Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Прегледах диагонално pdf файловете от линка.

Оставам с впечатлението, че се говори за туристи, пристигащи от определени страни, а не за техните граждани. Почти навсякъде се говори за "visitors from countries", а не за "citizens" или "residents".

т.е. ако тръгвам за Сейшелите от Германия май е ОК.

----

Иска ми се да съм прав. 😀

Има голям шанс да си прав. В 90% от ограниченията, които срещах през последните месеци, винаги основно значение имаше началната точка на пътуването (т.е. от колко рисков район тръгваш), а не конкретната националност на пътника.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 часа, neuromancer каза:

Ако много държите на южна екзотика, Бразилия е отворена, освен Малдивите, Танзания...

Имам познат и бивш колега немец, който от 20-на дни е в Tatajuba ceara Brasilи си кара кайт сърф и си работи понеже е хоум офис. Гледам по снимките, че си прекарва повече от добре.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , ven62 каза:

Прегледах диагонално pdf файловете от линка.

Оставам с впечатлението, че се говори за туристи, пристигащи от определени страни, а не за техните граждани. Почти навсякъде се говори за "visitors from countries", а не за "citizens" или "residents".

т.е. ако тръгвам за Сейшелите от Германия май е ОК.

----

Иска ми се да съм прав. 😀

Прав си. Само, че има тест де, който трябва да е направен 72 часа преди полета. Ето и малко информация директно от извора, а иначе живот и здраве, смятам да се пробвам декември за Коледа:

"

Philomena Hollanda <phollanda@tourism.gov.sc>

вт, 6.10, 14:12

до мен
cleardot.gif

Dear Megi and Ivo,

In view that Germany features on the list of Permitted countries category 1. As long as you have been in Germany for 14 days or more you are authorised to enter Seychelles provided that you can show proof( resident and work  permits, Visa  etc.)  of your stay in Germany.

Kindly visit the  Visitor travel advisory  on our website  www.tourism.gov.sc for more details.

Thanking  you.

Philomena

"

Цялата работа е валидна само, ако Германия остане в първи списък де. А Филомената е Manager в Seychelles Tourism Board

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз се чудя за една Куба декември или януари като в момента хвърлям боб от къде ще е по-малко вероятно плановете да се провалят, т.к предвид ситуацията мисля да купя пакет от Туи за да мога да местя датите при нужда наведнъж или сменям дестинацията. Въпроса е дали да бъде през Германия, Белгия, Холандия или OK.  Притесняват ме връзките и нуждата от нощувка преди полета първо заради локдауните и вероятността да няма отворени хотели както и срока на PCR-a, ако имам изискване за такъв той обикновено е 72ч а аз поне 48ч ще ги загубя в БГ докато стане активен и стигна до съответната държава....та нещата са доста комплицирани..... 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 часа, stanimir каза:

Виждал съм доста от Занзибар... на снимки и видео, но съм съгласен че личните впечатления нищо не може да ги замени. 

Аз лично, не бих заменил плажовете на Занзибар за който и да е курорт по източното или по западното крайбрежие на Мексико (обиколил съм ги всичките, в някои съм ходил многократно). За Бразилия са ми много бегли впечатленията - няколко плажа само и всичките в Рио...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , FlyTraveler каза:

Аз лично, не бих заменил плажовете на Занзибар за който и да е курорт по източното или по западното крайбрежие на Мексико.

За пореден път се убеждавам колко сме различни хората.

Аз пък лично никога не бих стъпил в държава, в която официалните власти упорито се правят, че Ковид19 въобще не съществува и всичко е прекрасно. Особено пък африканска и с меко казано съмнителна здравна система. Нищо против Танзания, но заравяне на главата в пясъка не решава проблемите.

За мен Занзибар е тотално извън радара за следващите поне 2 години.

• Харесвам 10
Публикувано:

Визирах не природните дадености (които са безспорни),  а по-скоро заобикалящата ги среда, но ще е нелепо да споря точно  с теб за Африка.Както казах позицията ми  се  базира само на видяното в нета вкл. и в този форум. 

Не отсядам в ризорти и затворени комплекси,  и рядко купувам скъпи екскурзии, които предполагам биха дали доста  по-различен поглед.  

Вероятно някой ден и ще отида.  

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Аз пък лично никога не бих стъпил в държава, в която официалните власти упорито се правят, че Ковид19 въобще не съществува

Хайде,хайде - едва ли е по опасно от хлапетата с калашници през рамо в Либерия или дa посетиш шийтска джамия нa Норуз в сунитски Афганистан 😉 
 По- скоро опасността е да не те блокират за седмици или месеци по такива места
 ( НЕискрено ти завиждам на свободата да пътуваш дори и в такива условия 😞  )

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, stefanrusev каза:

Едва ли е по опасно от хлапетата с калашници през рамо в Либерия или дa посетиш шийтска джамия нa Норуз в сунитски Афганистан 😉 
По-скоро опасността е да не те блокират за седмици или месеци по такива места

Да, прав си за опасността от блокаж - напълно реална е, но пък ако е готино място нямам нищо против да поостана повечко :grin:

Специално за Танзания обаче си имам конкретно мнение и политиката им да игнорират Ковид19 не ми допада въобще. Мисля, че това неглижиране повишава доста опасността от зараза там.

Уви до Либерия така и не стигнах, въпреки че имах издадена виза - трябваше да съм там април, но... Да те броя ли и теб за следващия ми либерийски опит, когато и да е той? 🙂

И за да не съм тотално извън темата... В момента съм на летище Бергамо, транзитирайки в посока Лисабон. Италианците не правят никакъв проблем на влизане, не искат декларации и не задават въпроси. Даже и единия бизнес салон си работи (този преди секюритито с фаст трак-а), та дори и асортимента на храната са разширили. Единствено много държат на синичките хирургически маски и не дават с друг вид маска да се лети.

Стискайте ми палци утре да се довлека успешно до Азорите, че португалците имат доста изисквания за полетите натам.

• Харесвам 23
Публикувано:
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

Специално за Танзания обаче си имам конкретно мнение и политиката им да игнорират Ковид19 не ми допада въобще. Мисля, че това неглижиране повишава доста опасността от зараза там.

Моят сезон за пътуванията започва скоро.И аз освен в Танзания,направо незнам накъде да се насоча.Ковида май го изкарах,(жената беше с положителен тест)ама хич не искам да ми бъркат по носа и да правя тестове.А в Европа не ми се ходи.Дай/дайте съвет къде да се пошматкам декември-март. 

И приятно на Азорите

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 35 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Моят сезон за пътуванията започва скоро.И аз освен в Танзания,направо незнам накъде да се насоча.Ковида май го изкарах,(жената беше с положителен тест)ама хич не искам да ми бъркат по носа и да правя тестове.А в Европа не ми се ходи.Дай/дайте съвет къде да се пошматкам декември-март. 

И приятно на Азорите

Без тест извън Европа май няма как? Все някоя авиокомпания или недоразбрал агент по трасето ще поиска да погледне pcr... Особено имайки предвид от колко опасна (статистически) държава идваме.

Да направим една Уганда? Пускат вече там, макар че на връщане може би ще трябва да изкараме 14 дневна карантина.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 49 минути , Георги Матеев каза:

Да те броя ли и теб за следващия ми либерийски опит, когато и да е той? 🙂

Е, ще се обиждаме ли сега? 

преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Да направим една Уганда?

Ми кво чакаме?

Стискам палци!  

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , stefanrusev каза:

Е, ще се обиждаме ли сега? 

Ми кво чакаме?

Като се върна от Азорите ще ти пиша да го доизмислим. Уганда определено ми е доста интересна.

Излитам, лека вечер на всички 😊

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 11 минути , Stanislav Dimitrov каза:

И приятно на Азорите

Стани с твоето темпо на обикаляне поради липса на много страни трябва да е една , но огромна 🙂 . 

Май само Бразилия или Мексико ще ти свършат работа.  Иначе от тези , които ги нямаш при трофеите забелязвам на пръв поглед  Кения , Уганда , Френска Полинзия .

То зависи човек какво харесва . Аз пък  взех за 6-ти път за другата седмица билети за Малдивите дето средния остров е с размери 200х400 м , но нещата отиват към отлагане .Не сме много във форма .  Мисля че ни докопа гадта .

На такова място може да си стоиме до безкрайност 🙂 . Като туристи в резорт обаче 🙂 .

Та както казва Георги Матеев много ама много сме различни 🙂 

• Харесвам 7
Публикувано:

@Георги Матеев лек полет и весело изкарване. 

Зачетох се за Уганда, че ми стана интересно - трябва да се направят 2 теста - един 72 ч. преди качване на самолета за Уганда и един 120 ч. преди напускане на страната. Според мен с този втори тест може да се влезе в България и да не е необходима карантина.

Мале, много ви се кефя, що и аз не съм такъв пътешественик като вас 🙂 

Ето и линкове:

https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Africa/uganda 

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/09/30/zapoved__rd-01-547-30092020_g.pdf

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Да направим една Уганда? Пускат вече там, макар че на връщане може би ще трябва да изкараме 14 дневна карантина.

Еми аз имам време,може от Танзания да се метна в Уганда.На мен обаче,новото ми хоби е снимането,та ще искам по паркове да ходя.Иначе карантината не ме плаши.Точно ще имам време да си прегледам снимките,като се върна. 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Виж малко по-нагоре. За Бразилия нищо не се иска, за Танзания и Мексико мисля също.

И Бразилия и Мексико ги гледах и искам,ама жената се стряска от многото случаи там(макар да го изкара тоя вирус).А тя ме пуска за по месец +,като заедно ходим за 10-тина дни и после аз продължавам сам.Или правя две седмици,после с нея 10 дни и после пак две седмици 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Виждам, че обсъждате дали Мексико и Бразилия или Занзибар са подходящи за зимно море тази година. Познавам донякъде Мексико - била съм в Кабо, Пуерто Валарта и разбира се Ривиера Мая. Честно казано съм била доста пъти, но винаги в ризорти. За мен най-добро съчетание е района на Пуерто Валарта. Много колониално и красиво. И добро море:-) За Бразилия - там си е купон, особено в щата Байя. Ресифе и Натал са супер, както и около Форталеза. но там са малко местата където океана е супер спокоен. Аз обичам лагуните, а там такива няма, е добре е около Кабо Санто Агостино. А пък в Занзибар - красиво, колоритно , но само на север става цял ден за плуване и то пак с доста забележки. Така че, за море долу горе е едно и също. И навсякъде има добри ризорти. В Бразилия са много добри също :-).

Но аз ще се пробвам за Уганда. Имам си вече програма, благодарение на @FlyTraveler Остава и да не затворят, защото гида ни каза, че ще решаваме 15 дни преди пътуването. Човекът не беше сигурен дали пак няма да затворят летището 😞  Но дано да имаме късмет.

• Харесвам 8
Публикувано:

В Коста Рика се влиза без тест. Изискват обаче застраховка, която покрива лечение на Ковид за 50 000 долара и настаняване в случай на карантина 2000 долара. 

В Доминиканската република също се влиза без тест, но е възможно на случаен принцип да ви тестват при пристигане. Там не се изисква застраховка, но САЩ предупреждават да не се пътува до там, тъй като опасността от зараза е много голяма. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Mimka каза:

В Коста Рика се влиза без тест. Изискват обаче застраховка, която покрива лечение на Ковид за 50 000 долара и настаняване в случай на карантина 2000 долара. 

В Доминиканската република също се влиза без тест, но е възможно на случаен принцип да ви тестват при пристигане. Там не се изисква застраховка, но САЩ предупреждават да не се пътува до там, тъй като опасността от зараза е много голяма. 

Зя ДР Ива може да каже, тя е там, ама май, отдавна не е писала тус.:(

Публикувано:

Последната серия на "Орел и Решка" беше от ДР и даваха че има комендантски час от 17.00 до сутринта, но ако си в комплекс едва ли е голям проблем. 

Може да е отпаднал, не се знае точно кога е сниман епизода. 

Хубавото е че нямаше жива душа по километрови бели плажове. 

Публикувано:
преди 17 часа, Георги Матеев каза:

За пореден път се убеждавам колко сме различни хората.

Аз пък лично никога не бих стъпил в държава, в която официалните власти упорито се правят, че Ковид19 въобще не съществува и всичко е прекрасно. Особено пък африканска и с меко казано съмнителна здравна система. Нищо против Танзания, но заравяне на главата в пясъка не решава проблемите.

За мен Занзибар е тотално извън радара за следващите поне 2 години.

Жорка, Танзания едва ли е по-опасна за зараза с Ковид-19 от примерно съседните Уганда или Кения... Нищо, че последните бяха затворени дълго време и сега искат негативен PCR тест при влизане. Общо взето държавите са сходни като климат и порядки, различна е само гео-политическата им ориентация (Танзания е про-китайска). @Happy_Traveler e в Танзания в момента, попитай я какво е положението. Каквото и информационно затъмнение да са сложили (евентуално), като има мор се чува много бързо.

Занзибар толкова бързо взе да се пълни с туристи последните 6-7 години, че може би точно сега е добър момент да се види и усети като хората.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 часа, stanimir каза:

Визирах не природните дадености (които са безспорни),  а по-скоро заобикалящата ги среда, но ще е нелепо да споря точно  с теб за Африка.Както казах позицията ми  се  базира само на видяното в нета вкл. и в този форум. 

Не отсядам в ризорти и затворени комплекси,  и рядко купувам скъпи екскурзии, които предполагам биха дали доста  по-различен поглед.  

Вероятно някой ден и ще отида.  

А, аз съм се скъсал да отсядам в ризорти и да купувам скъпи екскурзии (хеле пък в Занзибар). 🙂  За мен пък Ривиера Мая на Източното Крайбрежие на Мексико излезе от списъка на местата, където бих отишъл отново след последното ми посещение през 2010 година, особено пък да правя дълъг презокеански полет с прикачване... Mainstream отвсякъде, къде повече, къде по-малко... На Западното крайбрежие ми харесваха Пуерто Ваярта, Кабо Сан Лукас, Зиуатанейо и Уатулко, но последно съм ги виждал преди 22 години и не знам сега как са...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.