Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 3 часа, EliDion каза:

Някой да е летял Букурещ- Прага, да даде малко инфо каква е ситуацията?

За какво точно питаш?

Ние ( надявам се) ще летим,но от Варна.

Имахме билети от Букурещ,но смениха часовете и ги анулирахме. Ако питаш за тестове и проверки,това е отговорът на нашето посолство в Чехия от преди няколко дни:

В момента няма ограничения за български граждани освен тези по трудов договор. Преди пътуването можете да се обърнете за актуална иформация към посолството на Чехия в София

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, slujitel каза:

Знаете ли какви да мерките в Португалия,  искат ли маска на открито като в Испания? Насочих се на там,  но това няма да го издържа. @ven62?

И аз се бях насочил,ама уиз спряха полетите.С прекачване едва ли ще стане в тея смутни времена.Ти как ги мислиш нещата?

Връзка към коментар
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

@EliDion, а как беше при полета ти за Германия от Варна? Имаше ли някакви усложнения, ограничения за влизане?

Никой, нищо. На летището полицаите не говореха английски. Раздаваха бележки с информация къде и как и на кого да се обадиш. Този тел. никой не го вдигна 3 дни.  Проблем само в самолета със стюардесите, които държаха да се пише , че се лети от Варна. Но в полето отстрани писахме, че сме тръгнали от Русе. 

В Берлин никой за нищо не ни е търсил.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , VVP каза:

И аз се бях насочил,ама уиз спряха полетите.С прекачване едва ли ще стане в тея смутни времена.Ти как ги мислиш нещата?

Аз съм се насочила към Луфтханза или КЛМ, около 300 лв. са, но ще купя 2-3 дни преди да тръгнем. С Уизз и Раян не мисля да рисувам. Толкова вече ми се ходи някъде,  че съм решила една страна да има отворена за българи без тест, отиваме, а билетите,  колкото,  толкова. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

В Испания няма маски по плажовете, има извън тях, улици и пр.

Казвам го отново, защото някои си мислят, че и на плажа трябва-аз също бях разбрал така в началото. 

Минават постоянно полицаи и гледат какво става след излезеш от пясъка.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 5 часа, EliDion каза:

Никой, нищо. На летището полицаите не говореха английски. Раздаваха бележки с информация къде и как и на кого да се обадиш. Този тел. никой не го вдигна 3 дни.  Проблем само в самолета със стюардесите, които държаха да се пише , че се лети от Варна. Но в полето отстрани писахме, че сме тръгнали от Русе. 

Просто нямат капацитета да проверяват всички формуляри и проверяват малка част от тези, които живеят в страна дали до 72 часа от влизането в Германия са си направили тест.  За другите реално няма последствия, ако не стане издънка. 

Това не значи, че на някое друго летище без да ви питат, няма след самолета направо да си стоварят на мястото за тестване. И на място да подпишете, че сте задължени да стоите под карантина докато не излезе резултата.

"

Mitarbeiter des Frankfurter Gesundheitsamtes, die ihren Namen nicht nennen wollen, halten die Sammelei von unfassbaren Mengen beschriebenen Papiers für wenig sinnvoll. Der Aufwand, die Karten zu sortieren und weiterzuleiten sei immens und habe kaum Konsequenzen. Die Gesundheitsämter seien schon jetzt vollkommen überlastet und die Überprüfung der Testpflicht und der Einhaltung der Quarantäne kaum durchsetzbar.

"

https://www.rbb24.de/panorama/thema/2020/coronavirus/beitraege_neu/2020/08/tests-rueckkehrer-risikogebiete-aussteigekarten-chaos-berlin.html

Връзка към коментар
40 minutes ago, П.Кръстев said:

Някой може ли да сподели къде има информация  за пристигащите в България, от кои държави е задължителна карантината ?

Информацията е тук:

https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravilnitsi-instruktsii/

Актуалната заповед трябва да е тази, т.5, но трябва да се следи редовно на сайта на МЗ. Заповедта е в сила до 31.08:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/11/zapoved__rd-01-459-11082020_g_2.pdf

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 44 минути , MatriXa каза:

Някой знае ли ако cе Лети до Aтина  другият полет е след 5 часа дали пак при транзитно минаване трябва изваден тест?

От коя държава летиш за Атина и коя е финалната ти дестинация (т.е. втория полет вътрешен или международен е)?

99% ти трябва тест, но все пак с много уговорки - и то задължително трябва да питаш авиокомпанията предварително - може би единственото изключение би било, ако летиш от България до международна крайна дестинация (примерно София - Атина - Берлин) и то на един билет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, tch said:

Просто нямат капацитета да проверяват всички формуляри и проверяват малка част от тези, които живеят в страна дали до 72 часа от влизането в Германия са си направили тест.  За другите реално няма последствия, ако не стане издънка. 

Това не значи, че на някое друго летище без да ви питат, няма след самолета направо да си стоварят на мястото за тестване. И на място да подпишете, че сте задължени да стоите под карантина докато не излезе резултата.

"

Mitarbeiter des Frankfurter Gesundheitsamtes, die ihren Namen nicht nennen wollen, halten die Sammelei von unfassbaren Mengen beschriebenen Papiers für wenig sinnvoll. Der Aufwand, die Karten zu sortieren und weiterzuleiten sei immens und habe kaum Konsequenzen. Die Gesundheitsämter seien schon jetzt vollkommen überlastet und die Überprüfung der Testpflicht und der Einhaltung der Quarantäne kaum durchsetzbar.

"

https://www.rbb24.de/panorama/thema/2020/coronavirus/beitraege_neu/2020/08/tests-rueckkehrer-risikogebiete-aussteigekarten-chaos-berlin.html

Да, да. Знам, че сценарии може да има 1001 и каквото е било миналата седмица, не важи за следващата. Аз питах конкретно с тях как е протекло кацането и благодаря за отговора 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мои близки приятели днес успешно кацнаха в Дар ес Салам и тръгнаха на сафари в  Южна Танзания, а след това отиват в Занзибар. Засега всичко било по план. Е, променяха им няколко пъти времето на полета, дори датата се измести, но сега вече тече по план. Много ще се обнадеждя при успешно завършване на сафарито в това проблемно време!

• Харесвам 14
  • Шок 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
4 hours ago, Роми said:

Мои близки приятели днес успешно кацнаха в Дар ес Салам и тръгнаха на сафари в  Южна Танзания, а след това отиват в Занзибар. Засега всичко било по план. Е, променяха им няколко пъти времето на полета, дори датата се измести, но сега вече тече по план. Много ще се обнадеждя при успешно завършване на сафарито в това проблемно време!

Ситуацията в Танзания е "Няма тест, няма проблем" 🙂 Между март  и април от кумова срама са обявили 500 заразени и нищо след това. В държава със средна продължителност на живота 64 години, този вирус не бърка много смъртността за местните 🙂 Идеално да си изкарат! Пиши как е по Занзибар ❤️

• Харесвам 4
Връзка към коментар
12 hours ago, EliDion said:

В Берлин никой за нищо не ни е търсил

Според мен стюардесите са прави да се изисква да се пише, че се лети от Варна. Все пак макар и да сте дошли от друго място, вие сте били на летище Варна, което е част от област Варна. И ако човек следва немските разпоредби е трябвало да се тествате или да сте в карантина 14 дни. Но явно нямат капацитети за проверка, иначе глобите са много високи. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Абсолютно не съм съгласна. На много летища дори не те проверяват ако минаваш транзитно за 13 часа. А ние минахме транзитно за 1 час на летище Варна, без дори да влизаме в града и можем да го докажем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , ivo_121212 каза:

От днес Варна е извадена от рисковата зона за Германия, остават само области Благоевград и Добрич 🙂

Много добра новина! Ефективно значи никоя област не е в забравнителния спосък, щом двете области с летища с директни полети до там са сигурни от гледна точка на Германия

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Сърбия отмени PCR тестовете за транзитно преминаващи от България.

Условието е преминаването през страната да не превишава 12 часа

Лицата, преминаващи транзитно през територията на Сърбия от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, вече няма нужда да представят задължително негативен PCR тест, ако преминаването им през Сърбия не превишава 12 часа, съобщи румънското външно министерство, цитирано от сайта Зиаре.

За повече инфо тук.

• Харесвам 14
Връзка към коментар
8 hours ago, Иван Попов said:

Сърбия отмени PCR тестовете за транзитно преминаващи от България.

Условието е преминаването през страната да не превишава 12 часа

Лицата, преминаващи транзитно през територията на Сърбия от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, вече няма нужда да представят задължително негативен PCR тест, ако преминаването им през Сърбия не превишава 12 часа, съобщи румънското външно министерство, цитирано от сайта Зиаре.

За повече инфо тук.

Това как ще се тълкува в момента за еднодневни пътувания? Напр. ще може ли да се ходи там за ден като се влезе и излезе в Сърбия през едно и също ГКПП или трябва да изляза през ГКПП различно от границата с България? 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Coo транзитно преминаващ е да влезнеш от една държава и да излезнеш в друга...така че надали ще имат толеранс сърбите ...

но аз мисля че скоро може би началото на септември ще махнат карантината за нас защото по показател брой заразени на 100 000 човека ние трайно намаляваме вчера бяхме 30.0 

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

днес сигурно ще сме още по-надолу защото при нас броя на излекуваните е повече вече седмица от брой заразени...лошото е, че при другите държави тенденцията е обратна....

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Хич да не си правим дългосрочни  планове:(((

WHO смята , че пандемията няма да свърши преди 2022 година.

Не че им вярвам много, ама....не купувайте билети за много време напред.

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.