Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 15 минути , Coo каза:

Абсолютно! Аз тъкмо гледах за есента до Абу Даби и бяха нереално добри, към 80 лв./човек за датите, които гледах. Флай Дубай до Дубай бяха 4-5 пъти над това.

В Абу Даби има какво да се прави, ферарита, коли, детето ще пищи от радост. В момента се чудя дали да ги взема с пълното съзнание, че до есента може и да ни спрат, ако детето пусне дори сопол чист като сълза. Или яко глоби, защото си олигавя маската за лице на 15тата минута носене. Но поне човъркане до мозъка за PCR няма, а това е почти безценно! 🙂

А за круизи от Абу Даби да не говорим...

В момента, bonboneva каза:

А за круизи от Абу Даби да не говорим...

И зоопаркът е много хубав...

Но не разбрах дали има карантина за нас като се върнем от ОАЕ. Някой знае ли?

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Това си мислех. Имам ваучер на  MSC и се чудя, дали да рискувам за януари.

И аз на Коста. Много се изкушавам, ама за октомври... съвсем рисковано...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко се получи отклоняване от темата, ама като става дума за Абу Даби - да не забравяме и арабския Лувър. 

"ЛУВЪР В ПУСТИНЯТА": ОСМОТО ЧУДО НА СВЕТА В ЧИСЛА

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 54 минути , Coo каза:

Аз тъкмо гледах за есента до Абу Даби и бяха нереално добри

И аз бях взела едни нереално добри билети до Лисабон, но после Wizz анулираха полетите до там до април 2021. При Wizz въобще не е ясно дали полетите ще се изпълнят, важно е кеш да вземат, но да не се отклоняваме повече от темата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, mitaka каза:

С пул тестовете на Писанец може ли да се ходи в Гърция? Тази лаборатория не я виждам в списъка на лицензираните лаболатории, чийто тестове за COVID-19 ще бъдат признавани от гръцката страна.

Ако трябва да съм искрена - не знам, нямам инфо от първа ръка,че някой си е направил тест там и е минал или не е минал и че въобще се проверяват някакви списъци с лаборатории. В същото време в сайта на егейските авиолинии пише:

Passengers entering Greece, via air connections, from Bulgaria and Romania, from the morning of Tuesday, July 28, until August 15, are required to show the PLF (as decribed below) as well as a negative molecular control (PCR) result for the coronavirus, which has been carried out during the last 72 hours before their arrival in Greece. Greek citizens, holders of residence permits and those who travel for essential reasons are excluded.

Никъде не пише, че че трябва да са от лаборатории от определн списък.

На сайта на МнВр пише (и то е по повод Кулата Промахон):

Гръцкото посолство уточни днес, че сертификатите за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъдат издадени на английски език и да съдържат името и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.

За улеснение на българските граждани МВнР публикува списък с лицензираните лаборатории у нас за извършване на тестове за коронавирус, който е достъпен на официалния ни сайт, както и на сайтовете на посолството ни в Атина и на Генералното консулство в Солун на следните линкове:
https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986 

т.е ако лабораторията е акредитирана от съответните национални органи по акредитация, дори да не е специално за Ковид е ок, този списък е само пожелателен и за улеснение. Така го разбирам аз.  Сега дали е акредитирана - не знам. 

В протокола за пристигане,  пише същото, че лабораторията трябва да е акредитирна, но също не няма списък от конкретни лаборатории:

https://travel.gov.gr/#/

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Бръмбар каза:

Ако трябва да съм искрена - не знам, нямам инфо от първа ръка че някой си е направил тест там и е минал или не е минал и че въобще се проверяват някакви списъци с лаборатории. В същото време в сайта на егейските авиолинии пише:

Passengers entering Greece, via air connections, from Bulgaria and Romania, from the morning of Tuesday, July 28, until August 15, are required to show the PLF (as decribed below) as well as a negative molecular control (PCR) result for the coronavirus, which has been carried out during the last 72 hours before their arrival in Greece. Greek citizens, holders of residence permits and those who travel for essential reasons are excluded.

Никъде не пише, че че трябва да са от лаборатории от определн списък.

На сайта на МнВр пише (и то е по повод Кулата Промахон):

Гръцкото посолство уточни днес, че сертификатите за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъдат издадени на английски език и да съдържат името и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.

За улеснение на българските граждани МВнР публикува списък с лицензираните лаборатории у нас за извършване на тестове за коронавирус, който е достъпен на официалния ни сайт, както и на сайтовете на посолството ни в Атина и на Генералното консулство в Солун на следните линкове:
https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986 

т.е ако лабораторията е акредитирана от съответните национални органи по акредитация, дори да не е специално за Ковид е ок, този списък е само пожелателен и за улеснение. Така го разбирам аз.  Сега дали е акредитирана - не знам. Но виждам, че и Геника, която се коментираше  някъде по-нагоре също не е в списъка.

В протокола за пристигане,  пише същото, че лабораторията трябва да е акредитирна, но също не няма списък от конкретни лаборатории:

https://travel.gov.gr/#/

Пише го на сайта на гръцкото посолство.  И от нашата лаборатория в Карлово,  единствената,  която прави тестове за Ковид ми казаха, че техния тест няма да ми свърши работа,  защото не са в списъка. 

Връзка към коментар
преди 42 минути , iaia_mama каза:

А за Турция знае ли някой? Има ли карантина за влизащите в Турция от България и обратното. А ПСР тест изискват ли?

За влизане нищо няма,  за връщането трябва тест, но от турска страна било много организирано, правели тестове на всякъде,  на летището и на Капъкуле. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Монако някой може ли да даде инфо дали може да си влиза свободно от Франция без карантина или тестове ?

Намирам инфо което незнам как да го тълкувам 🙄 Дали може да ни изтълкуват като highly-infected areas след като сме били в БГ последните 14 дни ?

General:

Monaco’s border with France is open, and travel restrictions are the same as in France. Domestic restrictions are have been almost fully lifted.

Can I travel to Monaco?

Monaco is subject to France’s travel restrictions

• Citizens and residents of EU member countries, as well as Andorra, Iceland, Liechtenstein, Norway, San Marino, Switzerland and the Vatican can travel to and from France freely
  • Other nationalities are still banned from entering France

Do I need to go into quarantine when arriving to Monaco?

Anyone entering Monaco from highly-infected areas will be required to present a negative PCR test upon arrival, or get tested at their accommodation and quarantine until results are in.

Are COVID-19 tests required to travel to Monaco?

Anyone arriving to Monaco from highly-infected areas, will be required to present a negative PCR test, no older than 72 hours.

Връзка към коментар

сигурно и това е предпоследно за Германия, ама за всеки случай да го постна

https://nova.bg/news/view/2020/08/07/295904/от-утре-тестват-влизащите-в-германия-от-три-региона-у-нас/?utm_source=nova&utm_medium=push&utm_campaign=onesignal

От утре, 8 август, всички пристигащи в Германия от Варна, Благоевград и Добрич ще подлежат на задължително тестване за COVID-19. Трите региона ще бъдат обявени за рискови. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба. Това съобщиха от Министерството на външните работи у нас.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , antea каза:

https://nova.bg/news/view/2020/08/07/295904/от-утре-тестват-влизащите-в-германия-от-три-региона-у-нас/?utm_source=nova&utm_medium=push&utm_campaign=onesignal

От утре, 8 август, всички пристигащи в Германия от Варна, Благоевград и Добрич ще подлежат на задължително тестване за COVID-19. Трите региона ще бъдат обявени за рискови. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба. Това съобщиха от Министерството на външните работи у нас.

И как ще определят кой от къде пристига. По лична карта или по летище на излитане.  Летището е във Варна, но ние сме от Русе и не влизаме във Варна преди полета? Офффф аман от глупости.

П.п. в списъка няма промени, все още.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 22 минути , antea каза:

Много "ще" в тази новина при положение, че трябва да важи след по-малко от 6 часа. Явно тия региони са прехвърлили 50 заболели на 100 000 за 7 дни. Но особено във Варна се дължи на плъзването на заразата в един дом за възрастни хора. Бързо ще падне.

Връзка към коментар
6 hours ago, Asya Assenova said:

Толкова ли са страшни тези тестове? Сума ти народ си прави всеки ден. Не съм си правила, затова питам.

Не е животозастрашаваща манипулация, но е гадно. Бърка се дълбоко. За да нама наранявания не трябва да се движиш. Ако се движиш, има, тече кръв и т.н. Процедурата е кратка, но е цяла болезнена вечност:) Моето дете още няма три години. Нито ще разбере защо не трябва да мърда, нито ще търпи това без писъци и няколко души да го натискат да не мърда. Ако не се налага по здравословни причини, на този етап не бих го направила на детето си за едната екскурзия. Затова и се накефих на новината, че за лица под 12г ОАЕ не изискват pcr тест.

19-36-25-Nasopharyngeal-Swab-1.jpg

19-36-46-images.jpg

• Шок 1
  • Замислям се 4
Връзка към коментар
21 minutes ago, EliDion said:

И как ще определят кой от къде пристига. По лична карта или по летище на излитане.  Летището е във Варна, но ние сме от Русе и не влизаме във Варна преди полета? Офффф аман от глупости.

П.п. в списъка няма промени, все още.

6 minutes ago, tch said:

Много "ще" в тази новина при положение, че трябва да важи след по-малко от 6 часа. Явно тия региони са прехвърлили 50 заболели на 100 000 за 7 дни. Но особено във Варна се дължи на плъзването на заразата в един дом за възрастни хора. Бързо ще падне.

В Берлин новата учебна година почва в понеделник. Мои приятели с дете вчера тръгнаха от Русе за натам. Може мярката с тестове да е и заради отварянето на училищата и очаквания голям брой завръщащи се отпускари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 43 минути , antea каза:

Е, вече просто нямам представа с каква дестинация да си сменя билетите от райън, а утре ми е крайният срок за решение 🤪

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 30 минути , Lindt каза:

Е, вече просто нямам представа с каква дестинация да си сменя билетите от райън, а утре ми е крайният срок за решение 🤪

Vive la France! :grin:

Или пък полет до Шарлероа и от там Гент, Брюж, Лил  или пък към Валония - Намюр, Динан и бира Leffffffff.:smile3:

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Фичо каза:

Vive la France! :grin:

Или пък полет до Шарлероа и от там Гент, Брюж, Лил  или пък към Валония - Намюр, Динан и бира Leffffffff.:smile3:

За момент си помислих, че не е лоша идея да навържа маршрут през 5 държави за 5 дни и да сме "транзит" и изключение от потенциалната карантина, но сигурно ще има условие да не ползваме обществен транспорт. 

Може ако на някой супер много му се пътува да пробва така - полет до една страна, кола под наем, обикаляне на 4-5 съседни държави и връщане на колата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Направо ми идва да вия от яд.

Вече сме "вътре" за Германия. Да, за сега само три области, но според мен е въпрос на дни/часове да сложат цялата ни смешна държавица.

Bulgarien – die folgenden die Verwaltungsbezirke („Oblaste“) gelten derzeit als Risikogebiete (seit 7.August):
o Blagoevgrad
o Dobritch
o Varna

Ама, пък, от друга страна си гледаме мача ЦСКА-ЦСКА на живо, един върху друг.

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Амииии чакаме. Уиз дали ще реагират някак? Не че им дреме, че много хора ще се откажат да пътуват. В понеделник ще се пробвам да звънна с посолството да питам дали се гледа адресна регистрация. Не виждам ккак по друг начин ще хванат Добрич и Благоевград, а нас да ни сложат в торбата щото сме от летище Варна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Извинявам се за тъпия въпрос, но кое е летището на област Благоевград? Очевидно - София.

По тази логика ще баннат всички пристигащи от летище София, което дълбоко ме съмнява.

По-скоро ще се гледа адресната регистрация.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.