Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 10 часа, neuromancer каза:

кое имаш предвид, Lençois Maranhenses в Бразилия или нещо в Патагония? До Lençois Maranhenses може да се стигне, има си полети, само че те с в нац. парк и трябва да се провери дали е отворен, че може и да не е. Иначе може да се лети отгоре със самолетче, и да си в градчето практически на плаж. Най-добре е да се ходи май или юни до октомври, сега точно уж е дъждовния период, а езерата ще са празни и тепърва се пълнят доколкото съм чел

ПП от юли месец парка е отворен и не виждам да е затварян после

Аз имам билети за Бразилия за края на февруари. Доколкото разбрах единственото изискване поне засега е отрицателен PCR тест или има и някакви други ограничения?

Връзка към коментар
преди 11 минути , Plamsi каза:

Аз имам билети за Бразилия за края на февруари. Доколкото разбрах единственото изискване поне засега е отрицателен PCR тест или има и някакви други ограничения?

Не, няма, само теста

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Швейцария затяга мерките и ги удължава с 5 седмици, като затваря магазините за несъществени (non-essential) стоки.

П.П. Няма промяна в режима на влизане в страната.

П.П.П. Ски-курортите остават отворени...

https://www.edi.admin.ch/edi/en/home/dokumentation/medienmitteilungen.html.msg-id-81967.html?fbclid=IwAR1q1YENnUq7OtKWJj7DFG2ynrJnwVyD81x1UxaDNYDqlHQxpSwQNkMf8xQ

Връзка към коментар
преди 1 час, feel_the_rush каза:

А за Аржентина и Уругвай какво е положението?

За Аржентина бях писал това 

Но като погледнах в IATA (първото от закачените мнения в тази тема) излиза, че са го отложили за 31 януари. Уругвай не може. Чили е отворено.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако правилно разбирам, Сейшелите ще са отворени от средата на март някъде с PCR тест. Не разбирам защо 25% ваксинирани ги устройват, ама това е друга тема.

Няма налично описание на снимката.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ами устройва ги, щото хората хън мън им обедня гъза. На който му обеднее гъза, се сеща за вратички. Четох днес, че Гърция искат да се въведе имунизационен паспорт, който е имунизиран, да няма ограничения, защото искат да отворят туризма АСАП. Явно и на тях им обедня гъза. Е, ние сме спокойни, с поръчани едва 10% ваксини за населението, ще ни огрее до 5 години. А, забравих, то тук пък никой няма да се ваксинира. Ще стигнат. Не се бъзикам, вчера говоря с една позната, която работи в едно от най-големите училища на Пловдив. От цялото училище САМО тя плюс една нейна колежка са се записали за ваксинация от педагогическия персонал. От не педагогическия НИКОЙ. В училището на дъщерите... 5 учителя ще се ваксинират. Та може сметката да е вярна и да стигнат ваксините. 

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Не се бъзикам, вчера говоря с една позната, която работи в едно от най-големите училища на Пловдив. От цялото училище САМО тя плюс една нейна колежка са се записали за ваксинация от педагогическия персонал. От не педагогическия НИКОЙ. В училището на дъщерите... 5 учителя ще се ваксинират. Та може сметката да е вярна и да стигнат ваксините. 

Чудесно, защото ще има за тези, които не да в първите групи, а искат да се ваксинират. Защото това с рисковите групи си е доста несправедливо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Моля да потвърдите, че Катарците няма да ми искат тест на връщане от Малдиви /ще сме в ризорт/. Изискванията на нашите власти са ясни, но се притеснявам да не би катарците да си имат някакво тяхно си изискване. Не намерих категорична информация на сайта им - хем пише да се носи тест, хем са посочени и изискванията за влизане в съответната държава.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вчера в Рамус един човек попита дали може да пътува до Германия с антигенен тест, а не с ПСР и лаборантката му каза да си провери, защото различните провинции имали различни изсквания. Знаете ли дали има нещо вярно в това?

Връзка към коментар
преди 11 минути , noshtna_ptica каза:

Вчера в Рамус един човек попита дали може да пътува до Германия с антигенен тест, а не с ПСР и лаборантката му каза да си провери, защото различните провинции имали различни изсквания. Знаете ли дали има нещо вярно в това?

Не мога да помогна, но преди малко ми попадна тази новина. Не знам дали е вярно и какво ще последва, но вече стана съвсем отчайващо https://dnes.dir.bg/svyat/merkel-obmislya-vavezhdane-na-megalokdaun-v-germaniya

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Eva eva каза:

Моля да потвърдите, че Катарците няма да ми искат тест на връщане от Малдиви /ще сме в ризорт/. Изискванията на нашите власти са ясни, но се притеснявам да не би катарците да си имат някакво тяхно си изискване. Не намерих категорична информация на сайта им - хем пише да се носи тест, хем са посочени и изискванията за влизане в съответната държава.

И мен ме интересува същото, само че и в двете посоки - на отиване към Занзибар и на връщане. Защото при купуване на билетите пише, че трябва да се носи документ с теста, освен това и да се ъплоудне незнайно къде. Дали си излиза това събощение по дифолт или наистина ще искат тестове преди качване на борда и в двете посоки?

Връзка към коментар
преди 8 часа, Eva eva каза:

Не мога да помогна, но преди малко ми попадна тази новина. Не знам дали е вярно и какво ще последва, но вече стана съвсем отчайващо https://dnes.dir.bg/svyat/merkel-obmislya-vavezhdane-na-megalokdaun-v-germaniya

Да,Меркел обмисля да сме в локдаун до Великден!На 31.01 ще решат окончателно. Тотално съм се отчаяла, не стига,че без локдаун живота в Германия е прекалено скучен а с и с него...незнам как ще се издържи...

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

В Германия правят теста на летището безплатно, не е нужно предаврително.

Обаче се интересувам къде има антигенен в БГ безплатен и да е на Английски 🙂

Също така за Италия изисква ли се предварително тест, че не можах да разбера нищо от написаното в нета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Безплатен антигенен или PCR  само c направление от личен лекар или постъпване в болница , но не знам дали лаборатория би издала документ с имената на английски  за пациенти по НЗОК. 

Самият резултат го означават като: 

(-)  negative

(+) positive 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 47 минути , vinidj каза:

Също така за Италия изисква ли се предварително тест, че не можах да разбера нищо от написаното в нета.

Изисква се - поне доколкото и аз разбрах (четох немалко). 

Връзка към коментар
преди 11 часа, noshtna_ptica каза:

защото различните провинции имали различни изсквания. Знаете ли дали има нещо вярно в това?

Да, още от самото начало политиките за Ковид и съответните изисквания бяха различни за различните провинции.

Въпреки, че като цяло политиката на Меркел е да ги договаря и унифицира.

По напред в темата преди няколко дни, някой беше писал коя провинция в момента не се изисква тест от БГ.

Връзка към коментар
преди 16 часа, luba_rizova каза:

Ами устройва ги, щото хората хън мън им обедня гъза. На който му обеднее гъза, се сеща за вратички. Четох днес, че Гърция искат да се въведе имунизационен паспорт, който е имунизиран, да няма ограничения, защото искат да отворят туризма АСАП. Явно и на тях им обедня гъза. Е, ние сме спокойни, с поръчани едва 10% ваксини за населението, ще ни огрее до 5 години. А, забравих, то тук пък никой няма да се ваксинира. Ще стигнат. Не се бъзикам, вчера говоря с една позната, която работи в едно от най-големите училища на Пловдив. От цялото училище САМО тя плюс една нейна колежка са се записали за ваксинация от педагогическия персонал. От не педагогическия НИКОЙ. В училището на дъщерите... 5 учителя ще се ваксинират. Та може сметката да е вярна и да стигнат ваксините. 

А те най-много се страхуваха ,искаха затваряне,дистанционно обучение....Сега като им предлагат ваксини ,пак не искат..Просто им отърва да си стоят вкъщи и да ореподават онлайн ,нищо че последствията за децата са огромни.

На връщане от Малдиви моята информация е че искат тест .Говорила съм и с агенции,които организират чартърните полети и с катарците преди месец. Теста не е задължителен ,разбира се,освен ако не сте склонни да стоите 10 дни под карантина.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, vinidj каза:

В Германия правят теста на летището безплатно, не е нужно предаврително.

Обаче се интересувам къде има антигенен в БГ безплатен и да е на Английски 🙂

Вече не правят безплатен на летището в Германия. Плащаш си като поп 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 часа, luba_rizova каза:

Навсякъде където могат, искат да са си вкъщи, като разбира се взимат заплатите.

В Англия зъболекарите - държавните взимаха 80% от заплатата и работеха 20% присъствено много месеци. Останалото време бяха като сестри, изписваха рецепти за антибиотик. Сега не искат да се връщат, страх ги било..ами разбира се, като видяха колко е сладко вкъщи.

Същото е с даскали и всякакви, които си взимаха пълната или почти пълната запалта месеци наред, без да си дават зор.

В училището на дъщеря ми в София, нямаха математика от началото на октомври до преди 10-на дни, няма заместник, няма нищо. Толкова ли е трудно да има заместник, особено сега както са онлайн? Ако трябва да бяха събрали два класа, ама друго си е да се тупа в гърдите ден през ден по телевизиите небезизвестният директора на 119 Д. Стаматов..

Останалите даскали  редовно липсваха, когато една се появяваше, редовно нямаше връзка, микрофона не се чувал и т.н., положението е трагично, за мен ще е по-добре да се прекрати това училище в този си вид, поне да се знае, че всеки трябва да се оправя сам за в бъдеще.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Наясно съм с изискванията за влизане в Испания с PCR тест, но някой има ли малко повече информация, относно пътуването между отделните райони. Примерно ме интересува дали от Мадрид или от Барселона е по-добре да се пътува към Гран Канария и изисква ли се тест при пътуване вътре в страната.

Обмислям едно пътуване края на февруари, знам че има време и че всичко се сменя постоянно, но все пак каква е обстановката към момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , agenta каза:

Наясно съм с изискванията за влизане в Испания с PCR тест, но някой има ли малко повече информация, относно пътуването между отделните райони. Примерно ме интересува дали от Мадрид или от Барселона е по-добре да се пътува към Гран Канария и изисква ли се тест при пътуване вътре в страната.

Обмислям едно пътуване края на февруари, знам че има време и че всичко се сменя постоянно, но все пак каква е обстановката към момента.

Аз също се интересувам от въпроса... Хрумна ми идея за събиране на февруарско слънце в Андалусия или Тенерифе, но засега се въздържам. Попаднах на информация, че заведенията работят в рамките на няколко часа по обед и вечерно време в Андалусия, но не знам доколко актуална е тя. А предвид, че вчера Испания отбеляза рекорден брой случаи (38К+), някак идеята за пътуване и що-годе нормално и социално прекарване ми се струва все по-трудна за резлизиране. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.