Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Знам, а Сандански е на 2 часа от София и пак уравнението е 3 пъти в полза на самолет от столицата.

Щях да му напиша почти същото на @Иван Попов, но реших, че си има някакви строго определени планове, иначе не виждам причина да си причинява толкова път, да не говорим, колко по-рисково е 10 часа път в автобус. Ако държи да мине сухопътна граница с отрицателен тест за да е спокоен, може и до Солун да слезе и от там до Атина  или островите за по 20 евро с Олимпик, Волотеа и т.н.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не бих си причинила пътуване с автобус и без минаване на граници в този момент. Дори до Сф ще отида с кола макар да ми излиза 2 пъти по скъпо и отделно 10 дни паркинг. За това и вероятно ще взема билети за Берлин от Варна, макар Букурещ да ми е по-близо и по-евтини да са билетите.

Но всеки си има причини.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 57 минути , Mistela каза:

За Нидерландия е препоръчителна, не задължителна.

За Белгия също. Новината не е вярна и не е обновено в сайта на Ес и ИАТА, че има карантина.

Публикувано:
На 16.07.2020 г. в 23:10, Ivko каза:

Ами дали се движите по план. Ние на 9-ти август имаме полет за Барселона и за сега си остава.

Ние летим четвъртък - 23 юли за Барселона. Разпитахме познати които живеят там - за сега живота си тече нормално и няма официална карантина. Надявам се да успеем да отидем. Ще споделим като кацнем на испанска земя

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, Rositsa88 каза:

Разпитахме познати които живеят там - за сега живота си тече нормално и няма официална карантина.

Да няма карантина, но до колкото разбрах от приятели в Барселона днес връщат отново фаза 2, а те бяха на трета а именно задължително носене на маски и на открито, заведенията отново стават на 50% капацитет, затварят нощните клубове, плажуването се забранява отново може само за спорт и разходка, и не е задължително, но препоръчват да се излиза от вкъщи само при необходимост, но музейте остават отворени...

Стискам палци и на Вас и за Нас да идем и върнем, че не ми се променят планове пак..

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, EliDion каза:

Дори до Сф ще отида с кола макар да ми излиза 2 пъти по скъпо и отделно 10 дни паркинг.

С риск живущите в София (какъвто съм и аз) да ме заплюят в лицето, ама защо ще плащаш паркинг (друг е въпроса, ако имаш скъпа кола без каско и си я държиш само в гаража)?  Варианти има: спираш си пред някой блок в близките до летището квартали и си хващаш такси за 5-7 лева, спираш на някое безплатно място близо до метрото в крайните квартали и си хващаш метрото за 1.60...

Магеланците не сме много, така че няма да задръстим София с паркираните си коли 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , boogy83 каза:

С риск живущите в София (какъвто съм и аз) да ме заплюят в лицето, ама защо ще плащаш паркинг (друг е въпроса, ако имаш скъпа кола без каско и си я държиш само в гаража)?  Варианти има: спираш си пред някой блок в близките до летището квартали и си хващаш такси за 5-7 лева, спираш на някое безплатно място близо до метрото в крайните квартали и си хващаш метрото за 1.60...

Магеланците не сме много, така че няма да задръстим София с паркираните си коли 🙂

И ние плащаме,  от както откраднаха на братовчед ми колата от Младост пред блока, не смея да я оставя така. Нито беше нова, нито скъпа, средна хубост, при това с каско.

• Харесвам 1
Публикувано:

Щото полета ми пристига в 01.35 и не ми се занимаваа да търся таксита, после да си търся колата по паланките между блоковете, а и не познавам града талкова добре, кое е синя, зелна, бембяна зона. Иначе никакъв проблем. Толкова е облъскана, че едва ли някой ще и обърне внимание.

Публикувано:

Здравейте, аз бях задавал вече подобен въпрос, ама сега пак ще го задам, понеже тогава се измени фокуса. Та въпросът е следният:
Живея в Германия (Дюселдорф) и от януари не съм си бил в България, а от март не съм излизал от Германия изобщо. Обаче съм български гражданин и нямам немско гражданство. И сега имам желание да отида за един ден на разходка до Брюксел (на 2 часа ми е с колата) и не мога да разбера дали мога или не мога. В сайта на тяхното Външно пише следното:

Quarantine (*) and test are called for, on return from: 

Austria: Oberösterreich

Bulgaria

Croatia

Spain: Aragon, Catalonia

Luxemburg

Portugal: Algarve

Czech Republic: Moravskoslezský

Poland: Śląskie

Romania

Sweden

United-Kingdom: Midlands, North East & Yorkshire, North West and Northern Ireland

Та въпросът ми преди няколко седмици беше същия, ама да питам и сега: Как, аджеба, аз да докажа, че не съм бил в България през последните 14 дни примерно? Изобщо това интересува ли ги или имам карантина само ако пристигам в Белгия директно от България?

Публикувано:
преди 3 минути , ivailo_radev каза:

Здравейте, аз бях задавал вече подобен въпрос, ама сега пак ще го задам, понеже тогава се измени фокуса. Та въпросът е следният:
Живея в Германия (Дюселдорф) и от януари не съм си бил в България, а от март не съм излизал от Германия изобщо. Обаче съм български гражданин и нямам немско гражданство. И сега имам желание да отида за един ден на разходка до Брюксел (на 2 часа ми е с колата) и не мога да разбера дали мога или не мога. В сайта на тяхното Външно пише следното:

Bulgaria

Croatia

Luxemburg

Romania

Sweden

United-Kingdom: Midlands, North East & Yorkshire, North West and Northern Ireland

Та въпросът ми преди няколко седмици беше същия, ама да питам и сега: Как, аджеба, аз да докажа, че не съм бил в България през последните 14 дни примерно? Изобщо това интересува ли ги или имам карантина само ако пристигам в Белгия директно от България?

Документ  за настоящ адрес в Гермаания няма ли да свърши работа?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , bonboneva каза:

Документ  за настоящ адрес в Гермаания няма ли да свърши работа?

Идея си нямам, ама освен ще пробвам и най-много да ме върнат на границата 😄 Ще споделям после.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 минути , ivailo_radev каза:

Bulgaria

Croatia

Luxemburg

Romania

Sweden

Доколкото разбрах - ще ходиш с кола до Брюксел.

Мога да ти кажа опита на сина ми в това отношение:

През последните 5 седмици синът ми ходи три уикенда до Люксенбург с кола от Амстердам. Единия път през Германия, останалите два - през Белгия. Никой за нищо не го е спирал.

Май това отговаря на въпроса ти, макар и косвено.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 18.07.2020 г. в 11:21, searus каза:

За PCR тест се взема секрет от гърло или нос, не кръв...

Ясно 🙂 

На 18.07.2020 г. в 12:55, Дани Магелани каза:

Кръв от вена се взема при така наречените "бързи тестове", чрез които се търсят антитела. 

Е ние може би няма да сме с тези бързи тестове. 🤔 Все още и ние сме объркани. 

На 18.07.2020 г. в 13:09, Георги Матеев каза:

Аз мислех, че ще ходите само до Северна Гърция, но в случая вече наистина не разбирам.

До Атина с автобус, представиси само....... то по-добре с влака да бях тръгнал. 

Може би това ще ми е последното далечно пътуване, когато ще тръгна някъде с автобус. 

Така стана, защото слушам все другите ми приятели. 

Не се притеснявай, то и аз самият не разбирам какво става, а не пък някой друг. 😇

Накрая ще си взема сам самолета и ще ги чакам на Атина. 

На 18.07.2020 г. в 13:09, Георги Матеев каза:

На практика самолетните ви билети ще струват колкото PCR тестовете, да не кажа дори по-евтино, минус 100 разправии.

Да, това е точно така. 😊 На границата ще има разправии почти съм убеден в това. 

На 18.07.2020 г. в 13:28, анамари каза:

Иван е от района на Сандански, та малко сложно става със самолета. По-лесно е да се качиш на автобуса оттам. 

Ами до Атина е около 650 км. Някъде около 7 часа ми е пътят, имам още малко време да го помисля. 

На 18.07.2020 г. в 13:56, Мари Николова каза:

Щях да му напиша почти същото на @Иван Попов, но реших, че си има някакви строго определени планове, иначе не виждам причина да си причинява толкова път, да не говорим, колко по-рисково е 10 часа път в автобус. Ако държи да мине сухопътна граница с отрицателен тест за да е спокоен, може и до Солун да слезе и от там до Атина  или островите за по 20 евро с Олимпик, Волотеа и т.н.

Мхм, така е полети колко искаш от Солун, но тази граница вече ми писна от нея. Където и да тръгнеш все си в кюпа. 

Солун ми е 120 км, а София 170 км. 

Познавам хора, които работят в Солун и ходят всеки ден до там, но заради границата ги направиха луди заради този Covid. 

Накрая се нервираха и си останаха в Гърция докато не мине вирусът. 

• Харесвам 5
Публикувано:

В последно време ми се мяркат коментари в мрежата, относно PCR тестовете.

Някой може ли да обясни, по възможност на достъпен/немедицински език каква е вероятността теста да даде лъжлив резултат и в двете посоки - положителен, пък човека да не е заразен и обратното. Това зависи ли от начина по който се изпълнява изследването (нещо се въртело, пък колко пъти, с каква скорост и т.н.), зависи ли от лаборанта или теста е автоматизиран/автоматичен, … Само за covid-19 ли е или и други коронавируси му влият, ...

Надявам се @master_of_germs да се включи, по-точно молбата ми е и той да коментира.

Публикувано:
преди 42 минути , ivailo_radev каза:

Bulgaria

Croatia

Luxemburg

Romania

Sweden

Няма да имаш проблем, колата ти е с немска регистрация предполагам,и изобщо няма да те спрат.За всеки случай си вземи адресната регистрация и ако искаш да ти е по спокойно можеш да минеш през някоя малка граница, съмнявам се да има контрол, така, че успех и сподели как е минало. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Във връзка със социалните мерки във Великобритания свързани с епидемията, правителството е въвело следното: От 01.08 т.г. в заведенията за хранене всички цени с 50% да бъдат намалени, като останалите 50% ще се плаща от държавата (като режийни, имаше такова понятие преди време). Пробно за един месец. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , rdd каза:

Във връзка със социалните мерки във Великобритания свързани с епидемията, правителството е въвело следното: От 01.08 т.г. в заведенията за хранене всички цени с 50% да бъдат намалени, като останалите 50% ще се плаща от държавата (като режийни, имаше такова понятие преди време). Пробно за един месец. 

Информацията от къде е, линк ако е възможно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Таньо каза:

Информацията е от синът ми, който живее там. Снощи ни каза за това. Може и да го помоля за линк тази вечер.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , Таньо каза:

Аз малко се разрових и ето какво намерих. 

тук или тук.

Но може би и още нещо друго ще измислят, не знам. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , rdd каза:

Информацията е от синът ми, който живее там. Снощи ни каза за това. Може и да го помоля за линк тази вечер.

преди 5 минути , Иван Попов каза:

Аз малко се разрових и ето какво намерих. 

тук или тук.

Но може би и още нещо друго ще измислят, не знам. 

Има програма свързана с отстъпка на 50 %, но се отнася за дните понеделник - сряда. Не е насочена към туристи.

Въпроса ми е дали има промени и нова информация.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Таньо каза:

Въпроса ми е дали има промени и нова информация

Ако открия нещо ще споделя 🙂

Публикувано:

Вчера синът ми отишъл в едно заведение където сервират рамен, суши и др., което харесва, и на входа-ред и дисциплина. Местата за сядане са разредени, дезинфекция преди да седнеш, маска до като чакаш ястията и няма менюта на хартия. Поръчва се с код. С големи стъклени прегради. Мерки в действие.

преди 3 минути , Таньо каза:

Има програма свързана с отстъпка на 50 %, но се отнася за дните понеделник - сряда. Не е насочена към туристи.

Въпроса ми е дали има промени и нова информация.

Точно така, пропуснах да напише, че е за понеделник, вторник и сряда. Програмата е насочена за всички, които посетят заведенията за хранене.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.