Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Поразгледах сайтовете, обаче не мога да разбера сега ако се пътува за Нидерландия, трябва ли 14 дневна карантина или е само препоръчителна.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 12 часа, Rumiana каза:

Някой знае ли как стои въпросът с транзитните пътници във Виена - дали трябва тест?  Става дума за полет София - Виена - Ню Йорк, с престой във Виена около 3 часа.

Благодаря!

При транзит във Виена не трябва тест.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 часа, Stefan каза:

Как стоят нещата с Малта? Ограничения, тестове, карантина. Според сайта на туристическото министерство на Малта няма никакви ограничения за България, но не знам доколко е актуална тази информация.

Някой с информация по въпроса?

Публикувано:
преди 14 часа, Stefan каза:

Как стоят нещата с Малта? Ограничения, тестове, карантина. Според сайта на туристическото министерство на Малта няма никакви ограничения за България, но не знам доколко е актуална тази информация.

И според сайта re-open EU от 15.07 отпадат ограниченията при пътуване за Малта от България.

Линк към източника

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 52 минути , MayaS каза:

Поразгледах сайтовете, обаче не мога да разбера сега ако се пътува за Нидерландия, трябва ли 14 дневна карантина или е само препоръчителна.

Търсих тези дни информация и аз. 

Навсякъде излиза строго препоръчителна, но никъде не видях задължителна карантина за пристигащи от България в Нидерландия. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, Olianata каза:

Здравейте,някой знае ли как стои въпроса с кацане във Виена?

Карантина или PSR и там ли си го плащаш или може от Бг да си го носиш?

По добре си направете теста в БГ на летището във Виена струва 190 евро, а в някой лабораторий във Виена струва 80-85 евро.Незабравяйте да си носите и приложението на английски или немски(Anlage B или С) попълнено и заверено (подпис и печат )от лабораторията което ще намерите към линка който беше пуснат по горе.

• Харесвам 2
Публикувано:
14 hours ago, Rumiana said:

Някой знае ли как стои въпросът с транзитните пътници във Виена - дали трябва тест?  Става дума за полет София - Виена - Ню Йорк, с престой във Виена около 3 часа.

Благодаря!

Полетите София-Виена са отменени до края на месеца. Не се знае за по-нататък.

Публикувано:
преди 7 часа, Otnesen каза:

Търсих тези дни информация и аз. 

Навсякъде излиза строго препоръчителна, но никъде не видях задължителна карантина за пристигащи от България в Нидерландия. 

Карантината за Нидерландия е по желание 🙂

Публикувано:

Някой постна линк, че е до 31 юли към момента ..но май причината е, че  всичките им мерки за сега са съгласувани дотогава.

Публикувано:
19 minutes ago, Alexander said:

Има ли информация докога Италия е сложила карантина за нас или е безсрочно?

Според мен дори и да има някакъв вид срок до кога важи карантината, пак не е гаранция, че в последния момент няма да я увеличат. Доста несигурно е за съжаление да се пътува по това време...

• Харесвам 2
Публикувано:

За някого може да е полезно. Зададох въпроса по имейл на италианско посолство в София, че имам смяна на летищата в Милано. Дали това се води транзитно преминаване и подлежа ли на карантина. Отговор беше, че имам 36 часа да напусна страната и не подлежа на карантина. Отговарят много бързо. Получих отговор в рамките на 2 часа.

• Харесвам 18
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ново 20:

45E69A5B-B7DF-4060-9CC5-5C2FEAF84413.jpeg.ce8757539415e0cbb1ed329cab78316f.jpeg

Става въпрос за последното изречение... Според МЗ заповедта важи за 3 дни, тоест до 31.07., ако правилно се ориентирам. Летя на 31.07 от Киев. В задача се пита трябва ли ми или не ми трябва пср тест и как по***** се организира тест за един ден....

• Харесвам 2
Публикувано:

Къде пише , че заповедта важи за 3 дни?

От така цитираният текст ти трябва PCR тест защото той започва да важи за хора които влизат от UA от 30.07.

По-добре намери точната заповед и я прочети защото интерпретации на медии, не значи 100% истина. Някой по нагоре в темата беше постнал линк на сайта със Заповедите на МЗ освен това до 31 .07 са още 3 дена така че имаш време ако все пак искаш да правиш това пътуване...Неприятно е че си издават заповедите от днес за днес...

• Харесвам 1
Публикувано:

Намерих заповедта и тя важи до 31.07. Нямам думи просто.... Тук трябва предварително записване за тест и пробата става не по-рано от 48 часа. Ако кацам в БГ в 15:30 на 31.07, то утре след 15:30 трябва да ми вземат пробата. Ако успея да го организирам, то реултатът ще излезе след 48 часа най-рано, тоест точно за полета. Ами ако не успея, което е най-вероятно?! Стоим с мъжа ми и се гледаме умно. Явно ще отложим всякакво прибиране тази година. То все едно за война се стягаме, а не за почивка. А изобщо не ми се мисли и връщането тук. Местните и те ще “отвърнат” на удара и пак не ни върнат в червения списък. Сега 150 лева за тест, на връщане още толкова, аааа не! Евентуално ще видим Луфти, ама като проверявах последно, имаше 18 часа престой на Франкфурт.

• Харесвам 1
Публикувано:

https://www.dnes.bg/politika/2020/07/27/udyljavat-izvynrednata-epidemichna-obstanovka-do-31-avgust.457903

ако това е вярно, то автоматично заповедта му ще стане валидна до 31.08 

да не те подстрекавам, обаче ако имаш вариант от другаде да влезнеш....Just do it....

• Харесвам 1
Публикувано:

Да не ви плаша, но както е до 31.7, така може да стане и до по-късно. Според мене си направете теста, вероятно ще стане по-бързо от точно 48 часа. Вие сте български граждани и няма да ви спрат дори и без тест, но може да се наложи карантина.

Публикувано:

Утре на свежа глава ще го мислим. На всичкото отгоре резултатът излиза на украински. Ха, познайте дали не трябва и превод. Та сега ще се търси и лаборатория с такава опция. По всяка вероятност ще отложа връщането този петък и ще се опитам да го прехвърля за следващия петък да летим заедно с моя мъж. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, DaBo каза:

Утре на свежа глава ще го мислим. На всичкото отгоре резултатът излиза на украински. Ха, познайте дали не трябва и превод. Та сега ще се търси и лаборатория с такава опция. По всяка вероятност ще отложа връщането този петък и ще се опитам да го прехвърля за следващия петък да летим заедно с моя мъж. 

Може би, наистина е по-добре да си отложиш пътуването за другия петък - хем ще сте си заедно, хем едновременно ще се разправяте с тестове и глупости:((.

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, AlexandraKo said:

Може би, наистина е по-добре да си отложиш пътуването за другия петък - хем ще сте си заедно, хем едновременно ще се разправяте с тестове и глупости:((.

Да, точно това решихме. Няма да летя този петък, ще се опитаме да прехвърлим билета за следващия петък. Ако не става, ще вземем нов билет. Тъкмо ще изчакаме евентуална нова заповед. Ако пср тестът остане като условие, ще има много анулации на почивки и съответно не всички планирани полети ще се състоят.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 часа, DaBo каза:

Сега 150 лева за тест, на връщане още толкова, аааа не! 

А на връщане защо пак? Нали за българи е без тест при влизане в Украйна?

Публикувано:
13 minutes ago, Petinam said:

А на връщане защо пак? Нали за българи е без тест при влизане в Украйна?

Засега. По-точно за днес няма. За утре абсолютно не се знае....

Украйна прие, че има две зони - червена и зелена. Зелената зона влиза без карантина/тест. Червената влиза с карантина или тест, направен в тяхна лаборатория. България първо беше в зелената зон, но като започнаха да се увеличават бройките на заразените влезе червената зона. Когато пуснаха украинците в БГ без карантина, някакси изведнъж влезе в зелената зона. 😉 Сега с новата заповед, нищо чудно отново да влезе в червената зона.

А ние, ако изобщо се хванем на хорото да се прибираме, връщането към Украйна ще е в края на август, а дотогава я камилата, я камиларя...

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.