Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Австралия няма да отвори за туристи преди 2021, дори свободно да се пътува от щат в щат се очаква чак към Коледа.

https://www.businessinsider.com.au/australia-international-border-open-when-2020-8

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Замислям се 5
Връзка към коментар

В потрес съм. В посолството ни в Берлин дори не знаеха, че има рискови зони за пристигащи в Германия от България. След час ще звън я в консулството, да видим там дали знаят нещо.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , EliDion каза:

В потрес съм. В посолството ни в Берлин дори не знаеха, че има рискови зони за пристигащи в Германия от България. След час ще звън я в консулството, да видим там дали знаят нещо.

Какво точно те интересува? Вчера познат е летял Варна-Нюрнберг. Кацат, разпределят ги на малки групички от по 15-20 човека и ги карат до мястото за тестване. Там вземат секрет от носа и от гърлото и попълват къде ще карат карантината докато не пристигнат резултатите. Може би, защото е било неделя, когато се разиграва действието, но до момента не си е получил резултата.

Връзка към коментар

Интересува ме като не съм от Варна, но летя от там пак ли подлежа на тест и карантина. Изобщо не влизам в града,а през региона само преминавам. Мога ли д а го докажа а касова бележка от русенска бензиностанция например. 

За пътуване до Прага от Букурещ са казали от посолството, че ако докажеш, че не си бил в страната през последните 12 часа, а именно с касова бележка от такса мост например влизаш без тест.

Връзка към коментар
преди 15 минути , tch каза:

Какво точно те интересува? Вчера познат е летял Варна-Нюрнберг. Кацат, разпределят ги на малки групички от по 15-20 човека и ги карат до мястото за тестване. Там вземат секрет от носа и от гърлото и попълват къде ще карат карантината докато не пристигнат резултатите. Може би, защото е било неделя, когато се разиграва действието, но до момента не си е получил резултата.

Ако наистина дават резултата на хартия или по мейл спокойно може да си кръстосваш Европа 72 часа, кеф ти Австрия, кеф ти Гърция, кеф ти Кипър.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , tch каза:

А ако си носиш 48-часов тест от БГ пропускаш тестване в Германия и карантина. Така пишеше в един германски документ, но нещо сега не мога да го намеря.

Нали така?

Връзка към коментар
преди 5 минути , ven62 каза:

А ако си носиш 48-часов тест от БГ пропускаш тестване в Германия и карантина. Така пишеше в един германски документ, но нещо сега не мога да го намеря.

Нали така?

Да така пише, ама 100лв за тест защо да се плащат, като не си от рискова зона. Не са малко пари.

Връзка към коментар
преди 13 минути , EliDion каза:

Интересува ме като не съм от Варна, но летя от там пак ли подлежа на тест и карантина. Изобщо не влизам в града,а през региона само преминавам. Мога ли д а го докажа а касова бележка от русенска бензиностанция например. 

За пътуване до Прага от Букурещ са казали от посолството, че ако докажеш, че не си бил в страната през последните 12 часа, а именно с касова бележка от такса мост например влизаш без тест.

В лк нали имаш адрес,  защо ти е касов бон?

преди 13 минути , EliDion каза:

Връзка към коментар
преди 7 минути , Мари Николова каза:

Ако наистина дават резултата на хартия или по мейл спокойно може да си кръстосваш Европа 72 часа, кеф ти Австрия, кеф ти Гърция, кеф ти Кипър.

Ами не. В документа пише, че си длъжен да се тестваш до 72 часа от както пристигнеш, но може би важи само в случай, че кацнеш на някое малко летище, което няма тестов център. Например отскоро има полети Варна-Карлсруе. (но това са само спекулации)

На практика никой не ги е питал дали искат да се тестват. А от момента на вземането на теста имаш право само да се прибереш до дадения адрес и да си напазаруваш.....Така че аз не бих рискувал.

преди 9 минути , ven62 каза:

Нали така?

Да, и в сайта на немското посолство я има информацията. И в сайта на тяхното външно министерство съм я мяркал, но не ми се търси

https://sofia.diplo.de/bg-de/service/visa/-/2321322

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 43 минути , EliDion каза:

Отново разпитах. Всички в самолета са ги закарали задължително да се тестват (това за Бавария). В някои други  федерални провинции тестването веднага на летището не е задължително, но си остава правилото за 72 часа без значение къде живееш по лична карта и т.н. С други думи това с касовата бележка няма да мине.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 57 минути , EliDion каза:

99% сигурен съм, че се гледа летището и всички под ножа, а не къде живееш

То л.к. или паспорт, па кирилица, па проверявай на Гугъл Полски Тръмбеш или Каспичан в кой район е няма как да стане практически.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Е какви са тези рвгиони тогава на Добрич какво ще им хванат или на Благоевград също. 

Тъкмо прочетох във фейса, някаква дама е кацнала от Варна казала, че е от Русе и и казали, че теста не е задължителен. И карантината до излизане на резултат също, защото тя си направила по желание.

В консулството съче не могат да отговорят. Думи нямам.

Връзка към коментар
преди 21 минути , neuromancer каза:

То л.к. или паспорт, па кирилица, па проверявай на Гугъл Полски Тръмбеш или Каспичан в кой район е няма как да стане практически.

Да не говорим, че в паспорта ти го няма адреса и съвсем може да се направиш на луд.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , EliDion каза:

Тъкмо прочетох във фейса, някаква дама е кацнала от Варна казала, че е от Русе и и казали, че теста не е задължителен. И карантината до излизане на резултат също, защото тя си направила по желание.

Ами другата възможност е на честна дума, както в случая, но просто не вярвам да е масова практика (ама аз съм българин, а не германец)

ПП

Понеже чета един курс по въпроса, след 3 часа затворени в един самолет, всички вътре трябва да се третират по един и същи начин (освен ако сте през място, с маски и се знаят местата на всеки, та ако излезе позитивен да може да се издири)

Връзка към коментар

Възможни са всякакви варианти/спекулации:

1. Това са германци. Имат си задача от института и казват кое е в норма и кое не. Ама тези области нямали летище - те това не си го представят по подразбиране т.е. разбрали са го по-късно.

2. Тъй като сме от ЕС гледат да са малко по-дипломатични - не цялата държава, а само "лошите" области и после, на летището - ама ние не знаем от къде идвате. Я по един тест и една карантина.

3. И германците са се интернационализирали и са се ошашкали с тази психоза и първо пишат, пък после ще мислят как да контролират написаното и дали въобще могат.

...

Ще видим...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

Възможни са всякакви варианти/спекулации:

1. Това са германци. Имат си задача от института и казват кое е в норма и кое не. Ама тези области нямали летище - те това не си го представят по подразбиране т.е. разбрали са го по-късно.

2. Тъй като сме от ЕС гледат да са малко по-дипломатични - не цялата държава, а само "лошите" области и после, на летището - ама ние не знаем от къде идвате. Я по един тест и една карантина.

3. И германците са се интернационализирали и са се ошашкали с тази психоза и първо пишат, пък после ще мислят как да контролират написаното и дали въобще могат.

...

Ще видим...

Германия още април/май месец обяви, че една област без значение дали в Германия или в чужбина става опасна ако има повече от 50 заразени на 100 000 население за последните 7 дни. България вади данните точно по области и тези 3 области попадат в забраната, тъй като са превишили прага. Абсолютно реципрочно решение взеха отностно някои области в Испания. Просто се опитват да са последователни до колкото е възможно в тази динамична ситуация.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

А в Чехия как се  пътува? Някой с практически опит в момента? В края на месеца се надявам да тръгнем все пак. В момента виждам,че България е в зелено,но пък Варна, София и Пловдив са описани като "рискови"

https://koronavirus.mzcr.cz/en/list-of-countries-according-to-the-level-of-risk/

Връзка към коментар
преди 15 минути , tch каза:

Германия още април/май месец обяви, че една област без значение дали в Германия или в чужбина става опасна ако има повече от 50 заразени на 100 000 население за последните 7 дни. България вади данните точно по области и тези 3 области попадат в забраната, тъй като са превишили прага. Абсолютно реципрочно решение взеха отностно някои области в Испания. Просто се опитват да са последователни до колкото е възможно в тази динамична ситуация.

Да, и за Румъния е така.

т.е. т.1

Въпреки, че и с интернационализацията напредват. Преди 15 - 20 години пешеходец да пресече на червено - абсурд.

Спомням си преди 16 години в едно градче - Бамберг, в 10 ч. вечерта. Градския транспорт спрял още в 8 ч., прозорците не светят, всичко спи. Аз се прибирам пеша от центъра в общежитието на сина ми и трябва да пресека едно кръстовище. Нито коли, нито хора, а светофара - червено и един немец си чака … чаках и аз, какво да правя... 

Сега вече е друго...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , mamaivy каза:

А в Чехия как се  пътува? Някой с практически опит в момента? В края на месеца се надявам да тръгнем все пак. В момента виждам,че България е в зелено,но пък Варна, София и Пловдив са описани като "рискови"

https://koronavirus.mzcr.cz/en/list-of-countries-according-to-the-level-of-risk/

Не знам вече кой какво знае и каква е истината. След раазвори с 3 посолства на агентката ни. Отговора е - от БГ няма тестове, няма и карантина. От Букурещ, ако си влязал до 12 часа по-рано няма тест и карантина, доказвало се с документ за мината граница, в този случай бележка от такса мост или билет от автобуса до летището.

Но пак казвам, не знам какво може да се очаква на летището.

Както каза @ven62 ще видим...'

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , MatriXa каза:

има ли Декларация за популване/Test при летене Sofia-Paris

Летях на 20-ти нищо не искаха на Буве. Иначе уиз пращат декларации, но никой не ни ги иска. Имайте предвид, че на много места навън трябва да сте а маски.

Връзка към коментар
Преди 1 час, EliDion каза:

Летях на 20-ти нищо не искаха на Буве. Иначе уиз пращат декларации, но никой не ни ги иска. Имайте предвид, че на много места навън трябва да сте а маски.

какво имаш предвид?

няма да летя c wiz

Връзка към коментар

Че Ако изпрати имейл с декларациите за попълване, но на летището в Буве никой не ми я е искал.

Има нови разпоредби за носене на маски на открито в Париж на места където обикновено се събират повече хора.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.