Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 часа, vinidj каза:

Виждам, че Гърция въвежда от 1ви Юли задължително попълване на адрес при пристигане и престой там за 1 ден. Обаче ако кацнеш в Солун и след това имаш купени билети за автобуса Солун-София дали ще направят изключение и ще те пуснат веднага без престой да се води транзит?!

Престоя от един ден е само ако изтеглиш късата клечка и те тестват. Тогава трябва да стоиш един ден в изолация, докато излезе резултата от теста. 

А май тестват в зависимост откъде идваш - на сухопътната сърбите ги тестват, българите не.

Публикувано:
На 25.06.2020 г. в 0:41, master_of_germs каза:

Черна гора има много ясни критерии. Допуска без ограничения само граждани на страни, които имат АКТИВНИ случаи на CoVID-19 не повече от 250 на един милион население. Като списъкът на разрешените страни се осъвременява ежеседмично в понеделник.

България засега беше в списъка, но с новите случаи от днес като се приспадне сравнително малкият брой оздравели за деня, реално преминахме границата 250 активни случая на милион население и предполагам, че още от понеделник ще бъдем извадени от списъка. Да се има предвид, ако някой се е запътил натам 😞 

https://www.ijzcg.me/me/novosti/azurirana-lista-drzava-vazeca-od-22-juna-u-0001h-cet

Все още сме в списъка с държави, от които е разрешено да се пътува до Черна гора. Въпреки, че реално преминахме бройката активни случаи, над която трябваше да ни резнат. Правилата им са по-скоро предписания, явно, и дано да се запази така още две седмици, че мисля за едни баири там 🙂⛰️

https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой с инфо за Италия за края на август? В момента има ли изненади при влизане, освен че във всеки момент може да измислят тест и формуляр за БГ, свободно ли се влиза в момента ?

• Харесвам 1
Публикувано:
On 6/26/2020 at 11:34 PM, Crazy Horse said:

Така че идеята за лична карта на излизане от Полша и канадски паспорт на влизане в Грузия на @Goal & Boss не е лоша.

Не мисля, че можеш да излезеш от Полша към страна извън ЕС/Шенген с лична карта. Ако има проверка на лични документи, ще искат паспорт, зависи от организацията на летището. Поне на нас при излизане за Украйна (не в Полша обаче) искат паспорт.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Tani каза:

Някой с инфо за Италия за края на август? В момента има ли изненади при влизане, освен че във всеки момент може да измислят тест и формуляр за БГ, свободно ли се влиза в момента ?

Според информация на приятели, живеещи в Италия гражданите на страни от европейската общност влизат свободно. Мери се температура и се следи да проблеми в здравословното състояние на посещаващите страната. В случай че има температура или съмнение за здравословни пробеми се прави тест, който е за сметка на Италия. При откриване на Ковид19 лицето се изолира и лекува за сметка отново на тяхната държава. При наличие на заразен в самолет се карантинират и пътуващите със същия самолет. Като цяло имат доста правила и се контролира строго доколко се спазват. Някои региони изискват при посещение в тях да се попълва предварително декларация.  

• Харесвам 9
  • Шок 1
Публикувано:

За кои държави ще отвори ЕС от 1 юли – предварителен списък

Списъкът ще се преразглежда на всеки две седмици според епидемичните данни

Пълният списък на страните, на чиито граждани ще бъде разрешено да влизат в ЕС според проекта на списък, е следният:

• Алжир
  • Австралия
  • Канада
  • Грузия
  • Япония
  • Черна гора
  • Мароко
  • Нова Зеландия
  • Руанда
  • Сърбия
  • Южна Корея
  • Тайланд
  • Тунис
  • Уругвай
  • Китай * (подлежи на потвърждение за реципрочност).

В кой списък е Великобритания? В нито един от двата. Според Европейската комисия гражданите на Обединеното кралство все още трябва да се третират по същия начин като гражданите на ЕС до края на преходния период за Brexit (31.12.2020 г.).

https://www.economic.bg/bg/news/12/za-koi-darzhavi-shte-otvori-es-ot-1-yuli-predvaritelen-spisak.html

• Харесвам 2
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 1 час, DaBo каза:

Не мисля, че можеш да излезеш от Полша към страна извън ЕС/Шенген с лична карта. Ако има проверка на лични документи, ще искат паспорт, зависи от организацията на летището. Поне на нас при излизане за Украйна (не в Полша обаче) искат паспорт.

И аз така мисля, поне аз като излизах от Полша в посока Украйна, искаха паспорт. Вече влизането в Полша е друга работа и може с лична карта.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, mililia каза:

При наличие на заразен в самолет се карантинират и пътуващите със същия самолет.

Този момент най-много ме притеснява по принцип, не само Италия има подобно изискване.

Дори да си 100% изряден по всички параграфи е достатъчно да има една черна овца и плановете на всички отиват на кино... Тоест, при пътуване със самолет риск ще има практически винаги - поне докато не открият ваксина.

преди 1 час, DaBo каза:

Със сигурност излизането извън ЕС/Шенген става само с паспорт. Единственото изключение конкретно за български граждани са Сърбия и Северна Македония, до които пътуваме и само с лична карта.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 43 минути , Мари Николова каза:

Ако граждани на САЩ не могат да влизат в държави от ЕС, могат ли да преминават транзит през летища в ЕС?  В случая конкретно визирам Амстердам.

Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Ако граждани на САЩ не могат да влизат в държави от ЕС, могат ли да преминават транзит през летища в ЕС?  В случая конкретно визирам Амстердам.

Нямам идея.Най-точна информация ще получиш от сайта на нидерландското външно в случая.

• Благодаря 1
Публикувано:

Замбия става втората сафари държава в Африка след Танзания, която отваря границите си.

Не знам точно как ще се достига обаче. Аз съм влизал с прекачвания в Ю. Африка, Кения и Малави, но и трите държави са затворени за момента. Не знам Emirates дали възстановяват редовните си полети до Лусака.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, mililia каза:

Според информация на приятели, живеещи в Италия гражданите на страни от европейската общност влизат свободно. Мери се температура и се следи да проблеми в здравословното състояние на посещаващите страната. В случай че има температура или съмнение за здравословни пробеми се прави тест, който е за сметка на Италия. При откриване на Ковид19 лицето се изолира и лекува за сметка отново на тяхната държава. При наличие на заразен в самолет се карантинират и пътуващите със същия самолет. Като цяло имат доста правила и се контролира строго доколко се спазват. Някои региони изискват при посещение в тях да се попълва предварително декларация.  

🙂 Ще се рискува значи, благодаря!

• Смея се 1
Публикувано:
преди 22 часа, master_of_germs каза:

Все още сме в списъка с държави, от които е разрешено да се пътува до Черна гора. Въпреки, че реално преминахме бройката активни случаи, над която трябваше да ни резнат. Правилата им са по-скоро предписания, явно, и дано да се запази така още две седмици, че мисля за едни баири там 🙂⛰️

https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju

И ние следим Черна гора. Проблемът обаче е , че няма как да се стигне без преминаване през Сърбия, а дори и при транзит черногорците искат карантина 14 дни.

• Благодаря 1
Публикувано:

Канада удължава забраната и остава затворена за чужденци поне до 31.07,  а 14 дневната задължителна карантина за всички пристигащи се удължава до 31.08 :

https://www.cicnews.com/2020/06/why-canada-is-extending-its-travel-restrictions-0614876.html

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , silvia_b каза:

актуално за Черна гора - вече не сме в разрешения списък 😞

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/web.repository/ijzcg-media/files/1593610088-2020-07-01-05-lista-drzava-final.pdf

Точка първа: SVE DRŽAVE EU

Хайде, четете, преди да пишете!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , домосед каза:

Точка първа: SVE DRŽAVE EU

Хайде, четете, преди да пишете!

Направи ми впечатление , че няма нито една европейска, а то какво било.

Мерси , че ме поправи.

Все пак не е ясно дали може да се взлиза през Събрия, което ни интересува няколко човека тука.

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой има ли прясна информация за сухопътно влизане от Албания в Македония? Може ли да се мине през Македония за България и има ли карантина там, когато се влиза от Албания?

Публикувано:

https://www.mfa.gov.mk/mk/menu/2

@chandni, сякаш не откривам точно за каквото питаш. Ще поровя още.

Но минаване през Македония в момента не е добра идея.

Edit: Ние със сигурност слагаме под карантина всеки, който се прибира в България през Македония. Очакваше се да отпадне това от вчера, но още е в сила. Иначе македонците са махнали всякакви карантини и са отворили вече всички ГКПП, включително и летищата от вчера. Би трябвало единственият проблем за прибиране от Албания през Македония да е карантината тук.

• Благодаря 1
Публикувано:

Македония разрешава транзитно преминаване за 5 часа от граница до граница. Но при нас има карантина. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, master_of_germs каза:

Edit: Ние със сигурност слагаме под карантина всеки, който се прибира в България през Македония. Очакваше се да отпадне това от вчера, но още е в сила. Иначе македонците са махнали всякакви карантини и са отворили вече всички ГКПП, включително и летищата от вчера. Би трябвало единственият проблем за прибиране от Албания през Македония да е карантината тук.

Т.е. вече не е необходимо да "прелетиш" транзит за 5 часа, така ли? За карантината тук ясно... 

Публикувано:
На 29.06.2020 г. в 10:53, Tani каза:

Току що кацнахме в Катания и влязохме свободно без никакви проблеми и формуляри. Дори не ни мериха температурата. Формулярите, които раздават Wizz Air не се изискват. Има приложение (SiciliaSiCura) , което може да бъде свалено предварително и да се регистрирате при кацане. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Четохте ли вече, че за влизане в Кипър ще ни изискват направени PCR тестове мин.72 часа по-рано...преместили са България в т.н. списък Б на по-рискови държави...🤨

• Харесвам 3
Публикувано:
1 hour ago, Jenbel said:

Четохте ли вече, че за влизане в Кипър ще ни изискват направени PCR тестове мин.72 часа по-рано...преместили са България в т.н. списък Б на по-рискови държави...🤨

Да, това е от минали петък.

Сега е ред и Словакия да ни извади от списъка сигурни страни.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.