Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 12 минути , neuromancer каза:

А по принцип личи ли, че са пул? Нали има имената на всички и "отрицателен"...

Нямам идея, не съм виждал как изглеждат.

Връзка към коментар

Някой може ли да каже конкретна лаборатория която прави "семейни тестове" ? Прочетох 20тина статии за "семейни тестове за 140 лв , опашки от 6 часа за тестове , как  PCR гони 200лв от нашите т.н. журналисти и нищо конкретно не са написали в крайна сметка. Само глупости за трафик. 🙄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Единствената лаборатория за пул / семеен тест в София е Цибалаб (на Гюешево 83), цена 120лв + още по 4лв на човек. Издават се индивидуални сертификати и не се разбира, че не е бил индивидуален тест. Ако има положителен резултат, се правят допълнителни изследвания на всеки, за да се определи кой точно е болен (по 75лв на човек). Цибалаб са инструктирани да казват, че пул теста става за 72 часа, но реално става по-бързо. Но, не знам ако се струпат супер много хора дали ще смогнат да ги правят бързо.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

Как стои въпроса с пътуването до Хърватска с кола от България? Имам предвид евентуални карантини/тестове по пътя на отиване или на връщане? През Сърбия и Черна гора или Босна е по-добре, ако целта е района на Дубровник?

Връзка към коментар
преди 15 минути , ivelina666 каза:

Как стои въпроса с пътуването до Хърватска с кола от България? Имам предвид евентуални карантини/тестове по пътя на отиване или на връщане? През Сърбия и Черна гора ли е по-добре, ако целта е района на Дубровник?

Имай предвид, че днес ще се гласува и вероятно ще се приеме спирането на свободния достъп от Черна Гора и Сърбия към ЕС.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 минути , ivelina666 каза:

Как стои въпроса с пътуването до Хърватска с кола от България? Имам предвид евентуални карантини/тестове по пътя на отиване или на връщане? През Сърбия и Черна гора или Босна е по-добре, ако целта е района на Дубровник?

Няма да ви пуснат нито през Черна Гора, нито през Босна. 

В Черна гора се слагат под карантина всички, идващи с кола откъм Сърбия. 

В Босна последно пускаха само босненци или сърби, черногорци и хървати, но не и българи.

Вариант ви е транзит през Македония към Косово или Албания, откъдето да ви пуснат в Черна гора с предварително направен отрицателен PCR или ЕLISA тест. Или да си въртите цяла Хърватия. И двата варианта за мене са леко абсурдни. Но ако толкова държите на Дубровник, стандартните пътища през ЧГ или БиХ не стават.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Леле, не мога да повярвам! Украйна отпада от забрана и карантина с днешната заповед. Три пъти ура! Сега и ако намеря полети, директно се мятам на първия самолет, докато не сменят отново заповедта.

• Харесвам 7
  • Браво 6
Връзка към коментар
30 minutes ago, bobole4e said:

А като тръгнеш да се прибираш няма ли карантина в Украйна за пристигащи от България?

Има, ама признават направен в тяхна лицензирана лаборатория пср тест. При отрицателен резултат, отпадаш от карантина. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Според мен е точно за това. Колкото дойдат, пак добре. Освен това червен и зелен списък се променя всеки ден, така че не се знае. Днес Украйна прие, че който се връща от почивка от Албания и Египет, няма да стои в карантина и нищо чудно да приемат някакво изключение и за БГ.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Това е съобщение на страницата на Посолството на България в Хага:
"Информираме ви, че във връзка със ситуацията с разпространението на COVID-19, от 00:00 ч. на 16 юли 2020 г. нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи от България в Кралство Нидерландия. В допълнение, нидерландското правителство призовава за ограничаване на пътуванията от/до България само до случаи на сериозна необходимост.
Молим за вашето съдействие за стриктно придържане към препоръките на нидерландските власти.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/bulgarije/reizen/reisadvies?fbclid=IwAR0HcSt3DpzeqwHiqL3H4-JJnrCrcM9XL1dgn2reUSpRG8wLUcKfUx218Ws"

Моля някой , който е наясно да каже - ще може ли да се пътува без карантина. Наясно съм какво означава препоръчителна, но дали има някакви условия за влизане в Нидерландия . Налага ми се да пътувам този уикенд...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Дънди каза:

Това е съобщение на страницата на Посолството на България в Хага:
"Информираме ви, че във връзка със ситуацията с разпространението на COVID-19, от 00:00 ч. на 16 юли 2020 г. нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи от България в Кралство Нидерландия. В допълнение, нидерландското правителство призовава за ограничаване на пътуванията от/до България само до случаи на сериозна необходимост.
Молим за вашето съдействие за стриктно придържане към препоръките на нидерландските власти.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/bulgarije/reizen/reisadvies?fbclid=IwAR0HcSt3DpzeqwHiqL3H4-JJnrCrcM9XL1dgn2reUSpRG8wLUcKfUx218Ws"

Моля някой , който е наясно да каже - ще може ли да се пътува без карантина. Наясно съм какво означава препоръчителна, но дали има някакви условия за влизане в Нидерландия . Налага ми се да пътувам този уикенд...

При подобни условия пътувах април месец. Нямах никакви проблеми при влизане в Нидерландия (през летището в Амстердам). Имаше само стандартния граничен контрол.

Преди две седмици летях от Лисабон до Амстердам и доста рових в мрежата, при което попаднах на сайтове, в които се твърдеше, че Лисабон се води "несигурно" летище и властите в Нидерландия могат да препоръчат карантина както и други мерки. Нищо такова не се случи. Класически Шенгенски полет т.е. на Скипхол просто от самолета в колата на сина ми. Никой за нищо не ни спря, попита, измери, и т.н.

Успех с пътуването.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 15 минути , ven62 каза:

При подобни условия пътувах април месец. Нямах никакви проблеми при влизане в Нидерландия (през летището в Амстердам). Имаше само стандартния граничен контрол.

Преди две седмици летях от Лисабон до Амстердам и доста рових в мрежата, при което попаднах на сайтове, в които се твърдеше, че Лисабон се води "несигурно" летище и властите в Нидерландия могат да препоръчат карантина както и други мерки. Нищо такова не се случи. Класически Шенгенски полет т.е. на Скипхол просто от самолета в колата на сина ми. Никой за нищо не ни спря, попита, измери, и т.н.

Успех с пътуването.

Много благодаря!

Връзка към коментар
преди 12 минути , muchachote каза:

Каква е ситуацията в Словения. До преди 1 месец нямаха значителен брой заразени. А сега как се влиза и излиза? Иска ли се тест?

Разрешено е транзитно преминаване в рамките на 12часа. А, ако искаш да оставаш в страната отрицателен тест не по-стар от 36 часа.

https://reopen.europa.eu/bg/map/SVN

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

След като в новата заповед беше добавена възможността за влизане у нас от трети страни с PCR тестове правени до 72 часа преди пристигане, това отваря доста възможности и по-конкретно една от любимия ми хъб в Истанбул, където вече функционира тестов център за кацащи и излитащи. Цената е 110 TL и се твърди, че резултатите излизат до 2 часа и се пращат по имейл и на английски, но всички тези неща трябва да се "тестват" колко добре работят на практика... 

https://www.dailysabah.com/business/covid-19-testing-center-established-at-istanbul-airport/news 

Освен това в Турция има и списък с акредитирани лаборатории за тестове на същия принцип.
https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yurt-disi-cikislarinda-test-islemleri.html 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
Георги Матеев

Не знам дали е коментиран този линк на Ryanair с актуална информация за рестрикциите и изискванията на много държави.

Документът е обновен последно днес, на мен лично ми свърши добра работа с информация, която не намерих никъде другаде.

https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/comms-2020/NEW_Other_Markets_Travel-_Update_16JUL_V3.pdf

П.С. Явно няма да ходя в Армения и август.

• Харесвам 12
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Някой скоро да му предстои пътуване до Испания и все още да не си е променял плановете?

На мен ми предстои.

Защо питаш?

Връзка към коментар
преди 39 минути , Георги Матеев каза:

П.С. Явно няма да ходя в Армения и август.

Сигурно си видял, но проблема с Армения не са само рестрикциите заради вируса, но и подновените военни действия за Нагорни Карабах с Азербейджан.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Лоша работа...

До 31 август всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form). Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция".

Властите уточняват, че данните за контакт в Гърция, който трябва да фигурират във формуляра, достъпен на следния адрес https://travel.gov.gr , се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

За повече инфо тук.

Най-вероятно ние ще се откажем от Гърция!....

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.