Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
2 hours ago, super_sunshine said:

Прегледах цялата информация във форума за Занзибар от последните 2 месеца - изглежда, че няма никакъв проблем да се стигне до там, а KLM имат прилични билети от София. Изглежда твърде добре, за да е истина - дали не пропускам някоя уловка и дали не е настъпила промяна? 

Кофти са само стоповете на билетите на КЛМ, мен поне това ме спира, въпреки, че и Катар в момента са с много неприятни спирания до там, но поне са без смяна на самолета. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Ivko каза:

Германия обяви цялата територия на България за рискова зона и от 1-ви ноември се влиза с отрицателен тест.

Тест на летището остава ли като възможност или задължително трябва да се представи предварително направен ПСР.

Публикувано:
Преди 1 час, анамари каза:

Тест на летището остава ли като възможност или задължително трябва да се представи предварително направен ПСР.

Остава, но като цяло цяла Германия затваря за месец ноември, така че няма да е най-доброто време за туризъм.

Публикувано:
преди 5 минути , tch каза:

Остава, но като цяло цяла Германия затваря за месец ноември, така че няма да е най-доброто време за туризъм.

Благодаря, ще се прибира близък след отпуск в България. 

Публикувано:
преди 8 часа, AlexandraKo каза:

Някой, ако види/чуе за Белгия, да каже, моля!

Че от техния сайт много не се ориентирам, има ли карантина за нас, няма ли...

От понеделник, 2 ноември, до 13 декември - почти пълна карантина за всички. На улицата по 4 човека, хотелите са отворени, ресторантите - не; магазини, музеи - затворени.  

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:
преди 9 часа, Ushakal каза:

От понеделник, 2 ноември, до 13 декември - почти пълна карантина за всички. На улицата по 4 човека, хотелите са отворени, ресторантите - не; магазини, музеи - затворени.  

Това е ясно, благодаря ти!
Въпросът е, дали има карантина или тест за нас. Трябва да пътуваме на 13 ноември.

Кои магазини са затворени - всички ли?

И може ли да се отиде с кола, от един град в друг?

Публикувано:
11 hours ago, анамари said:

В Германия от осми ноември ще има ново правило за идващи от рискови страни. Задължителна самоизолация и карантина за десет дни. Едва на петия ден (и не по-рано) може да се направи  PCR тест и ако той е отрицателен да се прекъсне карантината. 

Цяла България вече е рискова страна. 

И в допълнение да отбележа, че от втори ноември се забранява и отсядане в хотели или апартаменти с туристическа цел, позволено е само по работа или при наложителни причини като болест, престой в болница. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Това е ясно, благодаря ти!
Въпросът е, дали има карантина или тест за нас. Трябва да пътуваме на 13 ноември.

Кои магазини са затворени - всички ли?

И може ли да се отиде с кола, от един град в друг?

Миналата седмица от Бг влязох и декларация, но сега не знам - много бързо се променя всичко тук. Всички магазини, с изключение на суперите, но казаха, че може да има по-ограничено предлагане. Има вечерен час, не знам за вътрешните пътувания, предния път проверяваха.     https://centredecrise.be/fr/news/gestion-de-crise/covid-19-comite-de-concertation-sur-le-durcissement-du-confinement

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Ushakal каза:

Миналата седмица от Бг влязох и декларация, но сега не знам - много бързо се променя всичко тук. Всички магазини, с изключение на суперите, но казаха, че може да има по-ограничено предлагане. Има вечерен час, не знам за вътрешните пътувания, предния път проверяваха.     https://centredecrise.be/fr/news/gestion-de-crise/covid-19-comite-de-concertation-sur-le-durcissement-du-confinement

Благодаря ти, до 13 има много време и , както върви при нас, като нищо ще ни отсвирят:((((

Публикувано:

‼️ ️LATEST NEWS ‼️

In order to guarantee safe holidays for everyone in the Canary Islands, all visitors that stay in a tourist establishment will need to present a certificate that demonstrates the completion of a diagnostic test for active infection by COVID19 with a negative result as of November 14.

The test must have been carried out in the previous 72 hours and be approved by the health authorities of your home country or the EU.

It will be mandatory for all people over 6 years old

The certificate may be presented in digital or paper format and it must contain the date, the time of the test, the identity data of the person, the authorized centre responsible for the testing and the negative result.

This certificate will not be required from travelers who prove that they have been in the Canary Islands for 15 days, nor from Canarian residents who declare that they have not left the archipelago in the 15 days prior to their arrival at the establishment.

ℹ️ For more information about travel to the Canary Islands and Covid-19 please see our website 

https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/

• Харесвам 3
Публикувано:

НОВИТЕ МЕРКИ..

За територия на ЦЯЛА ГЪРЦИЯ, МАСКИ НАВСЯКЪДЕ, НА ОТКРИТО И ЗАКРИТО.

ЗАБРАНЯВА СЕ ИЗЛИЗАНЕТО И ДВИЖЕНИЕТО, Между 12 през нощта и 05 сутринта, НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЯЛА ГЪРЦИЯ.

ЗОНИТЕ СТАВАТ ДВЕ - тези, които са зелени, стават жълти. Тези, които са сега в оранжево, стават червени. Тоест, цяла Северна Гърция е в червена зона.

Затварят се всички заведения за хранене, без изключение, барове, кафетерии, фитнесцентрове и всичко останало, където се събират хора, в ЧЕРВЕНИТЕ ЗОНИ.

ДВИЖЕНИЕТО МЕЖДУ ОБЛАСТИТЕ, ЗАСЕГА, НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА.

ГРАНИЧНИТЕ ПУНКТОВЕ ЩЕ РАБОТЯТ ПРИ ДОСЕГАШНИТЕ УСЛОВИЯ.

ВСИЧКИ МЕРКИ СА ВАЛИДНИ ОТ 03.11.2020, ЗА ЕДИН МЕСЕЦ !

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:
На 30.10.2020 г. в 12:50, muchachote каза:

Остана ли все още някоя европейска държава, в която можем да се разходим в началото на ноември без тестове и карантини???

Поправете ме, ако греша, но от наличната информация за Италия, доколкото успях да я преведа, България попада в списък B, за който не се изисква задължителна карантина или тест. Така че мисля, че все още е опция за пътуване.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, mary_shery каза:

Поправете ме, ако греша, но от наличната информация за Италия, доколкото успях да я преведа, България попада в списък B, за който не се изисква задължителна карантина или тест. Така че мисля, че все още е опция за пътуване.

Италия се готви за нов локдаун от другата седмица, като се очаква да засегне 5 района :

клик

Освен това, в една не малка част от градовете има много сериозни бунтове, и полицията не си поплюва (напр. Флоренция, вероятно и на други места).

Сега чета че и Англия се готви за национален локдаун: клик

• Харесвам 5
Публикувано:

Много се надявам,че за коледните празници ще махнат локдауните някъде из Европа,че да може човек да отскочи за 2-3 дни.Аз ще рискувам и ще сменя билетите от Раян за 11-13.12,пък,ако пак не може да се пътува,вече ще ги отписвам. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.10.2020 г. в 11:50, muchachote каза:

Остана ли все още някоя европейска държава, в която можем да се разходим в началото на ноември без тестове и карантини???

Нидерландия/Айндховен/ Нито тест, нито карантина. Проверено преди 2 дни. От там към Амстердам, много ниски цени на хотели/.

• Харесвам 6
Публикувано:
34 minutes ago, Kamen said:

Нидерландия/Айндховен/ Нито тест, нито карантина. Проверено преди 2 дни. От там към Амстердам, много ниски цени на хотели/.

Идващи от рискови страни, включващи в момента и България, са длъжни да се само изолират за десет дни. Дори и негативен тест не изключва това правило. Това, че не се контролира и се оставя на хората сами да следват правилата е друга тема. 

https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands/travel-and-holidays/self-quarantine

Travellers arriving in the Netherlands from certain countries and regions should self-quarantine for 10 days. Even if you do not have any symptoms or if you have tested negative for COVID-19. Once in the Netherlands, you can self-quarantine at home or in temporary or holiday accommodation. 

Иначе и в Германия на практика е възможно да влезеш в страната и да си вееш д-то като турист без някой да те провери, че всъщност е трябва да си в карантина. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , Masmiya каза:

Иначе и в Германия на практика е възможно да влезеш в страната и да си вееш д-то като турист без някой да те провери, че всъщност е трябва да си в карантина. 

Но поне на теория няма да има къде да спиш.

Публикувано:

Доколкото разбирам, мога да си фръкна до Германия и Холандия за едно питие и никой няма да ме спре?! Не искат кодове, тестове, кръщелни, нотариални, карта за отстъпка от Била-та, електронна винетка, Гражданска отговорност на колата. Не знам къде и какво да гледам вече, откачих, баси.

И въобще да питам, ажеба, в момента къде мога да литна  за ден или два без да ми искат нищо свързано с короната? И има ли въобще такава държава. Лети ми се, ако ще и за ден да е, не ме свърта вече.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , bad kid каза:

До Канарски острови, ако се прибереш преди 14 ноември.

Защо преди 14-ти ноември (че аз смятам да се прибирам на 15-ти :D) ?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.