Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Давам идея (не непременно най-евтината) на всички "доминиканци", които не искат никакви тестове или карантини.

На отиване летите през Лондон. Бритиш продават и еднопосочни билети до Пунта Кана. Във Великобритания е все така позволен транзит без пср тест и карантина, включително при смяна на летището. За влизане в Доминиканската също се очаква да няма усложнения след 10 януари. Проверено подробно за едни приятели, които в края на месеца ще правят точно този маршрут.

На връщане летите през Мадрид без смяна на терминала, но задължително на 2 отделни билета и само с ръчен багаж (Евелоп + България Еър). Така хем избягвате тест за Испания/България хем и карантина в България.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 23 минути , moli84 каза:

Нали от 30 декември турските авиолинии приеха задължително отрицателен пср при чекиране.

Не и ако само трансферираш 🙂

image.png.766b72252a9118e382ce1733466b5a17.png

Публикувано:

Значи аз съм го измислила вече на 22 януари летим в Бългериан Еър София - Мадрид. И сме нощувка там, правя нощувка на отиване защото да не се оплеска нещо, пък и в Мадрид не съм била ще врътнем някой кръг. На 23 ни е полета с Evelop и на същия ден пристигане. PCR за сега се изисква от България към Испания. После връщащия полет е на 30.01 от Пунта Кана към Мадрид, кацане на 31 и взимаме полет направо от същия Терминал с Бългериан Еър към София. Разиграх варианти доста и за сега най - изгодно ми излиза с агенция която ми осигурява самолет и нощувки в хотел Barcel нещо си 5 звезди(не знам дали ще видя нещо от петте звезди от хайманосваме ама да видим 😄 а там на място ще видим екскурзиите и какво ще правим. Имам рожден ден предния път бяхме на Куба сега в Доминикана го глася.

Агентката ще звъни на посолството в Испания да пита трябва ли тест на връщане за транзитно преминаване, че инфото е ужас за връщането,говори се че щяло да отпадне и за отиване, но ще видим. Ще кажа после какво е станало. Инач има вариант и с Луфтханза но цената на билета еее майко - 1000 евро. А пакета ми е 970 евро всичко заедно със застраховките, хотел, самолет всичко. Хванах направо собственичката на агенцията в Испания, която организира нещата и е на място в Доминикана, че в България много препродавачи има и нищо не могат да ти кажат. Не обичам агенции ама хич, но сега ще е така 😛

преди 2 минути , zvezda9001 каза:

Значи аз съм го измислила вече на 22 януари летим в Бългериан Еър София - Мадрид. И сме нощувка там, правя нощувка на отиване защото да не се оплеска нещо, пък и в Мадрид не съм била ще врътнем някой кръг. На 23 ни е полета с Evelop и на същия ден пристигане. PCR за сега се изисква от България към Испания. После връщащия полет е на 30.01 от Пунта Кана към Мадрид, кацане на 31 и взимаме полет направо от същия Терминал с Бългериан Еър към София. Разиграх варианти доста и за сега най - изгодно ми излиза с агенция която ми осигурява самолет и нощувки в хотел Barcel нещо си 5 звезди(не знам дали ще видя нещо от петте звезди от хайманосваме ама да видим 😄 а там на място ще видим екскурзиите и какво ще правим. Имам рожден ден предния път бяхме на Куба сега в Доминикана го глася.

Агентката ще звъни на посолството в Испания да пита трябва ли тест на връщане за транзитно преминаване, че инфото е ужас за връщането,говори се че щяло да отпадне и за отиване, но ще видим. Ще кажа после какво е станало. Инач има вариант и с Луфтханза но цената на билета еее майко - 1000 евро. А пакета ми е 970 евро всичко заедно със застраховките, хотел, самолет всичко. Хванах направо собственичката на агенцията в Испания, която организира нещата и е на място в Доминикана, че в България много препродавачи има и нищо не могат да ти кажат. Не обичам агенции ама хич, но сега ще е така, ако не намеря нещо по - добро 😛 работата стана от днес за утре викам я няма да стоим за рождения ден баш, сядам да си чета домашното за Доминикана 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, moli84 каза:

Нали от 30 декември турските авиолинии приеха задължително отрицателен пср при чекиране.

Отмениха го.

преди 2 часа, slujitel каза:

Аз като я мислех Доминикана гледах полет от София с Луфтханза с прекачване в Германия на един билет. Отиваме и се връщаме без тест. Тук в България вече като се приберем или тест или карантина 10 дни.

Много е скъпо и аз го гледах този вариант, но цената е ужас

преди 2 часа, Rainy каза:

Точно такива са и моите идеи (една от идеите).

Полетът през Франкфурт е добър - има свързващи полети и от София, и от Цюрих. Цените какво да ги коментирам - стигнах до фаза "нали летят"...

Исках да сравня и с Мадрид, защото стана реч за там сега. Отказах се току що.

Има и директни полети от Цюрих до Пунта Кана, но цената надхвърля психологическата граница, която съм си поставила. Не знам кога и тя ще падне...

Абе и аз така си казах първо докато не се сетих, че @Георги Матеев преди няколко години летя до Френска Полинезия с Катар за по-малко пари и набързо затворих сайта на Кондор :d

преди 1 час, zvezda9001 каза:

Агентката ще звъни на посолството в Испания да пита трябва ли тест на връщане за транзитно преминаване, че инфото е ужас за връщането,говори се че щяло да отпадне и за отиване, но ще видим. Ще кажа после какво е станало. Инач има вариант и с Луфтханза но цената на билета еее майко - 1000 евро. А пакета ми е 970 евро всичко заедно със застраховките, хотел, самолет всичко. Хванах направо собственичката на агенцията в Испания, която организира нещата и е на място в Доминикана, че в България много препродавачи има и нищо не могат да ти кажат. Не обичам агенции ама хич, но сега ще е така 😛

Може ли да споделиш линк към агенцията, щом е испанска няма проблем.  И аз мисля, че това ще е най-добрия вариант, защото като сметна поотделно и сложа трансферите от летище-хотел-летище цената се доближава.

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Давам идея (не непременно най-евтината) на всички "доминиканци", които не искат никакви тестове или карантини.

На отиване летите през Лондон. Бритиш продават и еднопосочни билети до Пунта Кана. Във Великобритания е все така позволен транзит без пср тест и карантина, включително при смяна на летището. За влизане в Доминиканската също се очаква да няма усложнения след 10 януари. Проверено подробно за едни приятели, които в края на месеца ще правят точно този маршрут.

На връщане летите през Мадрид без смяна на терминала, но задължително на 2 отделни билета и само с ръчен багаж (Евелоп + България Еър). Така хем избягвате тест за Испания/България хем и карантина в България.

Идеята е добра, но има сериозен според мен риск да спрат полетите от Англия, а и Доминиканците да решат, че новия щам ги притеснява.  Отделно цената излиза с 200 лв на човек по-висока, може би ти си попаднал на по-добра цена. Гледам отиване 23.01 бритиш LGW-PUJ и връщане PUJ-MAD - Evelop.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Jorro каза:

Идеята е добра, но има сериозен според мен риск да спрат полетите от Англия

В Англия положението става много напечено и тази вечер най-вероятно ще обявят още мерки (чува се за пълен локдаун), така че според мен изобщо да не се разчита на трансфери за след повече от ден-два, не се знае каква умност ще измъдрят (през ден се отмятат)

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ограниченията са всъщност от сряда, не от днес в полунощ, както е написано в статията, предполагам, че за транзитно минаване няма да има проблем, единствено може да се яви проблем, ако се остава за нощувка някъде (ако изобщо някой някъде предлага нощувки в Лондон, че и извън него, понеже официално трябва да затворят, ако още не са).

Публикувано:
преди 33 минути , searus каза:

Ограниченията са всъщност от сряда, не от днес в полунощ, както е написано в статията, предполагам, че за транзитно минаване няма да има проблем, единствено може да се яви проблем, ако се остава за нощувка някъде (ако изобщо някой някъде предлага нощувки в Лондон, че и извън него, понеже официално трябва да затворят, ако още не са).

Мисля, че е от полунощ.

9A54D628-1300-43B8-B4D8-08BEA214F952.jpeg

Публикувано:
преди 27 минути , VASILEV каза:

Мисля, че е от полунощ.

9A54D628-1300-43B8-B4D8-08BEA214F952.jpeg

Не искам да споря, така са го обявили, като силно препоръчителни "насоки", но официално трябва да го гласуват първо. Така или иначе няма особено значение, освен че утре няма да те глобят, ако те пипнат 😉

И BBC, и Гардиън съобщават за сряда, като официално влизане в сила на регулациите...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Rainy каза:

Предполагам говориш за документално влизане на територията на Испания - при транзит не би следвало да се изисква такъв тест? Поне досега моята информация относно Европа е само за AMS (изискване на тест И при транзит).

Провери сме и това - ако не излизаш от летището не трябва, но при нас ще е необходима нощувка и това прецаква системата. Друг въпрос е, че в Мадрид има терминали при които трябва да излезеш, за да отидеш на другия терминал- и това вече не знам как се тълкува. А точно покачването на броя заболели е било причината да предупредят за евентуални проблеми, особено имайки впредвид че ние ще сме на отделни самолетни билети.

• Харесвам 1
Публикувано:

На 23-ти януари отварят Шри ланка за туристи.Летището в Коломбо ще приема пътници от всички страни,но ще подлежат на 7-дневна карантина в избран от тях хотел.Информацията е от моя познат в Шри ланка.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Emil Chakalov каза:

На 23-ти януари отварят Шри ланка за туристи.Летището в Коломбо ще приема пътници от всички страни,но ще подлежат на 7-дневна карантина в избран от тях хотел.Информацията е от моя познат в Шри ланка.

Така е.

Ето още - https://www.businessinsider.com/sri-lanka-reopens-tourists-travel-bans-covid-19-2020-12

• Харесвам 1
Публикувано:

Масово всички области в Испания удължават мерките и едновременно с това ги увеличават, всяка област си решава сама както беше,. Най-общи поради страх от трета вълна и английският щам, масово има вечерен час, карантинирани  зони, затворени малки магазини и пр събота и неделя и т.н. и т.н.

Тук има за всяка област какво е положението на испански.

• Харесвам 4
Публикувано:

Едно бързо питане

по заповед на министъра  РД-01-719/ 20.12.2020, разбирам че ако се прибирам в България от трети страни трябва да представя само отрицателен тест?! А трябва ли да бъда под карантина 10 /14 дни?!

Публикувано:
преди 5 минути , Mistela каза:

А трябва ли да бъда под карантина 10 /14 дни?!

Под карантина си докато ти излезе отрицателен тест, пратиш го по имейл до РЗИ и оттам ти свалят карантината. Ако теста ти излезе в петък вечерта, до понеделник ще си все още под карантина, защото няма технически кой да ти я махне уикенда. Мисля, че това не важи за Великобритания, там си под карантина и при отрицателен тест( ама да не те заблудя -10дни при отрицателен и 14 при положителен).

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , bobole4e каза:

Под карантина си докато ти излезе отрицателен тест, пратиш го по имейл до РЗИ и оттам ти свалят карантината. Ако теста ти излезе в петък вечерта, до понеделник ще си все още под карантина, защото няма технически кой да ти я махне уикенда. Мисля, че това не важи за Великобритания, там си под карантина и при отрицателен тест( ама да не те заблудя -10дни при отрицателен и 14 при положителен).

А ако вляза с отрицателен тест пак тук в БГ правя нов, така ли?!

Публикувано:
преди 2 минути , Mistela каза:

А ако вляза с отрицателен тест пак тук в БГ правя нов, така ли?!

Не, защо да правиш нов тук? Само провери до колко часа преди пристигане го приемат за валиден и пращаш теста, който вече имаш. Лятото така се прибираха от Щатите, с тест. После тестовете в Щатите започнаха много да ги бавят и масово предпочитаха да си правят тук, след пристигането. Но ти ако влезеш с тест, не виждам причина въобще да те слагат под карантина.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , bobole4e каза:

Мисля, че това не важи за Великобритания, там си под карантина и при отрицателен тест( ама да не те заблудя -10дни при отрицателен и 14 при положителен).

В Англия може да се намали карантината, като си направи човек тест за своя сметка, на 5-тия ден, и на 6-тия евентуално да бъде освободен, ако естествено успеят толкова бързо да изкарат резултата, което си е направо невъзможно 😁 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , searus каза:

В Англия може да се намали карантината, като си направи човек тест за своя сметка, на 5-тия ден, и на 6-тия евентуално да бъде освободен, ако естествено успеят толкова бързо да изкарат резултата, което си е направо невъзможно 😁

Аз имах предвид ако се връщаш от Великобритания и си в България, не съм се изразила  добре 🙂

Публикувано:

Връщайки се в Бг от трети страни нали е  или 10-дневна карантина, или по желание тест до 24 часа от пристигането, който ако е отрицателен се отменя карантината? Тоест мога да си карам карантината вкъщи, ако не желая тест? А хората от семейството ми, с които живея и които са си били тук, тоест не са пътували, ще подлежат ли на карантина или само аз?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , ivelina666 каза:

Връщайки се в Бг от трети страни нали е  или 10-дневна карантина, или по желание тест до 24 часа от пристигането, който ако е отрицателен се отменя карантината? Тоест мога да си карам карантината вкъщи, ако не желая тест? А хората от семейството ми, с които живея и които са си били тук, тоест не са пътували, ще подлежат ли на карантина или само аз?

Само ти. Правилни са разсъжденията ти.

• Харесвам 2
Публикувано:

Инфо от днес - София - Шарлероа(Белгия) с Уйзеър:

София - Т1, всички се редят на check-in гишетата, независимо дали си само с ръчен.  Бяхме 2 полета (Лутън е 10 мин  по-късно).

Искат да видят PLF или попълваш на място. Ако си постоянно пребиваващ в Белгия не се изисква ПСР, ако не - задължително за да се качиш на борда.

Ако си постоянно пребиваващ в Белгия ПСР се прави на летището. 

Шарлероа огромни опашки на паспортния контрол. 3 полета на едно..  чакаше се над час.

Ако си постоянно пребиваващ - Изпращат смс код на телефона който сте дали в PLF-а.

Има изградена мобилна лаборатория и там взимат проба и следва карантина 10 дни или докато излезе отрицателен теста.

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.