Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 минути , Alexander каза:

Някой знае ли каква е актуалната информация за влизане в Кипър за българи?

Негативен ПСР не по-късно от 72 часа преди полета.

• Харесвам 4
Публикувано:

А какво става, ако имаш самолетен билет и резервация и 72 часа преди да заминеш се окаже, че даваш положителен тест? 

Публикувано:
преди 9 минути , Plamsi каза:

А какво става, ако имаш самолетен билет и резервация и 72 часа преди да заминеш се окаже, че даваш положителен тест? 

Пазиш стаята вкъщи. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Йосиф Милчов
Публикувано:

Взехме билети за Бари, за след 20 дни от 8 до 11 август. Въпроса ми е какви са в момента изискванията за влизане в Италия и по специално Пулия. Благодаря.

Публикувано:
преди 5 часа, BlackArt77 каза:

Взехме билети за Бари, за след 20 дни от 8 до 11 август. Въпроса ми е какви са в момента изискванията за влизане в Италия и по специално Пулия. Благодаря.

Никакви, освен да си попълниш един формуляр, да го пратиш на един имейл и да си го имаш в тебе в някакъв формат. Няма да ти го искат никъде, това е просто за евентуално установяване на контактни лица, ако се наложи.

https://www.regione.puglia.it/web/salute-sport-e-buona-vita/-/chiarimenti-sulle-disposizioni-relative-agli-ingressi-in-puglia-a-partire-dal-3-giugno 

• Харесвам 7
Публикувано:

• The airport has 50 booths where passengers can be tested, for an hourly capacity of around 2,000 tests, and a daily capacity of around 40,000 tests
  • The samples are analyzed on the airport premises
  • Results will be provided within two hours, by email in both English and Turkish
  • Testing can be done either on departure or arrival
  • Testing costs 110 Turkish liras, or around $16

• Харесвам 9
  • Браво 4
Публикувано:
Преди 1 час, Adventurer каза:

Никакви, освен да си попълниш един формуляр, да го пратиш на един имейл и да си го имаш в тебе в някакъв формат. Няма да ти го искат никъде, това е просто за евентуално установяване на контактни лица, ако се наложи.

https://www.regione.puglia.it/web/salute-sport-e-buona-vita/-/chiarimenti-sulle-disposizioni-relative-agli-ingressi-in-puglia-a-partire-dal-3-giugno 

А какъв  е този social security number?

Публикувано:
преди 11 минути , muchachote каза:

А какъв  е този social security number?

Еми каквото има в съответната държава, в нашия случай просто ЕГН.

За тестовия център на летището в Истанбул подробно ви разказах точно преди три страници...  

• Харесвам 2
Публикувано:
11 hours ago, stanimir said:

Пазиш стаята вкъщи. 

Имах впредвид, какво правите с резервациите. Как въобще буквате и резервирате хотели и самолетни билети, ако знаете, че винаги има вероятност тестът да е положителен?

Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:
преди 10 часа, BlackArt77 каза:

🙃 И аз съм тогава там

@Ivko харесва това 😉 Даже вече е организирал няколко италиански другаря да ви посрещнат с цвете на летището...

• Смея се 6
Публикувано:
15 minutes ago, Plamsi said:

Имах впредвид, какво правите с резервациите. Как въобще буквате и резервирате хотели и самолетни билети, ако знаете, че винаги има вероятност тестът да е положителен?

Според мен е същото, ако се разболееш от друга болест, поради която не можеш да пътуваш или постъпиш в болница. Извънредно обстоятелство е. При шарка например пак има карантина, че даже и ти личи🙂

Пращаш документи и евентуално се разправяш за връщане на платеното.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 28 минути , Plamsi каза:

Както с другите болести - резервация с право за отмяна, застраховка...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , Plamsi каза:

Доколкото и където ги има - избираш с възможност за отмяна/промяна/без предплащане.

Или си правиш застраховка отмяна на пътуването в Алианц/Армеец.

Или просто се отказваш от пътуването.

Или си казваш майната му - да става каквото ще

• Харесвам 6
Публикувано:
2 hours ago, Plamsi said:

Буквам полети когато са ниски цените, когато си заслужава взимам и с flex. Имам няколко закупени билета за различни дестинации и да не мога да пътувам - няма да се ядосвам за 50-100 лв. За нощувките - резервирам с възможност за отмяна до последния възможен момент, гледам и да не са много скъпи. Свързвам се директно с мястото за настаняване и се пазаря да сменя датите, ако поради някаква причина не мога да пътувам. Като цяло са кооперативни. 

Въпросът не е само за положителен тест, в крайна сметка - хора сме, много неща могат да ни се случат. Но, мисля положително, планирам си нови дестинации в зависимост от обстоятелствата и така... Трябваше да ходим в Парга в края на юли, но заради изискванията и тестовете се отказахме. Взех билети за Миконос за септември и в крайна сметка ще стане по-добре - ще сбъдна една голяма мечта - Санторини и то в период, в който няма да има много хора /надявам се/ 🙂 

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Преди няколко часа се завърнах в Белгия от Закинтос. 

Със самолет към Гърция изискват QR код. Само го погледнаха , дори не го сканираха. 

Като цяло сега е момента за посещение на такива силно туристически места. Плажовете и забележителностите бяха пусти.

За разлика от предното ми посещение, сега нямаше нужда да се редиш и буташ за да се види нещо интересно.

• Харесвам 11
Публикувано:

Някакви рестрикции за Италия в последния момент?

Питам, защото ми остана един билет за петък за Рим, който мислех за изгори, но има шанс да го полвам и нямам никакво време за проучване.

Някакви декларации, кодове и т.н.? Видях горе, че има все пак нещо за Пулия.

Публикувано:
преди 22 часа, BlackArt77 каза:

и ние сме за тази дата.6 човека сме.Надявам се да се получи това пътуване,че много полети ми отмениха.Аз миналата година ходих в Бари,Матера и Албелоберо и е прекрасно там.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 13 минути , Oshko каза:

Питам, защото ми остана един билет за петък за Рим, който мислех за изгори, но има шанс да го полвам и нямам никакво време за проучване.

Никакви, освен някакви регионални декларации, които си ги пише по страниците на съответния регион, както е в случая с Пулия.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

• Харесвам 4
Публикувано:
55 minutes ago, Oshko said:

За Рим няма никакви допълнителни изисквания.

• Харесвам 3
Публикувано:

Отново лоши новини от Грузия. Правителството е решило да продължи забраната за международни полети до 31 август, 2020. Отивам да си налея една чаша много студена вода. Тази година май няма да стигна до Грузия.
http://www.gcaa.ge/eng/news.php?id=6279

В Испания, само в област Мадрид и Канарски острови намордниците не са задължителни на улицата. Във всички други области трябва да носите маска дори когато се мотаете лежерно на улицата. А, маските в затворени помещения като летища, гари и автогари, магазини, метро станции и т.н. са задължителни навсякъде, вкл. и в Мадрид и Канарските острови.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 4 минути , Petinam каза:

Какво е положението за Англия и Ирландия в момента? Ама ли карантина при влизане натам? 

За Англия, Уелс и Северна Ирландия ако идваш от България - карантина 14 дни. Ако идваш от Испания, Италия, Гърция, Франция, Полша и още доста страни, тогава минаваш метър.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.