Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 минути , ven62 каза:

Ако ще водим спор заради самия спор - ОК.

Супер, но моля да е на лични от сега нататък. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 15 часа, stanislavpp каза:

На мен ми е интересно как ще се отрази това на катарците. От една страна се тупат в гърдите, че са най-голямата а/к в света в момента  ( към 1 юни по брой превозени пътници ), а от друга страна са държавата в света с най-голям брой заразени на човек от населението ( всеки 40 е с позитивен тест). 

Дали ще има и други банове ? Едва ли някоя страна ги харесва особено, като се има предвид, и че собственика на Катар еъруейс и Ал Джазира е един...

Може би стъпвам в леко 'забранена' територия, но това какво значение има? Наистина не мисля, че на някого въобще му пука какъв друг бизнес притежава собственика на Qatar Airways. На пътуващите им е все тая, стига да получат добър сървиз на добра цена - което в повечето случаи е факт. Този случай в Гърция е по-скоро изолиран (така или иначе говорим за едва 11 дневен бан), а и нали не намекваш, че тези пътници са се заразили в транзитната зона в Доха (т.е. не виждам връзката с броя заразени в Катар)? В този ред на мисли - други банове е много малко вероятно да последват, по-скоро очаквам QR да затегнат мерките.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, rdd каза:

Хубава информация, браво на японското правителство и на Roje!

@samuraika, вярно ли е? 

В темата за Япония писахме - не било компютри, а компоти... 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Фичо каза:

Както обикновено се оказва в такива случаи - май "совите не са това което са" :rolleyes: ...
Но може би samuraika ще може да се възползва, доколкото ако има някаква кампания, тя ще е по-скоро за стимулиране на вътрешния/домашен туризъм на самите японци. 

Japan dispels reports that it will subsidise trips for foreign tourists

Misinformation about "Go to Travel Campaign" reported by some media outlets.

Туин Пийкс не ми е от любимите сериали и затова мълча за совите. 

Цитирах просто информацията от един от руските пътешественически сайтове, която е съобщена и в новините на ТВ канал 24 мира: https://travel.rambler.ru/news/44256571-turistam-v-yaponii-zaplatyat-za-priezd-v-stranu/

Публикувано:
преди 11 минути , Roje каза:

Цитирах просто информацията от един от руските пътешественически сайтове, която е съобщена и в новините на ТВ канал 24 мира: 

Роже, няма проблем, ясно е, че си цитирал :smile3:, а и това явно се появило на много места, просто да уточним, че са се объркали. 

• Харесвам 2
Публикувано:

@Roje просто Кйодо е предала нещо, а преводачите са вложили малко творчество и са сложили едно "чуждестранни" пред думата "туристи". Не само че няма да поемат нищо, Ами не се знае кога ще отворят границите въобще. В момента никой не може да влезе. 

Има планове да се разреши на влизащи от Виетнам, Тайланд, Австралия и Нова Зеландия. 

Дори постоянно живеещи не могат да влязат/излязат. 

Съжалявам, че ви разочаровам, на мен много ми се иска да е вярно, но уви...

• Харесвам 16
Публикувано:

US посолството у нас с информация за визите.https://novini.bg/sviat/us/602249

Този сайт не го знаех, а ми се вижда много прегледен https://ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visarenew.asp?fbclid=IwAR1XQC7XFt3I7tuKgUlT37rjKLES9EGQx8Fb3KVDkK1HgkypY3ygjycFzWk

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, patilana каза:

US посолството у нас с информация за визите.https://novini.bg/sviat/us/602249

Този сайт не го знаех, а ми се вижда много прегледен https://ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visarenew.asp?fbclid=IwAR1XQC7XFt3I7tuKgUlT37rjKLES9EGQx8Fb3KVDkK1HgkypY3ygjycFzWk

Започнах да чета и  стигнах до:

“Те могат да подадат своите молби за виза и съответните придружаващи документи чрез куриерската служба TNT Express или лично в Консулството на САЩ, всеки работен ден между 15:00 – 15:15 часа.”

” ....всеки работен ден, в часовете 15-15,15 ...

Малееее, 15 минути, отделени за клиенти! Много щедро!

• Смея се 8
Публикувано:
преди 26 минути , AlexandraKo каза:

” ....всеки работен ден, в часовете 15-15,15 ...

Това е "Процедурата за виза без явяване на интервю е предназначена за кандидати, които не е нужно да идват лично в Посолството за даване на пръстови отпечатъци и интервю".
Т.е. оставяш документите на входа (на охраната) когато можеш, а те в 15 ч. си ги взимат за обработка.

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, cck каза:

Това е "Процедурата за виза без явяване на интервю е предназначена за кандидати, които не е нужно да идват лично в Посолството за даване на пръстови отпечатъци и интервю".
Т.е. оставяш документите на входа (на охраната) когато можеш, а те в 15 ч. си ги взимат за обработка.

Ясно дееее, смешно ми стана, как ще се разработят Хамериканците, цели 15 минути,:yahoo:

• Смея се 3
Публикувано:

SAS възобновяват полетите до Европа и САЩ 

EUROPE

• Denmark:
    From 08 june 2020 Copenhagen-Amsterdam.
  • Norway:
    From 08 June 2020 Stavanger-Aberdeen.
  • Sweden:
    From 22 May 2020 Stockholm-London Heathrow, a regular daily flight with flight numbers SK531 and SK532.

Additional flights Stockholm-London Heathrow 05-07 June 2020
    Due to high demand we will be operating SK525 and SK526 between Stockholm and London, in addition to SK531 and SK532 we already operate daily. The flights will operate on Friday 05 June, Saturday 06 June and Sunday 07 June 2020. The flights are available for booking through our website.

Timetables are:
  • SK525 ARN departure 07:50, arrival LHR 09:35
  • SK526 LHR departure 10:35, arrival ARN 14:10
  • From 08 June 2020 Stockholm-Helsinki,  Stockholm-Turku.

USA

• From 10June 2020
    Copenhagen-New York: First flight 10JUN20 SK909 CPH 12:25-14:55 EWR, planned schedule Wednesdays and Saturdays
    New York-Copenhagen: First flight 11JUN20 SK910 EWR 17:35-07:15(+1) CPH, planned schedule Thursdays and Sundays

From 11 June 2020
    Copenhagen-Chicago: First flight 11JUN20 SK943 CPH 10:15-12:20 ORD, planned schedule Thursdays and Sundays
    Chicago-Copenhagen: First flight 12JUN20 SK944 ORD 16:00-07:15 (+1) CPH, planned schedule Mondays and fridays
  • Харесвам 1
Публикувано:

От днес Унгария вдигна забраната за немските граждани... Тръгвам рано в 4:30  през Чехия, Словакия и Унгария...!

Ще Ви пиша, как е минало пътуването...🤗

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:

Моята сага с Ukrainian International Airlines приключи по следния начин. Настоях аз да летя Мадрид-Киев-Тбилиси и обратно през юли или август, но украинците ми отговориха, че мога да летя ако доплатя 750 евро към билета ми от 200 евро. Аз си помислих, че боговете сигурно са полудели. За 950 евро мога да си купя билет дори до Хаваите, Австралия или Нова Зеландия и просто няма начин да дам такива пари за да посетя бивша съветска република колкото и да ми харесва грузинската храна. И в крайна сметка ми дадоха промо код, който важи до юни 2022 за 250 евро, 25% бонус ми дадоха към цената на билета. А, за да не ми се провалят плановете за Кавказ, аз си купих билет за още 200 евро с LОТ Мадрид-Варшава-Тбилиси 28 юли-6 август. С тази корона някои авиокомпании съвсем се оливат с цените.

• Харесвам 11
  • Шок 2
Публикувано:

До магеланци, които тези дни са пристигнали в България от чужбина и са попълвали декларация за поставяне под карантина. Как става попълването на декларацията? В самолета ли  ги раздават, или на летището. На хартия или онлайн се попълват и се изпращат до съответните органи. Не съм чула нещо смислено по въпроса тези дни. Не можах да намеря указания нито в  МЗ нито в РЗИ. Благодаря!

Публикувано:
преди 3 часа, petya_a каза:

До Сърбия, доколкото разбирам може вече да се пътува, а за Румъния, някой знае ли как стоят нещата?

За Турция има ли някой свежа информация? Четох, че от 1 юни отварят границите с БГ и Гърция, но пътнически превози все още няма!

Георги Матеев
Публикувано:

Най-сетне и моята билетна сага приключи, след като днес получих ваучери и от Tunis Air. Крайната равносметка: 46 кеш рефънда (благодарение на успешните оспорвания чрез Пейпал), 27 ваучера от 9 авиокомпании и една единствена загуба от Opodo, които се оказаха толкова костеливи, че накрая ги зарязах и ги поставих в най-дълбокия си шит лист. Разгеле.

Сега започва по-приятната част - наместването на ваучерите 🙂 Очертава се голям пъзел...

• Харесвам 18
  • Браво 9
Публикувано:
преди 18 минути , muchachote каза:

За Турция има ли някой свежа информация? Четох, че от 1 юни отварят границите с БГ и Гърция, но пътнически превози все още няма!

Чета в един друг форум, че до скоро до 23 юни, а сега до 30 юни са отменени всички полети от България до Турция. 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 29 минути , Георги Матеев каза:

и една единствена загуба от Opodo, които се оказаха толкова костеливи, че накрая ги зарязах и ги поставих в най-дълбокия си шит лист. 

И за мен са препъникамък. Явно на тях не бива да се разчита. Потвърдих им за ваучер на 9 април. До днес - нищо. Дано ОББ се справят с тях!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 36 минути , jul каза:

Чета в един друг форум, че до скоро до 23 юни, а сега до 30 юни са отменени всички полети от България до Турция. 

Кой е този форум?

Публикувано: (редактирано)
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Най-сетне и моята билетна сага приключи, след като днес получих ваучери и от Tunis Air. Крайната равносметка: 46 кеш рефънда (благодарение на успешните оспорвания чрез Пейпал), 27 ваучера от 9 авиокомпании и една единствена загуба от Opodo, които се оказаха толкова костеливи, че накрая ги зарязах и ги поставих в най-дълбокия си шит лист. Разгеле.

Сега започва по-приятната част - наместването на ваучерите 🙂 Очертава се голям пъзел...

Защо не ги пробваш от тук https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.request.invalidAccess&type=13&uuid=BAE787DE-A8FA-E11F-405E3E4D9FCAACD9&token=0UaqmVf__c3D4nSryIHxWQhH_S207Kbcvr5yFMTZ аз имах една дълга кореспонденция с Atrápalo.es

Но от тук на следващия ден се свързаха с мен да ми върнат 💰 е ваучер е но все пак нещо

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 4
Публикувано:
На 3.06.2020 г. в 16:42, Таньо каза:

Четох, четох и разбрах, че ако пътувам към Италия /тя отвори границите си от днес/ и се върна след седмица оставам в задължителна карантина 14 дни. Също разбирам, че ако на 1 юли пътувам за Испания /тя отворя границите си тогава/ и се върна след десетина дни и настоящата ЗАПОВЕД не е отменена също оставам в карантина 14 дни. Всъщност не само Испания, а и от всяка друга страна от Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия,  Малта и Италия".

Разбирам, че чакаме да отпадне със ЗАПОВЕД карантината от 14 дни при влизане от тези 8 държави, за да може да се пътува с цел туризъм без ограничения. Възможно е да съм пропуснал информация, но греша ли !? 🙂

И аз да се присъединя към този въпрос, че не видях някой да потвърди/отрече?

Не че не си отмених почивката в Сицилия, но все още се чудя какво да правя с билетите за wizz...

То имам ли изобщо някакви опции, ако не отменят полета? Някъде четох, че дори без Flex можело да искам промяна на датите, но ми се вижда малко вероятно. Ще се радвам ако някой тук потвърди 🤗

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.