Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Tomorrow, on 24.10.2020 A ONE-WEEK LOCKDOWN in SLOVENIA begins: - PUBLIC TRANSPORT decreased for 70% (30% capacity remains in operation) - HOTELS close except for sport teams in high level competition - please refer to information you are given at your hotels - each is responsible for keeping their guests informed - RESTAURANTS and BARS remain closed (they close today) - GROCERY STORES remain OPEN - GAS STATIONS remain OPEN - PHARMACIES remain OPEN - SHOPPING CENTRES close - (COSMETIC and HAIRDRESSER

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , Lindt каза:

Някой следи ли по-отблизо рестрикциите за влизане в UK и кога не се изисква карантина?  Виждам, че последните дни обявиха гръцки и Канарски острови за безопасни дестинации, но колко често и при какви обстоятелства сменят статуса им? Всъщност търся райони, до които можем да отидем, да прекараме 10-14 дни в пътуване и от тях да се отиде в Англия без задължителна карантина?  Но ако променят условията си по средата на престоя, ще стане супер тъпо 🙂

около веднъж седмично

слагат и махат места всеки път, доста е динамично

не ги следя, ама чета headforpoints.com и там непрекъснато пишат за промени

не знам дали е правило, но обявяват промените един-два дни, преди да влязат в действие, което става винаги в нощта събота срещу неделя

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Какви ограничения или изисквания  има в момента за влизане от София в Бергамо със самолет?

Поразгледах и не видях  нищо, но ме съмнява да е така, след като имахме карантина при влизане месеци наред.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Какви ограничения или изисквания  има в момента за влизане от София в Бергамо със самолет?

Поразгледах и не видях  нищо, но ме съмнява да е така, след като имахме карантина при влизане месеци наред.

Снощи се върнах от Бергамо. Няма ограничения, освен вечерният час от 23 ч. до 5 сутринта. И маски навсякъде. Има някакво изискване да не сервират навън след 18ч.,но на маси вътре може. Бях и в Милано, ходих за ден до Комо. Вчера имаше стачка на железниците,но автобусният транспорт си работеше. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Хайде, "честито"! 😒 Валенсия и област Валенсиана - вече с вечерен час и още ограничения! Между 00.00ч и 06.00ч не може да се излиза от дома, парковете затварят в 22.00ч, в заведенията не повече от 6 човека на маса, на публични места - не повече от 6 човека на едно място. 😒

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Новини от последният час от Испания.

Невероятни нови мерки, Санчес прие днес извънредно положение в цялата страна до април 2021!

Освен вечерен час, влиза забрана за предвижване между областите без причина, отделно, че си има частични карантини в много градове..

Положението е почти както беше март и април..

• Шок 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Alexander, Саше, само да тe поправя леко, въвежда се извънредно положение в цяла Испания, с изкл. на Канарските острови не до април, а до 9 май 2021 с вечерен час от 23 до 6 сутринта, като на отделните области се оставя възможността да коригират това време с плюс/минус един час. В Мадрид искат от 0 ч до 6 сутринта да няма движение. Засега твърдят, че извънредното положение щяло да бъде по-меко от това през март, няма да ни затварят по домовете през деня, нито ще спират училища и бизнеси през деня и няма да затварят границите. Да видим. Нашето семейство сме решили твърдо, че докато работят училища и университети присъствено, ще стоим тук, затворят ли ги и минат ли на онлайн обучение, напускаме Испания докато продължава това безумие.

• Харесвам 14
  • Шок 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 30 минути , Crazy Horse каза:

@Alexander, Саше, само да тe поправя леко, въвежда се извънредно положение в цяла Испания, с изкл. на Канарските острови не до април, а до 9 май 2021 с вечерен час от 23 до 6 сутринта, като на отделните области се оставя възможността да коригират това време с плюс/минус един час. В Мадрид искат от 0 ч до 6 сутринта да няма движение. Засега твърдят, че извънредното положение щяло да бъде по-меко от това през март, няма да ни затварят по домовете през деня, нито ще спират училища и бизнеси през деня и няма да затварят границите. Да видим. Нашето семейство сме решили твърдо, че докато работят училища и университети присъствено, ще стоим тук, затворят ли ги и минат ли на онлайн обучение, напускаме Испания докато продължава това безумие.

Да, даже през 15 дни ще се гласува и ще се удължава и така 6 месеца.

Кое по-точно е с изключение на Канарските? Пак си има маски, пак си има всичко, само няма затворени градове май.

Връзка към коментар
преди 2 часа, bad kid каза:

От официалната фб страница на канарските

Screenshot_20201027-165548.png

Полезно. И аз следя всички публикации, понеже ми предстои пътуване след броени дни. За сега не се очаква да влезе в сила тази седмица. 

122748422_360118668640444_3641979753596189811_n.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Половинката ще лети след малко от Франкфурт Т1 до София.Каза,че летището е ужасяващо пусто-работи само едно кафене и един фри-шоп.

Поне видя как изглежда летище,че аз взех да забравям.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Със Заповед от днес на министъра на здравеопазването се преустановява организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти - т. 11. 

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/10/27/rd-01-626.pdf 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Къде следите актуалните новини за пътуване до Германия?Имам билети до Мюнхен за 13-15.11 и така като гледам обстановката или ще ги прежалвам,или да сменя датите,ако може,но то пък дали въобще ще нацеля период,в който ще мога да пътувам..

Връзка към коментар
преди 1 час, kali KH каза:

Къде следите актуалните новини за пътуване до Германия?Имам билети до Мюнхен за 13-15.11 и така като гледам обстановката или ще ги прежалвам,или да сменя датите,ако може,но то пък дали въобще ще нацеля период,в който ще мога да пътувам..

Правилата/ограниченията в Германия леко се различават от провинция до провинция, тъй като те имат сравнително голяма автономност и от това дали става въпрос за голям или малък град (в повечето случаи се предполага, че големите градове са по-силно засегнатати). Така че (май) няма единен сайт, където да е систематизирана информацията на 100%. Все пак и в Бълария до днес на някои места можеше да работят заведенията, а на други не.

Специално за Мюнхен важи маска на открито, там където не може да се спазва дистация, разбирай главните пешеходни улици и затваряне на заведенията в 21 часа. Ако живеете в София ще ви трябва и тест 48 часа преди влизане в страната. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 часа, Eva eva каза:

Със Заповед от днес на министъра на здравеопазването се преустановява организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти - т. 11. 

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/10/27/rd-01-626.pdf 

Това дали в страната само или и такива на български тур оператори в чужбина (примерно чартърните пакети до Египет)?

Връзка към коментар

За Турция и по-конкретно Истанбул какво е положението? Доколкото знам се влиза безпроблемно без тестове и карантина - същото и при връщане в БГ. Моля поправете ме, ако греша. 🙂 На място знаете ли какви са ограниченията? 

Мислим за този уикенд да се разходим семейно у Истанбул 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , saved_ каза:

За Турция и по-конкретно Истанбул какво е положението? Доколкото знам се влиза безпроблемно без тестове и карантина - същото и при връщане в БГ. Моля поправете ме, ако греша. 🙂 На място знаете ли какви са ограниченията? 

И ние този уикенд мислим същото, засега няма ограничения, но все пак ситуацията може да се промени в последния момент

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 часа, kali KH каза:

Днес в 13ч Меркел и министрите на 16-те бундесланд, ще имат среща да решат какво да затварят...предвижда се затваряне на ресторанти ,фитнеси, басейни,тематични паркове,забрани за събиране, хотелско настаняване!Магазините, училищата и фризьорските салони,ще останат отворени!Трябва да влезе в сила от 04.11 за един месец!По късно мога да пиша дали всичко това е прието!

• Харесвам 7
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 1 час, saved_ каза:

По последни данни с лека кола се чака около 3 часа в посока,а с автобус 7-8часа.Пресметнете го,за да не ви изненадат на границата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 41 минути , Emil Chakalov каза:

а с автобус 7-8часа

От къде и от кога е тази информация????? Последно бях там с автобус в края на септември. И на отиване и на връщане сме стояли на граничния пункт не повече от 20 минути!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, saved_ каза:

Вчера се върнах от Истанбул. На границата, минахме през Малко Търново като на отиване минахме за около  час, беше делничен ден, а на връщане по-малко. Имаше само няколко коли. На влизане имаше доста големи проверки от турска страна, качваха багаж на лентата със скенер, но бързо ставаше всичко. Петък вечер и събота е по-натоварено. За HES кода ни съдействаха в хотела, но никъде не са го искали. Ограниченията са носене на маски навсякъде - открити пространства и на закрито, мерене на  температура на входа на големите магазини, на много малко места в заведенията. 90% от хората са с маски и то правилно поставени, дезинфектанти има навсякъде, пръскат с някакъв разтвор по улиците. Карантина и тест за коронавирус не се изискава от наша и от турска страна.

Спокойно е навсякъде. Желая приятна разходка🙂

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.