Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 часа, stanislavpp каза:

Да се има предвид , ча КЛМ отменят всички междуконтинентални полети от петък занапред 

Ами сега... как да го имам предвид. Програмата ми по пътеките на Бале е готова + сафари в Танзания и билетите с КЛМ са купени включително и вътрешни. Никой не казва какво ще се случва и какви са опциите при такъв вариант, да търся ли с Катарците...?

• Харесвам 1
Публикувано:

А на КЛМ през скайскенера(незнам дали в сайта им),продължават да им излизат евтините полети.Дори има в неделя за Дар,на супер цена.Зарибявка да е,не вярвам.Присто покрай тоя Ковид,никой нищо не знае и правилата са до след 5мин.А уж европейски компании....

преди 6 минути , само Рени каза:

Ами сега... как да го имам предвид. Програмата ми по пътеките на Бале е готова + сафари в Танзания и билетите с КЛМ са купени включително и вътрешни. Никой не казва какво ще се случва и какви са опциите при такъв вариант, да търся ли с Катарците...?

Виж кретените да ти върнат парите и има мн.евтини полети и на Луфтханза по 430e от София(за определени дати февруари,все пак).Ако и Тея не се бъгнат генерално....

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Виж кретените да ти върнат парите и има мн.едтини полети и на Луфтханза по 430e от София(за определени дати февруари,все пак).Ако и Тея не се бъгнат генерално....

Ей, страшен си, аз толкова се борих с тия билети докато ги намеря (няма ли курсове накакви 🙂 ) и сега да започвам наново, добре, че даваш идея! Може би да ги изчакам малко и да действам.

Публикувано:
преди 13 часа, zon каза:

Plan om niet-essentiële reizen te verbieden, wint terrein: De Croo wil verbod morgen op Europese tafel leggen | Binnenland | hln.be

План за забрана на несъществените пътувания: Де Кроо иска да предложи забрана на европейската среща утре

Идеята за забрана на несъществени пътувания в чужбина за ограничен период от време се налага в правителствените кръгове. Това се чува от различни източници след среща на кабинета тази сутрин. Премиерът Александър Де Кроо (Open Vld) ще предложи мярката утре на европейско ниво.

Ти пък, това е просто някаква конспиративна теория. 😉 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Не ми се струва така, въпреки, че ми се иска, Илиански. Виж Бале още не е стигнал крайната точка и вече има проблеми. Пак трябва да залепна за компа, така се надявах днес да си дам почивка от планиране, чатене и разговори и да се пораздвижа.

Публикувано:
преди 2 минути , само Рени каза:

Не ми се струва така, въпреки, че ми се иска, Илиански. Виж Бале още не е стигнал крайната точка и вече има проблеми. Пак трябва да залепна за компа, така се надявах днес да си дам почивка от планиране, чатене и разговори и да се пораздвижа.

Това за конспиративната теория беше ирония. Колко дни ви остават до заминаването? Според мен, не прави резки движения. Едно, че KLM могат евентуално да размислят, второ, че могат да спрат примерно и Луфтханза да лети до Танзания. Нали не си мислиш, че тази идея просто е дошла ей така в главите на управата на KLM, това е политически натиск. Същия може да бъде оказан и на други авиокомпании.

Ако не си изпратила още капаро за сафарито, задръж топката и там, пиши, че ще изпратиш по-късно и, че има проблем с полетите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Същия може да бъде оказан и на други авиокомпании.

Да, много си прав, то днес е денят доколкото разбирам. Ще чакам разбира се развитие и официална информация. Имам време до 17.02. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Бале си е добре,нали е на топло пък макар и в Кения,а не в Танзания.Аз заради Ковид олифовренията,за първи път от 12години нямам билети за зимата и сега от три дни,мръзна при тези температури от 6ч.,всяка сутрин,в една палатка 1.8/1.8m(и пикая в буркан 🙂 )за да снимам птици...

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 16 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Бале си е добре,нали е на топло пък макар и в Кения,а не в Танзания.Аз заради Ковид олифовренията,за първи път от 12години нямам билети за зимата и сега от три дни,мръзна при тези температури от 6ч.,всяка сутрин,в една палатка 1.8/1.8m(и пикая в буркан 🙂 )за да снимам птици...

Балето му видях постовете на Фейсбук, ама не разбрах какво точно се е случило, че не може от Найроби да отиде в Кения. Обикновено тази последната отсечка се изпълнява от Kenya Airways. Ако е била от KLM, само със спиране в Найроби за да свалят/ качат пътници, нямаше изобщо да слизат от самолета.

Кенийците да не бойкотират полетите до Танзания, че онези им вземат повечето туристи с нула изискванията за влизане?

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 2 часа, FlyTraveler каза:

"Белгия ще се застъпи за забрана на несъществени пътувания, обяви Де Кроо. Той не би искал да затвори границите, както се случи по време на първата корона вълна миналата пролет и оттогава не може да става и дума. Но De Croo иска да ограничи граничния трафик до шофьори на камиони, гранични работници и други, които наистина трябва да преминат границата. Според него отрицателните съвети за пътуване, издадени от повечето страни, се оказват недостатъчни за спиране на пътувания за удоволствие засега."

Пак ще го играем с Нидерландия "Ало, ало" втори сезон от съпротивата. ;)) 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

@zon, каква прекрасна новина, как ме радва това европейско единомислие, колко позитивно, колко навременно и колко логично. 

И аз така за Бале, следя го и направо немея. Не може 1 година след началото на тъпотията ей така да си отменят полетите. Миналата година ок, но трябва да има някаква стабилност. Трябва пътниците да имат доверие.  Тотална идиотщина, изобщо, всичко говори за пълна черта на туризма от всякакъв вид. Бива, бива, ама... 

Не е сигурно, че ще имат единодушие на ЕС ниво, но Меркел и Макрон като кажат, че искат да затворят и ... 

То този сценарий си беше очакван и ще продължи поне до април, май. В най лошият случай до юни, докато не ни ваксинират поне на 50, 60%. 

Сега е студено и рано се стъмва в Европа, но напролет на хората ще им писне със сигурност и не знам дали ще успеят да ги удържат. 

• Харесвам 2
Публикувано:

За Италия:

За да влезете в Италия от България, е необходимо да представите сертификат за отрицателен молекулярен (PCR) или антигенен тест, извършен 48 часа преди влизането в Италия. При липса на резултат от тест се прилага задължението за домашна изолация от 14 дни. Настоящата разпоредба за влизане в Италия е в сила до 5 март 2021 г.

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/02/informazioni-su-covid-19-nuovo.html

• Харесвам 10
Публикувано:

Ох...дано да успея да видя Колумбия в края но април. Но е с КЛМ и ...

Това иначе ще и е третото отлагане... Абе не знем как сте вие, но на мен тази ковид истерия ми писна. И страхът от болестта никога не е бил при мен голям. Изкарах го и честно казано има многооо по-тежки болести.

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано:

Към инфо от съседната тема, че модератора леко е сърдит. 

Истинско удоволствие е да се чете информацията предоставяна от посолството и държавни институции на САЩ.  

Толкова ли е сложно и останалите да го правят така разбираемо? 

Според мен ще е полезно да направим един списък, къде наред с PCR приемат и антигенен тест, който освен че е бърз е и много по-евтин, макар и не по-приятен.  

Засега виждам :

Италия - до 48 часа преди полет. 

САЩ - до 72 часа преди полет. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

https://sltda.gov.lk/storage/common_media/MinistryofHealthGuidelinesforAirportOpening102512056.pdf

На който му се чете.

@Радо ми го прати.Четох,четох и разбрах,че ако отидеш за десет дена основното ти занимание ще е да ти бъркат в носа.

• Харесвам 3
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 32 минути , Emil Chakalov каза:

https://sltda.gov.lk/storage/common_media/MinistryofHealthGuidelinesforAirportOpening102512056.pdf

На който му се чете.

@Радо ми го прати.Четох,четох и разбрах,че ако отидеш за десет дена основното ти занимание ще е да ти бъркат в носа.

Хех.

на Мавриций е същото.

https://www.mymauritius.travel/mauritius-travel-alerts

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Според мен ще е полезно да направим един списък, къде наред с PCR приемат и антигенен тест, който освен че е бърз е и много по-евтин, макар и не по-приятен.  

Засега виждам :

Италия - до 48 часа преди полет. 

Тъй, като не ми стана ясно, антигенния тест, не е ли като този на снимката?

lekar-momenta-niama-grip-ako-imate-636.jpg.246b75fca6369d847629605110f4ea7c.jpg

Ако да, то как ще разберат, че въобще е твой? Или че е направен преди 48 часа?

Вероятно въпросите са глупави, но наистина не ми стана ясно.

Публикувано:

Не точно. Снимката  е  качествен тест за антитела. 

Антигенните изглеждат така :

Това не е най-важно, ти питаш друго.  Ще разберат точно както разбират, че PCR тест е твой -  иска се официален документ от лаборатория, с името на тествания, печат, подпис и прочие. Не се признава тест направен в домашни условия,  макар и вече да са широко достъпни.

pcr-test.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

Това не е най-важно, ти питаш друго.  Ще разберат точно както разбират, че PCR тест е твой -  иска се официален документ от лаборатория, с името на тествания, печат, подпис и прочие. Не се признава тест направен в домашни условия,  макар и вече да са широко достъпни.

Вече ми стана ясно, сега се поразрових и наистина би било доста по-удобната опция при пътуване. Мерси 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
На 11.01.2021 г. в 9:33, Георги Матеев каза:

България изисква тест за пристигащи от Доминиканска Република и това неколкократно го проверявах за едни приятели и е потвърдено. На бординга в Пунта Кана гейт агентът ще провери настоящите изисквания/рестрикции между двете държави, ще прочете в системата си същото и ще поиска от пътника да покаже тест, независимо къде ще бъде транзита. Имаш тест - летиш, нямаш тест - не летиш.

Напоследък пср тестът се очертава като единен стандарт и задължително изискване за почти навсякъде. В този момент лично аз не бих си позволил да тръгна накъдето и да е без негативен пср тест - особено извън ЕС. Изискванията се менят с часове и грам не бих рискувал да остана някъде по трасето или пък да треперя до последно ще мина ли без тест или не.

В предните страници е писано по въпроса, но все пак да проверя отново, а и да дам информация. 

Аз пътувах на 9ти от София през Франкфурт и с Кондор до Пунта Кана. На "случаен" принцип бях избран за бърз тест и за 5 мин ме пуснаха. От тогава съм тук. 

Сега съм си взел два независими билета-първо до Мадрид с Evelop и после полета на BG air в 14ч, демек сходно мислене с хората назад, които ще идват тогава. 

Към момента въпреки, че въпросния индекс IA14 е над 200, станал е докато съм бил тука, испанците, поне в документа им, не искат ПСР тест дори до 7ми февруари . Не знам по каква логика няма да ме качат на Evelop при условие, че спокойно може да реша да остана в Испания като гражданин на ЕС? 

Реалния ми въпрос е мога ли да избягам от карантината в България? Мога ли да кажа, че идвам от Мадрид и да влезна с лична карта или както е писано назад да не ме питат изобщо? 

П. П Нямате идея като дойдете тук колко бързо забравяте за тези неща.. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Във връзка с разпространението на коронавируса, Нидерландия въвежда нови, по-строги мерки, сред които и двойно тестване на пристигащите в страната с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев" и "червен" код, сред които и България. Това съобщават от Външното ни министерствоо. Считано от 00:01 ч. на 23 януари 2021 г. пристигащите трябва да представят негативен резултат от бърз антигенен тест за COVID-19, извършен до 4 часа преди качването на борда на самолета или ферибота .Изискванията

за бъслОстава и изискването за представяне от всички пътници на негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане в Нидерландия с въздушен, морски, железопътен или автобусен транспорт. едните:

Документът за негативния резултат да бъде представен на английски, немски, френски, италиански, португалски, испански или нидерландски език.

Видът на теста трябва да бъде бърз тест (антигенен; LAMP или PCR-тест).

Резултатът трябва да е негативен (или не се открива) за SARS-CoV-2.Името и фамилията на пътника трябва да са изписани, както в паспорта.

Срок на изготвяне: не повече от 4 часа преди качването на борда на самолета или на ферибота за Нидерландия.

Следва да бъдат видими логото, печата и детайлите на лекаря или медицинския институт, направил теста.

Новата мярка за "двойно тестване" не е в сила за пътници, пристигащи в Нидерландия с въздушен или морски транспорт, от безопасни по отношение разпространението на COVID-19 зони. 

Списъкът им може да бъде намерен на следния линк (на нидерландски език):

Също така от 00:01 ч. на 23 януари 2021 г. спира изпълнението на граждански полети до Нидерландия от: Аржентина, Боливия, Бразилия, Кабо Верде, Чили, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Френска Гвиана, Гвиана, Панама, Парагвай, Перу, Република Южна Африка, Суринам, Уругвай, Венецуела и Великобритания. Забранява се също акостирането на фериботи от Великобритания на нидерландски пристанища.

Обръщаме внимание, че считано от 00:01 ч. на 23 януари 2021 г. пътуващите с цел бизнес, студентите, висококвалифицираните мигранти, професионалистите от културния и творческия сектор, както и хората в партньорски лични отношения от разстояние, желаещи да пътуват към Нидерландия за краткосрочен престой, няма вече да бъдат изключени от въведената забрана за пътуване от страни извън ЕС.

Ограничителните мерки в Нидерландия

Парламентът на Нидерландия одобри днес въвеждането на вечерен час в страната като мярка за борба с пандемията от коронавируса. Според правителството мярката трябва да влезе в сили от събота, предаде Франс прес.

Парламентът одобри вечерния час с условие, че той ще започва в 21 ч., а не в 20,30 ч., както искаше правителството.

По време на вечерния час между 21 ч. и 4,30 ч. навън ще може да се излиза само при спешна необходимост.

Очаква се този режим да трае поне до 9 февруари. Изключение ще се правят за медицински спешни случаи, за хора, чиято работа е ключова, и за разхождане на куче. Нарушителите на вечерния час подлежат на глоба от 95 евро, посочва Ройтерс и припомня, че в Нидерландия не е имало национален вечерен час от Втората световна война насам.

Училищата и магазините за нехранителни стоки в страната са затворени от средата на декември миналата година, а два месеца по-рано затвориха баровете и ресторантите.

В последните седмици броят на заразените в Нидерландия бележи стабилен спад, но здравните власти твърдят, че новите варианти на вируса ще доведат за нов ръст на случаите до следващия месец, ако мерките за социална дистанция не бъдат затегнати.

Пълен списък на допълнителните мерки, които ще се прилагат поне до 9 февруари 2021 г., може да бъде намерен на следните линкове - тук (на нидерландски език) и тук (на английски език). 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Дубай засега не са затворили за туристи, такава ли е политиката, защото имат по над 20000 заразени на ден и кривата е все нагоре. Чудя се за едни билети.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.