Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Вероятно и Чили (вкл. националните паркове) на 23.ноември отваря за всички без карантина, само с PCR тест. 

Ами нормално, спасяват си туристическия сезон, както Европа направи лятото,  а и по-голямата част от Карибите вече обявиха отваряне дори за САЩ. 

https://travel-dealz.de/news/grenzoeffnung-chile/?utm_source=feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss-feed

• Харесвам 5
Връзка към коментар
новобранец-магеланец
On 11/8/2020 at 7:31 PM, Радо said:

Тъй като проверявам от време на време дали са вдигнали ограниченията за няколко държави в Азия  - основно ЮКорея (14дневната карантина все още си стой),  Тайланд (гледам, че са възстановили вече полетите за там), Шри Ланка, Камбоджа (отворена ) и др., както и няколко в ЮАмерика, попаднах случайно на това:

https://borderdata.io/

Подозирам, че информацията вътре е вярна, тъй като си направих труда да проверя няколко държави (извън Европа).

p.s . За Тайланд:

От 10-ти ноември 2020 година Тайланд разреши отново присъствието на туристи в своята страна чрез така наречената "Специална туристическа виза"(STV). Условията за нейното получаване и необходимите документи ще намерите в рубрика"Виза"/подрубрика"Видове визи" на нашата електронна страница. Моля, информирайте се надлежно преди да кандидаствате за този тип виза.

Преди самото пътуване за Кралството всички заминаващи трябва да носят със себе си:

1. PCR тест с негативен резултат за COVID19 от последните 72 часа на английски език.

2. Медицинска бележка удостоверяваща, че лицето е в добро здраве за пътуване  и в последните 72 часа преди полета не е проявявало признаци на някакво заболяване. (Fit-to-Fly Certificate) Бележката трябва да е на английски език с подпис и печат на медицинско лице.

3. Медицинска застраховка (преведена на английски) с покритие от минимум 100 000 щатски долара, която изрично да включва и лечение от COVID19.

Без тези три документа, пътуващите няма да бъдат допускани за качване в самолет.

http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/

Не знам неволно или не са пропуснали да напишат че се изисква 14 дневна карантина при пристигане. отделно такива визи се издават само на туристи от  страни с нисък риск, а ние сме в групата от най-рисковите за тях.

thai.PNG

Връзка към коментар
преди 50 минути , feel_the_rush каза:

All-you-can-stay оферта за 2021 от Малдивите

https://www.cnn.com/travel/article/anantara-maldives-annual-pass-intl-hnk/index.html

Това за Ковид бежанци... 🙂🙂🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , crazyhorse каза:

Нещо съм пропуснал... 🤔

От Бразилия ли ще се вижда най-хубаво? 😎

От Чили, мислех, че няма да може да се пътува, но май ще може

Аз бях много сигурен, ама тая година много крива и май няма да стане

Връзка към коментар

Имам едно питане.

При влизане от България в Англия от лятото още искат да се седи карантина 14 дни.

Ако вляза и след 3 дни искам да изляза-върна в България това проблем ли ще е на летището?

Връзка към коментар
преди 58 минути , Alexander каза:

Имам едно питане.

При влизане от България в Англия от лятото още искат да се седи карантина 14 дни.

Ако вляза и след 3 дни искам да изляза-върна в България това проблем ли ще е на летището?

Не, или поне не беше преди 3 месеца.  Колега ходи на гости и на деветия ден се върна обратно в България без проблем.  И никой не го е проверявал дали спазва карантината.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Имам едно питане.

Принципно няма да можеш да пътуваш, защото по това време ще си в карантина и не би трябвало да излизаш извън вкъщи, да не говорим за пътуване.

Де факто обаче , като гледам контрола и как на тези с положителен тест им се обаждат и им налагат карантината  чак на 10-12-я ден след теста... може би няма и да разберат

Връзка към коментар

Бях проверявала за Англия преди време, и най-общо казано, не могат да те спрат да се прибереш в твоята си страна, никой не може да те накара да седиш 14 дена в карантина, предполагам, че ако се появят симптоми е друг въпрос, но отново е оставено на собствената ти съвест. Проверих за всеки случай и открих това:  If you’re travelling to the UK for less than 14 days, you will be expected to self-isolate for the length of your stay, but you can travel directly to your place of departure.

В допълнение:

Exceptions from remaining at your place of self-isolation include where:

• you are travelling directly in order to leave England

Източник:

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте.

Няколко хора ме питаха в лична комуникация за пътуване в Швейцария и реших да оставя информацията и тук. 

Швейцария промени начина на оценяване на риска от Covid-19 и поставя карантина само на пристигащи от държави, където заболеваемостта е поне с 60 (човека) по-висока от заболеваемостта в Швейцария (тогава и страната се добавя към списъка). Оставям оригинала, за да няма погрешни тълкувания.

The new infections per 100 000 inhabitants over the past 14 days are examined to determine whether a country or an area has an increased risk of infection, If the incidence in a country is at least 60 higher than the incidence in Switzerland, the country will be added to the list.

Към момента това са държавите, като отрицателен PCR тест не освобождава от карантина. 

Areas of neighbouring countries

France:

• Region Hauts-de-France
  • Region Île de France
  • Overseas area French Polynesia

Countries and areas*

• Andorra
  • Armenia
  • Belgium
  • Czech Republic

Транзитно преминаване от високорискови държави - до 24 часа. 

Информацията е тук:

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html#517241576

Локдаун не се предвижда като стратегия.

Маските са задължителни в градския транспорт, гарите, обществените сгради, магазини, В офисите и в отворените пространства със струпване на хора, ако не можете да осигурите нужната дистанция (например, Коледен базар). 

Ресторантите работят до 23 часа. Нощните заведения са затворени. Училищата са отворени. 

Като стана въпрос за базари, ето една информация, но тя се обновявя непрекъснато.

http://www.brunnvalla.ch/christmasmarkets/switzerland.html 

Връзка към коментар
преди 45 минути , Rainy каза:

Ресторантите работят до 23 часа.

Само да уточня, че мерките зависят от кантона, като кантоните са свободни да въведат по-стриктни мерки от тези, определени на федерално ниво (но не и по-малко стриктни). В тази връзка, в Женева например ресторантите НЕ са отворени. Що-годе актуална информация тук

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Абе, то и тука, уж , нищо не работеше, пък изобщо не е така.

Даже, магазини за диаманти си работят. Днес видях фризьорници, магазини за мебели, за козметика, работят си хлебарници, баничарници, всички хранителни и заведения за хранене. Само, не се седи, ами си вземаш яденето с теб.

Явно, имат някакви техни си условия, дето не ги знаем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, AlexandraKo said:

Днес видях фризьорници, магазини за мебели, за козметика

За мебели и козметика, само ако си ги поръчал предварително онлайн и отидеш да ги вземеш в уреченият ден и час.

Ама фризьори не работят по клиенти, само можеш да си вземеш пак предварително поръчани продукти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, zon каза:

За мебели и козметика, само ако си ги поръчал предварително онлайн и отидеш да ги вземеш в уреченият ден и час.

Ама фризьори не работят по клиенти, само можеш да си вземеш пак предварително поръчани продукти.

Ми не, не е тъй. Ето ти го , Боди шоп , снощи бях там, на Меир, си работеше.

image.jpeg.ea23166ed35e08cc655c51a2469185d1.jpeg

Днес по пътя, два магазина , големи - пак с козметика, си работеха и си имаше клиенти вътре.

А, забелязах. че за разни  инструменти, плочки, лепила, разни водопроводни и за бани джунджурии, също работеха. Вчера в Чайна таун - като магазин за 1 лев, също работеше.

Срещу гарата, в безистена, бижутерниците също са отворени.

Може би, покриват някакви изисквания, не знам.

Но като знам, у нас, как нищичко  не работеше, освен хранителните магазини, тука не е така.

На мен ми харесва, нека е така. Но дойдохме наплашени, че едва ли не, не мож си показа носа от хотела навън. А то е спокойно, има си всичко.

Мерките, взети до сега от правителството, бяха до 15 ноември. Не съм погледнала, има ли нещо ново.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
1 minute ago, AlexandraKo said:

Днес по пътя, два магазина , големи - пак с козметика, си работеха и си имаше клиенти вътре.

А, забелязах. че за разни  инструменти, плочки, лепила, разни водопроводни и за бани джунджурии, също работеха. Вчера в Чайна таун - като магазин за 1 лев, също работеше.

Срещу гарата, в безистена, бижутерниците също са отворени.

За козметика, явно минава по параграфа за лична хигиена и може.

За строителство, материали, направи си сам, ръкоделие, платове също е разрешено.

Всичко за левче, ако са продавали само неща за хигиена, строителство и подобни да, но иначе не.

Книжарници и цветарници също работят.

Виж магазините за бижута са наистина загадка, може да са с предварителни поръчки официално само и вземане на място.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , zon каза:

За козметика, явно минава по параграфа за лична хигиена и може.

За строителство, материали, направи си сам, ръкоделие, платове също е разрешено.

Всичко за левче, ако са продавали само неща за хигиена, строителство и подобни да, но иначе не.

Книжарници и цветарници също работят.

Виж магазините за бижута са наистина загадка, може да са с предварителни поръчки официално само и вземане на място.

Хехе, нали знаеш, евреите , винаги намират начин:)))))

Какво, по- необходимо, от диаманти, в тоз момент?:)))))

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.