Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Ииииии топло топло добавени в amber list на Малта за държави, от които се изисква ПСР тест на летището 🙂 Барабар с Румъния и части от Испания.

Румъния е отменила всички полети от и до Малта след съобщението.

Е, какво пък, тъкмо след въведената карантина и от Англия, ще има още по-малко туристи.

https://newsbook.com.mt/en/amber-list-published-those-without-covid-19-test-may-be-asked-to-take-a-swab-test/

• Замислям се 3
Връзка към коментар

Спомням си че някъде из темата бях чел, че може да се направи групов (семеен) тест и така да се спести при пътуване за Гърция? Има ли някаква промяна в това и коя лаборатория го предлагаше като опция?

Връзка към коментар
На 15.07.2020 г. в 15:29, Nati каза:

Единствената лаборатория за пул / семеен тест в София е Цибалаб (на Гюешево 83), цена 120лв + още по 4лв на човек. Издават се индивидуални сертификати и не се разбира, че не е бил индивидуален тест. Ако има положителен резултат, се правят допълнителни изследвания на всеки, за да се определи кой точно е болен (по 75лв на човек). Цибалаб са инструктирани да казват, че пул теста става за 72 часа, но реално става по-бързо. Но, не знам ако се струпат супер много хора дали ще смогнат да ги правят бързо.

Открих каквото търся, но дали е актуално това? Някой скоро да го е пробвал? Става дума за пътуване с кола до Гърция тази седмица в края.

Връзка към коментар

От лабораторията най-точно ще ти кажат.

Проблема е дали лабораторията ще направи пул тест, а не дали теста се приема (приема се).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Цибалаб отдавна спряха да правят пулове, всъщност в София никъде няма такива. 

Най-близо е в Пловдив - лаборатория "Писанец" - 150 лв. до пет човека+по 5 лв. на човек за превод. 

Цибалаб имат семеен пакет - за 4 човека по 85 на човек; при 5 човека по 75. Но не е пул, а индивидуални тестове. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Във всеки един магазин в Тенерифе  има задължително пръскане с препарат.

По хотели също, включително в асансьорите, където има и отделни привила, само семейства могат да са заедно.

FDB08102-E694-4C01-ACEC-4F2A95969703.thumb.jpeg.89a6c161b23178f9fa63326091139537.jpeg

81C73500-FF99-4078-9261-D1614D5481DC.thumb.jpeg.e67b7b34b0f37572e9233d4e9a6520ad.jpeg

На всички каси и щандове навсякъде не може да се приближаваш до витрините, има линии. Само когато ще взимаш продукт или даваш пари се приближаваш повече.

На касите се пръска след всеки клиент.

6742F6C1-CD2C-4F4F-A3A0-F29761233101.thumb.jpeg.1bbd4483e3f23f005fa59a722d5b53b5.jpeg

Реклами за първият учебен ден, как да се поздравяват децата:

D97C6F16-948D-43EA-A871-D62A59A14C44.thumb.jpeg.20fcfc632ff8997cce869b03eddc5993.jpeg

• Харесвам 11
  • Шок 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Роми каза:

Това в Испания си става параноично! Ако рязко не променят нещата, ще скипна едно пътуване до Валядолид през октомври. Само ще се депресирам....

А,защо? Не си го отлагай.Трябва да ти кажа,че си има и добра страна. Понеже туристите са малко,всячески се стараят да ти угодят,получаваш много внимание:))).Няма навалици,няма струпвания на хора,всички си спазват и носенето на маски,и дистанцията. В ресторантите масите не са една до друга,а са разредени,каквото може,свързано с храната,е в еднократни опаковчици.

Отделно,дето се свиква ,не е толкова страшно. Просто,трябва да свикнем да живеем с този вирус.

И да не се вторачваме толкова.

Това няма да свърши скоро.

От моя гледна точка /медицинска/, всичко, което правят тук е добро,нека е повече ,то и за нас е добре.

Ние в Мадрид и обикновено отсядаме в Мелия Барахас - голям и хубав. От 20 март е затворен, други големи хотели около него,също са затворени от 5 месеца - тъжно и унило е .В метрото в час-пик,никакви хора.

Ето указанията  в метрото в Мадрид:

1274520989_IMG_20200819_1257172.jpg.eb53e8b2792bdd346d7bbd4c25ad67a8.jpg

436308521_IMG_20200819_1257062.jpg.b01c17858f97c1976181dffbe3ef6092.jpg

Ето и безлюдната Гран Виа.

IMG_20200819_131330.thumb.jpg.7c9f0ae124bdf91cb34f867834b47555.jpg

В осем етажния магазин на Дезигуал,освен мен,имаше още 3-4 жени и един мъж:(.

• Харесвам 13
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , AlexandraKo каза:

А,защо? Не си го отлагай.Трябва да ти кажа,че си има и добра страна. Понеже туристите са малко,всячески се стараят да ти угодят,получаваш много внимание:))).Няма навалици,няма струпвания на хора,всички си спазват и носенето на маски,и дистанцията. В ресторантите масите не са една до друга,а са разредени,каквото може,свързано с храната,е в еднократни опаковчици.

Отделно,дето се свиква ,не е толкова страшно. Просто,трябва да свикнем да живеем с този вирус.

От моя гледна точка /медицинска/, всичко, което правят тук е добро,нека е повече ,то и за нас е добре.

Ние в Мадрид и обикновено отсядаме в Мелия Барахас - голям и хубав. От 20 март е затворен, други големи хотели около него,също са затворени от 5 месеца - тъжно и унило е .В метрото в час-пик,никакви хора.

Подобни са мерките в северна Италия. Но има и положителна страна - няма туристи. Единственото струпване на хора, което видях, беше в Сирмионе (на езерото Гарда), но там просто уличките са малки и при наличие на сравнително малко хора пак почват да се бутат при разминаване.

Иначе, представете си какъв кеф беше шофирането пред прохода Стелвио - август, а почти никой на пътя, нито коли, нито мотори, нито велосипедисти. От друга страна, много от хотелите и другите места за настаняване са затворени или работят с намален капацитет и затова изборът е ограничен.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 1 минута , slujitel каза:

Знаете ли какви да мерките в Португалия,  искат ли маска на открито като в Испания? Насочих се на там,  но това няма да го издържа. @ven62?

Стига де,не е чак,толкова страшно.Той и Сър Антъни мрънкаше и се задушаваше,пък свикна:)))

Както човек свиква да живее с болежките си,така и с вируса.

В нета обаче,четох,че някои АК не допускат с ушити от плат маски ,а само ,с медицински.Но не се сещам,за кои точно се отнасяше.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Стига де,не е чак,толкова страшно.Той и Сър Антъни мрънкаше и се задушаваше,пък свикна:)))

В нета обаче,четох,че някои АК не допускат с ушити от плат маски ,а само ,с медицински.Но не се сещам,за кои точно се отнасяше.

Маски от тъкани за обща употреба не се допускат по нашите полети съгласно изискванията на Наредба 2020-860! На борда на нашите самолети всички пътници над 11 години трябва да носят само хирургически маски FFP1 или FFP2 или FFP3.” - информира туитът на Air Corsica.

Сигурно и други има. Air France също имаха изисквания за типа маски и на колто часа да се сменя.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Подкрепям. И на нас ни беше досадно с маските, но е търпимо, особено на фона на опцията въобще да не пътуваме.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Това е служебно пътуване и с това престараване в мерките си представям 10 часа на ден с маска! И като знам, че при служебни пътувания и без това си е далеч от туризма, ще се пиша уплашена от вируса. То и Валядолид не е туристически град.  Е, разбира се, ако коренно не се промени ситуацията. Но нещо не ми се вярва...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 8 часа, slujitel каза:

Знаете ли какви да мерките в Португалия,  искат ли маска на открито като в Испания? Насочих се на там,  но това няма да го издържа. @ven62?

Ние бяхме от 27.06-4.07 .

Маски на закрито т.е. нашия опит - на летището, плащане на бензиностанции и в магазините. Спазваше се доста стриктно.

Други мерки не съм забелязал.

И плажовете имаха електронни броячи и предполагам след определена бройка ограничават достъпа, но при нас не се е налагало. Доста пусти бяха.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Маските на закрито са нужни. Маските в магазини, аптеки, също. Но, извинете, маска на плаж при 40 градуса ще доведе до топлинен удар, не до предпазване от вирус, който на открито на плажа на слънце не можеш да хванеш. И това го казва всеки специалист, не аз. 

Аз се интересувам за Франция, какво е положението, дали има шанс да ни ударят и те с карантини или не мислят в тази посока? @Роца? Боли ме за празните градове, за празните магазини, празните улици, зловещи са ми снимките на Алекс,честно казано. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 27 минути , luba_rizova каза:

Аз се интересувам за Франция, какво е положението, дали има шанс да ни ударят и те с карантини или не мислят в тази посока? @Роца? Боли ме за празните градове, за празните магазини, празните улици, зловещи са ми снимките на Алекс,честно казано. 

По-вероятно е ние да наложим ограничения на идващи от Франция, в момента са значително по-зле от нас, а си мислех септември да ходим към Колмар.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , luba_rizova каза:

Засега не става въпрос за налагане на карантина на идващи от страни от ЕС, или поне не съм чула.

В момента във Франция по-наложителният проблем е да се избегне втората вълна на зараза, защото от няколко дни насам има над 3000 нови случая на зараза на ден, но за щастие няма много хора в реанимация. Маските са задължителни в затворени помещения, градски транспорт, магазини, музеи, пазари. Почти навсякъде при влизане в помещение има бутилки или направо помпи с дезинфекциращ разтвор. От 1ви септември маските ще са задължителни и в офисите и заседателните зали. Все повече градове започват да въвеждат и задължителнителното носене на маски на улицата (Тулуза, Ница, части от Париж и Марсилия с голямо струпване на хора).

• Благодаря 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 9 часа, AlexandraKo каза:

Уж за пътуване до Франция важи това, но не всички авиокомпании го следят това правило (като Wizz например): https://simpleflying.com/france-bans-reusable-face-masks-onboard-planes/

За Щатите например четох, че не позволявали някои компании маските с клапи (такива, каквито се ползват в строителството, за да не се вдишват едри частици), защото тези маски не предпазвали.

А относно празните градове е доста отностително. Чуждестранни туристи има много малко, но пък местни си има. По летищата е нормално да са затворени магазини и ресторанти при положение, че пътникопотокът е намалял толкова много.

Ето една снимка от Шанс Елизе от началото на август, пълно с народ. Това предизвиква и затегнатите мерки в Париж, има струпване на хора и не се спазва дистанция.

20200803_165655.jpg.51009eec9b25d033de2f66db01e87fd3.jpg

Радващото за мен е, че не сме в списъка с държавитe, за които е задължителна карантина на пристигане в Швейцария за следващите 2 седмици 🙂 https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html#1918240392

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.