Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
13 hours ago, EliDion said:

Е ние в крайна сметка рискова страна ли сме. Някой ако може да даде линк към този списък на Институт Робърт Кох, защото аз не намерих. Иначе пише "Рисковите зони са тези с повишена честота на 7 дни от 50 случая/100 000 жители".

Мисля, че е това, линк от Института Робърт Кох е, но дават информация за 14-дневен период https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea. На границата сме 😞 

• Харесвам 1
Публикувано:
13 hours ago, EliDion said:

Е ние в крайна сметка рискова страна ли сме. Някой ако може да даде линк към този списък на Институт Робърт Кох, защото аз не намерих. Иначе пише "Рисковите зони са тези с повишена честота на 7 дни от 50 случая/100 000 жители".

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

В края на страницата са изброени рисковите страни. В момента България не е сред тях, но това може да се промени. 

Публикувано:
преди 4 часа, DaBo каза:

Полетът е директен до Бургас

От май месец насам няколко пъти ми се наложи да се обаждам на информацията на летище Варна с подобни въпроси, карантини и т.н.

За българи и чужди граждани от различни дестинации.

Всеки път бяха много отзивчиви и с правилното инфо.

Летище Бургас и Варна са с един собственик и мениджмънт, така че предполагам и в Бургас би трябвало да така.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 32 минути , Eva eva каза:

Мисля, че е това, линк от Института Робърт Кох е, но дават информация за 14-дневен период https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea. На границата сме 😞 

Германците гледат 50/100 000 заболели за седмица, не за 14 днеа както е посочено в статията. Трябва да имаме по 500 болни на ден в продължение на седмица, за да предприемат мерки. Така че реално имаме много по-малко заболели от посочената от тях граница.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, chandni каза:

@Topfly, има ли развитие по твоя случай с Gotogate,  че преди малко мъжът ми провери билетите на SAS, които бяхме купили за родителите му до САЩ и се оказа, че са отменени, та предстои ходене по мъките?

П.С. @FlyTraveler, доколкото си спомням, ти също имаше билети с Gotogate... При теб има ли развитие?

Не съм контактувал с тях още. До последно се надявах, всъщност продължавам малко да се надявам да си презаверя билета директно с авиокомпанията (Ethiopian) за Танзания или Кения през август и чакам да видя за конкретни дати и дали изобщо ще правя такова пътешествие.

• Харесвам 2
Публикувано:

Обявените карантини след пристигане от определена държава нали не важат, ако само се преминава транзитно (сменят се полети на летище, без да се влиза в страната)? Примерно, летя през Италия за някъде другаде или се прибирам през Италия за България и само сменям самолети в Рим или Милано?

Публикувано:
преди 7 часа, Marisha каза:

Ако правилно разбирам мерките в Италия спрямо България засега са само за 1 седмица. Италиано разбиращи да кажат.

http://www.viaggiaresicuri.it/

И аз така го разбирам...но явно всички мерки за сега са съгласувани до 31 юли...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 часа, FlyTraveler каза:

Обявените карантини след пристигане от определена държава нали не важат, ако само се преминава транзитно (сменят се полети на летище, без да се влиза в страната)? Примерно, летя през Италия за някъде другаде или се прибирам през Италия за България и само сменям самолети в Рим или Милано?

Ми зависи...

Ако се прекачваш в Италия мерките на Италия не те интересуват, защото не влизаш там и няма как да ги приложат. От друга страна, Щатите например няма да те пуснат да влезеш, дори ако само се прекачваш в Шенген, така е дефинирано изрично

• Харесвам 1
Публикувано:

Едно инфо, което е полезно само за тези от нас, които живеят в Германия. От днес при кацане на летищата в NRW от рискови държави, пътуващите имат право да си направят безплатен тест, за да избегнат карантината. За момента важи за летищата Дюселдорф, Дортмунд, Мюнстер, а след няколко дни и в Кьолн ще има тестцентър. В следващите дни и седмици най-вероятно ще стане така в цяла Германия. Поне за големите летища де. А тези, които идват от не рискови държави, също ще имат право на безплатен тест, но не на летището, а вече в тестцентрове в градовете или при личния лекар.

• Харесвам 12
Публикувано:
4 hours ago, bad kid said:

И аз така го разбирам...но явно всички мерки за сега са съгласувани до 31 юли...

Този сайт на коя организация е?

Намерих информация на тяхното Министерство на външните работи:

https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

Тук не пише, че мерките са валидни до 31 юли, но явно на определен период си преразглеждат решенията. Не знам, за мен малко неясно е написано - хем съгласно т. 2 следва да се карантинираме, хем в т. 5 пише, че ограниченията за туризъм са отпаднали, включително и за България... Аз бих го написала по-различно 🙂 Така или иначе ще поизчакам, преди да активирам флекса, може пък и да се случи някакво чудо 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Едно инфо, което е полезно само за тези от нас, които живеят в Германия. От днес при кацане на летищата в NRW от рискови държави, пътуващите имат право да си направят безплатен тест, за да избегнат карантината. За момента важи за летищата Дюселдорф, Дортмунд, Мюнстер, а след няколко дни и в Кьолн ще има тестцентър. В следващите дни и седмици най-вероятно ще стане така в цяла Германия. Поне за големите летища де. А тези, които идват от не рискови държави, също ще имат право на безплатен тест, но не на летището, а вече в тестцентрове в градовете или при личния лекар.

А за Франкфурт дали си срещал някакво инфо?

Публикувано:
преди 3 часа, Blagovesta78 каза:

А за Франкфурт дали си срещал някакво инфо?

За Франкфурт засега знам за нормалния тестцентър, който е 59+9 евро за нормален тест (т.е. резултат до 6 часа) и 129 за експресен (до 3 часа). Обаче това с безплатните тестове очевидно ще е за цяла Германия. Само не знам Франкфурт от коя дата ще почнат. Знам, че билд не е най-достоверния източник, ама ето и линк:

https://www.bild.de/news/inland/news-inland/gesundheitsminister-einig-alle-urlaubs-rueckkehrer-zum-corona-test-72056800.bild.html

• Харесвам 5
Публикувано:

Малдиви - Местните острови няма да бъдат отворени за туристи от 1ви Август, поради нарастващия брой заразени в Мале. В средата на Август ще бъде обявено кога ще ги отворят за туристи, като предвижданията са това да стане най-рано през Септември.

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:

Върти ми с вглавата ед

но трипче с колата до Румъния и Украйна. С Румъния все още нямаме проблем да пътуваме, но някой има ли инфо как стои въпроса с Украйна-имаме ли карантина там и тук след като се върнем, имат ли румънците изискване за карантина на влизане от Украйна? 

@DaBo тагвам те😊

• Харесвам 2
Публикувано:

От Ница  към Санремо какъв е контролът с автобус  или с кола, спира ли някой, че така са ми нощувките - след Ница в Санремо.

Публикувано:

Да, явно тази година ще се окаже най-кошмарната от към пътувания. И тези намордници, които изискват на все повече места, просто развалят удоволствието от пътуванията. Затова аз прилагам тук информация за някои европейски държави и къде се изискват намордници. Шведите са с най-разумна политика спрямо намордниците, както и Кипър.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/07/26/4095674_maskite_v_evropa_kude_sa_zaduljitelni/

В Мадрид, между другото, въпреки че навън не се изискват намордници задължително, от 100 души едва ли ще видите и 2-3 без намордник да се мотаят. Ако видите човек без маска, спокойно може да го поздравите със здравей Crazy horse! Да, аз съм!😂

А, между другото, Енрике Руис Ескудеро - главният здравен служител на област Мадрид, препоръча преди няколко дни дори носене на маски вкъщи, ако дойдели гости. Счупи тъпомера просто!

• Харесвам 14
  • Смея се 11
Публикувано:
4 hours ago, Juliaaa said:

Върти ми с вглавата ед

но трипче с колата до Румъния и Украйна. С Румъния все още нямаме проблем да пътуваме, но някой има ли инфо как стои въпроса с Украйна-имаме ли карантина там и тук след като се върнем, имат ли румънците изискване за карантина на влизане от Украйна? 

@DaBo тагвам те😊

В момента за идващи от България в Украйна няма карантина. Мисля, че и за румънците също. Ако влизате от Украйна в Румъния, минавате единствено транзитно, защото ЕС все още не е пуснал украинците, само БГ и Хърватска правят изключение за тях. Връщайки се от Украйна в БГ пак няма карантина. Всичко това е към днешна дата. По-нататък какво ще стане, не се знае.

Единственото условие за влизане в момента в Украйна е наличие на мед.застраховка, покриваща лечение на ковид за периода на престой + 2 седмици след това. Трябва да е преведена на английски/руски, за да разберат какво пише. Както, естествено, зелена карта на колата.

В момента не може/не трябва да се минава през Молдова, затова удобните граници за влизане в Украйна са от северна Румъния.

• Харесвам 8
Публикувано:

Как стоят нещата с Малта? Ограничения, тестове, карантина. Според сайта на туристическото министерство на Малта няма никакви ограничения за България, но не знам доколко е актуална тази информация.

Публикувано:

@Crazy Horse що така обиждаш най- новият моден аксесоар ? Не се чувствам комфортно да снимам хората по улиците, но има невероятни попадения  за маски. Излишно е да споменавам , че избора на маска за дамите за деня върви в унисон с чанта или обувки 🙃. В лъскавите магазини, цената отдавна е надминала 30$ за брой..  Летните флиртове задължително започват с добрият избор на маска, а лошият такъв води до прибиране сам вкъщи ...

произволен сайт:

https://www.etsy.com/search?q=face+mask&mosv=sese&moci=811616521505&mosi=789466228914&ref=etsy-everyday&anchor_listing_id=779431728

• Харесвам 2
  • Смея се 14
Публикувано:

Здравейте,някой знае ли как стои въпроса с кацане във Виена?

Карантина или PSR и там ли си го плащаш или може от Бг да си го носиш?

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой знае ли как стои въпросът с транзитните пътници във Виена - дали трябва тест?  Става дума за полет София - Виена - Ню Йорк, с престой във Виена около 3 часа.

Благодаря!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.