Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Capitan Morgan каза:

Гледах в нета декларация за Кипър където при влизане от България искат тест за корона, а от влизане през Гърция не. Има обаче тикче където трябва да отбележиш дали си бил последните 14 дни в рискова за Кипър страна (т.е. БГ) и като отбележиш БГ и пак ти изписва че искат тест нищо че влизам през Гърция.

Предполагам, че и за ЮК може да искат инфо къде си бил. Вече ако премълчиш е друг въпрос.

Въпросът ми директно е - ако премълчиш или излъжеш, какъв е шанса да те хванат. Може да се покаже бордова карта от последния полет и да се каже, че билета не се пази, то той и електронен.

Връзка към коментар
преди 5 минути , FlyTraveler каза:

Да де, ама аз за пристигане в Лондон питам... 🙂  Доносничеството иначе е много характерно за нашата нация 🙂  Един път в Орикс лаунджа в Доха през нощта се бях изтегнал на един диван в стаята за семейства. Една нашенка отиде и извика служител и ме посочи, като каза, че съм сам, а лежа на дивана в стаята, с идеята тя да легне след това, но изгониха и мен и нея с мъжа й, защото не били с деца... 🙂🙂 

Предполагам е същото положение... 

Въпреки, че все си мисля, че би трябвало да знаят целия маршрут и началната му точка като сканират картата или паспорта... 

Ама знае ли човек... 

Връзка към коментар
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Въпросът ми директно е - ако премълчиш или излъжеш, какъв е шанса да те хванат. Може да се покаже бордова карта от последния полет и да се каже, че билета не се пази, то той и електронен.

С български паспорт според мен се увеличава шанса. Нас и румънците ни оставиха с 14 дни карантина което е предпоставка да те разгледат по подробно къде си бил скоро.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, rdd каза:

@wiliko, защо се попълва декларация за пристигащите от Франция? Не беше ли задължително само за пристигащите от UK, Швеция и още някои държави? 

Част от задължителните документи, които всеки попълва при вливането си в България... Раздават ги още на самолета и после предаваш на служителите на летището, преди граничен контрол... 

Декларацията е за това че  не си бил в контакт с болен, нямаш признаци за Ковит и т.н....😂

Но според мен ако някой от самолета се окаже болен, по лесно ще локализират всички пътници летели с него в самолета... 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, wiliko каза:

Част от задължителните документи, които всеки попълва при вливането си в България... Раздават ги още на самолета и после предаваш на служителите на летището, преди граничен контрол... 

Декларацията е за това че  не си бил в контакт с болен, нямаш признаци за Ковит и т.н....😂

Но според мен ако някой от самолета се окаже болен, по лесно ще локализират всички пътници летели с него в самолета... 

Разбрах, тази процедура е друга. 

Връзка към коментар

Последна информация от Испанското здравно министество до всички пътуващи до Испания

От 1 юли всички пътници, пристигащи в Испания по въздух, море или суша, трябва да преминат санитарен контрол, който може да включва температура, документален и визуален контрол върху състоянието на пътника. Всеки човек, пътуващ до Испания, трябва да попълни онлайн формуляр ТУК  за обществено здраве. След попълването му ще получите QR код, който трябва да представите при пристигането си в Испания.

За сега за пристигащи от България в Испания няма задължителна карантина. Нашето министетсрво все още е с риск 4 за пътувания само при необходиммост, но за сега също не задължават с карантина при завръщането си в България.

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Много се депресирах днес - https://www.dw.com/bg/това-не-е-честно-сащ-ще-връщат-чуждестранни-студенти/a-54076265

Колко оптимистично юни си преместих полета за Щатите за септември. Лошото е, че вече не става въпрос за мен, за теб.

Хич не ми харесва тая работа....затъваме все повече...

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Е, честно казано при онлайн 100% обучение няма за каква учебна цел да се стои там. Искат да намалят тези, които са станали студенти с други идеи в главите си. Неприятно е много за децата, но е аргументирано.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 6 минути , Eva eva каза:

Колко оптимистично юни си преместих полета за Щатите за септември.

Аз за януари не смея да купя билети за Щатите 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Абе някой чувал ли е слухове, че нашите (българското правителство) можело да затворят границите? 

Според вас каква е вероятноста това да се случи до края на август?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , FlyTraveler каза:

Абе някой чувал ли е слухове, че нашите (българското правителство) можело да затворят границите? 

Според мен е много малко вероятно.Трябва някакъв апокалипсис да стане. То в най- големия пик в Европа не ги затвориха, а само карантина имаше. Най - малкото ако върнат пак мерките та дори и по строги ще им падне политическия рейтинг, а вече си гледат само интереса ...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Capitan Morgan каза:

Според мен е много малко вероятно.Трябва някакъв апокалипсис да стане. То в най- големия пик в Европа не ги затвориха, а само карантина имаше. Най - малкото ако върнат пак мерките та дори и по строги ще им падне политическия рейтинг, а вече си гледат само интереса ...

А според теб дали могат да върнат мерки, които да накарат различните а/к летящи до българия (Qatar Airways, Turkish, Austrian и пр. ) да спрат да летят? Катарците нали започват сега на 15-ти...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 18 минути , FlyTraveler каза:

А според теб дали могат да върнат мерки, които да накарат различните а/к летящи до българия (Qatar Airways, Turkish, Austrian и пр. ) да спрат да летят? Катарците нали започват сега на 15-ти...

Разгледай тук какви са ограничениятаа в момента - https://reopen.europa.eu/bg/map/BGR. В момента са си достатъчно строги. Граждани от 3ти страни идващи извън Eu и Шенген и в момента не могат да влизат в БГ с малки изключения Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 25 минути , FlyTraveler каза:

Да, предвид случващото се и летящите нагоре ковид цифри - определено могат да затворят отново границите, особено за не ЕС полети (Доха, Истанбул). А линии се пускат и спират с 1 клик на мишката.

Прекрасно разбирам колко ти се пътува... но много сериозно бих се замислил за екзотични трипове. Аз лично с огромна мъка на сърцето миналата седмица си отмених изцяло септемврийския Мозамбик и Занзибар. Оценявам на под 10% шансовете да няма никакъв проблем по трасето и прецених, че рискът просто не си струва.

На практика прекалено много неща могат да се променят и прецакат в тази динамична ситуация. Най-малкото си представи 1 болен в самолета и на кацане в Африка карантинират всички пътници за 14 дни на техни разноски. В треторазрядна болница. Примерно.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , FlyTraveler каза:

Аз съм чула, но за септември.

Връзка към коментар
преди 56 минути , FlyTraveler каза:

Не, не съм чувал. И шансовете за момента оценявам на близки до 0. Трябва да се случи нещо чрезвичайно. Виж какви са реакциите в Сърбия при повторен lockdown, не затваряне на границите

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Зависи какво имаш предвид под "затваряне на границите" ... То и сега за идващите от много страни границите са затворени. А в момента, например, сърбите могат свобдно да влизат в България, но не е изключено това да се промени (гърците вече не ги допускат). 
А иначе слухове вясякакви съм чувал, вкл. че земята е плоска ...:wink:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 16 минути , Фичо каза:

Зависи какво имаш предвид под "затваряне на границите" ... То и сега за идващите от много страни границите са затворени. А в момента, например, сърбите могат свобдно да влизат в България, но не е изключено това да се промени (гърците вече не ги допускат). 
А иначе слухове вясякакви съм чувал, вкл. че земята е плоска ...:wink:

Страхувам се предимно да не спрат полети на Bulgaria Air до/ от Амстердам, на катарците до/ от Доха и Turkish до/ от Истанбул. Те последните ми е чудно какви пътници ще возят до България - явно предимно българи, които са навити на 14-дневна карантина след пристигането си в България.

Връзка към коментар
преди 19 минути , FlyTraveler каза:

Страхувам се предимно да не спрат полети на Bulgaria Air до/ от Амстердам, на катарците до/ от Доха и Turkish до/ от Истанбул

Според мен по-голямо притеснение трябва да ти е да не се получи някъде по трасето ти (не само в България) 14-дневна (или друга продължителност)  карантина, щото то може да са отворени границите и да има полети, ама ако те закотвят някъде 2 седмици каква ти е ползата ...  И както казва и началник щаба (Матеев имам предвид :grin:) - ако се случи нещо в страна с неособено високо ниво на здравеопазване и болници ... 
А за това къде и кога по света някои власти ще решат да въведат някакви ограничения според мен в момента никой не може да ти каже със каквато и да е сигурност!  Така че просто си направи някаква приблизителна оценка на риска за себе си при тези обстоятелства и преценявай. Успех!

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Преди няколко дни нали стана въпрос за Австрия. Поредни ограничения за нас 😔

От четвъртък, 9 юли, пристигащите от България в Австрия ще трябва да представят негативен тест за Ковид-19 или да останат под задължителна 14-дневна карантина. Същото важи за Румъния и Молдова.

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

В петък пътуваме към Германия. 
Транзит дали ще може да се минава през Австрия? И как от днес за утре затварят. 😔

Свързах се с посолството на Австрия, от там казват, че наредба за  карантина на български граждани все още няма. Транзит ще може да се минава.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, FlyTraveler каза:

Тези фалшиви новини циркулират само по Фейсбук групите - за двама човека затвориха цялата държава, вече не им пука и за 200, така че всеки на собствена отговорност ще си пътува, държавата не я бърка дали има болни и колко.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Границите едва ли ще ги затворят, ама нещата вървят към това все по-трудно да излизаме от тях. Май все повече държави ни слагат в графата "рискови", т.е. следва или карантина, или излизане с тестове. Пък не дай си боже да се окаже, че в самолета е имало заразени... 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.