Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , tch каза:

В Германия никога не е имало забрана за движение между градове и т.н. Работодателят ти го е издал за всеки случай, ако въведат по-тежки забрани като във Франция и в Испания.

Та така де. Ако има изключение в Ирландия работодателят ти ще знае по-добре от нас.

аз живея тук или по точно долна саксония нямаше забрана за пътуване но всичко беше под карантина.. и кафенета и търговски центрове и много други.. не работеха !?!!

Публикувано:

14-дневната карантина остава за идващите от страните с най-висока заболеваемост от COVID-19, поясни доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

"Решението е да премахнем 14-дневната карантина за пристигащите български и чуждестранни граждани от страните от ЕС, както и Сърбия и Северна Македония, но да остане за 8 страни, които имат най-висока заболеваемост през последните две седмици в Европа.

Това са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия".

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 49 минути , AlexandraKo каза:

14-дневната карантина остава за идващите от страните с най-висока заболеваемост от COVID-19, поясни доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

"Решението е да премахнем 14-дневната карантина за пристигащите български и чуждестранни граждани от страните от ЕС, както и Сърбия и Северна Македония, но да остане за 8 страни, които имат най-висока заболеваемост през последните две седмици в Европа.

Това са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия".

Значи, моето пътуване из Словения и Хърватия от 01.08 може да се осъществи. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , slujitel каза:

До тогава има цели два месеца. За сега това е , което съобщиха.

Нищо не е сигурно, дано ти се осъществи.

Публикувано:
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

До тогава има цели два месеца. За сега това е , което съобщиха.

Нищо не е сигурно, дано ти се осъществи.

Е, то е с колата,  ако се обърка ще канцелирам настаняванията и готово,  само мъката ще ми остане. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , slujitel каза:

И аз обмислям пътуване с автомобил в Хърватска и Словения през август. Тези дестинации ми се виждат най-реалистични за лятото, както и Гърция, разбира се.
Що се отнася до Малайзия разбрах, че на 9 юни отпадат ограниченията за придвижване в страната, но кога ще се отвори за чужди туристи все още не се знае.

• Харесвам 1
Публикувано:

Интересно ми е защо точно Малта е между държавите с оставаща карантина? Бройките не ми се струват по-големи от тези на Исландия например.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , CarpeDiem каза:

Интересно ми е защо точно Малта е между държавите с оставаща карантина? Бройките не ми се струват по-големи от тези на Исландия например.

И на мен ми направи впечатление, сигурно покрай Италия някакси е влезнала...

Публикувано:
преди 12 минути , CarpeDiem каза:

"които имат най-висока заболеваемост през последните две седмици в Европа". Сигурно това е разковничето всъщност, не съм следила какво се случва точно последните 2 седмици.

Публикувано:
Преди 1 час, CarpeDiem каза:

Не търсете някаква логика... хм, … освен, че последните 4 са туристическо-летни дестинации. Я всички на Китен.

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

@AlexandraKo, благодаря за ъпдейта. 

Отворих линка, но не виждам препратка към изначалния източник. 

Конкретно ме интересува Швейцария, тъй като не е в ЕС, а статията говори за ЕС без тези 8 споменати страни. 

Някой ако има линк до официалната информация, моля нека сподели.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, CarpeDiem каза:

Възможно е за решението значение да има и осъществяване на някаква реципрочност. Португалия изобщо не е страна, представляваща голяма опасност, но също е включена. Предполагам, че причината е това, че Португалия обяви, че ще пуска на територията си само граждани на страни от Шенген.  За Малта нямам представа защо е включена, но там обявяват заразени по 2-3 на ден.

По скоро се чудя защо Франция и Нидерландия не са включени.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, MCC каза:

Още няма официална информация, защото това засега е само намерение/препоръка от Щаба, все още няма заповед на министъра.

• Харесвам 1
Публикувано:

------------------------------------

Аз съвсем се "перепутах".

…...

Логиката е точно същата, като да се разхождат в парковете само кучета и тъй като те не могат сами - айде от нас да мине и един човек на куче. Но само човек, без куче - не.

преди 53 минути , Фичо каза:

Още няма официална информация, защото това засега е само намерение/препоръка от Щаба, все още няма заповед на министъра.

Щаба препоръчва. Министъра издава заповед и после щаб от юристи я тълкува...

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Георги Матеев
Публикувано:

@Topfly случайно да имаш повече новини за Унгария? Много ми се иска да направя уикенд в Будапеща в началото на юли, но не намирам инфо за отварянето на страната към чужденци... Каква е обстановката към момента?

Публикувано:

Малдивите обмислят план за отваряне към туристи с доста големи ограничения от 1 юли:

- минимум 14 дни престой

- входна  виза (100$) , която ще се издава при направена резервация за 14 дни и сключена застраховка

- представяне на негативен тест седмица преди заминаване

- платен тест при пристигане (100$)

• Travelers would have to apply for a tourist visa in advance, at a cost of $100 (previously many countries didn’t require any visas)
  • Visas would only be granted to those who have a confirmed booking for a minimum of 14 nights, as well as travel insurance
  • Travelers would need to submit either a negative antigen test or a positive antibody test, up to a week before arrival
  • Travelers would have to pay $100 for an additional PCR antigen test upon arrival in Male
  • Guests would need to be confined to their quarters until their test results are reported, which would take from three to 12 hours

https://www.telegraph.co.uk/travel/news/maldives-more-expensive-coronavirus/

Публикувано:
56 minutes ago, Георги Матеев said:

@Topfly случайно да имаш повече новини за Унгария? Много ми се иска да направя уикенд в Будапеща в началото на юли, но не намирам инфо за отварянето на страната към чужденци... Каква е обстановката към момента?

Официално още няма информация, но неофициално се въртят две дати 15 или 20-ти юни от когато ще може свободно да се пътува. За момента има споразумения само със съседни държави, като Хърватия, Словения, Словакия и Сърбия за взаимно свободно преминаване на гражданите.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, MCC каза:

@AlexandraKo, благодаря за ъпдейта. 

Отворих линка, но не виждам препратка към изначалния източник. 

Конкретно ме интересува Швейцария, тъй като не е в ЕС, а статията говори за ЕС без тези 8 споменати страни. 

Това е от сутринта, от изказването на д-р Кунчев,публикувах го ,веднага .Той каза какво смятат да правят.Оттам-натам,какво ще излезе накрая,никой не знаЙ:))))

Ама, сигурно ще има някъде,официално написано,като го измъдрят.

• Харесвам 1
Публикувано:
12 minutes ago, patilana said:

Ето я заповедта http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/29/1590767300004document.pdf за влизане в България от 1.06.

Не смея да я чета, за да не се окаже, че пак ще има някакво противоречие. Някой който си е направил труда да я прочете може ли да потвърди, че за български граждани и граждани на ЕС с изключение на идващите 8 държави отпада карантината?

Публикувано:

В правния отдел на МЗ направо не искам да си мисля на какви наркотици са.

Генерална забрана, изключения, после на два пъти изключения от изключениято и още едно изключение от генералната забрана.

Пълна лудост.

Разбрах я горе-долу, ама давам 100% гаранция, че това в Гранична полиция няма как да го разберат и ще го прилагат както им дойде.

• Харесвам 6
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 11 часа, patilana каза:

Ето я заповедта http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/29/1590767300004document.pdf за влизане в България от 1.06.

Пълно безумие, първо се забранява влизането на всички лица без значение от пол,раса,националност и в следваща точка изключения правят половиния свят 😂😂 и  за 14 дневната карантина същата работа.

Иначе да конкретно за Италия ме интересува и вече са махнали забраната за карантина за влизащи 

• Харесвам 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.