Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 minute ago, bad kid said:

Вярно е за съжаление...има доста статии на английски и италиански с информацията...

Няма ли да приемат поне с отрицателен тест?  Чак не ми се търси информация. Ако можех да псувам щях такива да ги напиша ..............оф..........скапана работа.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ако се абстрахираме от емоциите, подобна забрана е съвсем очаквана в контекста на пандемичната обстановка в България . Неколкократно се споменаваше да не се правят грандиозни планове по-рано от няколко дни преди желаното пътуване.  Три - четири - пет и т.н провалени пътувания , единствено ще се мултиплицират докато ваксината не стане широко достъпна...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

Няма ли да приемат поне с отрицателен тест?  Чак не ми се търси информация. Ако можех да псувам щях такива да ги напиша ..............оф..........скапана работа.

Няма подробности за сега, само това...

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз имам билет за БГ другия петък. Моят мъж ще лети и той, само че седмица след мен. Искрено се надявам, заради туристическия сезон, да не затворят нещо и/или да отменят полетите. С украински лоу кост сме (то така или иначе са само те и чартърни полети), така че не е заради цената на билета, а за провалените планове. Подхванахме едни ремонти преди вируса и може да си представите как се случва ремонт по телефона...

Има ли някаква декларация, която се попълва на влизане в БГ? QR кодове или нещо подобно? Някакъв линк дали ще може да ми дадете? Полетът е директен до Бургас и изобщо не ми се иска да се занимавам с документи на самото летище там. 

• Харесвам 1
Публикувано:
10 minutes ago, stanislavpp said:

Ако се абстрахираме от емоциите, подобна забрана е съвсем очаквана в контекста на пандемичната обстановка в България . Неколкократно се споменаваше да не се правят грандиозни планове по-рано от няколко дни преди желаното пътуване.  Три - четири - пет и т.н провалени пътувания , единствено ще се мултиплицират докато ваксината не стане широко достъпна...

Едно Бари за 3 дни колко да е грандиозно 🙂  Не знам, аз не мога да спра да живея. Ще мога да си върна парите и за полетите и за хотела, не е проблемът в парите. Просто ми е криво, че трябва да страдам и аз заради други хора, които не спазват правилата и не се пазят.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

Едно Бари за 3 дни колко да е грандиозно 🙂  Не знам, аз не мога да спра да живея. Ще мога да си върна парите и за полетите и за хотела, не е проблемът в парите. Просто ми е криво, че трябва да страдам и аз заради други хора, които не спазват правилата и не се пазят.

Подобни провалени планове не трябва да се превръщат в драма , разочарование и форумен рев, те са ежедневие от няколко месеца за всеки пътуващ -  пределно ясно е, че здравната сфера винаги трябва да е с приоритет.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , Ou7law каза:

се спукват да правят тестове ... 

... тези, които пътуват за Гърция и други страни, където това е нужно, а тия конспирации с "вдигане на бройки за търсене на пари от Европа" eдва ли ще станат по-достоверни, ако се повтарят по-често, затова може би е по-добре да се концентрираме върху информацията, която помага на пътуващите. :wink:

• Харесвам 6
  • Браво 3
Публикувано:
7 minutes ago, stanislavpp said:

Подобни провалени планове не трябва да се превръщат в драма , разочарование и форумен рев, те са ежедневие от няколко месеца за всеки пътуващ -  пределно ясно е, че здравната сфера винаги трябва да е с приоритет.

Че защо не?! Не сме ли точно за това тук - да споделяме, да се радваме, да страдаме във връзка с пътуванията ни?!  Явно не съм разбрала каква е целта на форума. Другия път ще се опитам съвсем без емоции да споделя емоцията си и конкретна информация, която е полезна на доста пътуващи 🙂

• Харесвам 13
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Eva eva каза:

Че защо не?! Не сме ли точно за това тук - да споделяме, да се радваме, да страдаме във връзка с пътуванията ни?!  Явно не съм разбрала каква е целта на форума. Другия път ще се опитам съвсем без емоции да споделя емоцията си и конкретна информация, която е полезна на доста пътуващи 🙂

Радвам се, че сподели, мой познат тъкмо щеше да си купи билет. Разбирам те много добре и аз се опитвам да свиквам с провалените пътувания, но не е лесно. А мъжете ги остави да си бъдат рационални 🌼

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 18.03.2020 г. в 13:01, Topfly каза:

Преди малко видях, че и Air Canada са ми анулирали полета. Сега почва едно 6-8 седмично чакане при Gotogate да си получа парите...

@Topfly, има ли развитие по твоя случай с Gotogate,  че преди малко мъжът ми провери билетите на SAS, които бяхме купили за родителите му до САЩ и се оказа, че са отменени, та предстои ходене по мъките?

П.С. @FlyTraveler, доколкото си спомням, ти също имаше билети с Gotogate... При теб има ли развитие?

SAS "препоръчват" ако билетите са закупени през посредник, да се обърнеш към него, но вече не те отсвирват директно... пишеше, че правителството им е забранило да отказват директна комуникация с пътниците. Чудим се какво да правим и дали има смисъл да се свързваме с тях или директно с Gotogate да се говори. Последните имат такса от 30€, но това е по-белият кахър... Лошото е, че много удобно се "застраховат", че отнема много време докато авиокомпаниите им върнат парите и те след това да ги възстановят, та не е ясно дали няма да вземат парите и да ни мотаят. Иначе има и опция с ваучери с валидност 12 месеца, като ако след това не са използвани, пак можеш да си поискаш парите (естествено ако до тогава има авиокомпания)... Чудим се как да процедираме. 

Публикувано:
преди 13 минути , stanislavpp каза:

Така е, ма пощръкляхме :(((((Лично аз, асоциирам свободата, като съвкупност от много неща и главното - свободно да пътувам колкото, когато и където искам.

Както казва Монтен: “ Аз никога не съм имал намерение да ходя в Индия. Но ако сега някой забрани моя достъп до тази страна, от това животът ми ще стане непоносимо тежък“. 

• Харесвам 19
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , chandni каза:

Чудим се какво да правим и дали има смисъл да се свързваме с тях или директно с Gotogate да се говори.

Опитайте се да получите изричен отказ (било през поща или чат) от Gotogate за възстановяване на сумата, която сте платили, и после оспорвайте плащането пред банката като цитирате отказа да ви възстановят парите за неполучена услуга.   

Публикувано:
В момента, Фичо каза:

Опитайте се да получите изричен отказ (било през поща или чат) от Gotogate за възстановяване на сумата, която сте платили, и после оспорвайте плащането пред банката като цитирате отказа да ви възстановят парите за неполучена услуга.   

Едва ли ще се случи. Gotogate са написали, че съдействат с възстановяването на сумата, но това зависи от АК. В същото време билетите са закупени януари месец и ако наистина срокът за оспорване е 120 дни от покупката, а не от предполагаемата дата на пътуването, срокът за оспорване пред Curve е изтекъл.

Публикувано:
преди 24 минути , Eva eva каза:

Аз също съм на мнение, че форума е за да споделяме хубаво и лошо!И аз тази година имам 2 провалени пътувания и ми иде да се разкрещя на целия свят за това което се случва...Незнам какво ще стане занапред, но немога да се примиря с "новият световен ред "🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

аз пък почнах да проучвам условията в карантинните хотели в Гърция... :smile: гледам и в трипадвайзър доста народ се тревожи, уж не заради себе си, а ако някой от съседните редове в самолета се окаже позитивен

видях в едно видео горе-долу какво представляват - стайче със спалня, телевизор и гардероб, оставят ти храната, чаршафите и кърпите отпред, и не излизаш никъде; държавата плащала на хотелите по 15 евро на ден, ако стаята е свободна и по 50 евро /включва и храната/, ако е заета с карантинирани

• Харесвам 1
Публикувано:

Знаете ли колко американски туристи не са спазвали карантината в UK and Ireland знаят че шанса всеки да го проверят дали я спазва не е 100 %...както се казва всеки с акъла си:)

Публикувано:

А добре де как така от днес за утре слагат карантина? Ами ако те заварва вече като си вляал в страната /Италия в случая/, какво следва?

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

А добре де как така от днес за утре слагат карантина? Ами ако те заварва вече като си вляал в страната /Италия в случая/, какво следва?

Елементарно, Уотсън... Карантина следва 🙂

• Смея се 3
Публикувано:
преди 13 минути , chandni каза:

Елементарно, Уотсън... Карантина следва 🙂

Искаш да кажеш,че аз съм влезнал вчера, а карантината я налагат утре и някой ще ме издири и принуди да се карантирам? Това някак не ми се вижда реално. Който влязал, влязал останалите да му мислят си мисля аз.

Публикувано:

По-скоро, ако сега влизаш, тогава има карантина. Ако си влязъл преди 5 дни, мисля, че не би трябвало да има карантина.

В Украйна вече сложиха лаборатории за пср тестове на летищата в Киев, Лвов и Харков. Който идва от червена зона, може да си направи тест там и след 24 часа резултатът се изпраща по имейл на английски, както се изпраща на службата, която следи за спазване на карантината. Също може да се направи и на излизане от Украйна. В Киев струва 2500 гривни, което към момента е 150 лева. Откакто пуснаха украинците в БГ, заради туризма, изведнъж БГ влезе в зелената зона за Украйна. 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Ivko каза:

Искаш да кажеш,че аз съм влезнал вчера, а карантината я налагат утре и някой ще ме издири и принуди да се карантирам? Това някак не ми се вижда реално. Който влязал, влязал останалите да му мислят си мисля аз.

Естествено, че не. Ако си влязъл вчера, а карантината е от днес, тя не важи за теб. Имах предвид ако въведат карантина при завръщането ти за държавата, до която си пътувал. Това, че когато си тръгвал е била в зелената зона и не е имало карантина, не значи, че като се върнеш, ако междувременно е въведена, няма да те карантинират.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

аз пък почнах да проучвам условията в карантинните хотели в Гърция... :smile: гледам и в трипадвайзър доста народ се тревожи, уж не заради себе си, а ако някой от съседните редове в самолета се окаже позитивен

видях в едно видео горе-долу какво представляват - стайче със спалня, телевизор и гардероб, оставят ти храната, чаршафите и кърпите отпред, и не излизаш никъде; държавата плащала на хотелите по 15 евро на ден, ако стаята е свободна и по 50 евро /включва и храната/, ако е заета с карантинирани

Четох за първите карантинирани на Тасос - обясняваха, че можели да излизат в градината и на басейна, без напускане извън оградата. Семейството също се карантинира, но за българи и  сърби е разрешено да се върнат в страните си, така че има избор.  

Публикувано:
В момента, анамари каза:

Четох за първите карантинирани на Тасос - обясняваха, че можели да излизат в градината и на басейна, без напускане извън оградата. Семейството също се карантинира, но за българи и  сърби е разрешено да се върнат в страните си, така че има избор.  

сигурно е разрешено, ако са със собствената си кола и могат да стигнат до границата, без никакво спиране

ако си със самолет или ферибот донякъде, стоиш в стаята до края на 14-те дни

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , анамари каза:

Аз пък четох за тези хотели, че идеята е да си сам в стая.Ако си със семейството си има шанс да сте заедно, но ако пътуваш с приятели например, вероятно ще сте в отделни стаи и категорично не се излиза.Медицинските лица, които взимаха проби за тестовете на летището споменаха нещо от рода, че ако теста е положителен след 7 дни те тестват пак т.е. допуска се възможността първият тест да бърка. В такъв случай би било много опасно да се смесват хората в подобен хотел, разхождайки се насам-натам.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.