Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

.

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Преди няколко дни нали стана въпрос за Австрия. Поредни ограничения за нас 😔

От четвъртък, 9 юли, пристигащите от България в Австрия ще трябва да представят негативен тест за Ковид-19 или да останат под задължителна 14-дневна карантина. Същото важи за Румъния и Молдова.

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България. На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/avstriia-spreduprezhdenie-da-ne-se-pytuva-do-bylgariia-6112005

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 18 минути , Таньо каза:

.Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България. На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/avstriia-spreduprezhdenie-da-ne-se-pytuva-do-bylgariia-6112005

Очаквам и други да го сторят.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ужас... Тъкмо измислим начин как да се докопаме до БГ и хайде пак греда...

(не че някой ни забранява като бг граждани да влезем с БГ, но заради хилядите рестрикции, нещата изглеждат много, много тегави)

В общи линии, като гледам колко е трудно да се приберем в БГ в момента, изобщо не мога да си помисля да планирам някакво друго пътуване в скоро време....

• Харесвам 7
Публикувано:

Според мен ще има някакво затягане септември след опита да се направи туристическия сезон, който вече очевидно ще е много слаб....

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

Според мен ще има някакво затягане септември след опита да се направи туристическия сезон, който вече очевидно ще е много слаб....

И аз се страхувам, че може да има затягане от септември нататък и по тази причина се чудя дали да не "избича" някакво пътешествие през август, колкото и да е рисковано...

• Харесвам 4
Публикувано:

Много се надявам да не е по рано от Септември, ама знае ли човек. А цените на билетите за август гонят други галактики.

Публикувано:

Много е неясна тая туристическа година за съжаление... Не знам дали има правилен отговор кога да се пътува....

• Харесвам 4
Публикувано:

Всичко е политика и туристически сезон. Аз очаквам зимата Азия да се отвори, защото тогава им е турситическият сезон, дано тогава Европа не се затвори заради края на сезона тук и по-малък натиск да са отворени границите. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , T.E.Lawrence каза:

Всичко е политика и туристически сезон. Аз очаквам зимата Азия да се отвори, защото тогава им е турситическият сезон, дано тогава Европа не се затвори заради края на сезона тук и по-малък натиск да са отворени границите. 

Е, голяма част от държавите в Европа имат активен туристически сезон и през зимата. Ски, сияние, Коледа и карнавали, море на канарските острови...

Публикувано:

Онези със ските си имат и друг сериозен бизнес, често хвърчащ в небесата при кризи. 🙂  Няма други като Гърция, Испания ,Италия толкова зависещи от туризма. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, FlyTraveler каза:

Абе някой чувал ли е слухове, че нашите (българското правителство) можело да затворят границите? 

Според вас каква е вероятноста това да се случи до края на август?

По-вероятно е да ни затворят нас с това блестящо управление на епидемията.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

По-вероятно е да ни затворят нас с това блестящо управление на епидемията.

Ако гледаме  % на  заразените , дори намалява:

На 7 юли е 5,42%, спряма 6,27% предния ден.

Броят расте, но това е относително,защото се правят много повече тестове.

• Харесвам 10
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Ако гледаме  % на заболеваемостта, тя дори намалява:

На 7 юли е 5,42%, спряма 6,27% предния ден.

Броят расте, но това е относително,защото се правят много повече тестове.

Не точно така се мери заболеваемост 😉.

И ти си права, но от друга страна се правят много повече тестове, защото вече има много повече контактни лица, които подлежат на изследване. 🙂

Много по-точен показател е броят на заразените, които се нуждаят от болнична помощ, броят на тези, които се нуждаят от интензивно лечение. А той расте. Бавно и полека. Смъртните случаи на ден също нарастват, но това е показател, отложен във времето и не на него следва да разчитаме, когато се променят мерки. Защото ще са закъснели.

Това, че няма да летим, е бял кахър. Важното е да сме живи и здрави (Това, последното, без капка ирония го казвам).

Може да не е блестящо, но (засега) епидемията у нас се контролира много повече от добре.

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 7 минути , master_of_germs каза:

Не точно така се мери заболеваемост 😉.

И ти си права, но от друга страна се правят много повече тестове, защото вече има много повече контактни лица, които подлежат на изследване. 🙂

Много по-точен показател е броят на заразените, които се нуждаят от болнична помощ, броят на тези, които се нуждаят от интензивно лечение. А той расте. Бавно и полека. Смъртните случаи на ден също нарастват, но това е показател, отложен във времето и не на него следва да разчитаме, когато се променят мерки. Защото ще са закъснели.

Това, че няма да летим, е бял кахър. Важното е да сме живи и здрави (Това, последното, без капка ирония го казвам).

Може да не е блестящо, но (засега) епидемията у нас се контролира много повече от добре.

Да, да, не съм се изразила правилно:((

Процентът на заразените имам предвид.

Сега ще го поправя.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , master_of_germs каза:

В Берлин например са решили да прибегнат отново до по-рестриктивни мерки ако заболелите за седмица са над 35 на 100 000. В София град+София облас имаме вече 29 на 100 000. Така че хич не са розови нещата.... Да не говорим, че част от случаите изобщо не ги отчитаме, защото са на сънародници живеещи в чужбина. Австрия наложи 14-дневна карантина, защото за кратко време са регистрирали 170 случаи на тяхна територия на хора прибиращи се от България, Румъния и Молдова.

• Харесвам 5
Публикувано:

Нещо да питам 🙂 и да споделя по темата. 😉 

Първото е да кажа: Гледам, че обсъждате за затварянето на граници и на страната ни като цяло. Нещо се говори, че от септеври пак може би всичко ще е затворено (но до какво степен не знам) , някои от университети подготвят програмите да са изцяло онлайн, което означа, че ако стане така, и училищата и градините пак ще са затворени. Но аз силно се надявам да не се стигне до там отново! Дано да ми е грешна информацията, и всичко се възстанови възможно най-скоро по света! И все пак съм оптимист 😊 

Сега да питам: Някакви ограничения за UK дали има на този етап? В четвъртък пътува една моя позната до Лондон и питането ми е: дали трябва нещо да попълва електронно, както е сега положението в Гърция? Благодаря! 😊

Публикувано:
преди 2 минути , Иван Попов каза:

Сега да питам: Някакви ограничения за UK дали има на този етап? В четвъртък пътува една моя позната до Лондон и питането ми е: дали трябва нещо да попълва електронно, както е сега положението в Гърция? Благодаря! 😊

Карантина 14-дневна. Дали трябва да се попълва нещо не знам. Но по всяка вероятност ще трябва - адрес, телефон и т.н.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , tch каза:

Карантина 14-дневна. Дали трябва да се попълва нещо не знам. Но по всяка вероятност ще трябва - адрес, телефон и т.н.

Да,  за карантината е ясна работата.

То този бланка за адрес, телефон, и т.н., в самолетите би трябвало да се раздава. 

Публикувано:
В момента, Иван Попов каза:

Да,  за карантината е ясна работата.

Защото в предното си мнение сравни ситуациите във Великобритания и Гърция, се почувствах длъжен да кажа, че не са едни и същи. За декларацията за съжаление не знам. И аз имам позната, която пътува в четвъртък ще я питам дали знае нещо повече.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , tch каза:

Защото в предното си мнение сравни ситуациите във Великобритания и Гърция, се почувствах длъжен да кажа, че не са едни и същи. За декларацията за съжаление не знам. И аз имам позната, която пътува в четвъртък ще я питам дали знае нещо повече.

Да, сравних го с Гърция, защото за там работата е ясна как се процедира. А за UK е малко по-объркано, четох в техния сайт и нищо не намирам. 

преди 6 минути , tch каза:

За декларацията за съжаление не знам. И аз имам позната, която пътува в четвъртък ще я питам дали знае нещо повече.

Благодаря ти! 

Ако науча нещо и аз ще споделя. 😊

Публикувано:

Великобритания към момента има 14 дни карантина за идващите от България. Попълва се въпросния формуляр.

Преди няколко дни обявиха кои са страните с "въздушни коридори" (т.е. изключенията за карантината) и България не беше в него. Това заедно с растящия брой новозаразени в България означава в близко бъдеще да не се надяват идващите към Албиона да се разминат с карантината.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.