Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

И както се очакваше, от днес България е в червения списък за влизащите в Украйна. Който идва от БГ го чака обсервация или домашна карантина, или платен тест.

https://moz.gov.ua/uploads/5/25269-25267_informacia_na_27_07_po_aktivnih_vipadkah_na_100_tis_nas.pdf

Ако в БГ някой е разчитал на украински туристи, да забрави. Няма как украинско 4-но семейство да плати по средно 900-1000 лева за пср тестове за едноседмична почивка в България... 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, DaBo каза:

И както се очакваше, от днес България е в червения списък за влизащите в Украйна. Който идва от БГ го чака обсервация или домашна карантина, или платен тест.

https://moz.gov.ua/uploads/5/25269-25267_informacia_na_27_07_po_aktivnih_vipadkah_na_100_tis_nas.pdf

Ако в БГ някой е разчитал на украински туристи, да забрави. Няма как украинско 4-но семейство да плати по средно 900-1000 лева за пср тестове за едноседмична почивка в България... 

Украински туристи има.

Това което ми казаха: има осигурен транспортен, транзитен коридор през Румъния, нужен е отрицателен ПСР тест, застраховка за Covid и резервация от хотел или приглашение от бг адрес. Това са изискванията. За съжаление не знам дали тези условия важат за пристигащите със самолет:mellow:

Публикувано:
26 minutes ago, Kalina Ivanova said:

Украински туристи има.

Това което ми казаха: има осигурен транспортен, транзитен коридор през Румъния, нужен е отрицателен ПСР тест, застраховка за Covid и резервация от хотел или приглашение от бг адрес. Това са изискванията. За съжаление не знам дали тези условия важат за пристигащите със самолет:mellow:

Има тези, които са вече пристигнали. Условията са еднакви за всички без значение как пристигат. Проблемът е, че тестът струва около 150 лева на човек и трябва да се направи два пъти - един път на влизане в БГ и един път на влизане в Украйна тоест 300 лева/150 евро на човек само за тестове. Ако не си направят тест в Украйна, остават две седмици в карантина. Смятам, че много хора ще се откажат в този случай. Поне първият отзвук по медии тук е такъв. 

Моят билет е прехвърлен за следващия петък, като сме решили да изчакаме дали няма да има някаква нова заповед. В началото на следващата седмица ще решим какво изобщо ще правим.

• Харесвам 10
Публикувано:
На 27.07.2020 г. в 22:44, Marisha каза:

За някого може да е полезно. Зададох въпроса по имейл на италианско посолство в София, че имам смяна на летищата в Милано. Дали това се води транзитно преминаване и подлежа ли на карантина. Отговор беше, че имам 36 часа да напусна страната и не подлежа на карантина. Отговарят много бързо. Получих отговор в рамките на 2 часа.

На нас ни отговориха, че този транзит е възможен само в посока към България. Наобратно не. 

Писахме им мейли с @mary_shery, на нея са й отговорили това:

транзитно преминаващите през територията на Италия разполагат с 36 часа да напуснат страната и да се отправят към тази по адресна регистрация.

За допълнителни въпроси и информация, относно пътуването Ви до Швейцария през Италия, можете да се обърнете към Българското Посолство в Рим: https://www.amb-bulgaria.it/

Моля, информирайте се също и на нашият уебсайт, по-конкретно в раздела посветен на COVID 19:

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/it/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/02/informazioni-su-covid-19-nuovo.html

На мене пък ми се обадиха по телефона и ми потвърдиха същото - 36 часовият транзит през Италия е възможен само в посока към България (или към страната, където имате адресна регистрация).

П.П. Уточнявам, че на нас ни трябва транзит с влак и автобус към и от Швейцария, а не между две летища.

• Харесвам 7
Публикувано:

Някой може ли да пусне линк с официалната информация с подробностите относно карантината при влизане в Италия?

Според нашите сайтове, ако има престой до 36 часа в Италия няма карантина, нито тестове, но искам да го видя на италиански или английски в оригинал.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8856626

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Някой може ли да пусне линк с официалната информация с подробностите относно карантината при влизане в Италия?

Според нашите сайтове, ако има престой до 36 часа в Италия няма карантина, нито тестове, но искам да го видя на италиански или английски в оригинал.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8856626

Дори и тук пише, че 36 часа е само при прибиране към страната, на която си жител. Иначе карантина.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
На 28.07.2020 г. в 15:10, Otnesen каза:

https://m.fakti.bg/world/496508-i-kipar-sloji-balgaria-v-chernia-spisak

И Кипър ограничава пристигащи от България от 1 август. 

Нормално, ако тази новина е вярна при положение че се качваш в самолета само срещу отрицателен тест.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bylgarin-s-koronavirus-vdigna-na-krak-vlastite-v-kipyr-6112926

Публикувано:
1 hour ago, Capitan Morgan said:

Нормално, ако тази новина е вярна при положение че се качваш в самолета само срещу отрицателен тест.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bylgarin-s-koronavirus-vdigna-na-krak-vlastite-v-kipyr-6112926

Ако имаш разрешение за дългосрочно пребиваване в Кипър, тест може да се направи и при кацане на летището. Най-вероятно работи там този човек, не е турист.

Публикувано:

Здравейте,

някой има ли актуална информация за Португалия? България ер ми отмениха полета през май и имам намерение да ходя в края на август за около 10 дни - малко плаж и после обиколка на страната.

Публикувано:
преди 8 минути , mitaka каза:

Здравейте,

някой има ли актуална информация за Португалия? България ер ми отмениха полета през май и имам намерение да ходя в края на август за около 10 дни - малко плаж и после обиколка на страната.

И аз съм така, за влизане няма проблеми, но аз прибиране в Бг има. В момента няма директни полети, та може и да е плюс това при евентуално връщане, но цените не са ниски с нормалните АК.

Най-лесно и евтино  е да се лети до Мадрид и след това с кола под наем към Португалия, хем връщането ще е без проблеми от Испания към България.

Публикувано:
преди 9 минути , Alexander каза:

И аз съм така, за влизане няма проблеми, но аз прибиране в Бг има. В момента няма директни полети, та може и да е плюс това при евентуално връщане, но цените не са ниски с нормалните АК.

Най-лесно и евтино  е да се лети до Мадрид и след това с кола под наем към Португалия, хем връщането ще е без проблеми от Испания към България.

Билетите са ми подарък от България ер (компенсация за отменен полет Варна-София) и трябва да ги използвам до края на годината, така че цената не е определяща. От август има директни полети до Лисабон. Ако обратният ми полет е с прикачване от държава без карантина, дали ще мога да кажа че идвам от тази държава?😀

Публикувано:
преди 9 минути , mitaka каза:

Билетите са ми подарък от България ер (компенсация за отменен полет Варна-София) и трябва да ги използвам до края на годината, така че цената не е определяща. От август има директни полети до Лисабон. Ако обратният ми полет е с прикачване от държава без карантина, дали ще мога да кажа че идвам от тази държава?😀

Не виждам директни полети в нито един ден през август, минават от къде ли не, Англия, Испания, Италия, Швейцария.

Вероятно няма да имаш проблеми, ако минеш през държава без забрани на връщане.

Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

Не виждам директни полети в нито един ден през август, минават от къде ли не, Англия, Испания, Италия, Швейцария.

Вероятно няма да имаш проблеми, ако минеш през държава без забрани на връщане.

image.png.2a2d44d9223077754f5866915f880d92.png

Публикувано:

Дано отпадне карантината скоро. Не мисля да рискувам, защото ще бъдем цялото семейство.

Публикувано:
Преди 1 час, mitaka каза:

Напр. Амстердам

Лисабон - Амстердам, Transavia  относително евтино. И Амстердам - София - air.bg

Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Напр. Амстердам

Лисабон - Амстердам, Transavia  относително евтино. И Амстердам - София - air.bg

Нали в Нидерландия ни чака 14 дневна карантина? Последно такава новина излезе за бг граждани.

Публикувано:
преди 16 минути , Мари Николова каза:

Нали в Нидерландия ни чака 14 дневна карантина? Последно такава новина излезе за бг граждани.

Това е ако идваш от БГ и то, май, силно препоръчителна, а не задължителна. (не съм сигурен, с такова впечатление останах)

Като се каца от Португалия (Лисабон) в Амстердам е Шенгенски полет и никой за нищо не те проверява.

• Харесвам 4
Публикувано:

Добре, де, кажете ми това нормално ли е? Нова заповед от днес до края на август. Не съм я чела цялата, а само това, което ме интересуваше: украинците отново влизат без тест. Побъркаха ни за три дни. Говорим си в онлайн група с други българи тук - хората променяха полети, организираха спешни тестове, лудница направо.

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/07/30/zapoved_rd-01-443_dZsaEGr.pdf

Аз си обърнах програмата в БГ с краката нагоре, заради предната им заповед само преди 3 дни. Дано тази наистина е до края на август!

• Харесвам 6
  • Шок 4
Публикувано:
Преди 1 час, DaBo каза:

Добре, де, кажете ми това нормално ли е? Нова заповед от днес до края на август. Не съм я чела цялата, а само това, което ме интересуваше: украинците отново влизат без тест. Побъркаха ни за три дни. Говорим си в онлайн група с други българи тук - хората променяха полети, организираха спешни тестове, лудница направо.

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/07/30/zapoved_rd-01-443_dZsaEGr.pdf

Аз си обърнах програмата в БГ с краката нагоре, заради предната им заповед само преди 3 дни. Дано тази наистина е до края на август!

Оф! 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, DaBo каза:

Вече имаме нов Министър на здравеопазването, и това е нормално да има нова заповед.

Но жалко за Вас, че само Ви разиграват така! 

То човек направо да се шашардиса от тези промени само.  

• Харесвам 1
Публикувано:

А докато излезе резултатът от теста на летището какво се случва с пътника? Под карантина ли е? За колко време излиза резултатът?

Публикувано:
1 minute ago, Petinam said:

А докато излезе резултатът от теста на летището какво се случва с пътника? Под карантина ли е? За колко време излиза резултатът?

Да! Влиза се със свалена апликация за следене за спазване на карантина. Ако си направиш тест на летището, става за 24 часа и резултатът се изпраща по ел.поща на тествания, както и на службата, която отговаря за спазване на карантината. Получаваш смс/алърт на апликацията, че отпадаш от карантина. 
Карантината е за тези, които идват от страна в червената зона, според местните разпоредби. 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.