Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 21 минути , Stefan каза:

Ами сами си го правим. 
Мислех през август да ходя до Словения, но е твърде вероятно нещата да не се случат.

Изобщо тази година не ми върви на пътувания. Вече две провалени и още две такива се задават. Предполагам че с много от съфорумниците положението е същото.

Абсолютно същото,  и аз имам резервации за Хърватия и Словения през август. И две провалени пътувания. И цялата ми отпуска стои и не знам каквода я правя. Не искам да я хабя, да си стоя в нас.

Връзка към коментар

Приети са нови ограничения за влизане в САЩ. Най-вече за желаещите да работят.

Добре познатите H-1B и J1 визи са спрени до второ нареждане, ако зависи от Тръмп завинаги

https://www.foxnews.com/politics/trump-rally-interview-visas-immigration-tulsa

Връзка към коментар

Испания отвори границата си с Франция днес и общо взето приключваме вече с карантината! По този повод днес си направихме фиеста с приятели и отворихме по една бира няколко пъти. Следващата седмица ще отскоча поне до Сарагоса!

• Харесвам 9
  • Браво 4
Връзка към коментар

Здравейте, 

Смятате ли, че Италия може да последва Словения и Естония и да въведат 14 дневна карантина за влизащи българи. 

Другата седмица имам билети за Катания и резервациите скоро ще станат невъзеръщаеми, та се чудя как да постъпя... 🤔

Връзка към коментар
15 minutes ago, Огнян said:

Здравейте, 

Смятате ли, че Италия може да последва Словения и Естония и да въведат 14 дневна карантина за влизащи българи. 

Другата седмица имам билети за Катания и резервациите скоро ще станат невъзеръщаеми, та се чудя как да постъпя... 🤔

Точно мисля да анулирам едни резервации за Гърция, за края на юли.... Ако ще ходим ще е с резервация от предния ден или без резервация.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Гледам,че Кипър въвежда тестване на случаен принцип на летището, независимо от коя категория страни идваш.Предполагам, че са безплатни.

http://www.ekathimerini.com/253875/article/ekathimerini/news/cyprus-to-start-random-virus-testing-at-its-airports

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На ‎25‎.‎5‎.‎2020‎ г. в 14:29, giafil каза:

@fxtrader към днешна дата карантината е 14 дни и е задължителна независимо от къде влизаш в страната.

До август месец ще изтече толкова много вода, че дълбоко се съмнявам някой да може да ти отговори.

Прогнозно най-общо казано Европа ще се отваря за туризъм от юли нататък...така, че вероятността да отпадне карантината е голяма.

Аз имам въпрос каква е ситуацията с карантината за влизане в Саудитска Арабия към днешна дата и какви са ти прогнозите?

Това излезе вчера  като се има предвид че  сезонът на хадж е след два месеца, месец дулхаджа  по арабският календар е 12 месец а сега сме краят на 10 месец  , направи си изводите  оклоло 3 месеца ще са затворени границите щом се говори  за поклоници само вътре в страната.

105402551_1960030297463703_5177304947104886372_o.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Намибия ще отвори чак на 17-ти септември. Уганда също удължава забраната за посещение на чужденци до второ нареждане. Снощи говориха и двамата президенти. Отпадат ми три пътешествия - Уганда, Намибия/ Зимбабве и Зимбабве/ Ботсвана за лятото. Уганда ще се прави зимата някъде или април 2021, останалите догодина през август, ако "Господинът отгоре" е решил. 

За да не съм съвсем капо това лято, започвам да разработвам програма за южна Танзания. Единствената отворена африканска сафари държава в момента.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От 1ви юли отварят всички видове бизнеси в Тайланд, но засега за пътуване нещата не изглеждат добре за нас. Тепърва се обсъждат разтегнати фази на отваряне и зони. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 часа, Coo каза:

В Хърватия се влиза само с основателна причина. Ако някой пътува натам, да следи.  Новината е от днес

https://btvnovinite.bg/svetut/novi-pravila-po-evropejskite-granici-zaradi-covid-19.html

IMG_20200623_230308.jpg

Явно сайтът на ЕС не се обновява много стриктно, Хърватия все още стои изцяло зелена и последната информация там е от 22.06

https://reopen.europa.eu/

Връзка към коментар
В момента, П.Кръстев каза:

Явно сайтът на ЕС не се обновява много стриктно, Хърватия все още стои изцяло зелена и последната информация там е от 22.06

https://reopen.europa.eu/

Не се обновява,  и Словения не беше вчера отразена, че затваря за българи. Днес не съм проверявала, но вчера доста рових докато намеря информацията.

Връзка към коментар

Замислих се по повод на случая с Григор Димитров - от 08.юни е тръгнал от Калифорния и е минал през Швейцария и Сърбия, та да стигне до Хасково. При това положение е трябвало да бъде поставен под карантина, съгласно заповедта на министъра?!

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Може ли някой да ми каже дали шма отново карантина за пристигащите в България от Белгия? Първо видях, че е отпаднала, но днес гледам, че карантинните мерки, но не разбрах дали 14-дневната карантина е в сила. Предварително благодаря!  

Връзка към коментар

В сайта на booking има линкове към правителствените уебсайтове на държавите https://www.booking.com/covid-19.html?label=gen173nr-1DCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQGYAQO4ARfIAQzYAQPoAQGIAgGoAgO4Aqy-zPcFwAIB0gIkY2RmYzhmOGQtYjgyMS00NTM3LWEzNjYtY2MzMDA4NDJjNmQz2AIE4AIB&aid=304142

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 44 минути , Ushakal каза:

Може ли някой да ми каже дали шма отново карантина за пристигащите в България от Белгия? Първо видях, че е отпаднала, но днес гледам, че карантинните мерки, но не разбрах дали 14-дневната карантина е в сила. Предварително благодаря!  

Удължиха периода на извънредната ситуация в България до 15 юли, както и върнаха някои от мерките като носенето на маски в закрити пространства. За идващите от Белгия няма карантина. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Малдиви отварят границите от 15 Юли, а за местните острови от 1ви Август. Визата е безплатна до 30 дни. Не се изисква документ, че сте здрави. Няма и карантина. Не препоръчвам да се пътува поне до Октомври. Много от резортите ще са затворени.  Другата новост е, че на излизане трябва да сте на летището 4 часа преди полета, поради удължената процедура.

За момента това са резортите, които ще отворят от 15 Юли:

From July 15th

• Constance Halaveli
  • Banyan Tree Vabbinfaru
  • Angsana Ihuru
  • Angsana Velavaru
  • Taj Exotica Maldives Resort & Spa
  • Grand Park Kodhipparu Maldives
  • Waldorf Astoria
  • Furaveri Island Resort & Spa
  • Fihalhohi Island Resort
  • Noku Maldives
  • Cocoon Maldives
  • You & Me by Cocoon Maldives
  • Lily Beach Resort & Spa
  • Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru
  • Four Seasons Resort Maldives at Kuda Huraa
  • Four Seasons Private Island Maldives at Voavah
  • Taj Coral Reef Resort & Spa 
  • The Residence Maldives at Dhigurah 
  • SAii Lagoon Maldives
  • Hard Rock Hotel Maldives 
  • LUX* North Male Atoll Resort & Villas 
  • Soneva Fushi 
  • Soneva Jani 
  • Rahaa Resort 
  • Cinnamon Dhonveli Maldives 
  • Amaya Kuda Rah 
  • Velaa Private Island Maldives 
  • Paradise Island Resort & Spa 
  • Kudafushi Resort and Spa

https://en.sun.mv/61274

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Черна гора има много ясни критерии. Допуска без ограничения само граждани на страни, които имат АКТИВНИ случаи на CoVID-19 не повече от 250 на един милион население. Като списъкът на разрешените страни се осъвременява ежеседмично в понеделник.

България засега беше в списъка, но с новите случаи от днес като се приспадне сравнително малкият брой оздравели за деня, реално преминахме границата 250 активни случая на милион население и предполагам, че още от понеделник ще бъдем извадени от списъка. Да се има предвид, ако някой се е запътил натам 😞 

https://www.ijzcg.me/me/novosti/azurirana-lista-drzava-vazeca-od-22-juna-u-0001h-cet

• Харесвам 6
Връзка към коментар

A recent report by Culture and Tourism Minister Mehmet Nuri Erso, says airports in Istanbul and Antalya will be equipped with covid testing as of July 1st. The test will have a cost of €15 and take around 2 hours for results. 

No news yet if these tests will be mandatory for all arrivals, or only those coming from specific countries. 

в австрия и Iceland  колко беше теста? 200,300 euro😁😁😁

Връзка към коментар

Тази сутрин звъннах в Тайландското консулство и госпожата беше изключително любезна и ми каза  "Ще ви зарадвам с много добра новина-лично вчера консула ми се обади и каза,че от 1 юли започваме да работим" засега с предварително издадени визи с продължителност 3 месеца от датата на издаване 🙂Визата ставала за 1-2 работни дни!

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Blagovesta78 каза:

Тази сутрин звъннах в Тайландското консулство и госпожата беше изключително любезна и ми каза  "Ще ви зарадвам с много добра новина-лично вчера консула ми се обади и каза,че от 1 юли започваме да работим" засега с предварително издадени визи с продължителност 3 месеца от датата на издаване 🙂Визата ставала за 1-2 работни дни!

Имай предвид, че „лично консулът“ е почетен консул, тоест българче, което се е наместило на тази позиция, и ваденето на визи за него е търговска дейност, от която реализира печалба. Ако зависеше само от него, щеше да започне да продава визи още вчера.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.