Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

май ако се направи тест в  България може да се избегне карантината, понеже ще покажеш готов отрицателен резултат

Считано от 19, 45 ч. на 7 август т. г., се въвеждат задължителни тестове за COVID-19 за всички пристигащи в Германия от райони, определени от властите като рискови.
Списък на рисковите райони е публикуван на следната интернет-страница:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

България е включена в списъка с областите – Варна, Добрич и Благоевград.

Основание за определяне на определен район за рисков са 50 нови случаи на заразени на 100 000 жители за последните седем дни.
До получаване на резултата от теста, за засегнатите лица е в сила задължителна 14-дневна карантина, която отпада при отрицателна проба.
Тестът трябва да се направи до 72 часа след влизане на германската територия. Допуска се тестване и в страната на отпътуване, ако то е извършено в сертифицирана лаборатория в рамките на 48 часа преди влизане в Германия.
Препоръчва се при отрицателен тест да се извърши нов няколко дни по-късно, тъй като е възможно дадено лице към момента на първия тест да е носител на болестта, но в начален етап, когато наличието на вируса не може да бъде регистрирано. Вторият тест не е задължителен, но здравните власти имат право да го изискат, ако считат за необходимо.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към Посолството на Република България в Берлин в работно време - на тел.: +49 30 201 09 22, а в извънработно време и в празнични дни, в наложителни случаи, при които са заплашени животът и здравето на български граждани във ФР Германия - на мобилен телефон +49 176 122 99 190;, към Генералното консулство на България във Франкфурт на тел. +49-69-509 278 1310, както и към Генералното консулство на България в Мюнхен на тел. +49 89 171 176 14 и на дежурния телефон след работно време: + 49 172 888 10 56.
---------
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.
МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Виж още:

Германия

Получавате това съобщение, защото вашият email адрес е включен в абонамент на услугата „Пътувам за...“ на сайта www.mfa.bg.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

По-скоро ще се гледа адресната регистрация.

Не съм съгласен. RKI гледат просто дали за последните 7 дни е премината границата от 50 доказани случая на 100-хиляди население. И без да мислят много обявяват забраните. 

И защо не съм съгласен. Ако реша да мина с паспорта какво ще направи гранична полиция? А на немските туристи прибиращи се към дома на каква база ще решават дали подлежат на тест/карантина или не?

Според мен само летище Варна е засегнато. Всички други могат спокойно да пътуват. Варна премина границата заради около 100-тина случаи на заразени в един дом за възрастни. С други думи ако няма повторение от другата седмища ще я извадят и нея от списъка с рисковите области.

• Харесвам 3
Публикувано:

Добре де и аз да попитам малко от любопитство, ами аз съм от Района с карантина (Благоевград) в Германия, но ако съм в Бургас 72 часа по-рано и имам направен тест от Бургаска лаборатория, ще имам ли карантина в Германия?.... 

Може би и аз си смиля, че цялата страна ще я сложат под карантина за Германия, иначе няма логика.  

Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

72 часа по-рано и имам направен тест от Бургаска лаборатория, ще имам ли карантина в Германия?.... 

*48 часа.  Тогава няма да имаш

• Харесвам 1
Публикувано:

В Германия подобно на другите държави няма ли декларации, в които да трябва да посочиш бил ли си или не в последните 14 дни в рискова държава или район? 

• Замислям се 1
Публикувано:

Има декларации, за полетна информация,постоянен и настоящ адрес, лице за контакти в спешни случаи и с кого си дошъл. Ням а къде си ходил.

То малко като телевизионно студио стана с разсъждения по тема и гадаене. 

Моля, някой, който пътува тези дни да сподели какво става, за да имаме инфо от първо лице. Ние летим в сряда.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Не съм съгласен. RKI гледат просто дали за последните 7 дни е премината границата от 50 доказани случая на 100-хиляди население. И без да мислят много обявяват забраните. 

И защо не съм съгласен. Ако реша да мина с паспорта какво ще направи гранична полиция? А на немските туристи прибиращи се към дома на каква база ще решават дали подлежат на тест/карантина или не?

Според мен само летище Варна е засегнато. Всички други могат спокойно да пътуват. Варна премина границата заради около 100-тина случаи на заразени в един дом за възрастни. С други думи ако няма повторение от другата седмища ще я извадят и нея от списъка с рисковите области.

За немските туристи е лесно - имат безплатен тест на летището в Германия, когато се прибират и прескачат карантината. Тестът е задължителен при връщане от рискови области.

Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Другото което направиха скапаните немци, когато отвориха Малдиви и Сейшели веднага ги добавиха...на според мен Германия е много по рискова от тези острови и куп други държави!

Публикувано:
преди 58 минути , Blagovesta78 каза:

Другото което направиха скапаните немци, когато отвориха Малдиви и Сейшели веднага ги добавиха...на според мен Германия е много по рискова от тези острови и куп други държави!

Те ги добавят,  но Сейшелите не са отворени,  а Малдивите само в ресортите, където няма местни. То малко като нашите тук, отваряме за Тайланд,  например,  но Тайланд по последни данни ще пусне европейци чак лятото на 2021г.

Публикувано:
преди 3 часа, EliDion каза:

Има декларации, за полетна информация,постоянен и настоящ адрес, лице за контакти в спешни случаи и с кого си дошъл. Ням а къде си ходил.

То малко като телевизионно студио стана с разсъждения по тема и гадаене. 

Моля, някой, който пътува тези дни да сподели какво става, за да имаме инфо от първо лице. Ние летим в сряда.

Може ли линк към декларацията?

Публикувано:
преди 14 часа, Георги Матеев каза:

Извинявам се за тъпия въпрос, но кое е летището на област Благоевград? Очевидно - София.

По тази логика ще баннат всички пристигащи от летище София, което дълбоко ме съмнява.

По-скоро ще се гледа адресната регистрация.

Добрич и Благоевград са с общо летище,поне за Бундесполис.😀

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Те ги добавят,  но Сейшелите не са отворени,  а Малдивите само в ресортите, където няма местни. То малко като нашите тук, отваряме за Тайланд,  например,  но Тайланд по последни данни ще пусне европейци чак лятото на 2021г.

От 1 август са отворени са Сейшелите но за определени страни, за Малдиви знам, че са резортите, но направо ме отчая за Тайланд...имам билети за декември 🤔

Публикувано:
преди 30 минути , Blagovesta78 каза:

От 1 август са отворени са Сейшелите но за определени страни, за Малдиви знам, че са резортите, но направо ме отчая за Тайланд...имам билети за декември 🤔

Е, то ситуацията се мени постоянно,  до декември може да е друго, макар, че аз от едно известно време не съм оптимист. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

Това постна ли го вече някой:

https://dariknews.bg/novini/sviat/shvejcariia-vdigna-vsichki-ogranicheniia-za-pristigashtite-ot-bylgariia-2236307

Швейцария вдига от днес всички ограничения за нас.

...но пък Норвегия не ни ще - от днес, 10 дневна карантина за пристигащи от Бг.

https://bnr.bg/horizont/post/101322103

• Харесвам 4
Публикувано:

Не знам за тук ли е, но....на въпроса на @Мари Николова и за информация на @Яничка и @Stryper вече сме в Барселона и всичко мина добре. На нашето летище Т1 се влиза по един и една лелка ти мери температурата като каза, че до 37.2 е допустимо. Проверките минават бързо не е като да няма пътуващи. Самолета беше малко повече от половината запълнен бяхме през седалка, а някой и през ред. Аха да излетим стигнахме до пистата и се изви такава буря /живеещите в София са разбрали/, че бяхме принудини да се върнем на стоянката и чакаме час....В Барселона тъжно, но на проверката бяхме само нашия самолет /да късно кацнахме,но...съм кацал и преди по това време в този период от годината/ първо е секюрити и после сканират QR, a който не се е регистрирал в сайта раздаваха декларации в самолета.Не видях да мерят температура.

• Харесвам 23
  • Благодаря 1
Публикувано:

Очаквано, макар да не очаквах за цял месец да бъде новият срок.

Не знам как всяка държава определя от коя държава да има или няма карантина, имам чувството, че се определя на тото.

• Харесвам 9
Публикувано:

Хм, другата седмица ще летим до БАЗЕЛ-МЮЛУЗ-ФРАЙБУРГ с wizz. Сега получих мейл от wizz, съдържащ бланки , които са валидни за влизане в Швейцария. Всички документи са с швейцарското лого. Има контактна форма, пише, че трябва да я попълня и да я разпечатам. При положение, че ще излезем към Франция мисля, че не е необходимо да я попълвам. Все пак, какво е вашето мнение?

• Харесвам 1
Публикувано:
42 minutes ago, Eva eva said:

Хм, другата седмица ще летим до БАЗЕЛ-МЮЛУЗ-ФРАЙБУРГ с wizz. Сега получих мейл от wizz, съдържащ бланки , които са валидни за влизане в Швейцария. Всички документи са с швейцарското лого. Има контактна форма, пише, че трябва да я попълня и да я разпечатам. При положение, че ще излезем към Франция мисля, че не е необходимо да я попълвам. Все пак, какво е вашето мнение?

Попълвай каквото са ти пратили. Уиз си знаят. Полетът от София все пак се води до Швейцария, нищо че ще потеглиш към Франция.

433176A0-0130-488B-8D8E-A38DB448B3ED.png

• Харесвам 3
Публикувано:

Утре една позната каза, че ще пътува до Франция с wizz.

Питах я дали нещо е попълвала, а тя ми каза, че нищо не е правила.... Дано да не я върнат или и направят проблем на летището. 

Публикувано:

Малта излезе доста свободна дестинация за почивка това лято. Ние пристигнахме вчера. На летището няма почти никакъв контрол. Уиз раздават и после събират едни формуляри в самолета. При кацане трябва да се попълнят още едни бланки, но ми се струва, че всичко е по-скоро за отбиване на номера. Тук иначе животът кипи и има много туристи. В затворени пространства доста стриктно се съблюдава носенето на маска. За съжаление Уиз са трагични в прилагането на мерките. В самолета доста хора не носеха маски, но никой от екипажа не го интересуваше. При слизане става струпване. 

95CA20DD-6B52-4AFD-A032-4184C2189788.jpeg

6C5D82B1-C35F-48B2-BB70-8BEDB573D9A7.jpeg

• Харесвам 15

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.