Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Е, ако не отменят карантината значи ще трябва да я спазвате

преди 24 минути , Емилия каза:

То имам ли изобщо някакви опции, ако не отменят полета? Някъде четох, че дори без Flex можело да искам промяна на датите, но ми се вижда малко вероятно. Ще се радвам ако някой тук потвърди 🤗

Уиз твърдо си спазват правилата отпреди вируса. Тоест ако полетите се изпълняват смяната е възможна, но си е по тарифата. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Най-сетне и моята билетна сага приключи, след като днес получих ваучери и от Tunis Air. Крайната равносметка: 46 кеш рефънда (благодарение на успешните оспорвания чрез Пейпал), 27 ваучера от 9 авиокомпании и една единствена загуба от Opodo, които се оказаха толкова костеливи, че накрая ги зарязах и ги поставих в най-дълбокия си шит лист. Разгеле.

Сега започва по-приятната част - наместването на ваучерите 🙂 Очертава се голям пъзел...

Объркал съм линка ето тук 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=ES

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, muchachote каза:

За Турция има ли някой свежа информация? Четох, че от 1 юни отварят границите с БГ и Гърция, но пътнически превози все още няма!

и мен ме интересува за Турция уж пише че отваря ли границите с европа

Публикувано:

И аз преди няколко седмици тръгнах да намествам едни ваучери от Level. Имаше си полети Париж-Ню Йорк от юли, почти всеки ден. Взех за началото на септември.  Днес, обаче, влязох в сайта на LEVEL и какво да видя - всички полети по тази отсечка за юли и август са отменени. Това означава ли, че евентуално от септември, САЩ ще отворят границите, но не по-рано?

Май все още нищо не се знае 😞  

• Харесвам 4
Публикувано:

не знам дали ще е полезно за някой, но да споделя все пак - в момента  най-безболезненият начин да се стигне до САЩ и да те пуснат на тяхна територия е с Air Serbia от Белград, имат полети до Ню Йорк май два пъти седмично, поне така го правят малцината студенти, които ще заминават на бригадите

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 56 минути , MatriXa каза:

и мен ме интересува за Турция уж пише че отваря ли границите с европа

Тц, до края на месеца едва ли 🙄

Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Това означава ли, че евентуално от септември, САЩ ще отворят границите, но не по-рано?

Нищо не е ясно, те ще си решават в зависимост от обстановката, може да е по-рано, може да е по-късно...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 55 минути , antea каза:

не знам дали ще е полезно за някой, но да споделя все пак - в момента  най-безболезненият начин да се стигне до САЩ и да те пуснат на тяхна територия е с Air Serbia от Белград, имат полети до Ню Йорк май два пъти седмично, поне така го правят малцината студенти, които ще заминават на бригадите

Студенти имат ли право да пътуват в момента? Травел бана е до 21 юни и нищо чудно да го удължат за студ.визи , за да намалят безработицата по-ефективно ...Еър Сърбия летят ежедневно през лятото (не и в момента по обективни причини), 4-5 седмично през есен/пролет, два пъти седмично през зимата.

Публикувано:

Е аз доколкото четох травел бана е за шенгенските страни и Великобритания. България и Сърбия си бяха ок и досега. Това за влизане в щатите, а дали Еър Сърбия летят не знам.

Публикувано:

Травел бана е за студентски , туристически визи и т.н , от България може да се пътува , но не и с тези визи.

Публикувано:
преди 35 минути , stanislavpp каза:

Студенти имат ли право да пътуват в момента? Травел бана е до 21 юни и нищо чудно да го удължат за студ.визи , за да намалят безработицата по-ефективно ...Еър Сърбия летят ежедневно през лятото (не и в момента по обективни причини), 4-5 седмично през есен/пролет, два пъти седмично през зимата.

ами не съм съвсем сигурна, но виждам два-три поста от студенти с J-1 визи, които са прелетяли вече маршрута точно с този полет от Белград

също така се твърди, че някои от полетите на Air Serbia не се виждат изобщо като налични, защото са изцяло резервирани от тукашните ни агенции само за студентите, които ще тръгват

Публикувано:

Аз гледам това

Published 27.05.2020
1. Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter the USA.
-This does not apply to:
...

разни визи.

Тоест ако имаш такива визи пак можеш да влезеш от тези държави, но не виждам да е забранено за туристически и студентски от България

Публикувано:

Пиша ви от една OMW бензиностанция преди Ниш... 

На границите на Чехия, Словакия и Унгария не видях никъде полиция... Минах на газ без проверки! 

В Сърбия влязох за 15 минути.... Никой от митничарите им не беше с маска или ръкавици... По бензиностанциите същото, въпреки, че има табели на вратите😷... Движението по аутобаните е поне 50% по-малко от обикновено, и затова много приятно😍🤫😍

До 10 сутринта ще си бъда вкъщи... 😉😊

Поздрави на всички добри хора, обичащи да пътуват! 😉✌️🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

• Харесвам 29
  • Браво 3
Публикувано:
преди 6 часа, neuromancer каза:

Аз гледам това

Published 27.05.2020
1. Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter the USA.
-This does not apply to:
...

разни визи.

Тоест ако имаш такива визи пак можеш да влезеш от тези държави, но не виждам да е забранено за туристически и студентски от България

Да се имат предвид и разни щатски разпоредби освен федералните.  Ето примерно актуалните  за Аляска :

The governor has required that all people traveling to Alaska take a test to show that they do not have COVID-19. This test must show a negative result within 72 hours of your flight. 

We see this as a positive because it will insure the safety of our guests and staff during the season.

• Харесвам 2
Публикувано:
Публикувано:
преди 16 часа, rdd каза:

До магеланци, които тези дни са пристигнали в България от чужбина и са попълвали декларация за поставяне под карантина. Как става попълването на декларацията? В самолета ли  ги раздават, или на летището. На хартия или онлайн се попълват и се изпращат до съответните органи. Не съм чула нещо смислено по въпроса тези дни. Не можах да намеря указания нито в  МЗ нито в РЗИ. Благодаря!

Самоцитирам се, има ли пътували скоро от държавите, от които влизащите в България се поставят в карантина.

Публикувано:

Този сайт може ли да му се вярва нещо не мога да разбера за каква карантина се говори.Конкретно за Италия ме интересува пише от 1-ви август, а преди това ще има задължителна ли и не е ясно в коя държава.

Кога отпада карантината в различните държави

Публикувано:
преди 6 минути , Ivko каза:

Този сайт може ли да му се вярва нещо не мога да разбера за каква карантина се говори.Конкретно за Италия ме интересува пише от 1-ви август, а преди това ще има задължителна ли и не е ясно в коя държава.

Това не е вярно,  конкретно за Италия,  към днешна дата Италия отвори, но като се върнеш в България имаш 14 дневна карантина.  Това не е ясно до кога ще продължи и всяка заповед е предпоследна по принцип.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Ivko каза:

Това обикаля от няколко дни и в социалните мрежи и според мен абсолютно не може да му се вярва - само като видиш, че в Япония отпада уж от 15-ти юни и после видиш, че японците и представа си нямат докога ще има карантина за чужденци. Останалите неща не съм ги проверявал де, ама това ми стигаше.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , Ivko каза:

А защо липсва Турция????

Публикувано:
преди 9 минути , muchachote каза:

А защо липсва Турция????

Защото това е графика за стартирането на полетите на Търкиш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Харесвам да посещава места на бедствия,като наводнения,аварии.Бих искал в бъдеще да посетя пак Бергамо,където е епицентъра на заразата,и да видя примерно гробищата .Дано в България нямаме толкова починали.

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 2 часа, rdd каза:

Самоцитирам се, има ли пътували скоро от държавите, от които влизащите в България се поставят в карантина.

Зависи от авиокомпанията. БГ Ер ги раздават в самолета, Уиз ти ги пращат предварително по пощата. Но предполагам, че и Уиз имат няколко бройки за такива, които са забравили да си я попълнят предварително.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.