Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

@Tani, гледай тенденциите. Ако от месеци наред са с една политика, много вероятно да продължи. Там няма и ЕС да ги притиска за мерки. А, и show me the money е много важно. И, все пак, навсякъде всичко е предпоследно. Не се знае кога на кой ще му дойде някакво просветление. Аз бих рискувала с едно наум и бек ап план. По същата логика, бих купила билети за Португалия лятото, с по-малко удоволствие за Италия, Франция и хич за Испания. Никога за Белгия, Холандия и вече Германия. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, stanislavpp каза:

Във връзка с разпространението на коронавируса, Нидерландия въвежда нови, по-строги мерки, сред които и двойно тестване на пристигащите в страната с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев" и "червен" код, сред които и България. Това съобщават от Външното ни министерствоо. Считано от 00:01 ч. на 23 януари 2021 г. пристигащите трябва да представят негативен резултат от бърз антигенен тест за COVID-19, извършен до 4 часа преди качването на борда на самолета или ферибота ......

Това как ли ще стане като полета за Амстердам (например в неделя - 24.01) излита от София в 7:00 сутринта.

----

Аз ли нещо не разбирам или тези са за Гинес

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , ven62 каза:

Това как ли ще стане като полета за Амстердам (например в неделя - 24.01) излита от София в 7:00 сутринта.

И аз това се чудя за полета ни от Букурещ, който е в 6 сутринта. Много се надявам за транзитните обаче да важи само 72-часовият PCR. КЛМ все още не са си актуализирали сайта, последно е с дата 15 януари. Стоя в разкрачена поза и коленете започнаха да ми се напрягат, освен мозъка 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар

Е няма как да стане при всички положения. Беше по-удачно да си правят тези тестове на летището преди качване. Той антигенния тест излиза по-бързо, но не е по-приятен от пср, пак ти бъркат дълбоко в носа. Сладури. А миналата година Белгия затворени, те си работят. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

----

Аз ли нещо не разбирам или тези са за Гинес

Локиката им е желязна и доста смислена - за да се качиш на самолет , трябва да имаш негативен ПСР тест в рамките на 72 часа и бърз антиген тест взет в рамките на 4 часа преди полет, тоест на самото летище . Това , за съжаление ще е бъдещето  през следващите година - две , плюс масово , бързо и достъпно тестване по летища и хотели ...

Връзка към коментар
преди 5 минути , stanislavpp каза:

Локиката им е желязна и доста смислена - за да се качиш на самолет трябва да имаш негативен ПСР тест в рамките на 72 часа и бърз антиген тест взет в рамките на 4 часа преди полет, тоест на самото летище . Това , за съжаление ще е бъдещето  през следващите година - две , масово , бързо и достъпно тестване по летища и хотели ...

Само дето не се прави от днес за утре и то за полети от целия свят.

Говорих с холандското посолство. Казаха, че са им подпалили телефоните, но знаят точно толкова колкото и аз т.е. научили са от медиите.

България Еър засега са непробиваеми. Слушам гласът от IVR системата им за около 42-ри път.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , само Рени каза:

И аз това се чудя за полета ни от Букурещ, който е в 6 сутринта. Много се надявам за транзитните обаче да важи само 72-часовият PCR. КЛМ все още не са си актуализирали сайта, последно е с дата 15 януари. Стоя в разкрачена поза и коленете започнаха да ми се напрягат, освен мозъка 🙂

Румъния с какъв код е? Двойното тестване е за страни и полети извън Европа и до колкото разбирам страни в Европа с червен/оранжев код ...Ако на летището в Букурещ не правят бързи тестове , вижте за премаршрутиране с AF.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Синът ми пътува в неделя в 7:00 София - Амстердам

За щастие успях да се чуя с България Еар. 

Казаха, че всеки пътник ще получи мейл, в който ще пише, че трябва да се яви 4 часа преди полета на летището и там ще му бъде взет бързия тест.

Изненадаха ме... в положителен смисъл.

btw, Тези от летището все още нищо не знаят по въпроса.

@само Рени, пожелавам ти и в Букурещ да са толкова гъвкави и експедитивни като нашите.

---------

@Duke, къде си ... да ми намериш ефекта в този дефект.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 25 минути , ven62 каза:

---------

По стечение на обстоятелствата, само преди час презаверих едни билети на Луфти за Франкфурт на билети на Луфти за Амстердам за коледно-новогодишните празници. Вчера пък направих поредна промяна на връщането на сина ми към Амстердам, защото компанията за която работи удължи до 01.04.2021 г. периода на хоум офис. Вярвай ми, също като теб, аз получавам ежедневна информация за случващото се в Холандия и съм пряко свързан от години с тази страна...

Според мен, познавайки холандците, тези мерки няма да издържат много, но е неприятно, че баш сега на теб се случва...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , ven62 каза:

Синът ми пътува в неделя в 7:00 София - Амстердам

За щастие успях да се чуя с България Еар. 

Казаха, че всеки пътник ще получи мейл, в който ще пише, че трябва да се яви 4 часа преди полета на летището и там ще му бъде взет бързия тест.

Изненадаха ме... в положителен смисъл.

btw, Тези от летището все още нищо не знаят по въпроса.

@само Рени, пожелавам ти и в Букурещ да са толкова гъвкави и експедитивни като нашите.

---------

брей, много бърза и адекватна реакция, ще я споделя на майките на студенти в Холандия, че са в потрес как ще си тръгнат младежите за университетите от тук заради този супер кратък срок за ранни полети

моля те да кажеш в неделя като научиш от сина си как са го организирали от Бг Еър - те самите ли издават документа след теста, или са наели екип от лаборатория

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , antea каза:

брей, много бърза и адекватна реакция, ще я споделя на майките на студенти в Холандия, че са в потрес как ще си тръгнат младежите за университетите от тук заради този супер кратък срок за ранни полети

моля те да кажеш в неделя като научиш от сина си как са го организирали от Бг Еър - те самите ли издават документа след теста, или са наели екип от лаборатория

Казаха, че ще бъде организиран пункт в зала "заминаващи". 

Ще кажа тук как е минала сагата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, Tani каза:

Дубай засега не са затворили за туристи, такава ли е политиката, защото имат по над 20000 заразени на ден и кривата е все нагоре. Чудя се за едни билети.

Мнението май е по-скоро за другата тема и може би пак отваряме работа на @neuromancer, като се събуди.:wink:
Иначе по същество - не знам откъде тези данни за 20000 на ден в Дубай :unsure:, аз виждам, че са около 3500 общо за Емирствата, освен това много сериозно стартираха с ваксинацията - вървят на второ място след Израел.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Фил каза:

Мнението май е по-скоро за другата тема и може би пак отваряме работа на @neuromancer, като се събуди.:wink:
Иначе по същество - не знам откъде тези данни за 20000 на ден в Дубай :unsure:, аз виждам, че са около 3500 общо за Емирствата, освен това много сериозно стартираха с ваксинацията - вървят на второ място след Израел.

А дано,  че другия месец трябва да летим с Флайдубай. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, Tani каза:

Дубай засега не са затворили за туристи, такава ли е политиката, защото имат по над 20000 заразени на ден и кривата е все нагоре. Чудя се за едни билети.

Кой е наистина източникът за 20000 заразени на ден? И аз гледам, че са около 3500 на ден и 6-7 починали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Tani каза:

😉 да, ще се разровя за източника :), благодаря.

Връзка към коментар
преди 3 часа, ven62 каза:

Казаха, че ще бъде организиран пункт в зала "заминаващи". 

Ще кажа тук как е минала сагата.

сложили са вече съобщение и на сайта си за това

https://www.air.bg/bg/novini/vajna-informaciya-za-pytuvashtite-do-i-prez-niderlandiya

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Планирам следващата седмица да отскоча до Сърбия на ски.Прочетох, че не се изисква PSR при влизане в при съседите ни от 14.01.2021г

Питането ми е следното: След като се върна в България дали ще трябва да се карантинирам или да правя PSR?

Връзка към коментар
преди 18 минути , mitaka каза:

Планирам следващата седмица да отскоча до Сърбия на ски.Прочетох, че не се изисква PSR при влизане в при съседите ни от 14.01.2021г

Питането ми е следното: След като се върна в България дали ще трябва да се карантинирам или да правя PSR?

Няма изискване за тест или карантина при идване от Сърбия според сегашната заповед на МЗ, която важи до 31.01.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 28 минути , mitaka каза:

Зависи кога ще се върнете 🙂 В момента е в сила тази заповед на министъра /до 31.01/ и съгласно нея не е необходимо да представяте тест или да се карантинирате. 

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/12/20/zapoved__rd-01-719-20122020_g.pdf 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@mitaka, без да издребнявам, искам да ти кажа че се пише PCR тест /от пи си ар/ 🙂 Не че има голямо значение, щом те разбрахме за какво питаш. Другата седмица ще излезе нова заповед за противоепидемичните мерки, но едва ли ще е по-различно положението със Сърбия. При тях също има спад на бройките. Нямаше ограничения, когато бяха по 6-7 хил. на ден през декември, а сега са по-малко.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
9 hours ago, stanislavpp said:

Де Йонг не ми е звънял да ме пита за съвет, тъй че да си бере плодовете на решенията си на предстоящите избори ...

Изглежда и Байдън не ти е звънял, но изборите за него ще са чак след четири години... или по-вероятно  никога. 

https://www.reuters.com/article/us-usa-biden-masks-quarantine-idUSKBN29Q2X3

4 minutes ago, stanimir said:

Връзка към коментар

Джо изненада всички американци с този ход , част от гръмкият му план (197стр) да пребори окончателно Ковид за 100 дни. Засега още умуват колко дни да е задължителната карантина като добавка към негативните тестове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.