Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, santaclash sc каза:

Към онзи дата, ако са подредени така нещата, тестът ще е паднал вероятно до 30$.

А и се появяват нови версии тестове. Конкуренцията и там не спи.

И безплатни да станат, при масово пътуване няма да има кой да ги обработва тези тестове.

Публикувано:
преди 16 часа, Георги Матеев каза:

Неприятната истина е, че всяко пътуване преди септември / октомври е руска рулетка и ще подлежи на ласт минит промени. Същото важи за ваучерите, при евентуален фалит на авиокомпанията (или посредника) - пием една студена вода и това е.

Обаче напук на шансовете насилих късмета си, като вече планирах 2 пътувания и взех билети за тях. Карпатос през юли (поне Гърция на теория би трябвало да е ок) и Армения през август. Иска ми се да вярвам, че и двете ще се случат, но психологически съм готов, че може и въобще да не тръгна. Все пак по-важното е да сме в джаза 🙂

Аз без да си насилвам късмета имам четири пътувания от юли до септември. С купени самолетни билети и платени хотели. През юли за 15 дни в Турция /Истанбул за 5дни и море за 10/, през август пак Турция / още едно море този път с внучето/, в началото на септември за 5 дни Хърватска и Черна гора, и в края на месеца от 24 септември за 14 дни есенна южна Италия. Не мисля, а съм твърдо убеден, че и четирите ще се състоят 🙂

• Харесвам 16
  • Браво 2
Публикувано:
6 hours ago, tch said:

И безплатни да станат, при масово пътуване няма да има кой да ги обработва тези тестове.

Факт е, че дори и сега има прецеденти за масово тестване. На летището в Дубай по много дестинации правят 100% тестване на пътниците, турската авиокомпания Coredon вече предлага почивка без коронавирус, като 100% от пътниците и служителите на затворени комплекси в Турция се тестват цък, Исландия също ще тества 100% от туристите при пристигане и т.н. 

За разлика от сегашните масови тестове обаче вече има одобрени тестове които работят със слюнка и могат да се направят дори в домашни условия. Плюенето на една проба на летището вероятно ще изисква много по малко организация и време от колкото например минаването през секюритито. Никой не знае със сигурност как ще се развие ситуацията с вируса, но новите надежни тестове вече са факт и е въпрос само на време да се направи масова организация, ако няма друг изход от ситуацията... 

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, Roje каза:

в началото на септември за 5 дни Хърватска🙂

Сега остава и да кажеш, че ще минеш през Дубровник или Сплит в периода 6-13 септември (аз ще съм там тогава)... и спокойно може да планираме някое кафе 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Сега остава и да кажеш, че ще минеш през Дубровник или Сплит в периода 6-13 септември (аз ще съм там тогава)... и спокойно може да планираме някое кафе 🙂

Ееее, само с два дни се разминаваме. 15-20 септември. Жалко, хубаво би било да седнем на по едно вечерно кафе на Страдун.... 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 часа, Goal & Boss каза:
Ограничения за български граждани при влизане на територията на Португалия с директни полети от България или друга държава, която не е част от Шенгенското пространство

Чакай сега аз ли пак не съм наясно, но България нали сме в Шенгенската зона какво значи “България или друга държава, която не е част”!?

Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Чакай сега аз ли пак не съм наясно, но България нали сме в Шенгенската зона какво значи “България или друга държава, която не е част”!?

България никога не е била част от Шенген.

• Харесвам 3
Публикувано:
11 hours ago, stanislavpp said:

Теорията предполагам всички я знаят , но за съжаление новите регулации ( които тепърва ще се приемат) ще направят поскъпването неизбежно...

А отрицателна цена на петрола за един ден , съвсем не разбирам защо я споменаваш - сам знаеш, че това е резултат от тънка особеност при хеджирането на фючърси + съвпадение , които никога няма да се повторят.

Поскъпването ще е неизбежно през следващата година ако мерките останат, а много от пазарните участници фалират тази година. За сега има безбожно много капацитет и много слабо търсене, което няма как да доведе в краткосрочен план до увеличение на цените..

Примерът с петрола го дадах, като нещо, което никой не си го представяше, но стана факт. Масовото субсидиране на полетите това лято и слабото търсене също би могло да доведе до кратки промоции на отрицателна цена. Не казвам, че това ще е бизнес модела, но от маркетингова гледна точка със сигурност ще удари джакпота този, който го направи...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 минути , vorbis каза:

България никога не е била част от Шенген.

Това как да го разбирам 🙃😊 и се извинявам ама ич не съм на ти с тия неща 🙄

Без име.jpg

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Някой за Танзания? 🙂

The President of Tanzania, John Magufuli, says that COVID-19 infections in his country have decreased tremendously and he was, therefore, opening the country up to tourists immediately and unconditionally.

“I have directed the Ministry of Tourism to attract airline companies to fly their tourist and passenger scheduled planes to Tanzania with immediate effect,” Magufuli said.

Magufuli said visitors would not have to go through a 2-week quarantine but would have to get a temperature check upon entering Tanzania, and follow the country’s current rules regarding the virus (wearing of a mask, washing hands with flowing water and soap, hand sanitizing and distancing by one meter or a bit more in gatherings, and in public passenger vehicles).

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:

Разбирай го като грешка на автора това за Шенген. България, Румъния Хърватска не са в шенгенското споразумение.

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Topfly каза:

Факт е, че дори и сега има прецеденти за масово тестване. На летището в Дубай по много дестинации правят 100% тестване на пътниците, турската авиокомпания Coredon вече предлага почивка без коронавирус, като 100% от пътниците и служителите на затворени комплекси в Турция се тестват цък, Исландия също ще тества 100% от туристите при пристигане и т.н. 

В месеците, в които трафика спадна над 10 пъти, някой някъде е успял да тества една част от тази една десета на нормалния трафик и това било някакъв успех?!

Дай да си говорим с числа, а не с весникарски ПР-статии. В България се правят по около 10-хиляди теста на седмица. Този капацитет ще стигне за точно 3-4 дена на летище Варна през зимата. За София и летния сезон дори няма да отварям дума. Съотношението капацитет PCR-тестове към пътници навсякъде е сходно. 

Преди 1 час, Ivko каза:

Това как да го разбирам 🙃😊 и се извинявам ама ич не съм на ти с тия неща 🙄

Без име.jpg

Че като си пред фалит най-малкият ти проблем е какво пишеш с дребни букви накрая на newsletter-a

• Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 51 минути , T.E.Lawrence каза:

Някой за Танзания? 🙂

The President of Tanzania, John Magufuli, says that COVID-19 infections in his country have decreased tremendously and he was, therefore, opening the country up to tourists immediately and unconditionally.

“I have directed the Ministry of Tourism to attract airline companies to fly their tourist and passenger scheduled planes to Tanzania with immediate effect,” Magufuli said.

Magufuli said visitors would not have to go through a 2-week quarantine but would have to get a temperature check upon entering Tanzania, and follow the country’s current rules regarding the virus (wearing of a mask, washing hands with flowing water and soap, hand sanitizing and distancing by one meter or a bit more in gatherings, and in public passenger vehicles).

Опаа, пътуването ми до Мозамбик / Танзания през септември на майтап ще вземе да се случи и ще припадна от изненада 😊

• Харесвам 10
  • Браво 3
  • Смея се 3
Публикувано:

Здравейте, планирам да се прибирам Август месец в България. Летим от Канада и от Сауди арабия. Някаква идея къде мога да получавам актуална информация за ситуацията с карантината? В страницата на Външно и двете държави са с висок риск, но не мога да разбера трябва ли да седя под карантина ако се прибера или е нещо друго.

Самата идея да се прибера и да седя две седмици под карантина не ми е по сърце. 

Публикувано:
преди 10 минути , fxtrader каза:

Здравейте, планирам да се прибирам Август месец в България. Летим от Канада и от Сауди арабия. Някаква идея къде мога да получавам актуална информация за ситуацията с карантината? В страницата на Външно и двете държави са с висок риск, но не мога да разбера трябва ли да седя под карантина ако се прибера или е нещо друго.

Самата идея да се прибера и да седя две седмици под карантина не ми е по сърце. 

Твърде рано е за прогнози за август, но за сега тенденцията е от 15.06 да има що-годе нормален туристически сезон, така че по-вероятно е да нямате проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, T.E.Lawrence каза:

Някой за Танзания? 🙂

Ха дано, а една страна в региона като повлече крак, останалите ще последват. Мой познат днес ми сподели, че според негови източници в правителството на Уганда, тези дни президента щял да свиква събрание, на което да се реши дали ще отпада 14 - дневената карантина за чужденци при пристигане. Нищо чудно и плановете ми за след месец и половина да се осъществят и да се изкефя на пътешествие в Уганда с почти никакви туристи наоколо, както беше в Египет през есента на 2017 година... Зависи и от авиокомпаниите и междинните летища де...  Намибия, Зимбабве, Замбия и Ботсвана ми висят за август - септември. В краен случай аварийно ще премашрутирам за Танзания. 🙂 🙂 

• Харесвам 7
Публикувано:

@fxtrader към днешна дата карантината е 14 дни и е задължителна независимо от къде влизаш в страната.

До август месец ще изтече толкова много вода, че дълбоко се съмнявам някой да може да ти отговори.

Прогнозно най-общо казано Европа ще се отваря за туризъм от юли нататък...така, че вероятността да отпадне карантината е голяма.

Аз имам въпрос каква е ситуацията с карантината за влизане в Саудитска Арабия към днешна дата и какви са ти прогнозите?

• Харесвам 1
Публикувано:

Гърция поетапно отваря въздушната си граница.

Планувани полети от и за България има на 27, 28 и 29 май.

Гърция поетапно отваря въздушната си граница

Гърция обяви поетапно отваряне на въздушна граница от днес, 25 май. Планувани полети от и за България има на 27, 28 и 29 май.

На 27.05 са планирани 108 полета, от които 15 чуждестранни и 93 вътрешни. Страните на произход са Катар, Германия, Египет, Белгия, Кипър, България, Албания.

Ще бъдат извършени общо 658 полета седмично, 86 от които - чуждестранни.

За повече инфо тук.

• Харесвам 6
Публикувано:

Искам да попитам, в крайна сметка валидна ли е все още 14-дневната карантина за български граждани на влизане в България, че след последната наредба на министъра така и не ми стана ясно...? Някой успя ли да разясни казуса? 

• Харесвам 3
Публикувано:
8 minutes ago, MCC said:

Искам да попитам, в крайна сметка валидна ли е все още 14-дневната карантина за български граждани на влизане в България, че след последната наредба на министъра така и не ми стана ясно...? Някой успя ли да разясни казуса? 

И аз търся официално тълкуване на заповедта на министъра, но никъде не намирам 😞 По принцип би трябвало да може български и чуждестранни граждани, които са роднини на българския граждани да нямат задължение да отиват в карантина, ако посещението им в България е до 7 дни. Това поне е логиката на заповедта. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Бих казал нещо доста нецензурно по повод заповедта на здравния министър, но ще се въздържа...

7 души задържани на летище София заради объркване с карантината

Аз ще си търся правата, защото съм уверена, че съм била задържана неправомерно, казва Мила Георгиева

https://trafficnews.bg/absurdi/7-dushi-zadarzhani-letishte-sofiia-zaradi-obarkvane-179399/

• Харесвам 2
Публикувано:
25 minutes ago, Topfly said:

Бих казал нещо доста нецензурно по повод заповедта на здравния министър, но ще се въздържа...

7 души задържани на летище София заради объркване с карантината

Аз ще си търся правата, защото съм уверена, че съм била задържана неправомерно, казва Мила Георгиева

https://trafficnews.bg/absurdi/7-dushi-zadarzhani-letishte-sofiia-zaradi-obarkvane-179399/

И по новините на бтв имаше същия репортаж.

Значи не е в мен/нас причината, че не разбираме.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, MCC каза:

Искам да попитам, в крайна сметка валидна ли е все още 14-дневната карантина за български граждани на влизане в България, че след последната наредба на министъра така и не ми стана ясно...?

преди 8 часа, Topfly каза:

И аз търся официално тълкуване на заповедта на министъра, но никъде не намирам.

Ами аз гледам в сайта на МВнР за конкретна страна и на някой пише, че се прави карантина примерно Италия на някой не и аз не знам актуално ли е.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.