Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

А не, и Air Serbia си летят за САЩ.

Qantas спират до октомври международните си полети, а Австралия ще остане затворена , вероятно, до края на годината. :girl_cray:

https://www.bbc.com/news/business-53088432

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хич не ми хареса тази новина за Щатите. И какво означава това - през Турция може, а примерно през Австрия - не. Трябваше април да ходим, след това го промених за септември, но май като гледам и тогава няма да стане... Лошо... Не конкретно за пътуването, а за цялостната обстановка.

Връзка към коментар

В САЩ има ли 14 дневна карантина за българи ако се мине през Турция? Аз все още си държа резервациите за август, но шанса да пътуваме е нищожен. Надявах се да махнат забраната за пътуване между Канада и САЩ до сега, но я удължават до края на юли.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не бързайте да анулирате, аз бих изчакал - освен това , и правилата се различават от щат до щат . Да се има и предвид, че няма карантина , ако се представи негативен тест. Всяка седмица - две има нещо ново около рестрикциите, а на някои места карантината е само препоръчителна , а не задължителна.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 часа, lio каза:

От посолството на САЩ с изявление:

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/presidential-proclamation-coronavirus.html?fbclid=IwAR1v3oqV1rL1k2s-dt06jv2YQOybqZMLxPduuaEmbi7yuFcuptswj_KV5Uk

Bulgarian Citizens Can Travel to the United States, but Not through the Schengen Zone, United Kingdom, or Ireland

Travelers with a U.S. visa are not permitted to transit Schengen Area airports (or the United Kingdom, or Ireland) on their way to the United States. Transiting the Schengen Area subjects travelers to travel restrictions regardless of where their journey began.

96AF2D64-EA20-48C1-8A9D-0E93535173AF.jpeg

преди 7 часа, lio каза:

От посолството на САЩ с изявление:

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/presidential-proclamation-coronavirus.html?fbclid=IwAR1v3oqV1rL1k2s-dt06jv2YQOybqZMLxPduuaEmbi7yuFcuptswj_KV5Uk

Bulgarian Citizens Can Travel to the United States, but Not through the Schengen Zone, United Kingdom, or Ireland

Travelers with a U.S. visa are not permitted to transit Schengen Area airports (or the United Kingdom, or Ireland) on their way to the United States. Transiting the Schengen Area subjects travelers to travel restrictions regardless of where their journey began.

96AF2D64-EA20-48C1-8A9D-0E93535173AF.jpeg

а подаванията за визи спрени ли са?

Връзка към коментар
Преди 1 час, MatriXa каза:

а подаванията за визи спрени ли са?

Повече достоверна информация се намира винаги на достоверни канали, като например сайта на посолството, правителството и т.н.

http://cdn.ustraveldocs.com/bg_bg/

Прочети тук 😉 

Връзка към коментар

Много притеснително - гледам, отменени полети, за юли, за август, че  за октомври чак.

Какво става?

Смятам да купувам билети до Мадрид, на път за Гран Канария, в началото на август. И седя и се чудя...

Връзка към коментар
преди 24 минути , AlexandraKo каза:

Много притеснително - гледам, отменени полети, за юли, за август, че  за октомври чак.

Какво става?

Смятам да купувам билети до Мадрид, на път за Гран Канария, в началото на август. И седя и се чудя...

Взимай.

Ако си с Wizz, днес имат промоция за flex (1 евро е) и можеш да си канцелираш полета по свое желание.

Air.bg се движат в синхрон с извънредното положение т.е. само до края на месеца може да си направиш билетите отворени.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте!

Много ме изкушава един круиз в Адриатическо море през октомври /от Атина до Венеция/. Самолетните билети в момента до там и обратно са много евтини. Как мислите? Рано ли е да се резервира за октомври тази година?

Връзка към коментар

Аз ги следя изкъсо круизите по други причини. Много компании канселираха август и септември буквално преди дни. Сега октомври е границата на започването и е малко рисково. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , ven62 каза:

Взимай.

Ако си с Wizz, днес имат промоция за flex (1 евро е) и можеш да си канцелираш полета по свое желание.

Air.bg се движат в синхрон с извънредното положение т.е. само до края на месеца може да си направиш билетите отворени.

Аз така или иначе, винаги си купувам флекс , но ме притесняват многото канселирани полети за много време напред.

Освен това, ще имам и полети с Иберия нататък, ще имам скъп хотел...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Малдивите виж по-нагоре в тази тема, напр. 

за актуална информация има закачени мнения с официални връзки за цял свят. Ако има нещо неясно, уточни точно какво не е ясно, така все едно нищо не казваш.

Връзка към коментар

Ами не знам, не съм търсил полети. Пусни едно търсене в Гугъл флайтс и ще се види има ли няма ли.

Ако няма, няма как да ги накараш да пуснат

Връзка към коментар
преди 13 часа, bonboneva каза:

Здравейте!

Много ме изкушава един круиз в Адриатическо море през октомври /от Атина до Венеция/. Самолетните билети в момента до там и обратно са много евтини. Как мислите? Рано ли е да се резервира за октомври тази година?

Зависи за каква компания става въпрос. Аз примерно следя Windstar, защото се надявам, че ще си възстановят круизите през септември и ще ида най-после до Френска Полинезия, но моят съвет е да видиш какви са официалните съобщения на твоята круизна компания. Ако официално обещават, че ще плават октомври, аз бих рискувал. Ако стане изцепка, просто ще ти дадат ваучър за след това.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

България е изключена от списъка на страните, чиито граждани са свободни да влизат в Словения, без да бъдат поставяни под карантина

Считано от 19.06.2020 г. България е изключена от списъка на страните, чиито граждани са свободни да влизат в Словения, без да бъдат поставяни под карантина. Това обхваща всички туристи, сезонни работници и пътуващи с цел осъществяване на икономическа дейност. Планиращите да преминат през територията на Словения български граждани, следва да имат предвид, че срокът за транзитно преминаване се намалява от 24 на 12 часа.  

Чета в някои медии, че и Естония също връща карантина за пристигащи от България от понеделник, но не я намирам официално. 

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Фичо каза:

България е изключена от списъка на страните, чиито граждани са свободни да влизат в Словения, без да бъдат поставяни под карантина

Считано от 19.06.2020 г. България е изключена от списъка на страните, чиито граждани са свободни да влизат в Словения, без да бъдат поставяни под карантина. Това обхваща всички туристи, сезонни работници и пътуващи с цел осъществяване на икономическа дейност. Планиращите да преминат през територията на Словения български граждани, следва да имат предвид, че срокът за транзитно преминаване се намалява от 24 на 12 часа.  

Чета в някои медии, че и Естония също връща карантина за пристигащи от България от понеделник, но не я намирам официално. 

Както е тръгнало всички ще ни затворят. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, slujitel каза:

Както е тръгнало всички ще ни затворят. 

Ами сами си го правим. 
Мислех през август да ходя до Словения, но е твърде вероятно нещата да не се случат.

Изобщо тази година не ми върви на пътувания. Вече две провалени и още две такива се задават. Предполагам че с много от съфорумниците положението е същото.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.