Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Така... май вече е време да питам... В края на Февруари имам пътуване до Филипини. Маршрутът е от Букурещ/Солун полет с Wizz Air до Абу Даби --> с автбус до Дубай --> полет до Филипини със Cebuair и обратно по същия път.

Взела съм полети и от Букурещ, и от Солун до Абу Даби и обратно, че незнам кой ще литне.

Та, според вас, има ли шанс да се осъществи пътуването или още е твърде рано за отмяна на полетите. Реално полетите с Уиз са с флекс и няма проблем да се отменят. А полетите на Cebu air са с една безплатна промяна на датите и доплащане разликата в цената, но при все че целия билет Дубай-Манила-Дубай ми струва 60 евро на човек, просто незнам...

А наистина ни се иска да осъществим пътуването, айде тестовете ще ги прежалим, но вече ако трябва някъде карантини или ни отменят полет в последния момент и да не знаем как да се върнем, тогава вече не става...

Връзка към коментар

Имам следното питане - ако взема билети с Луфтханза София - Канкун и прекачване във Франкфурт ще трябва ли да правя тестове или нещо друго? Има 3 ч. при прекачването, тоест няма да се излиза от летището. 

Връщането става по-интересно. Имам ваучер за Spirit и понеже му изтича валидността се чудя как да го употребя. Възможно ли е да се лети Канкун - Маями, там да постоим няколко дни и да се върнем от Маями. Или да не се набърквам в толкова сложни схеми, кой знае какво може да се случи....не знам.

Благодаря предварително.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
In effort to help slow the spread of novel coronavirus (COVID-19), the U.S. government has temporarily suspended entry for certain travelers into the United States.

Anybody, with the exception of U.S. citizens, legal permanent residents, and immediate family members, who has been in the following countries during the past 14 days may not enter the United States at this time:

• China
  • Iran
  • European Schengen Region (Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Vatican City)
  • United Kingdom (England, Scotland, Wales, Northern Ireland)
  • Republic of Ireland
  • Brazil

Additionally, the U.S. has reached agreements with both Canada and Mexico to temporarily limit all non-essential travel, including leisure travel, across borders.

For the most up-to-date public health and travel guidance, all travelers are encouraged to review official U.S. government travel guidance from the Centers for Disease Control and Prevention.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Eva eva каза:

Имам следното питане - ако взема билети с Луфтханза София - Канкун и прекачване във Франкфурт ще трябва ли да правя тестове или нещо друго? Има 3 ч. при прекачването, тоест няма да се излиза от летището. 

Връщането става по-интересно. Имам ваучер за Spirit и понеже му изтича валидността се чудя как да го употребя. Възможно ли е да се лети Канкун - Маями, там да постоим няколко дни и да се върнем от Маями. Или да не се набърквам в толкова сложни схеми, кой знае какво може да се случи....не знам.

Благодаря предварително.

+1 . И аз съм се загледала в същото ( без вауер за Spirit, но със стоп в Маями) за април, но не ми се струва че тази идиотия може да се уталожи поне леко до тогава , та... отлагам все още взимането на решение

Връзка към коментар

Добре, благодаря за отговорите. Щатите отпадат тогава. И аз мисля, че до април нищо няма да се реши. Тогава ми остава висящ въпросът дали трябват тестове към момента за транзит през Франкфурт, ако не се излиза от летището? Другият въпрос е дали да го направим началото на март или април, че нещо хич не ми се иска малкото мустакатото да губи учебни дни 🙂 

Връзка към коментар

Няма да ви искат нищо само за трансфер. Раздават бланки за карантина само на хората, които остават в Германия. Не мисля, че до март, април ще има някаква съществена разлика от момента. Нито пък преди лятната ваканция, така че си пътувайте на воля. По-добре скоро няма да стане. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Отказах се от Мексико 🙂 Четох супер страшни статии за престъпност в Канкун, сигурно са преувеличени, но... отказах се. Сега чета за Куба, но нито намирам хубави полети, нито май нещата там са много ясни. Хем искат тест, и то няколко пъти, хем и някаква карантина... Продължавам да чета за Доминикана, макар, че хич не ми е тръпка.

Ако имате идея за друга дестинация, за март-април, моля, кажете. Да няма карантини, да има удобни полети и да не съм ходила на съответното място 🙂

Връзка към коментар
преди 12 минути , Eva eva каза:

Ако имате идея за друга дестинация, за март-април, моля, кажете. Да няма карантини, да има удобни полети и да не съм ходила на съответното място 🙂

Ти нищо не каза 😄 Кажи и на мен, ако разбереш, моля те!

Март месец е началото на дъждовния период за Занзибар, но казват пак е добре. Ако не ти пречат ПСР тестове, Карибите дават опции, но за добри полети забрави... Най-реална и безопасна е Доминиканската република. За полетите пак леко мълча.

Връзка към коментар
преди 19 минути , Eva eva каза:

Отказах се от Мексико 🙂 Четох супер страшни статии за престъпност в Канкун, сигурно са преувеличени, но... отказах се. Сега чета за Куба, но нито намирам хубави полети, нито май нещата там са много ясни. Хем искат тест, и то няколко пъти, хем и някаква карантина... Продължавам да чета за Доминикана, макар, че хич не ми е тръпка.

Големи страхотии пишат за там, но на място нещата са много различни. А как са нещата за Египет?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 35 минути , Eva eva каза:

То по тази логика човек не трябва да стъпва в Латинска Америка. А не дай си боже да замръкне 🙂

Според мен в момента в Мексико е доста сигурно, главна защата е налазено от братята от север в огромни количества. А и вирусът плаши и престъпниците. Помислете си пак.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Eva eva каза:

Аз така се бях наплашил за Ямайка, какво ли не прочетох. Дори като кацнах в Монтиго бей, взех кола под наем и тръгнах към Негрил със всичките чекпойнтове имах чувството, че съм в Афганистан насред талибаните. Но в крайна сметка изкарах едни незабравими две седмици.

Сега подгатвям програмата за Мексико за Май, пак чета за какви ли не страховити неща, но то престъпност има навсякъде...

Така, че според мен смело напред с едно на ум и така🙂 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Не съм се чувствала застрашена нито в Египет, нито в Доминикана, нито в Мексико. Навсякъде ходим самостоятелно и обикаляме сами. В Египет са малко досадни търговците, но нищо повече.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 12 минути , feel_the_rush каза:

То по тази логика човек не трябва да стъпва в Латинска Америка. А не дай си боже да замръкне 🙂

Според мен в момента в Мексико е доста сигурно, главна защата е налазено от братята от север в огромни количества. А и вирусът плаши и престъпниците. Помислете си пак.

Ако бях слушала препоръки за престъпността в Бразилия, нямаше и да помириша мечтата си за Нова Година на Копакабана 🙂 Всички ме погребваха едва ли не предварително, а беше разкошно!

От друга страна страховете са лични - ако човек им е подвластен, по-добре да не си вгорчава пътуването... 

Моите стопери за Мексико са по-скоро високите нива на зараза, но има хора, които имат антитела и това не им е проблем. Едно разболяване там, обаче, при тези нива на зараза може да донесе доста неприятности за пътуващия, ако съобразява такива фактори.

Преди малко видях фрапиращи цени на самолетни билети от Цюрих до Мексико (350 франка двупосочен), но всичките през хъбове, които изискват тестове или през Щатите, които явно в момента ограничават туризма в Мексико и блокират жителите на Шенген и Кралството..

Връзка към коментар
преди 4 минути , feel_the_rush каза:

Лошото е и че мъжът ми е твърдо против да водя детето, всъщност той попадна на най-драматичните статии 🙂  Както и да е, няма да е там. Може ли да ми пратите линкове на фирми, които организират чартърни пакети от Мадрид до Доминиканската република или други безопасни държави в карибите?  Да попитам и още нещо - гледам туристическите агенции предлагат и пътувания до Бали. Да не би да е отворено вече там?  Май това е като възможности, Занзибар нещо хич не ме привлича. 

Връзка към коментар
преди 12 минути , Eva eva каза:

Лошото е и че мъжът ми е твърдо против да водя детето, всъщност той попадна на най-драматичните статии 🙂  Както и да е, няма да е там. Може ли да ми пратите линкове на фирми, които организират чартърни пакети от Мадрид до Доминиканската република или други безопасни държави в карибите?  Да попитам и още нещо - гледам туристическите агенции предлагат и пътувания до Бали. Да не би да е отворено вече там?  Май това е като възможности, Занзибар нещо хич не ме привлича. 

https://www.dominicanatours.eu/asp/index.asp?lang=ES&

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Eva eva каза:

други безопасни държави в карибите? 

Аруба - https://www.aruba.com/us

Кюрасао - https://www.curacao.com/en/questions/health-and-vaccinations/response-to-novel-coronavirus-covid-19#Entryrequirementslowriskcountries

Сейнт Маартен - https://stmaartenupdates.com/

И на трите е страхотно и безопасно. Но са много малки острови и няма кой знае какво обикаляне. Посещавала съм ги не от Европа и не знам кой и как лети, особено сега.

US Virgin islands - за там искат американска виза и сега имат някаква сложна процедура по влизането, заради вируса. От Европа не знам изобщо сега дали лети някой. Била съм на St. Thomas, но пак не от Европа.

За Бали имаха намерения да отварят през първото тримесечие на 2021 за международни туристи, но нямам идея дали има нещо сигурно в момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , Rainy каза:

Ако бях слушала препоръки за престъпността в Бразилия, нямаше и да помириша мечтата си за Нова Година на Копакабана 🙂 Всички ме погребваха едва ли не предварително, а беше разкошно!

От друга страна страховете са лични - ако човек им е подвластен, по-добре да не си вгорчава пътуването... 

Ние обиколихме пазара в Ел Алто в Ла Паз по тъмно, в разрез с всички плепоръки. Беше супер интересно, даже си купих огромен ананас, който без да иска влезе после нелегално в Перу с автобуса. Идеята ми е, че разказвайки историята на нашия приятели, реакцията беше - вие сте ги изненадали и не са успели да се организират навреме. Та, скъпи приятели, разчитайте на елемента на изненадата и същисвайте бандитите на тяхна територия, къдета те просто са отишли на пазар след дългия работен ден на бандитстване 🙂

• Смея се 4
Връзка към коментар

Бали е в пълна карантина до поне до 14-ти януари. Може и да бъде удължена и най-вероятно ще стане така. Доскоро беше възможно да се посети само с Бизнес Виза, с посредничеството на местен агент, като струваше не помня точно, но няколкостотин евро. В момета и това е невъзможно, но вероятно е скоро системата с бизнес визите да се възвърне. Към момента може да се отиде само с дипломатическа виза, разрешително за работа или документ за местоживеене на острова.

преди 12 минути , DaBo каза:

За Бали имаха намерения да отварят през първото тримесечие на 2021 за международни туристи, но нямам идея дали има нещо сигурно в момента.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, master_of_germs каза:

Бали е в пълна карантина до поне до 14-ти януари. Може и да бъде удължена и най-вероятно ще стане така. Доскоро беше възможно да се посети само с Бизнес Виза, с посредничеството на местен агент, като струваше не помня точно, но няколкостотин евро. В момета и това е невъзможно, но вероятно е скоро системата с бизнес визите да се възвърне. Към момента може да се отиде само с дипломатическа виза, разрешително за работа или документ за местоживеене на острова.

Сигурно е така, не съм се интересувала конкретно. Просто ми попадна новина преди няколко дни от някаква малайзийска медия, но типично за онези географски ширини, нямаше някаква конкретика, а просто заявено намерение за отваряне през първото тримесечие.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Eva eva каза:

Отивайте на Малдивите и не го мислете повече и полети има от София (вярно с малко куци престои) , но на добри цени и цените на резортите са добри в момента, времето ще е супер , въобще няма какво да му мислиш. 😄 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

https://coronavirus.bg/bg/news/1118

Дания забранява всички полети до страната, освен тези, на които всички пътници са представили отрицателен тест за коронавирус, направен в рамките на 24 часа преди полета.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 часа, saved_ каза:

Така... май вече е време да питам... В края на Февруари имам пътуване до Филипини. Маршрутът е от Букурещ/Солун полет с Wizz Air до Абу Даби --> с автбус до Дубай --> полет до Филипини със Cebuair и обратно по същия път.

Взела съм полети и от Букурещ, и от Солун до Абу Даби и обратно, че незнам кой ще литне.

Та, според вас, има ли шанс да се осъществи пътуването или още е твърде рано за отмяна на полетите. Реално полетите с Уиз са с флекс и няма проблем да се отменят. А полетите на Cebu air са с една безплатна промяна на датите и доплащане разликата в цената, но при все че целия билет Дубай-Манила-Дубай ми струва 60 евро на човек, просто незнам...

А наистина ни се иска да осъществим пътуването, айде тестовете ще ги прежалим, но вече ако трябва някъде карантини или ни отменят полет в последния момент и да не знаем как да се върнем, тогава вече не става...

Тъй като запитването отиде по-назад, а мисля че магеланци винаги дават добър съвет що се касае до пътуване, ще си позволя да повдигна коментара. Надявам се на вашето мнение 🙂

Връзка към коментар

Не мисля, че Wizz изобщо ще полетят до Абу Даби от Букурещ или от Солун тази пролет, но все пак първата обявена дата е след броени дни и ще имаш възможност да провериш. 

В крайна сметка пари почти не губиш, реагирай според ситуацията през втората половина на февруари. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.