Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

България вече попада в категория Б що се отнася до Кипър.

Тестът вече е задължителен, за който иска дя пътува в Кипър.

Мярката е наложена, защото броят на заразени в България расте и се открити няколко случая на територията на Кипър - българи.

Връзка към коментар
преди 56 минути , Blagovesta78 каза:

Къде мога да го видя този списък?

еми такъв списък ще обявят ирландци        и както виждате всяка страна избира друга коятоне се посочва че е опасна но всичко се променя всяка седмица..

Връзка към коментар
преди 1 час, MatriXa каза:

ако живееш и работиш в страна X  -green list дори с български паспорт може да пътуваш до друга в този green list 

Между другото това мен живо ме интересува дали е така. Аз живея в Германия, ама нямам немски паспорт. Ако примерно реша да летя за Шри Ланка през Абу Даби и Шри Ланка няма ограничения за идващи от ОАЕ и от Германия, ама има за българи (т.е. идващи от България), как ще се процедира тогава. При положение, че мога да си летя свободно из ЕС и нямам никакви печати в паспорта, как ще докажа, че не идвам от България? Дали ще им е достатъчна едната декларация само?

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, ivailo_radev каза:

Между другото това мен живо ме интересува дали е така. Аз живея в Германия, ама нямам немски паспорт. Ако примерно реша да летя за Шри Ланка през Абу Даби и Шри Ланка няма ограничения за идващи от ОАЕ и от Германия, ама има за българи (т.е. идващи от България), как ще се процедира тогава. При положение, че мога да си летя свободно из ЕС и нямам никакви печати в паспорта, как ще докажа, че не идвам от България? Дали ще им е достатъчна еднатаекларация само?

лесно се вижда от хората откъде идвашнаивно е да мислиш че ако се прикачиш ще минe:

ще създават Air bridges Ireland -Germany Germany-Switerland Or Netherlands  и т.н 

Връзка към коментар
преди 2 часа, MatriXa каза:

лесно се вижда от хората откъде идвашнаивно е да мислиш че ако се прикачиш ще минe:

ще създават Air bridges Ireland -Germany Germany-Switerland Or Netherlands  и т.н 

Аз не искам да ги минавам като се прекача. Обратното - понеже живея в Германия, искам да не си мислят, че се опитвам да ги мина. Т.е. летя примерно Дюселдорф-Абу Даби- Коломбо и идващите от България са поставени в някой забранителен списък. Аз как да докажа, че не съм бил примерно 3 дни преди полета в България?

Връзка към коментар

@ivailo_radev, и мен този въпрос живо ме интересува. А, аз живея и в една от най-засегнатите зони от коронавируса, Мадрид. Двойно прецакан с други думи.🙂 Но, смятам да включа и канадския си паспорт за всеки случай. Да летя Мадрид-Варшава на българска лична карта, Варшава-Тбилиси на канадски паспорт и после да вляза в Армения с канадски паспорт на сухопътна граница. Така поне според обстоятелствата мога да говоря какъв съм и къде живея. С тази корона, направо от магеланци ще станем всички Джеймс Бондовци.😎 На въпроса, какъв сте по националност и откъде идвате, правилният отговор е, зависи кой пита.

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Аз не искам да ги минавам като се прекача. Обратното - понеже живея в Германия, искам да не си мислят, че се опитвам да ги мина. Т.е. летя примерно Дюселдорф-Абу Даби- Коломбо и идващите от България са поставени в някой забранителен списък. Аз как да докажа, че не съм бил примерно 3 дни преди полета в България?

защо мислиш че трябва да доказваш   Kаto паспорта ти има история къде си бил

Връзка към коментар
преди 6 часа, ivailo_radev каза:

Между другото това мен живо ме интересува дали е така. Аз живея в Германия, ама нямам немски паспорт. Ако примерно реша да летя за Шри Ланка през Абу Даби и Шри Ланка няма ограничения за идващи от ОАЕ и от Германия, ама има за българи (т.е. идващи от България), как ще се процедира тогава. При положение, че мога да си летя свободно из ЕС и нямам никакви печати в паспорта, как ще докажа, че не идвам от България? Дали ще им е достатъчна едната декларация само?

Аз си мислех дали в общината могат да ни издадат Anmeldebescheinigung на английски език или както е по европейски те документи-многоезичен.Мисля,че ако е на английски няма да имаме никакъв проблем, защото това е официален документ, че живеем в Германия !

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 30 минути , stanislavpp каза:

Няма как да влезеш в една страна с един документ , а да излезеш после с такъв от друга държава.

Така е. Влизането и излизането стават задължително с един и същ документ. В случая Лудия кон в най-добрия случай може да напусне Полша с българската си лична карта и да влезе в Грузия с канадския си паспорт.

Връзка към коментар

@stanislavpp, всъщност като се замисля, Стан, aз ще съм в Шенген по трасето Мадрид-Варшава и дори няма да имам паспортна проверка при влизане в Полша, поне на теория. Така че идеята за лична карта на излизане от Полша и канадски паспорт на влизане в Грузия на @Goal & Boss не е лоша. В САЩ са строги с какви документи влизаш и излизаш, но повярвай ми в няколко страни съм го правил този трик да влизам и излизам с различни документи - Италия, Испания и Португалия, примерно. Кога ли ще ми праснат някоя глоба не знам. Но, едно е сигурно, вече искам да летя с каквито и да е документи.

Но, неприятните новини идват от Азербайджан. Според официалната им информация, границите с Грузия и Иран ще са затворени до 1 август, както и изобщо за международен туризъм. От 1 август евентуално ще пускат туристи, но с визи издадени от посолствата и консултствата по места срещу медицински сертификат. Преустановява се издаването на електронни визи за сега.
https://azerbaijan.travel/covid-19-en

Така че, колкото и да исках, няма да мога да си направя кавказки тур три в едно и ще се концентрирам на Грузия и Армения, евентуално. Няма вариант да се занимавам с визови бумащини.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, ivailo_radev каза:

Ами то ако стане норма, може и да е по-добре от сега, когато не знаеш кога, къде и на кой какво ще му щукне. Да правят тестовете (като се вдигне бройката) по 10-15 евро и направо да ти казват да отиваш 3 часа преди полета на летището. Или 4. И да се приключва.

Няма кой да прави толкова много тестове или цената им ще е с една нула в повече от посоченото от теб.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Blagovesta78 каза:

Аз си мислех дали в общината могат да ни издадат Anmeldebescheinigung на английски език или както е по европейски те документи-многоезичен.Мисля,че ако е на английски няма да имаме никакъв проблем, защото това е официален документ, че живеем в Германия !

идеята е в коя страна си бил последните седмици каквото и да значи тоя документ ако си била в страна с бедствено положениеняма значение че живееш и работиш еди къде си. също съм в германия и се съмнявамобщината da ти издаде документ на английский😁😁😁

Връзка към коментар

Виждам, че Гърция въвежда от 1ви Юли задължително попълване на адрес при пристигане и престой там за 1 ден. Обаче ако кацнеш в Солун и след това имаш купени билети за автобуса Солун-София дали ще направят изключение и ще те пуснат веднага без престой да се води транзит?!

Връзка към коментар
преди 15 минути , vinidj каза:

Виждам, че Гърция въвежда от 1ви Юли задължително попълване на адрес при пристигане и престой там за 1 ден. Обаче ако кацнеш в Солун и след това имаш купени билети за автобуса Солун-София дали ще направят изключение и ще те пуснат веднага без престой да се води транзит?!

.е нали уж нямаше карантина а сега искат адрес ..

Връзка към коментар

ЕС отлага общото решение за границите

https://www.economic.bg/bg/news/12/es-otlaga-obshtoto-reshenie-za-granitsite.html

Някой питаше за Португалия.Отделни квартали на Лисабон пак ще бъдат сложени под карантина:

https://www.economic.bg/bg/news/12/portugaliya-otnovo-zatvarya-chasti-ot-lisabon-zaradi-covid-19.html

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Да попитам и аз, при положение че няма ограничение за пътуване до Франция кое от споменатите трябва да се отбележи в документа който Wizzair са ми изпратили... Ако пътувам като турист .... защото зациклих:

coV.JPG.df07337e1d2a2c5fa16b35d3159cb45c.JPG

Attestation deplacement International_EN.pdf

Връзка към коментар
На 26.06.2020 г. в 14:52, lio каза:

България вече попада в категория Б що се отнася до Кипър.

Тестът вече е задължителен, за който иска дя пътува в Кипър.

Мярката е наложена, защото броят на заразени в България расте и се открити няколко случая на територията на Кипър - българи.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pristigashtite-v-kipar-balgari-veche-tryabva-da-predstavyat-dokument-za-otritsatelen-test-za-koronavirus

Връзка към коментар
32 minutes ago, Oshko said:

Има ли промяна в българската заповед, при която се искаше 14 дневна карантина при връщане от Италия?

Няма карантина при пристигане от Италия.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/06/19/zapoved___rd-01-347-19062020_g.pdf

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , wiliko каза:

Ако пътувам като турист .... защото зациклих

Според мен, това е стария образец. Допълни си отдолу на нов ред турист или питай пак в самолета за ново. Никоя от тези опции не става иначе.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.