмажорни причини“.
В случай че български граждани пристигат на португалски летища с „вътрешен полет от пространството „Шенген“, те ще бъдат допускани на португалска територия без горните ограничения.

Отново “добре обмислено“ и “логично“ ограничение... Жалко, че ЕС не успя да постигне координиран подход 😞

Вчера самолет на Eurowings от Дселдорф до Олбия  (Сардиния) е кръжал 40 минути над летището в Олбия и след това без да кацне се е върнал в Дюселдорф, защото летището в Олбия се е оказало затворено. Италия отвори всички летища, но властите в Сардиния са затворили летищата си и Eurowings са пропуснали тази новина. цък

Интересно е ако човек е “инвестирал“ в такъв полет, но не се е явил на чекина, авиокомпанията как ще го третира? @Георги Матеев какво ти е експертното мнение по казуса? 🙂 Трябва или не трябва да ти върнат пари или кредит?

• Шок 3
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Надявам се България да отговори с реципрочни мерки спрямо португалските граждани.

А, Ukrainian International Airlines продължават да ме объркват. След отмяната на полетите ми Мадрид-Киев-Тбилиси и обратно за 11-20 юни им пуснах заявка онлайн, че искам да летя от 22 до 31 юли, но не получих отговор една седмица. А, днес получих имейл, в който ми пишат отново, че полетите ми са отменени и мога да си запазя билетът активен до 20 ноември и да си избера нови дат иза пътуване или да взема промо код, валиден 2 години. аз отговорих, че вече имам заявка за 22-31 юли и ако мога да летя тогава, да ми издадат билет за тези дати, а ако не мога да ми пратят промо код. Голям хаос настава с тази пандемия явно. Едно и също нещо си го говорим по няколко пъти.

Азербайджан продължава да има същото стандартно обяснение на правителствения сайт за електронни визи, че засега такива не се издават. Някой да има информация кога може да се очаква азерите да отворят границите?

Нова Зеландия засега също е със затворени граници и за там ако има някой информация кога може да очакваме либерализация на режима, ще съм благодарен.

• Харесвам 2
Публикувано:

Според мен Португалия ще си промени ограниченията за лятото..хем сме в ЕС, хем сме на дъното по процент заразени...

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, Goal & Boss каза:
Ограничения за български граждани при влизане на територията на Португалия с директни полети от България или друга държава, която не е част от Шенгенското пространство
От:<travel@mfa.bg>
До:

При нужда от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството - Embassy.Lisbon@mfa.bg

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Виж още:

Португалия

Получавате това съобщение, защото вашият email адрес е включен в абонамент на услугата „Пътувам за...“ на сайта www.mfa.bg.

Някой може ли да обясни това логично? Или разковничето е 'Шенген'. Иначе не виждам каква реално е разликата дали ще пристигна с директен полет или ще се прекача през Бергамо примерно - нали крайният резултат е абсолютно същия. Това граничи с някакъв недоизмислен бюрократичен идиотизъм.

преди 1 час, Topfly каза:

Вчера самолет на Eurowings от Дселдорф до Олбия  (Сардиния) е кръжал 40 минути над летището в Олбия и след това без да кацне се е върнал в Дюселдорф, защото летището в Олбия се е оказало затворено. Италия отвори всички летища, но властите в Сардиния са затворили летищата си и Eurowings са пропуснали тази новина. цък

Интересно е ако човек е “инвестирал“ в такъв полет, но не се е явил на чекина, авиокомпанията как ще го третира? @Георги Матеев какво ти е експертното мнение по казуса? 🙂 Трябва или не трябва да ти върнат пари или кредит?

Както знаем информацията е публична и е напълно възможно всеки пътник да прочете предварително за затвореното летище и по тази причина логично да не се яви за полета. Т.е. пари (или поне ваучер) трябва да се върнат при всички случаи, тъй като грешката е изцяло на авиокомпанията и на практика полетът все едно не се е състоял и е бил отменен.

Макар че лично аз щях да се кача на борда дори с ясното съзнание, че няма да кацна в Сардиния - само и само да се поразходя. Но това нямаше да ми попречи после да искам обезщетение 🙂 Съвсем отделен е въпросът, че Lufthansa и компания хич не са дащни в момента.

Преди 1 час, Crazy Horse каза:

Надявам се България да отговори с реципрочни мерки спрямо португалските граждани.

Абсолютно подкрепям.

• Харесвам 9
  • Замислям се 1
Публикувано:

Явно искат да ограничат входящите само от Шенген. Понеже това не невъзможно на практика, когато се мине с прекачане минаваме и ние.

И да има ефект за тях, ще е минимален.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Crazy Horse said:

А, Ukrainian International Airlines продължават да ме объркват. След отмяната на полетите ми Мадрид-Киев-Тбилиси и обратно за 11-20 юни им пуснах заявка онлайн, че искам да летя от 22 до 31 юли, но не получих отговор една седмица.

Проблемът е, че Украйна е извън ЕС и никой не знае кога ще отпадне ограничението за граждани на страни извън ЕС. Тоест полетът ти Мадрид-Киев е проблемен, без значение дали Грузия вече е отворена за туристи. Ние си взехме ваучери, като ни дадоха още 25% отгоре. Ваучерите ще ги използваме през следващите две години без ограничение на дестинацията. Направихме го през техния сайт, стана много бързо.

Може би е по-добре да си вземеш ваучери, защото изобщо не се знае кога и как ЕС ще отвори границите си за граждани на страни извън ЕС и как ще се случват прекачванията м/у такива полети. 

Говорим си с мъжа ми, че както изглежда май по-бързо ще отидем до Малайзия (през Катар например), отколкото ще успеем да се приберем в БГ по въздух.

• Харесвам 5
Публикувано:

Мосю Макрон отвръща на удара :

Франция въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от Великобритания и Испания

https://dariknews.bg/novini/sviat/franciia-vyvezhda-14-dnevna-karantina-za-pristigashti-ot-velikobritaniia-i-ispaniia-2226736

ПП Извинете за огромния шрифт, но ми се струва , че Европа има нужда от спешна среща на външните министри, пък била тя и виртуална.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 17 минути , DaBo каза:

Ние си взехме ваучери, като ни дадоха още 25% отгоре. Ваучерите ще ги използваме през следващите две години без ограничение на дестинацията.

От известно време се чудя-какво ще се случи с тези ваучери, ако авиокомпанията обяви несъстоятелност(фалит) преди да са използвани? Две години е доста сериозен срок.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.