Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Aegean в Гърция също викат първо прозорец, после средните места, накрая бизнес класата

Слизането поканват на по 5 реда. 

В София беше тотално мазало - един върху друг бяхме и бординга отне повече от час. 

AF/KLM също бордват на групи отдавна. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Австрия забрани пътническите полети от България.

Прецакаха ми връзката от Варна през Виена и Адис Абеба за Дар ес Салаам. Поздравявам сърдечно майките и лелите им!

Ако летя от/ до София и на връщане ми шибнат карантина, имам ли право да се прибера във Варна или трябва да карам карантината в София?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Ако летя от/ до София и на връщане ми шибнат карантина, имам ли право да се прибера във Варна или трябва да карам карантината в София?

Спокойно, всеки го пускат да си ходи по живо, по здраво, по родните си места 🙂 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , FlyTraveler каза:

имам ли право да се прибера във Варна или трябва да карам карантината в София?

Който адрес декларираш , на него ще ти  е карантината. Няма значение, че кацаш в София, пишеш Варна и си се придвижваш до Варна. После те проверяват във Варна.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , logist13 каза:

Спокойно, всеки го пускат да си ходи по живо, по здраво, по родните си места 🙂 

Т. е. ще ме оставят да се кача на самолета от София за Варна, ако имам билет за същия ден?

Публикувано:

Ние бяхме на буквално един клик от купуване на билети с Оустриан... Всъщност това бяха неизползвани билети, които сега за трети път се налага да ги отложим. Ако изобщо успеем да се върнем това лято в БГ, най-вероятно ще е с кола по безумните пътища на Украйна и преминавайки през всички села и паланки от Северна Румъния до Дунав мост. Това последното изречение беше в сферата на фантастиката за нас допреди 4 месеца, а сега е единствената възможност...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , FlyTraveler каза:

Т. е. ще ме оставят да се кача на самолета от София за Варна, ако имам билет за същия ден?

Не съм летял вътрешен полет от началото на короната, някой с опит по вътрешните полети наскоро да каже. Не мисля, че има проблем или проверки някакви. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 27 минути , logist13 каза:

Не мисля, че има проблем или проверки някакви. 

И аз не очаквам проблем-ти не идваш доказано болен, София се явява транзитно летище...отиваш си вкъщи. А и на всеки 15дни , според мен, ще правят актуализации и други заповеди.

• Харесвам 2
Публикувано:
On 7/10/2020 at 10:43 AM, Carrie said:

Някой пътувал до Бари знае ли дали трябва да се попълва предварителна онлайн декларация преди пътуване в регион Puglia? https://limesurvey.istsvc.regione.puglia.it/index.php/119341?lang=en

https://www.regione.puglia.it/web/salute-sport-e-buona-vita/-/riapertura-delle-regioni-regole-per-gli-spostamenti-da-e-per-la-puglia

Разбрахте ли нещо повече по въпроса?

Публикувано:
преди 30 минути , Eva eva каза:

Информация за начина на преминаване на граници и условията за влизане в държавите по света от Министерство на външните работи.

https://www.mfa.bg/bg/covid19map

Този сайт не се обновява своевременно. 

Публикувано:
2 minutes ago, slujitel said:

Този сайт не се обновява своевременно. 

А толкова гордо го рекламират по вестниците....  Все пак може и да е полезно, поне като ориентир някакъв.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, FlyTraveler каза:

Австрия забрани пътническите полети от България.

Прецакаха ми връзката от Варна през Виена и Адис Абеба за Дар ес Салаам. Поздравявам сърдечно майките и лелите им!

Не бързай с билети и от KLM. На моите приятели вчера отново им смениха полета. Това е трети път вече@

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , Eva eva каза:

Разбрахте ли нещо повече по въпроса?

Относно онлайн декларацията за Бари/Пулия, аз лично я попълних, праща се по email след това на някакъв адрес, като след попълването има повече инфо, но никой никъде не ми е искал такова нещо.  На пристигане в Бари само мерят температурата, даже не поискаха и декларацията изпратена по мейл от Wizz Air.

• Харесвам 3
Публикувано:

За Каталония и аз потвърждавам, не се шашкайте, това е малък район на областта, далече от Барселона.

Но, Iberia продължават с простотиите си, като все се оправдават с коронавирусната истерия. Полетът ни Мадрид-Аликанте на 1 юли го отмениха, но поне ни писаха имейл и дори ни се обадиха да ни предложат алтернативи. Но, днес имахме полет за връщане Аликанте-Мадрид, 17.50-18.55. Никакви съобщения за отменен полет, никакви обаждания, но като влязох на сайта им да си направим онлайн чекиране днес сутринта, не ми даде опция, че можем да се чекираме. Нямаше информация, че полетът е отменен, но ми светна червената лампичка, че има нещо гнило в Дания. Проверих онлайн излитащи полети от Аликанте за 14 юли, нашият полет за Мадрид не беше на таблото. После проверих, пристигащи на Барахас, пак такъв полет нямаше. Обадих се на Iberia и някакъв шемет най-спокойно ми казва, ми да, полетът ви е отменен. Ами много хубаво, ама съобщение, смс, някаква комуникация по въпроса, попитах аз. След някакво мънкане и опит за извинение, че уж заради коронавируса, все пак ми предложи да летим утре сутринта, на 15 юли в 9.30 до Мадрид. Нещо съвсем са го подкарали през просото. Хайде да видим дали ще летим утре или ще продължаваме да се наслаждаваме на плажа.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Crazy Horse каза:

За Каталония и аз потвърждавам, не се шашкайте, това е малък район на областта, далече от Барселона.

Но, Iberia продължават с простотиите си, като все се оправдават с коронавирусната истерия. Полетът ни Мадрид-Аликанте на 1 юли го отмениха, но поне ни писаха имейл и дори ни се обадиха да ни предложат алтернативи. Но, днес имахме полет за връщане Аликанте-Мадрид, 17.50-18.55. Никакви съобщения за отменен полет, никакви обаждания, но като влязох на сайта им да си направим онлайн чекиране днес сутринта, не ми даде опция, че можем да се чекираме. Нямаше информация, че полетът е отменен, но ми светна червената лампичка, че има нещо гнило в Дания. Проверих онлайн излитащи полети от Аликанте за 14 юли, нашият полет за Мадрид не беше на таблото. После проверих, пристигащи на Барахас, пак такъв полет нямаше. Обадих се на Iberia и някакъв шемет най-спокойно ми казва, ми да, полетът ви е отменен. Ами много хубаво, ама съобщение, смс, някаква комуникация по въпроса, попитах аз. След някакво мънкане и опит за извинение, че уж заради коронавируса, все пак ми предложи да летим утре сутринта, на 15 юли в 9.30 до Мадрид. Нещо съвсем са го подкарали през просото. Хайде да видим дали ще летим утре или ще продължаваме да се наслаждаваме на плажа.

Не разбрах каква е връзката с Дания или е typing error?

• Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Emil Chakalov каза:

Не разбрах каква е връзката с Дания или е typing error?

Няма грешка, просто цитирам великият Шекспир, но по-скоро трябваше да перифразирам Хамлет и да напиша, че има нещо гнило в Иберия в случая.

• Харесвам 4
Публикувано:

Малдивите отвориха официално границите си за международни туристи от днес. Първия полет на Qatar Airways е кацнал в 08:25 часа тази сутрин. Първоначално туристите ще могат да пътуват само до 1 остров, за което трябва да представят потвърдена резервация. Все още обаче има нови случаи на COVID 19 в столицата.

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 11 часа, crazyhorse каза:

Айдееее-и Белгия ни сложи в черния списък!

https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/i-belgiia-shte-iska-karantina-ili-test-za-bylgarite-235765

На сайта на ЕС пише, че в оранжевата зона за Белгия е само препоръчително теста и карантината, не са задължителни.

https://reopen.europa.eu/bg/map/BEL

• Харесвам 3
Публикувано:

Молба за помощ. Има ли някакви ограничения за пътуване на българи в Швейцария? Не мога да намеря информация. 

Публикувано:
преди 6 минути , Роми каза:

Молба за помощ. Има ли някакви ограничения за пътуване на българи в Швейцария? Не мога да намеря информация. 

Все още няма 🙂

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Роми каза:

Роми,според информацията им засега няма проблем да пътуват БГ граждани 1046861113_Screenshot_20200715-113622_SamsungInternet.jpg.a83344911b32402f1389342a5381f911.jpg

Публикувано:

Някой има ли идея дали за Кипър важат пул тестовете, както за Гърция? Предстои ни пътуване и тестване и се чудим дали може да спестим малко пари от тестове.

Публикувано:

А по принцип личи ли, че са пул? Нали има имената на всички и "отрицателен"...

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.