Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Как е ситуацията в Швейцария? Гледам билети за Базел около 6ти септември. Навсякъде пише че е отворена за България

Публикувано:
преди 5 часа, Rositsa88 каза:

Как е ситуацията в Швейцария? Гледам билети за Базел около 6ти септември. Навсякъде пише че е отворена за България

Няма проблеми засега, вероятно няма и да има. Въпреки че може би точно преди празничната тридневка покрай 6ти септември ще си обновят списъка за карантини, едва ли ще сложат точно нас. Последно добавиха Албания, Белгия, Малта, Андора и Балеарските острови.

• Харесвам 1
Публикувано:

един приятел ще пътува до Франция с автовус от София.дали трябва да се снабди с тест преди пътуването?знам че не искат от нас тест но защото пътува с автобус питам.

Публикувано:
преди 10 часа, Rositsa88 каза:

Така е, да. За момента няма ограничения.

Публикувано:
преди 2 часа, MatriXa каза:

един приятел ще пътува до Франция с автовус от София.дали трябва да се снабди с тест преди пътуването?знам че не искат от нас тест но защото пътува с автобус питам

Да пита автобусната компания дали тя изисква

След толкова време в автобуса само един да е без тест и вече никой няма да има

• Харесвам 1
Публикувано:

Ще ме прощавате, че пак питам, но трябва вече да взема билето за 31+ви или 04-ти за Прага и продължавам да се питам дали от Виена или от Букурещ. Та от Букурещ да е летял някой за Прага да даде прясно инфо от първо лице.

Публикувано:
преди 1 час, EliDion каза:

Ще ме прощавате, че пак питам, но трябва вече да взема билето за 31+ви или 04-ти за Прага и продължавам да се питам дали от Виена или от Букурещ. Та от Букурещ да е летял някой за Прага да даде прясно инфо от първо лице.

Предполагам, че имаш предвид Варна, не Виена. При всички положения Варна е по-добрият избор.У нас бройката заразени пада, докато при румънците остава  висока. Ако има ограничения в последният момент, много по-вероятно е те да засягат идващи от Румъния. Не че може да се разчита на Уиз, но е по-малко възможно  да отменят полет след седмица.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако е писано назад в темата, моля да ме извините.

В Софиямед пробата за PCR теста се взима само от гърлото. И аз се бях наплашил, но не е нещо крайно неприятно. Все едно доктор ти гледа сливиците.

Ние си направихме тест във връзка с ограниченията за български граждани в Австрия. Хвърлени 240 лв. на вятъра. На германо-австрийската граница нямаше никой и тези тестове се оказаха напълно излишни. За летището в Меминген вече писах.

• Харесвам 8
Публикувано:

някой има ли представа как седи въпроса с карантини и визи към днешна дата за Петербург ?

има доста примамливи билети и се чудя дали да не скоча за началото на октомври месец, но ако ще ме слагат под карантина там или тук като се прибера ще трябва да се въздържа, отделно до преди малко рових в сайта на руското министерство и на посолството им тук но не открих никаква информация дали дават е-визи и как е ситуацията с пристигащи от други страни при тях.

Публикувано:
преди 2 часа, Nati каза:

този етап все още има 14 дни карантина

А от друга страна няма редовни полети сега.  Да, за октомври има предлагане на полети, но никой не знае каква ще е епидемиологичната обстановка тогава в Русия и каква ще е в България.

• Харесвам 2
Публикувано:

https://www.gov.il/en/departments/news/green_countries_list

България е в "зеления списък" на Израел. Дано остане така до октомври-ноември, когато уиз имат полети, че имам една резервация, която още си стои 😁

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Да се оплача - от Латам ме уведомиха, че полета ми от Сан Андрес до Картахена през ноември е канселиран. И няма да има изобщо този полет през ноември! Така че явно и Колумбия отново се отлага. Беше по принцип за април/май, отложих за ноември/декемри. сега ще видя как ще стане :-((( 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

@Роми Днес също получих анулация от Латам за полет Сантяго - Ню Йорк през ноември , любопитно е , че отиващият полет не е все още анулиран . А още по любипотно е , че полета си стои за продажба на сайта на ЛАТАМ и излиза в търсачките. Ще обмисля няколко дни дали да презаверя полетите за  ноември 2021 или да избера директен рифанд. Харесва ми обаче , че анулацията е 2,5 месеца преди пътуването , което ми дава възможност да анулирам други части от пътуването и възможност  да обмисля друго пътуване за същите дати...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Роми каза:

Да се оплача - от Латам ме уведомиха, че полета ми от Сан Андрес до Картахена през ноември е канселиран. И няма да има изобщо този полет през ноември! Така че явно и Колумбия отново се отлага. Беше по принцип за април/май, отложих за ноември/декемри. сега ще видя как ще стане :-((( 

Предвид, че досега има над половин милион положителни проби там, никак не е изненадващо. И на мен Колумбия ми беше в полезрението, но поне в обозримо бъдеще не виждам как ще се промени ситуацията там и ще се въздържам от конкретни планове. Дано имаш опция за рефънд.

Публикувано:

Украйна затваря за месец - от 29 август до 28 септември - границите си за чужденци заради заплахата от разпространение на новия коронавирус.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/26/4106503_ukraina_se_zatvaria_za_chujdenci_za_mesec/?ref=home_NaiNovoto

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 часа, DaBo каза:

Ха, сега да видим ще имаме ли полет за Украйна в събота или няма да има с тези затворени граници... 

Спомням си, че ти имаше доста терзания как да се прибереш през лятото от Украйна, а сега нова порция притеснение дали и как ще се върнеш обратно там. Лудница. Стискам палци всичко да се размине само с притесненията.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, DaBo каза:

Ха, сега да видим ще имаме ли полет за Украйна в събота или няма да има с тези затворени граници... 

би трябвало да има полети, защото има хора на почивка в момента... не бяхте ли с чартъри?

Признавам си, че не съм чел, сега ще разровя, ама знае ли някой в момента нали на пристигане в България може да покажеш отрицателен тест и да минеш без карантина? Това за всички държави ли важи? 

Ще гледам за Испания какво пишат за идващи от Бразилия, ама ако не стане номера ще караме само с ръчен багаж без да влизаме в Испания...

ПП доколкото разбирам от сайта на IATA не можем да влезем в Испания, ако идваме от Бразилия, така че ще се наложи да караме с ръчен багаж, ако не вдигнат ограниченията...

• Харесвам 1
Публикувано:

Сърбия отново върна мярката с изискване при пресичането на границата й с България пътуващите да представят отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа преди датата на заминаване, съобщи Нова тв.

• Харесвам 3
Публикувано:
8 hours ago, neuromancer said:

не бяхте ли с чартъри?

На идване. Сега сме с редовен директен полет от София. Вече два пъти смениха разписанието. Ама каквото, такова...

8 hours ago, neuromancer said:

Признавам си, че не съм чел, сега ще разровя, ама знае ли някой в момента нали на пристигане в България може да покажеш отрицателен тест и да минеш без карантина? Това за всички държави ли важи?

Можеш. Наши приятели се прибраха предната седмица от Малайзия с пср тест. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Одобрен за производство е 5$ тест , който дава резултат само за 15 мин и има реален потенциал за гейм чейнджър при пътуванията във времето на пандемия :

Abbott Labs got emergency approval from the US Food and Drug Administration for its rapid antigen test, which can detect a Covid-19 infection in 15 minutes. 

The test is a "game changer," according to Brett Giroir, the US assistant secretary for health in the Department of Health and Human Services.
Investors sure think so: Abbott's (ABBOTT) stock was up about 8% Thursday morning.
The FDA's emergency use authorization is for Abbott's BinaxNOW Covid-19 Ag Card. The size of a credit card, BinaxNOW will cost $5 and will come with a free mobile app that will let people who test negative display a temporary, date-stamped health pass that is renewed each time a new test is taken.

The antigen test, in which involves a nasal swab, uses the same type of technology as a flu test. Abbott says it anticipates producing 50 million BinaxNOW tests a month by October. 
"The massive scale of this test and app will allow tens of millions of people to have access to rapid and reliable testing," said Joseph Petrosino, a professor of virology at Baylor College of Medicine, in a statement released by Abbott.
  • Харесвам 14
  • Шок 1
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.