Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

29 minutes ago, muchachote said:

По- лошо! 14- дневна карантина. На сайта на МвнР!

Ето цялата информация за Румъния, да сме напълно екзактни. От сайта на МВнР. Има разлика с инфото на Дир-ниците.  🙂 

Информираме Ви, че румънските власти, с решение от 2 ноември 2020 г. актуализираха списъка на рисковите държави, за пристигащите от които ще се налага задължителна 14-дневна карантина.  Новият списък се състои от 31 държави, сред които и България. Страната ни се намира на последното място в списъка, тоест с най-ниска кумулативната честота на заболеваемост на 100 хил. души за последните 14 дни, в сравнение с другите рискови държави. Списъкът е наличен на следния адрес: HTTPS://WWW.CNSCBT.RO/INDEX.PHP/LISTE-ZONE-AFECTATE-COVID-19/2067-LISTA-STATE-CU-RISC-EPIDEMIOLOGIC-RIDICAT-2-11-2020/FILE.
Пристигащите от държавите/областите, считани за рискови, не попадат под карантина в случай, че престояват на румънска територия за период по-малък от 3 дни (72 часа), ако представят отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди влизане в страната. Пристигналите от такива държави/области и поставени под карантина лица, могат да бъдат освободени от мярката след 10-ия ден, ако направят тест за SARS-CoV-2 на 8-ия ден от карантината, който да даде отрицателен резултат, и не проявяват специфични за COVID-19 симптоми.

Транзитното преминаване е свободно за идващите от България МПС-та, включително и за шофьорите на тежкотоварни камиони.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой може ли да ми каже точно от кога влизат в сила новите мерки. До няколко часа трябва да оставя приятел на летището в Букурещ

Груб превод на документа с гугъл транслейт 

"List in force within 24 hours from the date of approval (02.11.2020 at 21.40 - according to the site"

Това означали ли 24 часа след 02.22.2020, тоест до 21:40 трябва да сме влезли?

Връзка към коментар
преди 3 минути , SpeeDemoN5 каза:

Някой може ли да ми каже точно от кога влизат в сила новите мерки. До няколко часа трябва да оставя приятел на летището в Букурещ

Груб превод на документа с гугъл транслейт не помага много

"Tariff list / zone with risky epidemiological risk, conform Hotarr. No. 51 from 02.11.2020 to the National Committee for Situații de Urgență List of entries in 24 ore from the approbation data (02.11.2020 or 21.40 - conform site-ulu"

Това означали ли 24 часа след 02.22.2020, тоест до 21:40 трябва да сме влезли?

Да, мярката е в сила от 21:40 ч. на 3 ноември 2020 г.

Връзка към коментар

А ако пътуваш от Румъния за чужбина ще се изисква ли ПСР тест, билета доказателство ли е за пребиваване-преминаване или трябва някакъв документ от страната където отиваш?!

Връзка към коментар
21 minutes ago, vinidj said:

А ако пътуваш от Румъния за чужбина ще се изисква ли ПСР тест, билета доказателство ли е за пребиваване-преминаване или трябва някакъв документ от страната където отиваш?!

От или през?

Връзка към коментар

Малдиви: 49 къщи за гости вече имат разрешение да работят с туристи. Къщите за гости се намират на следните местни острови:

N. Fodhdhoo

K. Huraa

V. Fulidhoo

V. Thinadhoo

A. A. Mathiveri

K. Maafushi

A. A. Thoddoo

A. A. Ukulhas

K. Guraidhoo

A. A. Rasdhoo

K. Himmafushi

S. Feydhoo

S. Maradhoo-Feydhoo

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Здравейте,

Освен в Турция, където все още няма изисквания за тестове или карантини , къде другаде би могло да се отиде за 2-3 дни без проблеми? По възможност с кола ? Или някаде другаде в Европа , където ситуацията е  по-спокойна?

Връзка към коментар

Искам да ви благодаря за бързите отговори, успешно влязохме без проблем и го оставих.

Полетът му всъщност е днес, но решихме че единствения вариант е да тръгнем един ден по-рано и да пренощува на хотел срещу летището 

Там се оказа че има представителство на ферари , астън мартин и ламборгини, така че ще има с какво да се занимава 😄

• Харесвам 5
  • Браво 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , moli84 каза:

И за Сейшелските острови е така ,доколкото прочетох,дори не искат тест

Сейшелите са отворени за сравнително малко страни . България не е между тях . Ето  официалната им страница

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Също и Мексико. Ако не за сафари,  не знам защо някой би предпочел циганията на Танзания пред плажовете на Мексико или Бразилия, но е хубаво че дори в тези времена имаме избор. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 21 минути , stanimir каза:

Също и Мексико. Ако не за сафари,  не знам защо някой би предпочел циганията на Танзания пред плажовете на Мексико или Бразилия, но е хубаво че дори в тези времена имаме избор. 

Стенк, ти на колко плажа в Танзания, Мексико и Бразилия си ходил, та така категорично ги сравни? 🙂 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , FlyTraveler каза:

Стенк, ти на колко плажа в Танзания, Мексико и Бразилия си ходил, та така категорично ги сравни? 🙂 

Виждал съм доста от Занзибар... на снимки и видео, но съм съгласен че личните впечатления нищо не може да ги замени. 

Връзка към коментар
преди 6 минути , stanimir каза:

Виждал съм доста от Занзибар... на снимки и видео, но съм съгласен че личните впечатления нищо не може да ги замени. 

Освен когато чуждите впечатления се окажат достатъчни, за да не искаш да трупаш свои. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 часа, ivooo каза:

Сейшелите са отворени за сравнително малко страни . България не е между тях . Ето  официалната им страница

Прегледах диагонално pdf файловете от линка.

Оставам с впечатлението, че се говори за туристи, пристигащи от определени страни, а не за техните граждани. Почти навсякъде се говори за "visitors from countries", а не за "citizens" или "residents".

т.е. ако тръгвам за Сейшелите от Германия май е ОК.

----

Иска ми се да съм прав. 😀

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.