Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Имам питане за Германия.

Нали според мерките, влиза се с тест, трябва да се седи 5 дни там карантина и след това може да се направи нов тест за да се премахне карантината, но възможно ли е да отнеме повече от 1-2 дни докато излезе резултатът или това е само теория?

Няма нужда от тест на влизане.  Останалото е вярно, може да отнеме повече от 2 дена.

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Не виждам да имат много заразени в Германия на фона на другите страни и някак си не ми се вярва, че навсякъде ще се бавят по 2-3 и повече дни за резултат.

На седмица се правят по около 1.5 милион теста, на какъв принцип точно определят тестваните не знам, но като цяло има малко свободен капацитет. Та заради това се бавят повече от 24 часа.

Публикувано:

Предлагат ми да ходя до Германия с такава схема - тест тук в Бг, карантина там 5 дни и пак тест, след това 2 седмици обучения.

Не знам защо искат тест тук, след като не е задължително.

Никой не иска да ходи, та и аз отказах за сега. Карантина в стая 3х3 5-6 дни не ме влече, а и след това още 15 дни..

Публикувано:
6 minutes ago, Alexander said:

Видях, затова питах дали това е някаква  теория или масова практика и дали е навсякъде или зависи от зоната.

Не виждам да имат много заразени в Германия на фона на другите страни и някак си не ми се вярва, че навсякъде ще се бавят по 2-3 и повече дни за резултат.

Зависи от региона, но в момента лабораториите са претоварени и може да отнеме до 72 часа. Заразените не са много, но тестовете които се правят са изключително много. Преди всеки можеше да отиде и казваше, че иска да се тества, но от известно време правят тестове само на хора със симптоми ( хората пристигащи от рискови страни, разбира се не е нужно да имат симптоми за да бъдат тествани).

Но и антиген тестовете вече се използват доста, в региона на Констанц антиген тестовете са изкупени във всички аптеки.

Макар и да не е много редно, ако е спешно и много важно, може да се влезе в Германия през Швейцария. Но  номера става само ако се влезе в Германия с кола или пеша, защото не проверяват, иначе на теория и Швейцария се води рискова за Германия.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Alexander каза:

Предлагат ми да ходя до Германия с такава схема - тест тук в Бг, карантина там 5 дни и пак тест, след това 2 седмици обучения.

Не знам защо искат тест тук, след като не е задължително.

Никой не иска да ходи, та и аз отказах за сега. Карантина в стая 3х3 5-6 дни не ме влече, а и след това още 15 дни..

Е, да де, ама след карантината бирария, музейче, това-онова. Oh, wait и те са затворени 😄 

• Смея се 4
Публикувано:

А има ли начин да се влезе в Германия през страна от Европа, като се елиминира карантината?

Беше споменато, че през Канарските става, ако си седял там 2 седмици, макар да не знам как ще проверят дали съм седял 1 ден или 14.

Публикувано:
45 minutes ago, Alexander said:

А има ли начин да се влезе в Германия през страна от Европа, като се елиминира карантината?

Беше споменато, че през Канарските става, ако си седял там 2 седмици, макар да не знам как ще проверят дали съм седял 1 ден или 14.

Четох, че българите с коли влизали през Чехия и Полша. Провери какви са режимите от там и дали не може да заобиколиш от там.

Публикувано:

Както написах по горе, неофициално може с кола или пеша да се влезе през Швейцария, въпреки, че се води рискова страна за Германия. Никой е проверява, освен това на граничарите не ги интересува особенно дали ще си под карантина или не. 
иначе официално Канарските острови за сега не са рискова зона.

Публикувано:
преди 58 минути , Alexander каза:

Никак, разчитат на благоразумието. Също така не съм чувал някой да го проверяват на адрес дали е в карантина. 

Публикувано:
преди 7 минути , Velyana каза:

Както написах по горе, неофициално може с кола или пеша да се влезе през Швейцария, въпреки, че се води рискова страна за Германия. Никой е проверява, освен това на граничарите не ги интересува особенно дали ще си под карантина или не. 
иначе официално Канарските острови за сега не са рискова зона.

Вече са добавени, май от преди няколко дни.

Трябва ми със самолет да е влизането.

преди 7 минути , tch каза:

Никак, разчитат на благоразумието. Също така не съм чувал някой да го проверяват на адрес дали е в карантина. 

Може, на мен ми трябва легален начин, без значение дали ще проверяват.

Публикувано:

Аз два пъти влизах със самолет в Германия от рискови страни и двата пъти никой не ме е проверявал. Не мисля, че имат капацитета в момента да проверяват всеки в карантина.

Първият път беше края на август, тествахме се на летище Мюнхен след кацане и чакахме пет дни резултата. Вторият път летяхме до Меминген, където се тествахме и резултата получихме точно след 24 часа. 

Публикувано:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html;jsessionid=0E5F8ACDD7DE7C18733D1C2FFF66EC1B.internet052 Канарските острови все още са извън рисковите региони, но това може да се промени при следващата актуализация на списъка

95D5008F-01BA-41AC-A572-0EF140CBB58F.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Този гугъл ме е излъгал, дадох да търси последната седмица само и излязоха линкове, че е забранено, а като вляза в линка се оказва, че информацията е стара.Уж за сега може от Канарите.

А пише ли някъде, колко трябва да съм седял там или няма такова изискване?

Публикувано:

Испания ще иска тест негативен при пристигането направен 72 часа преди пристигане за хора пристигащи от рискови райони

https://www.noticiasparamunicipios.com/noticias-destacadas/nacional-espana-exigira-una-pcr-negativa-a-personas-que-vengan-de-paises-de-riesgo-ultima-hora/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , Alexander каза:

А пише ли някъде, колко трябва да съм седял там или няма такова изискване?

По буквата на закона трябва последните 14 дена да не си бил в рискова област.

Für Einreisende in die Bundesrepublik Deutschland, die sich zu einem beliebigen Zeitpunkt innerhalb der letzten 14 Tage vor Einreise in einem Risikogebiet aufgehalten haben, kann gemäß den jeweiligen Quarantäneverordnungen der zuständigen Bundesländer, eine Pflicht zur Absonderung bestehen.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не може ли да се влезе от Холандия в Германия без карантина? Поне до скоро така пътуваха едни приятели. Нямаха проблеми.

Колкото до карантината при връщане в България и по-скоро за контролът на летището ... думи нямам. Кацаме с полет от Франкфурт, с Луфтханза, имаме хора по къси панталонки и тениски, никой дори не ги попита от къде идват и защо. Нямаше ги и онези, които питали за начална точка. Пропуснаха ни да минем и това е. Ама иначе правила има.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Julian999 каза:

Испания ще иска тест негативен при пристигането направен 72 часа преди пристигане за хора пристигащи от рискови райони

https://www.noticiasparamunicipios.com/noticias-destacadas/nacional-espana-exigira-una-pcr-negativa-a-personas-que-vengan-de-paises-de-riesgo-ultima-hora/

http://www.novaduma.com/00054361-От-23-ноември-влизаме-в-Испания-само-с-негативен-PCR-тест.html

Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Не може ли да се влезе от Холандия в Германия без карантина? Поне до скоро така пътуваха едни приятели. Нямаха проблеми.

По буквата на закона от 17.10 не може, защото Нидерландия я водят рискова, на практика няма да се учудя ако никой не ги е проверявал на границата, а те са "забравили" доброволно да опоменат това в местното РЗИ. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, Alexander каза:

Видях, затова питах дали това е някаква  теория или масова практика и дали е навсякъде или зависи от зоната.

За съжаление май не е само теория - аз съм правил 2 теста до момента и двата изчезнаха до 48 часа, ама в доста групи чета и за по 3-4 дни. Иначе в Германия има по 20 000 заразени на ден и в момента над 200 000 активни случая, т.е. не са малко заразените 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , ivailo_radev каза:

Иначе в Германия има по 20 000 заразени на ден и в момента над 200 000 активни случая, т.е. не са малко заразените 

These are rookie numbers. В България има 60 000 активни случая при 12 пъти по-малко население 😄 

Публикувано:

Знаете ли коя дата се гледа на теста, при условие, че не трябва да бъде по-стар от 48 часа? Датата на която е направен или тази на която е излязъл резултата?

Публикувано:
Преди 1 час, niksennnnn каза:

Знаете ли коя дата се гледа на теста, при условие, че не трябва да бъде по-стар от 48 часа? Датата на която е направен или тази на която е излязъл резултата?

Датата, на която е направен. Аз съм правила само веднъж в Рамус - на него даже няма друга дата, освен тази, на която е направен.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Яничка каза:

Датата, на която е направен. Аз съм правила само веднъж в Рамус - на него даже няма друга дата, освен тази, на която е направен.

В Рамус от къде вземат материал,  от устата или от носа?

Публикувано:

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.