Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Чехия ще разреши от 15 юни свободно придвижване в 7 страни от ЕС, включително България

Цитат

Става въпрос за Австрия, Унгария, Германия, Словения, Хърватия, Гърция и България. Това заяви днес външният министър Томаш Петържичек в интервю за в. "Млада фронта днес", цитиран от ТАСС.

Предполагам, че са имали предвид Словакия, не Словения, но пък може и двете 🙂

При всички случаи, това е една много добра новина.

• Харесвам 4
Публикувано:
 Али Уейд, министър на туризма  наскоро представи план за посрещане на туристи обратно от 1 юли 2020 г. на Малдивите 
Целта на Уейд е да превърне Малдивите в безопасна туристическа дестинация, затова се предвижда:
Пътуващите ще трябва да кандидатстват за туристическа виза предварително на цена от $ 100.
Визи ще се предоставят само на тези, които имат потвърдена резервация за минимум 14 нощувки, както и пътна застраховка.
Пътуващите ще трябва да представят или отрицателен тест за антиген, или положителен тест за антитела, до седмица преди пристигането.
Пътуващите ще трябва да платят 100 долара за допълнителен тест за PCR антиген при пристигане.
Гостите ще трябва да изчакат / от 3 до 12 часа/, докато не бъдат съобщени резултатите от тестовете им.
Информацията засега е неофициална и дано не се окаже истина, защото трудно ще се почива 14 дни на Малдивите...

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 часа, Ivko каза:

Пълно безумие, първо се забранява влизането на всички лица без значение от пол,раса,националност и в следваща точка изключения правят половиния свят 😂😂 и  за 14 дневната карантина същата работа.

Иначе да конкретно за Италия ме интересува и вече са махнали забраната за карантина за влизащи 

Не са я махнали, Италия е сред 8 страни, за които важи.  Виж т.5

Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

Не са я махнали, Италия е сред 8 страни, за които важи.  Виж т.5

Ами в сайта на министерството вече не го пише в червен текст, а до онзи ден го имаше.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, Ivko каза:

Пълно безумие, първо се забранява влизането на всички лица без значение от пол,раса,националност и в следваща точка изключения правят половиния свят 😂😂 и  за 14 дневната карантина същата работа.

Иначе да конкретно за Италия ме интересува и вече са махнали забраната за карантина за влизащи 

Не са я махнали,виж т.5. За Италия си важи 14 дневната карантина.

Едит: вече са ти го казали:)))

Публикувано:

@Ametist, последно, какво става? Ще трябва ли да си вадим предварително визи за 100 долара или не за Малдивите? А, трябва ли задължително да пребиваме 14 дни минимум на Малдивите или и това отпада?

Ukrainian International Airlines най-после ми отговориха, но отказаха да ми сменят датите на полетите Мадрид-Киев-Тбилиси от юни на юли. Казаха да им пиша пак след 1 юли, за да сменя датите за август, защото полети на средни разстояния, (3 до 6 часа), щели да изпълняват през август. Така и ще направя. Явно тази година международното пътуване за мен ще е през периода август-октомври, а местното испанско още през юли. Ето че бавно, но сигурно отпадат едно по едно ограниченията свързани с пандемията за различните страни. Така че не мисля, че трябва да се отчайваме, че няма да пътуваме или пък да отписваме цялата година. Ние магеланци ли ме или couch potatoes?

• Харесвам 8
Публикувано:

Новата заповед, която влиза в сила от 01.06.2020 г., гласи, че визащите от UK, се задължават на 14 дневна изолация. Би ли се избегнала изолацията, ако на път за България, се направят две полетни отсечки, с тръгване от UK? И от къде да е втората? Има ли такава възможност, сред всички забрани? Благодаря!

Публикувано:
преди 5 минути , rdd каза:

Новата заповед, която влиза в сила от 01.06.2020 г., гласи, че визащите от UK, се задължават на 14 дневна изолация. Би ли се избегнала изолацията, ако на път за България, се направят две полетни отсечки, с тръгване от UK? И от къде да е втората? Има ли такава възможност, сред всички забрани? Благодаря! Къде остано свободното движение на хора.

Дълбоко се съмнявам като ти прекарат личната карта през четеца да не им излзиза, че до преди Х часа си бил в УК

• Харесвам 1
Публикувано:

Доколкото гледах трябва в последните 14 дни да не си бил еди къде си, а не просто да не идваш оттам...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

Доколкото гледах трябва в последните 14 дни да не си бил еди къде си, а не просто да не идваш оттам...

5. Всички лица, които влизат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония, се поставят под карантина за срок от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

• Харесвам 2
Публикувано:

Абе то така е написано, признавам, ама ще се разправяш ли на летището? Не допускам, че идвайки от Бразилия ще ме оставят ей така, при положение, че съм се прекачил в Германия или Франция...

ПП сега се сетих, аз всъщност гледах на Тръмп изявленията и там изрично е казано да не си бил в съответните страни в последните 14 дена

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, Crazy Horse каза:

@Ametist, последно, какво става? Ще трябва ли да си вадим предварително визи за 100 долара или не за Малдивите? А, трябва ли задължително да пребиваме 14 дни минимум на Малдивите или и това отпада?

Такса за виза със сигурност няма да има. За престоя от 14 дни, това бяха само предложения. Съмнявам се, че ще го приемат. За момента няма друга потвърдена информация освен тази, че ще се отварят границите от Юли и че няма да има допълнителни такси. Местните острови ще ги отворят от Август, но и това не е потвърдено. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой с актуална информация за Полша?

Имам полет на 1.Юли за Катовице и се чудя дали имам шанс...

Публикувано:
преди 25 минути , stoyan.gotsev каза:

За сега ще разхлабват мерките от средата на юни, така че има приличен шанс

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , stoyan.gotsev каза:

И аз следя Полша и според мен шанса за началото на юли е малко 50/50.Полша се справя сравнително добре с пандемията, но съседните и държави са доста засегнати.Освен това района около Катовице - Горна Силезия е най-засегнатият от вируса, но до юли има цял един месец, а като цяло  в Европа ситуацията се развива динамично и то в положителна посока.

Ако случайно билетите ти са с Флекс, по-добре да ги промениш поне за няколко седмици по-късно.

Публикувано:
На 30.05.2020 г. в 11:54, santaclash sc каза:

В правния отдел на МЗ направо не искам да си мисля на какви наркотици са.

Генерална забрана, изключения, после на два пъти изключения от изключениято и още едно изключение от генералната забрана.

Пълна лудост.

Разбрах я горе-долу, ама давам 100% гаранция, че това в Гранична полиция няма как да го разберат и ще го прилагат както им дойде.

"Памперса" е много продуктивен, както обикновено. Отменил е заповедта от 29-ти. Новата заповед тук .  

• Харесвам 1
Публикувано:

Гърция

https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world.html

Цитат

Phase 1 – Until 15 June
International flights are allowed only into Athens airport.
All visitors are tested upon arrival and are required to stay overnight at a designated hotel. If the test is negative, then the passenger self-quarantines for 7 days. If the test is positive, the passenger is quarantined under supervision for 14 days.

Phase 2 – Bridge phase- 15 June to 30 June
International flights are allowed into Athens and Thessaloniki airports.
If your travel originated from an airport not in the EASA affected area list (https://www.easa.europa.eu/sites/default/files/dfu/Annex%201%20to%20EASA_SD_2020_01%20and%20EASA%20SD%202020_02%20-%20issue%2014.pdf), then you are only subject to random tests upon arrival.
If you originate from an airport on the EASA affected area list, then you will be tested upon arrival. An overnight stay at a designated hotel is required. If the test is negative then the passenger self-quarantines for 7 days. If the test is positive, the passenger is quarantined under supervision for 14 days.

Phase 3 – 1 July onwards
International flights are allowed into all airports in Greece.
Visitors are subject to random tests upon arrival.
Additional restrictions regarding certain countries will be announced at a later date.

In addition:
Land border arrivals from Albania, North Macedonia and Bulgaria will be allowed as of 15 June. Visitors will be subject to random tests upon arrival.

• Харесвам 2
Публикувано:

Танзания е вече напълно отворена за туристи. Стига да се намерят подходящи превозвачи. Ако Уганда, Намибия, Зимбабве и Ботсвана не отворят това лято, сериозно започвам да променям всичките си планове към Танзания...

• Харесвам 6
Публикувано:
В момента, rdd каза:

Влизащ български гражданин от UK в България, може ли да се представи като турист

Няма ли да искат адрес на пребиваване, т.е. хотел?

Публикувано:
26 minutes ago, rdd said:

България приема ли туристи от UK  към момента, без да се поставят под карантина?

5. Всички лица, които влизат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония, се поставят под карантина за срок от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

И цялата заповед (последна засега): http://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-ministr-izdade-zapoved-za-vlizaneto-na-/

• Харесвам 3
Публикувано:
On 5/31/2020 at 2:53 PM, tch said:

Дълбоко се съмнявам като ти прекарат личната карта през четеца да не им излзиза, че до преди Х часа си бил в УК

От няколко години в ЕС има база данни с имената, номера на полета и т.н. на всички пътници в ЕС, като власти на всяка държава членка имат достъп до тази обща база.  Не знам автоматично излизат или не излизат тези данни, но много лесно могат да бъдат проверени. Друг въпрос е чисто юридически как се тълкува понятието идващ от Великобритания и ако някой пътува с прекачване, той идващ от Великобритания ли е? 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.